Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
Jst bi vzel napajalnik superflower golden 450W za tak sistem.
za i5 6500 in gtx 980? mislim da nikakor nebo zadost
Še kako bo. prime95+igra = 360W max-max
""Our test system is based on a power hungry six-core Intel Core i7-3960X Extreme Edition Sandy Bridge-E""
""System Wattage with GPU in FULL Stress = 309 Watts""
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
zzbil ::
Jst bi vzel napajalnik superflower golden 450W za tak sistem.
za i5 6500 in gtx 980? mislim da nikakor nebo zadost
Še kako bo. prime95+igra = 360W max-max
""Our test system is based on a power hungry six-core Intel Core i7-3960X Extreme Edition Sandy Bridge-E""
""System Wattage with GPU in FULL Stress = 309 Watts""
o ne... če gres skalkulirat na PSU calculator z i5 6500 skylake gtx 980ti 8gb ram... pride okrog 470w in vedno je dobro imeti rezervo tako da pod 500W nikakor
ja res niso glih točni ampak če boš nadgrajeval bos potreboval tudi drug psu... Nikakor nebi jemal 450W rajsi malo več pa za isto ceno dobis evga ali pa coolermaster karkoli...
hojnikb ::
rajši šibkejši psu, ki je bolj kvaliteten kot pa močnejši manj kvaliteten.
Seveda je pametno met malo rezerve, ampak to tako že 450W napajalc ma pri takih komponentah.
Seveda je pametno met malo rezerve, ampak to tako že 450W napajalc ma pri takih komponentah.
#brezpodpisa
.....
o ne... če gres skalkulirat na PSU calculator z i5 6500 skylake gtx 980ti 8gb ram... pride okrog 470w in vedno je dobro imeti rezervo tako da pod 500W nikakor
Zakaj bi šel preverjat na nek navidezni kalkulator, če lahko izmerim ?
In 980 != 980Ti ane.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ja res niso glih točni ampak če boš nadgrajeval bos potreboval tudi drug psu... Nikakor nebi jemal 450W rajsi malo več pa za isto ceno dobis evga ali pa coolermaster karkoli...
lol, torej če nadgradim iz 7870 na 980 bom porabil več ?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
glej če misliš met računalnik nekej časa kupiš boljši psu... par let nazaj je bil 300W ogromno... kako bo čez 2 leti.. lahko prišparas par evrov če pa imaš preveč denarja pa kar vsak mesec novega
neverjetni99 ::
980! Ni 980 ti lol in res 500w brezveze jemat al pa manj. Boljse vec nevem zakaj bi tak na knap jemal, more bit nekaj rezerve.
bluefish ::
Vsekakor naj bo nekaj rezerve. Saj OK, procesorja verjetno ne bo menjal, recimo grafično pa povsem možno da. Morda bo močnejša in požrešnejša, morda ne.
glej če misliš met računalnik nekej časa kupiš boljši psu... par let nazaj je bil 300W ogromno... kako bo čez 2 leti.. lahko prišparas par evrov če pa imaš preveč denarja pa kar vsak mesec novega
Ne čakaj malo, jaz sem te vprašal nekaj. imam 450W GOLD napajalnik, torej če nadgradim iz 7870 XT na 980 moram kupit novega, ker porabim več?
Pri igranju bo rezerve okol 150W not enogh ?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
glej gtx 980 je med najmocnejsimi karticami... ce pogledas okrog nima skoraj nihče manj od 500W če ima 980. Še z mojo r9 380 je bolje da imam 500W. In ti si to skalkulural kako? Sam? mogoče piše v opisu? ker potem moras temu nujno vrjetn in je to bog in batina.
Torej, če nadgradim iz 7870 XT na 980 moram menjat 450W gold ?
JA ali NE ?
Kupiš eno tako napravco, ki jo štekaš v šteker in potem štekaš notr računalnik in pokaže neke številke in W,
in obstajajo strani, ki vtaknejo noter po 20-30 različnih grafičnih in to napišejo na en seznam, že 15 let.
