» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
823 / 1154
»»

AlphaMacek ::

ziga1990 je izjavil:

Mucek09 nam zaupaš ime trgovine kjer si kupil računalnik?

Drugače jih pa pokliči ali pošlji email in jim lepo razloži tvoj problem in se te lahko usmilijo in ti zastonj nadgradijo Biose

vse razen procesorja sem narocil pri sestavi.si procesor pa sem kupil v trgovini links Lj.

Predator X ::

Res, je... bios te heca.

Škoda, da še zmeraj ni fukcije za easy bios upgrade na low end platah. C6H VI ne rabi niti CPuja, da upgradas bios.

bi to racunalnicar (znanec) znal nadgradit bios na 2.gen ali moram prov na servis poslat ?

Zgodovina sprememb…

AlphaMacek je izjavil:

bi to racunalnicar (znanec) znal nadgradit bios na 2.gen ali moram prov na servis poslat ?

katera plata?

če ima first gen ryzena potem lahko (al pa bristol ridge).. če ne sploh ne bo mogel.
Servis... proc si vzel drugje in je možno, da ti bodo zaračunali.

mtosev ::

kup en bristol ridge cpu za poceni in pol ga prodaj
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

eh rajs kupm novo plato za novo generacijo in toj to
ta naj bi bla kompaktibilna ?
ASUS MB STRIX X470-F GAMING. AM4. DDR4. ATX

vse 470 chipset plate so kompatibilne

MostWanted ::

in pol pravite da je amd bolš od intela kr na admju ne rabiš menjat plate za nov proc, smeh.

D3m ::

To se sedaj obesaš, ker se mucku ne da posodobiti BIOSa.
|HP EliteBook|R5 6650U|

MrStein ::

Ja, kot da bi šlo za nekaj, kar bi lahko laik naredil mimogrede...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gddr85 ::

to je mišljeno bolj, če menjaš cpu iz prvega builda z novim boljšim, potem pač flashaš in stvar dela, tko pa če kupiš novo robo, če hočeš bit 100% se pač vzame zraven latest čipset

V letu 2018 komplicirate? Kurba mi smo včasih posodobitve delali preko DOSom.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

gddr85 ::

če imaš black screen, ne vem kaj lahk narediš doma, če ravno nimaš auto usb flash plate al pa soseda s shitload cpuji, robe iz ebaya za flashanje ipd.

Ja, saj. Naj vpraša prodajalca če ima rešitev. Pa čeprav z menjavo plate.
Motiti se je človeško.

ziga1990 ::

MostWanted je izjavil:

in pol pravite da je amd bolš od intela kr na admju ne rabiš menjat plate za nov proc, smeh.

Saj je ni treba menjat samo BIOS mora biti poosodobljen
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

IcyFox ::

Ravno za take primere pa pri večini prodajalcev lahko dokupiš bios update oz. če nimajo opcije jih prosiš če ti to uredijo (večinoma ni problema), sam se je treba pred nakupom mal zanimat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IcyFox ()

tikitoki ::

MostWanted je izjavil:

Niso vsi tolk nesposobni, da pred menjavo CPUja ne znajo nadgraditi BIOSa.

gddr85 je izjavil:

če imaš black screen, ne vem kaj lahk narediš doma, če ravno nimaš auto usb flash plate al pa soseda s shitload cpuji, robe iz ebaya za flashanje ipd.

AMD ti zastojn poslje kompatibilne CPU.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

DamijanD ::

V bistvu je zanimivo, da po vsem tem času še vedno prodajajo plate, ki še nimajo posodobljenega biosa...

DamijanD je izjavil:

V bistvu je zanimivo, da po vsem tem času še vedno prodajajo plate, ki še nimajo posodobljenega biosa...

