» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
59 / 1152
»»

numero_10 ::

Aha razlika ogromna torej. Saj vem da sem že tečen:). Kaj pa izmed teh plat. Katere so še za navijati, ter katera je blizu te asusove za 180EUR. Oziroma katera bi bila še v redu. Ali je med tisto in temi vsemi velika razlika?

Gigabyte GA-PH67-UD3 - Intel H67/DDR3/CFX/1155/ATX 105,60
Matična plošča GIGABYTE GA-H67MA-D2H-B3 104,40EUR
Matična plošča GIGABYTE GA-P67A-UD4-B3 186,28EUR
GIGABYTE GA-H67A-UD3H-B3, LGA1155,ATX, H67 132
ASUS P8P67 LE REV 3.0 - Intel P67/DDR3/CFX/1155/ATX 132.00 EUR

PNG ::

To je vse zanič proti Sabertooth razen GA-P67A-UD4-B3. Samo spet nimaš UEFI biosa. Glej, ne trobim kr nekaj, verjemi da je sabertooth najboljša plata - sploh v cenovnem rangu pod 200EUR.

Aha.. Ok. Bom vzel na znanje:) Grem malo še skup računat pa sestavljat:) napišem če me bo še kaj zanimalo.

klinker ::

Vse razen zadnje ne omogocajo navijanja. Smo ti ze napisali da samo P67 omogoca navijanje. Ne vem kje ti to kupujes, ampak skenslaj in naroci pri dinokompu, ker uni tvoj dobavitelj ti kr neki predlaga.

Glej, saj meni ni problema odgovarjati, samo odgovoril ti bom pa vedno isto :P

Vzemi ono sestavo pri dinokompu, vprašaj še za kaki popust, ohišje pa vzemi tu : http://www.agt.si/racunalniska-oprema/o... (samo boš malo verjetno čakal na ohišje!). BAM, sma že na 1095. Če ti dino spusti kakih 15EUR recimo, sma že na 1080EUR. 80EUR več od tvojega prvotnega budgeta za velikooooo več kvalitete.

Ne saj tiste plate sem jaz izpostavil, ki sem jih našel ko sem prebiral po forumu, in so se večkrat pojavljale. Kaj pa glede DVD roma. SATAII Sony NEC AD-7260S in DVDRW SAMSUNG S223C/BEBE črn 18,94 € ? kaka razlika? ali vseeno kateri je?

Vseeno. Osebno optičnega pogona sploh več ne montiram v račuanalnik v bistvu...preglasno, prepočasno, neuporabno zame.

Ja kako pa potem uporabljaš dvd je ali pcdje, če slučajno potrebuješ?

Jah ne potrebujem...vse gre na USB, format + inštalacija OS pravtako.

Spet imam eno vprašanje.

Če sta ta dva diska enaka?

TRDI DISK WD, 2TB, SATA6Gb/s, 64MB black 2TB, SATA 6Gb/s, 7200 obratov, predpomnilnik: 64MB, dDual procesor. --> Ta je bil sedaj na moji novi ponudbi. Dobim ga za 150EUR

Ta pa na dinokompu --> http://www.dinokomp.si/product_info.php...

V galvnem zanima me če je ta disk na moji ponudbi Western digital black. Saj ga lahko sedaj dobim za 15o in več ni tako velika razlika v primerjavi z f3 samsungovimi.

Kako pa se vam zdi ohišje antec three hundrer w/o in napajalnik SP ATX napajalnik LC6650gp3-640w/14cm, v2.3. Saj vem da je slabša kakovost kot ste mi vi predlagali, ampak tisti pri svojih dobavitejih ne mora dobit in je te gor napisal, jaz pa lahko vseeno tisto ohišje vzamem in potem dam tistemu ki mi bo sestavljal comp. Zanima me samo če sta po kvaliteti primerljiva ohišje in napajalnik z vašim predlogom ali sploh ne?

jazbec ::

niso enaka
še enkrat pa ti povem
2x f3 1tb je dosti dosti boljša izbira

Aha. Pa ja samo tisti, mi f3 diskov ne more dobiti. Bom potem nekaj jaz nabavil pa njemu dal.

Kaj pa glede matičnih plošč?

ASUS Sabertooth P67 Rev. 3.0 - Intel P67/DDR3/CFX&SLI/1155/ATX --> To je vaš predlog in je on ne more dobiti.