JA ali NE ?
Še z mojo r9 380 je bolje da imam 500W. In ti si to skalkulural kako?
Kupiš eno tako napravco, ki jo štekaš v šteker in potem štekaš notr računalnik in pokaže neke številke in W,
in obstajajo strani, ki vtaknejo noter po 20-30 različnih grafičnih in to napišejo na en seznam, že 15 let.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: zzbil ()
MacGyver141 ::
450W bi bilo dovolj, lahko pa tudi več. Sem mal potestiru in mi navita i5 6600k @ 4.2ghz in gtx 650 ti boost žreta 250W (prime95 + futuremark).
D3m0r4l1z3d ::
glede na to, da so napajalniki najbolj učinkoviti okoli 50% obremenitve, je 550W za gaming PC spodnja meja, z 980, ki ni tako požrešna, bi moral biti za 50% ob igranju obremenjen napajalnik, 650W ravno pravšnji, vendar če je kvaliteten, potem ni problema tudi če je 70% obremenjen, torej konkreten predlog za 550W je bil že podan in naj ga nabavi
žal mindfactory nima golden green HX od Super Flowerja, ki bi ga jaz takoj priporočal
žal mindfactory nima golden green HX od Super Flowerja, ki bi ga jaz takoj priporočal
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
Miha9888 ::
kolega gleda za računalnik do 600€ mu ga pomagam sestavit ker sem ga nedavno tudi jaz naročil... a tale psu je v redu glede na to da ni ne bronze ne gold ali kej ampak je oznaka 80+ a to kej pomeni?
issak ::
kolega gleda za računalnik do 600€ mu ga pomagam sestavit ker sem ga nedavno tudi jaz naročil... a tale psu je v redu glede na to da ni ne bronze ne gold ali kej ampak je oznaka 80+ a to kej pomeni?
80 Plus @ Wikipedia
80+ je en level nižje kot 80+ bronze.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
hojnikb ::
>80+ je glih tak kot nič
My tx650 would like to have a word with you :)
Ne resno. Manjša učinkovitost še ne pomeni takoj slabšega napajalca.Je pa res, da za višjo učinkovitost rabiš kvalitetnejše/dražje komponente.
My tx650 would like to have a word with you :)
Ne resno. Manjša učinkovitost še ne pomeni takoj slabšega napajalca.Je pa res, da za višjo učinkovitost rabiš kvalitetnejše/dražje komponente.
#brezpodpisa
issak ::
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
D3m0r4l1z3d ::
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
FusionPanda ::
Lep pozdrav, imam sledečo sestavo:
I3 4170
8 GB Ram
Msi r9 380
Ali bo ta računalnik lavfal vse igre vsaj na medium pri nekem v redu fps? Vsaj za ene 2 leti, potem bom nadgradil na i5
I3 4170
8 GB Ram
Msi r9 380
Ali bo ta računalnik lavfal vse igre vsaj na medium pri nekem v redu fps? Vsaj za ene 2 leti, potem bom nadgradil na i5
Bobo, mal se pozanimaš kateri setting ti največ hitrosti požre, ga znižaš, pa še boš lahko dal na kaj več kot medium kako stvar.
Zdaj pa ti bo tut na high špilalo, če pametno nastaviš.
Sicer pa je to vprašnje malo tak tak. Ko boš videl da ne folga pač menjaš.
Zdaj pa ti bo tut na high špilalo, če pametno nastaviš.
Sicer pa je to vprašnje malo tak tak. Ko boš videl da ne folga pač menjaš.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
JamesTheKing ::
Pozdravljeni,
1. vem da to ni tema za to kar bom vprašal, ampak nisem šel odpirati nove teme za 1 kratko vprašanje :) brez zamere
kolega ima prenosnik ASUS k73SV (i3, GT540M...), zdaj pa bi rad kupil monitor DELL U2515h in nanj priključil omenjeni laptop.