Zakaj jih nebi? Saj s samo plato ni nič narobe ko jo enkrat posodobiš...

nekim ljudem je pač problem pogledati bios cpu support list preden nekaj kupijo

TOP ::

mtosev je izjavil:

nekim ljudem je pač problem pogledati bios cpu support list preden nekaj kupijo

Se popolnoma strinjam,če pa gledamo spet z stališča,da vsi nimajo potrebnega znanja je pa tole čista šlamparija iz strani AMD.Če kupiš Ryzen 2 in želiš cenejšo plato potem imaš problem rabi posodobitev biosa,ki pa nemoreš naredit,če nimaš Ryzna 1 sepravi si prisiljen kupiti plato X470 ali prosit servis,da ti tole naredi.Zame osebno je tole čista šlamparija in nevem zakaj niso izdali novih plat nižjega cenovnega razreda.

DamijanD ::

Saj zdaj prihajajo b450 plate

Evo, samo da potrdim včeraj napisano, kolega se je pozanimal na sestavi.si in ti ob nakupu plošče za ryzen 2 brezplačno posodobijo (je pa treba napisati v opombo pri naročilu)

gpanta ::

A bo tole ok za light gaming. Če onboard grafa ne bi bila dovolj bi kasneje kupil 1050 ali 1060.

link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gpanta ()

gpanta je izjavil:

A bo tole ok za light gaming. Če onboard grafa ne bi bila dovolj bi kasneje kupil 1050 ali 1060.

link

Ce zelis kakrsnokoli moznost, da bi bil gaming z iGPU vsaj priblizno zadovoljiv, kupi Ryzen 2400G.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

matobeli ::

Za udoben light gaming se vzame Pentium G5400 in 1060 3GB, ali pa 1050ti če se ne igra na čist najvišjih nastavitvah.

2core cpu in leto 2018? tukaj nekaj ne štima

Jarno ::

gpanta je izjavil:

link

Onboard grafa je dokaj slabotna (zanič za sodobne igre). Brez slabe vesti lahko kupiš kak gtx 1060 3gb in sem ter tja znižaš kvaliteto tekstur, ker te najbolj polnijo VRAM.
Če že varčujemo pri cpu-ju se lahko vzame i3 8100 za 100 in nekaj €.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

mtosev je izjavil:

2core/4thread cpu in leto 2018? tukaj nekaj ne štima

Kaj pa ne štima? Interneti se strinjajo da v večini modernih špilov ki niso CPU intensive ne bo bottleneck procesor. Špili iz 2016 in starejši pa sploh niso kritični.

i5+1050ti=330€
G5400+1060 6G=310€

Pa bomo verjetno vsi rekli da prva kombinacija nima zaburek pa tud če ima x2 jeder.

Če boš gonil več od 1080p potlej 2. varianta zmaga. Drugače ne.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Itak sploh ni važno, na g5400 pač ne daš 1060 6gb, ampak 1050ti s katero se izvrstno razumeta.

Ampak imet i5 samo za potrebe "light gaminga" je pa tudi mal neuravnoteženo.

PhotoBlaz ::

Zbiram nasvete in predloge glede komponent za močan poslovni računalnik kjer bo opravka s strojniškimi/konstrukterskimi programi. Prioriteta je dolgoletna uporaba, pred ceno. V teoriji se sicer tudi sam toliko spoznam, da bi nekaj spravil skupaj, sem pa prepričan, da je tu nemalo dobre prakse okoli komponent.
Če ima pa kdo izkušnje tudi s kvalitetnimi wide monitorji, pa bom vesel, če dobim predlog tudi okoli tega.
Hvala!!

Najbolje, da kar dva minimalno 27" monitorja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Wide kot 16:9 ali 21:9 ali celo več?
Motiti se je človeško.

jero_no1 ::

matobeli je izjavil:

mtosev je izjavil:

2core/4thread cpu in leto 2018? tukaj nekaj ne štima

Kaj pa ne štima? Interneti se strinjajo da v večini modernih špilov ki niso CPU intensive ne bo bottleneck procesor. Špili iz 2016 in starejši pa sploh niso kritični.

i5+1050ti=330EUR
G5400+1060 6G=310EUR

Pa bomo verjetno vsi rekli da prva kombinacija nima zaburek pa tud če ima x2 jeder.

