» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
601 / 1147
»»

neverjetni99 ::

zzbil je izjavil:

ok:D aja pa se neverjetni99 a se kaj spoznaš na matične? a je tale AsRock B85M-HDS uredu?

Čisto dobra bo, če te ne moti da ima samo 2x8gb največ podpore za ram, pa malo manj usb, pcie, ter sata priklopov kot večje matične. Drugače performance bo pa čist isti :D

Miha9888 ::

Živjo. Gledam na mindfactory in ne vidim kje bi pisalo za garancijo. Če kdo ve kje se pogleda koliko garancije ima izdelek se priporočam ;)

PredatorX ::

Miha9888 je izjavil:

Živjo. Gledam na mindfactory in ne vidim kje bi pisalo za garancijo. Če kdo ve kje se pogleda koliko garancije ima izdelek se priporočam ;)

Ja sej poglej na uradni strani firme, ki prodaja produkt. Drgač naj bi veljal 1-2 leti pri trgovini ali več pri firmi. Recimo napajalnik lahko tudi 10let, ampak boš moral poslat direkt na firmo.

Miha9888 je izjavil:

na geizhalsu ti vse piše. Katera komponenta točno te zanima?

issak ::

neverjetni99 je izjavil:

zzbil je izjavil:

neverjetni99 je izjavil:

zzbil je izjavil:

Ja se mi je zdelo.. samo kako pa da je tako poceni.. Enkrat sem nasedel internetu in sem zdaj vedno v dvomih ;)

nevem, jaz bi hitro vzel na tvojem mestu dokler je tale akcija al kaj je, tu nerabiš bit v dvomih lol ker je legit trgovina

Ok najlepša hvala :D

Ni zakaj :D Glih gledam da majo od 12.12-13.12 akcijo pri gtx graficnih da je zastojn postnina :D zakaj jaz nemorem najdit take akcije nikoli :/ haha

Ponavadi je zastonj poštnina le znotraj Nemčije, tako da ne veseli se prehitro.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

issak je izjavil:

neverjetni99 je izjavil:

zzbil je izjavil:

neverjetni99 je izjavil:

zzbil je izjavil:

Ja se mi je zdelo.. samo kako pa da je tako poceni.. Enkrat sem nasedel internetu in sem zdaj vedno v dvomih ;)

nevem, jaz bi hitro vzel na tvojem mestu dokler je tale akcija al kaj je, tu nerabiš bit v dvomih lol ker je legit trgovina

Ok najlepša hvala :D

Ni zakaj :D Glih gledam da majo od 12.12-13.12 akcijo pri gtx graficnih da je zastojn postnina :D zakaj jaz nemorem najdit take akcije nikoli :/ haha

Ponavadi je zastonj poštnina le znotraj Nemčije, tako da ne veseli se prehitro.

Pa dobro tud teh 20€ za poštnino ni nič, še vedno profitiraš par 100€ :D

Samo povem da ne velja za Slovenijo.
Gültig vom 12.12.-13.12.2015 für Standardversand innerhalb Deutschlands.

(velja od 12 do 13. decembra za navadno pošiljko znotraj Nemčije)

in še to samo za
NVIDIA GeForce GTX 970, 980 oder 980 Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Miha9888 ::

issak je izjavil:

Samo povem da ne velja za Slovenijo.
Gültig vom 12.12.-13.12.2015 für Standardversand innerhalb Deutschlands.

(velja od 12 do 13. decembra za navadno pošiljko znotraj Nemčije)

in še to samo za
NVIDIA GeForce GTX 970, 980 oder 980 Ti

A znižanje je potem samo na zgoraj naštete grafične? A potem je 780 tako poceni ker so zadnji kosi ali kaj?... Sicer pa res 20€ poštnine ni nič proti par sto evrom...

neverjetni99 je izjavil:

Miha9888 je izjavil:

na geizhalsu ti vse piše. Katera komponenta točno te zanima?