Zanima ga ali bo ta prenosnik podpiral tako veliko resolucijo (2560 x 1440). Igric ne bo igral (mogoče kakšno fifo15 s cimrom ki ima gaming laptop),on pa ga bo uporabljal predvsem za internet, filme in CAD programe.
Kako je s to podporo takšnih resolucij? Za igre vem da moraš imeti dovolj močen računalnik da lahko igraš na takšni resoluciji(ga ima namen kupiti drugo leto), kako pa je z ostalimi stvarmi ki sem jih naštel zgoraj?...je pa rekel da rajši zdaj investira 300€ in ima potem 10let monitor.
hvala
1. vem da to ni tema za to kar bom vprašal, ampak nisem šel odpirati nove teme za 1 kratko vprašanje :) brez zamere
kolega ima prenosnik ASUS k73SV (i3, GT540M...), zdaj pa bi rad kupil monitor DELL U2515h in nanj priključil omenjeni laptop.
Zanima ga ali bo ta prenosnik podpiral tako veliko resolucijo (2560 x 1440). Igric ne bo igral (mogoče kakšno fifo15 s cimrom ki ima gaming laptop),on pa ga bo uporabljal predvsem za internet, filme in CAD programe.
Kako je s to podporo takšnih resolucij? Za igre vem da moraš imeti dovolj močen računalnik da lahko igraš na takšni resoluciji(ga ima namen kupiti drugo leto), kako pa je z ostalimi stvarmi ki sem jih naštel zgoraj?...je pa rekel da rajši zdaj investira 300€ in ima potem 10let monitor.
hvala
JamesTheKing je izjavil:
Pozdravljeni,
Kako je s to podporo takšnih resolucij? Za igre vem da moraš imeti dovolj močen računalnik da lahko igraš na takšni resoluciji(ga ima namen kupiti drugo leto), kako pa je z ostalimi stvarmi ki sem jih naštel zgoraj?...je pa rekel da rajši zdaj investira 300EUR in ima potem 10let monitor.
hvala
2560x1600 je max resolucija, ki jo ta grafa podpira. Tako da bi delalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neverjetni99 ()
JamesTheKing ::
@neverjetni99
potem se mu splača investirati v ta monitor? (CAD programi bi delali gor ali bi zaradi tako velike resolucije začelo štekati)?
potem se mu splača investirati v ta monitor? (CAD programi bi delali gor ali bi zaradi tako velike resolucije začelo štekati)?
FusionPanda je izjavil:
Kje pa lahko take informacije najdem?
Nima AMD kej podobnega, kot GFE kjer ti prikaže optimalne nastavitve za tvojo grafo?
Pol pač pogooglaj za vsak špil extra, pa boš že ugotovil. Večinoma so podobne zadeve, tehnike in stopnja glajenja, sence; napredne sence ali kaj drugega,
dodatne zadeve za sence ipd. recimo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
FusionPanda je izjavil:
Kje pa lahko take informacije najdem?
Nima AMD kej podobnega, kot GFE kjer ti prikaže optimalne nastavitve za tvojo grafo?
Pol pač pogooglaj za vsak špil extra, pa boš že ugotovil. Večinoma so podobne zadeve, tehnike in stopnja glajenja, sence; napredne sence ali kaj drugega,
dodatne zadeve za sence ipd. recimo.
hvala za pomoč. Imam pa še eno vprašanje, ali je 2GB na grafičninkartici dovolj?
Seveda je (klik) 4gb je pač dodaten strošek za nekaj, kar včasih prav pride.
Tebe bo na prvem mestu omejevala hitrost same kartice, kot pa ram na njej preden bo prepočasna. To kar je v ramu, mora bit tut zmožna preračunat.
Tebe bo na prvem mestu omejevala hitrost same kartice, kot pa ram na njej preden bo prepočasna. To kar je v ramu, mora bit tut zmožna preračunat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
ProsimHvala ::
Pozdravljeni!
Kupujem namizni računanalnik z budgetom tam nekje okoli 1000€, glavni namen je gaming.