Če govorimo o i5 8xxx ima x3 jeder.
Imam nekaj izkušenj z G4560 in ga ne maram niti za Office PC (G5400 verjetno ni kaj boljši), absolutno se splača dat +60EUR za i3 (čeprav to pomeni x2 EUREUREUR za proc).

Za light gaming sam priporočam i5 8400 + trenutno 1050ti, čez npr. 3 leta pa nova grafika in povečat RAM na 2x 8GB, proc bo preživel tudi z novo grafiko potem še vsaj 3 leta.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jero_no1 ()

PhotoBlaz ::

MrStein: trenutno se uporabljata 2 monitorja, bi pa poiskusili v prihodnje prehajati na enega, zato čimdaljši s čimveč horizontalne resolucije, da je kar se da enako dvem monitorjem.

Zdej je pa dedicated grafa pa i5.
Takole

Mnenja?

Jaz bi vzel to plato https://www.mindfactory.de/product_info... ker ima M.2 in stane 7€ več

in Samsunga SATA M.2 za 6€ več https://www.mindfactory.de/product_info...
ali celo NVMe ki je "samo" 14€ dražji od 2.5" SATA

Glede na to da si not dal modularni napajalec izgleda kot da se ti gre za prostor bi se mogoče rad znebil dodatnih dveh kablov :P

Priporočena plata in nvme.
Pa non-modular.

Voila

Picero ::

Prosim za nasvet kaj kupiti za delovni računalnik za grafiko (Photoshop, Lightroom, Indesign, Illustrator...).
Malo gledam ta nove Intele in AMDje, ampak se ne morem odločit glede 8 jedernega AMDja ali 6 jedernega Intela.

issak ::

https://www.pugetsystems.com/labs/artic...

Intel ima malenkost prednosti, kolikor pač ima višji clock speed, ampak pomojem mirno lahko vzameš cenejšega, z nobenim ne moreš falit.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Picero je izjavil:

Prosim za nasvet kaj kupiti za delovni računalnik za grafiko (Photoshop, Lightroom, Indesign, Illustrator...).
Malo gledam ta nove Intele in AMDje, ampak se ne morem odločit glede 8 jedernega AMDja ali 6 jedernega Intela.

zdej maš AMD 6C/12T za 150€

TOP ::

Picero je izjavil:

Tukaj vzem AMD bo ceneje.

Isotropic ::

katere matične kupujete za i5-8400 (oz. zdaj 9400)? fajn bi bilo, če ima DP, usb-c in m.2
pa kaksne hladilnike zraven, da so relativno cost-effective?

iskanja po tej temi očitno ni, sicer bi že malo pogledal.

Zgodovina sprememb…

AgiZ ::

iskanje po temi imaš na desni strani "Posebni izpisi", pa pod "Ključna beseda:" vpiši svoj iskalni niz.

Picero ::

Gledam malo razlike med Intel in AMD, pa je razlika v procesorju cca 50 EUR (recimo AMD R7 2700X in I7-8700), vse ostale komponente pa so itak lahko zelo iste.
Pa morda AMD proc rabi še dodaten hladilnik, tako da je razlika še manjša.
Zato se zaenkrat bolj nagibam k Intelu, ker se mi zdi le nekako bolj razširjena, podpirana in zanesljiva zadeva.

Ali lahko, prosim, pomagate še pri izboru MB, RAMa in napajalnika, grafično bom uporabil obstoječo GTX960 (po mojem bo ta še vedno OK, kajne?), SSD bo Samsung EVO, pa en WD gold 2 TB...

TOP je izjavil:

Picero je izjavil:

Tukaj vzem AMD bo ceneje.

hojnikb ::

amd je 8 jeder, intl 6.
pa ravno amd nerabi extra coolerja..
#brezpodpisa

https://www.mindfactory.de/product_info...

Killer deal, al pa za 144€ leto starejšega bratca.

Se mal, pa bom lahko svoj star PC sam se podaril.
««
823 / 1154
»»