Ubistvu za cel računalnik ki sem ga sestavil (grafična, procesor...) a to potem ni važno kje kupiš še vedno velja garancija od firme?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miha9888 ()

Zastonj poštnina velja za 970, 980, 980Ti. Nič ni znižano. Ampak to itak velja samo za Nemčijo, tako da je brezveze se kar koli o tem pogovarjat.

kecip ::

Pozdravljeni!

Da najprej rešimo večno dilemo: V računalništvu sem popoln(!) nevednež glede komponent :)

Zato vas prosim za par nasvetov glede nakupa novega računalnika.

Nisem ravno zahteven igralec računalniških iger, tako, da mi ni potrebno "sestavit" računalnika, kot ga trenutno ima NASA :P Trenutno (še vedno :D ) igram cod2,4... ampak če bi pa novi računalnik pognal tudi katero izmed novejših igric pa tudi nebi bilo škoda :P
Moj budget je recimo tam tja do 800 €, manj je bolje, več kot pa ni ravno priporočljivo :P

Bil sem v računalniški trgovini, kjer so mi sestavili računalnik za 600 € z naslednjimi komponentami :

CPU UN I3 415 Procesor INTEL CORE i3 4160 LGA1150
OP ASR 02 Matična plošča ASRock H81M-VG4
RAM DDR3 K11 Pomnilniški modul DDR3 8GB 1600
HD SSD KINX1 HDD SSD Kingston 2,5 240GB
HD WD 1TB1 Trdi disk WD 1TB SATA2 64MB
GK MSI 750 Grafična kartica GTX750 1GB DDR5
OH SPIRE 01 Ohišje ATX Spire brez nap.
NAP 041 Napajalnik ARX 520W
DVDRW AS DVDRW Asus

Že v začetku bi zamnjal i3 z i5. kar me košta dodatnih 150 €, ampak nič zato.

Zdaj pa mi odkrito povejte, če je to kar vredu računalnik, cenovno se splača? Kaj s komponentami? So vredu? Katero zamenjati?

Zelo velik hvala za pomoč in lepo pozdravljeni :)

prvo kot prvo procesor je zanič, še bolj zanič je grafična, matična tudi. Brezveze, za 800€se dobi gtx 970 in i5 6 serija oz skylake.

to ni 400e vredno :D

to ni 400e vredno :D

Zgodovina sprememb…

gddr85 ::

menjaš samo gpu, cpu je ok
oz če še nisi, potem lahko iz tujine dobiš več

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

i3 je ok procesor za igre boš reko? :D

čist spodoben, vprašaj hojnika
precej več pridobi z boljšo gpu kot menjavo cpuja, to je dejstvo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

hojnikb ::

jap, cisto ok

seveda za nizek budget
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

gddr85 je izjavil:

menjaš samo gpu, cpu je ok

Za 800€ buđeta i3?

Ali je opcija naročiti iz Nemčije, pa sestaviš sam oziroma kakšen prijatelj, ali mora biti v Slovenski trgovini in sestavljeno?
Ker če kupiš po delih iz nemčije imaš takoj 100-200€ večji buđet kot pri nas.

evo ohišje pa pr nas vzameš, da neboš plačeval dvojne poštnine, lahko pa 4 gen i5 in ddr3 rame

starboi ::

neverjetni99 je izjavil:

evo ohišje pa pr nas vzameš, da neboš plačeval dvojne poštnine, lahko pa 4 gen i5 in ddr3 rame

A je to namerno "pozabljen" SSD ?

evo 4 gen in ssd, ker v zgornji build ga nebi spravo(premali budget)

Hja zdaj iz tujine naročat... nevem s katere "spletne strani" ga naročit :) nažalost pa tudi ne poznam nikogar, ki bi mi ga lahko sestavil. Zdaj komponente zbrat pa prosit v naših računalniških trgovinah da ga sestavijo pa tudi ni ravno priporočljivo ali? :)

Bi mi zdaj lahko prosim nekdo ( zelo lepo prosim! ) napisal predloge v obliki razpredelnice? :) Prosim in hvala :)

p.s.: grafična kartica gtx750 ni dobra? Ker 970 je že kar precej draga :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kecip ()