Ker nimam veliko pojma o računalnikih bi me bilo strah sestavljat to mašino sam, čeptrav slišim da je zelo lahko, tako da bom verjetno kupil pri funtechu.
Tukaj je nekaj kar sem sam skupaj spacal, prosim povejte ce bi to sploh delal + kakrsnikol predlogi/zamenjave:
CPU: Intel Xeon E3-1231 v3
Mobo: Asrock H97 Anniversary
Ram: Kingston HyperX Fury 8gb
Hdd: Seagate Barracuda 1tb
Ssd: Samsung 850 Evo 250gb
Gpu: Asus gf Turbo GTX970
Psu: Super Flower Golden Green 450W 80+ gold
Ohišje: BitFenix Comrade bel(Ta mi dobro zgleda, brez problema zamenjam za kakega drugega)
CPU hladilnik: Scythe Mugen Max
Glede procesorja nevem ali se mi splača uzeti xeona, navadno i5-ko ali pa ta novo i5-ko. Glede naročanja iz Nemčije pa nimam nobenih izkušenj, poleg tega kolikor vem
ne ponujajo možnosti sestave komponent. Windowse že mam, navijati pa ne nameravam. Hkrati me zelo zanimajo tele prihajajoči VR headseti in bi rad vedel, ce je to dovolj mocno,
da bi lahko v prihodnjosti poganjalo enega oz. koliko vec bi moral uloziti. Odprt sem vsakemu predlogu/spremembi.
Najelpsa hvala ze vnaprej!
Kupujem namizni računanalnik z budgetom tam nekje okoli 1000€, glavni namen je gaming.
Ker nimam veliko pojma o računalnikih bi me bilo strah sestavljat to mašino sam, čeptrav slišim da je zelo lahko, tako da bom verjetno kupil pri funtechu.
Tukaj je nekaj kar sem sam skupaj spacal, prosim povejte ce bi to sploh delal + kakrsnikol predlogi/zamenjave:
CPU: Intel Xeon E3-1231 v3
Mobo: Asrock H97 Anniversary
Ram: Kingston HyperX Fury 8gb
Hdd: Seagate Barracuda 1tb
Ssd: Samsung 850 Evo 250gb
Gpu: Asus gf Turbo GTX970
Psu: Super Flower Golden Green 450W 80+ gold
Ohišje: BitFenix Comrade bel(Ta mi dobro zgleda, brez problema zamenjam za kakega drugega)
CPU hladilnik: Scythe Mugen Max
Glede procesorja nevem ali se mi splača uzeti xeona, navadno i5-ko ali pa ta novo i5-ko. Glede naročanja iz Nemčije pa nimam nobenih izkušenj, poleg tega kolikor vem
ne ponujajo možnosti sestave komponent. Windowse že mam, navijati pa ne nameravam. Hkrati me zelo zanimajo tele prihajajoči VR headseti in bi rad vedel, ce je to dovolj mocno,
da bi lahko v prihodnjosti poganjalo enega oz. koliko vec bi moral uloziti. Odprt sem vsakemu predlogu/spremembi.
Najelpsa hvala ze vnaprej!
SuperVeloce ::
FusionPanda je izjavil:
Hvala lepa vsem za pomoč
P.S. AMD ima Gaming Evolved namesto GEX
Gaming evolved bo AMD upokojil v kratkem. Vsaj kar se tiče instalacije z driverji.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
SuperVeloce je izjavil:
FusionPanda je izjavil:
Hvala lepa vsem za pomoč
P.S. AMD ima Gaming Evolved namesto GEX
Gaming evolved bo AMD upokojil v kratkem. Vsaj kar se tiče instalacije z driverji.
Imajo potem še kaj drugega podobnega GXE
Ok, zdaj pa mislim da imam končno dokončano sestavo:
i3 4170
Asrock H81 HDS R2
XFX R9 280X
Wd Blue 1TB
Cooler Master B500
Crucial 4 GB ddr3 x2
Antec GX200
Ali bi kaj spremenili za enako ceno?
Edit: cena je 600 EUR