Mindfactory.de(ena največjih EU trgovin, ki je v nemčiji) Naročiš točno to kar imaš zbrano. Potem ti pošljejo podatke na mail kam nakazat itd in potem izpolniš položnico, neseš na banko pa plačaš. čez 3-4 dni je tu roba. Vedno se najde kdo ki zna sestavit, iz kot pa si? Mogoče se tu na slotechu najde kdo iz tvojih krajev in ti sestavi za kak pir al pa dva :P Pa tudi drugače ni težko sam sestavit tega. Lahko pa neseš komu ko ima trgovino z računalniku in ti ga sestavi ampak bo malo več zaračunal kot kakšen pir, ampak boš še vseeno bolj poceni skoz prišo. ne 750 je sranje domače rečeno :)

@neverjetni99

To si je že sestavljen računalnik? :) Se pravi če si to naročim, si ga moram samo še sestaviti? :)

zzbil ::

Ja če ga naročiš samo še sestaviš in je to to.

kecip je izjavil:

@neverjetni99

To si je že sestavljen računalnik? :) Se pravi če si to naročim, si ga moram samo še sestaviti? :)

Ja odloči se samo kero konfiguracijo hočeš al 1. z boljšim novejšim procesorjem brez ssd, ali drugo z malo starejšim ter z ssdjem in ohišje še vzami pri nas(mlacom.si, sestavi.si, funtech.si itd) da neboš plačeval dvojne poštnine. Poštnina pa je 20€ Sestaviš pa sam. Saj ni težko :D

vzemi raje mogoče kasneje večji ssd, 128 danes je skoraj premalo, winsi, programi, updajti, temp. sranja, ki se nabirajo ipd., kak špil mogoče in ga kmalu zafilaš

kako pa je glede garancije če naročim to iz Nemčije? Če vas prav razumem se vsi strinjate z neverjetni glede "sestavljenega računalnika" ki mi ga je serviral prej? ssd pa po zaenkrat dovolj 128, kasneje pa bi ga zamenjal z 240? :)

ne, imo če misliš kasnej menjat, potem kupi raje kasnej večjega, če bo samo splošna uporaba + gaming se ti nikamor ne mudi z ssdjem, potem lahko vzameš 6500 sestavo

gddr85 je izjavil:

ne, imo če misliš kasnej menjat, potem kupi raje kasnej večjega, če bo samo splošna uporaba + gaming se ti nikamor ne mudi z ssdjem, potem lahko vzameš 6500 sestavo

sem laik :( ne razumem te točno :) malo bolj po domače :P

zdej vzameš 6500 build, kasnej, ko je budget, vzameš 240+ ssd

Calaway ::

Eno vprasanje... Pri placilu za Mindfactory kaj vnesem pod referenco in referenco prejemnika?

Calaway je izjavil:

Eno vprasanje... Pri placilu za Mindfactory kaj vnesem pod referenco in referenco prejemnika?

Nič, jaz sem samo vedno izpolnil ime plačnika in prejemnika, bic in iban banke ter namen plačila in znesek in so vedno dobli.

4ever ::

Najboljša grafična za gaming do 200€ +-20€?

zzbil ::

R9 380

v tujini ja, v slo pa gtx 950

tt2 ::

diaxtor ::

Po dolgem času neigranja sem se odločil, da si ponovno kupim gamerski računalnik, le da bo tokrat dober za vsak 4-5 let. Skratka, želel bi igrati vse igrice, pa še tako zahtevne na Max/Ultra settings (1080p60fps). Moj budget sega vse do 1500e, ni problem 100e gor ali dol. Prosil bi vas za pomoč pri sestavi ali nakupu takega računalnika.

Že v naprej se zahvaljujem za odgovor.

Lp, Timi

Wazzock ::

i7 6700k
16gb ram
z170 matična
sdd+hdd
r9 390

in ko ti bo r9 390 premalo, jo zamenjaš. Simple as that.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wazzock ()

D3m ::

1500€ Potlej raje R9 390X ali Fury
|HP EliteBook|R5 6650U|

Brez veze, za njegov 1080p 60hz monitor je r9 390 dovolj. Boljše je počakat na nvidia pascal in amd zen, bo večji skok v performance.
Kupi naj P/P kartico in potem kasneje ponovno P/P kartico.

SuperVeloce ::

AMD zen je cpu arhitektura.. ne vem če se to njega tiče, če bo sedaj kupil high-end desktop cpu...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Hehe, no pač kar bo nova gpu arhitektura od AMD. Greenland mogoče?

za tak dnar se kupi 6700k in 980ti in lahko mirno preskocis par generacij cpujev in graficnih. Ma kaksen r9 390 hahaha to kupis ce mas mali budget bolj. Tam do 800-900€ ne pa 1.5k

neverjetni99 je izjavil:

za tak dnar se kupi 6700k in 980ti in lahko mirno preskocis par generacij cpujev in graficnih. Ma kaksen r9 390 hahaha to kupis ce mas mali budget bolj. Tam do 800-900€ ne pa 1.5k

Jaz sem podal moje mnenje, ki se ga lahko upošteva ali ne. Lahko vzame 980ti, da bo imel mir malce dlje časa. Samo 1,5k ni dovolj za računalnik z 6700k in 980ti. (samo to dvoje je 1,l-1,2k, kje je še ostalo)

Joze_K ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Joze_K ()

@neverjetni99: Meni ne rata. Skupaj: 1,7kEUR
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Okej, ohišje je lahko cenejše.

No konec koncev je tudi non-k i7 6700 dovolj dobr. Tako prišparaš 100-200EUR. Samo je pa malce manj futureproof.
EDIT: Ali pa i5 6600k.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wazzock ()

luxxx7 ::

Pozdravljeni, potrebujem računalnik za vsakdanjo uporabo(brskanje po internetu,kaksen film in podobne stvari, nobenih igric...).
Prosim, če mi lahko predlagate boljšo konfiguracijo kot sem jo jaz pripravil, ali bo ta več kot dobra:

P.S.: Računalnik se bo kupil v Sloveniji, kje ga je boljše sestaviti? Dinokomp,Mlacom,Funtech,Sestavi.si?

m0LN4r ::

Glede dinokompa. Znanec je vzel grafično z 3 leta garancije in mu je ASUS odpisal, da je kartica od Poljskega distributterja in ima samo 2 leti. Med tem, ko za DE/AT distributerja veljajo 3 leta.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Wazzock je izjavil:

@neverjetni99: Meni ne rata. Skupaj: 1,7kEUR
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Okej, ohišje je lahko cenejše.

No konec koncev je tudi non-k i7 6700 dovolj dobr. Tako prišparaš 100-200EUR. Samo je pa malce manj futureproof.
EDIT: Ali pa i5 6600k.

jao..., seveda ne rata če pretiravaš.

Zamenjaš ohišje za 28€ manj (define S) in pa kot si sam omenil, i7-6700. V tem primeru prišparaš 78€ (box) oz. 112€ (tray) samo na CPUju, plato lahko vzameš H170-Pro za isti denar, in pa CPU kuler kupiš 212 evo za 30€ (prišparaš 23)

WD Red je bedarija in lahko prišparaš 16€ z WD Blue oziroma vzameš samo en 500GB SSD.
tudi pri RAMu lahko spustiš 10-15€.

Napajalnik vzameš Seasonic G series 650 in prišparaš 8€

m0LN4r ::

Počakte na Christmas/new year sale, magari če cene ne padejo, bodo vsaj neki kupončki.
Ta čas pa se registrirate v trgovine, da dobite newsletter z kodo, če jo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

WD Red ni bedarija. 2x več write/read ciklov zdrži,daljša garancija in odporen na treslaje. Idealno za shrambo poleg SSD-ja. WD blue je max 2tb in glejga tudi dražji je.

Challenge je nekak bil da nrdiš 6700k+980ti build za tok denarja :D
««
601 / 1147
»»