Mi je pa ponudil to : OP ASUS, LGA1155, IP67 B3 (P8P67 PRO REV 3.0) Je med njima še zmeraj velika razlika, ker če ja potem bom sam nabavil??

moraš se zavedat, da je p8p67 pro še kar povprečna za moje pojme
sabertooth pa spada v sam vrh

sam bi vzel sabertooth, ker odtehta razliko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jazbec ()

Dinokomp lahko vse naroči. Zakaj bi jemal slabšo robo, če ti to ni potrebno :s

Jst ne vem kaj narocas pri nekomu ki nima nic, pa se drazje.

Ja ne, on je pač meni blizu pri roki, pa če bodo kake težave za garancijo ali kaj lahko takoj posreduje. Ker sem z prekmurja, dinokomp pa je v Ljubljani če se ne motim.

No skratka odločitev je sledeča: procesor, rame, grafično in dvd mi bo nabavil on, saj nekatere dobi po enaki ceni nekaj pa celo ceneje.

Matično, disk in ohišje pa bom vzel to kar ste mi predlagali na dinokompu razen ohišja. Ali mogoče veš kako dolgo moram čakati na ohišje? sicer kasneje bom naročal pa bo verjetno pisalo ali?

Edino če nevem glede napajalnika. Malo je drag. V čem ima prednosti glede na ceno? --> Corsair Enthusiast Series TX 650W V2 - 80+ Bronze 96.00 EUR. V primerjavi z SP ANTEC NAPAJALNIK LC6650GP3-640W714CM, V 2.3 55€

vice boy ::

Zanima me ali je res za samo 30 evrov takšna razlika če bi namesto

234,06 EURClub 3D
GeForce GTX 560 Ti
1024 MB, GDDR 5, PCI-Express™ 16x

vzel Sapphire Radeon HD 6950,
ki stane 262 evr.
Kot sem že omenil bi uporabljal računalnik predvsem za video obdelavo.
Osel gre samo enkrat na led, človek pa dvakrat.

am gtx560 je boljša izbira
v igrah sta tam tam ampak gtx porabi manj, je hladnejša, tišja, večji oc potencial
__________________________________________________________________________________
na kratko-->gtx560 je boljša

tako, da odgovor je ne
se ne splača

Hvala za argumentiran odgovor.

PrimozR ::

Pa verjetno video software zna izkoriščati CUDO, če že katero od grafičnih, kajne? V tem primeru je nVidia praktično edina logična izbira.

nato sem čisto pozabil
če zna izkoristit cudi je samo še večji+
nasplošno pa je gtx560 boljša izbira od hd6950 1gb/2gb

Kaj pa je cudi? Google mi ob besedi cudi ne vrže nč pametnga ven, tako da...

NO za računalnik je kočno vse naročeno. Vem da sem veliko spraševal, zato se vsem iskreno zahvaljujemo za pomoč. Moje naročilo je sledeče:

Računalnik:
ASUS Sabertooth P67 Rev. 3.0-Intel P67/DDR3/CFX&SLI/1155/ATX (Sabertooth P) =180.00 EUR dinokomp
iNTEL CORE I5-2500K, 3.300 GHz 6MB LGA1155 213EUR
RAM DDR3 8GB PC1600 Kingston 107EUR
Graf. k. VGA GIGABYTE NV 560GTX, 1 GB 228EUR
2 x Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB (HD103SJ) = 112.80 EUR dinokomp
SAMSUNG DVD+/-RW DL 22X RAM 12X, LIGHTSCRIBE 20EUR
Corsair Enthusiast Series TX 650W V2 - 80+ Bronze (CMPSU-650TXV) = 96.00 EUR DINOKOMP
Fractal Design R3 Black Pearl Črna 99EUR AGT

SKupaj: Je nekje 1060EUR z dostavo iz dinokompa

Kupiti pa nameravam še:
Komplet Logitech MK520 Tipkovnica + miška
Zvočniki Logitech Z323
Monitor Samsung BX2450

Kaj menite o zvočnikih in ekranu? Za ekran sem že vprašal na strani --> kateri 24" monitor kupiti
Lahko tudi tam podate kako mnenje glede monitorja.

Pa kaj imaš to ene rame, ziher sem da si napačne vzel...100% imaš to one hyperx, ki so 1.65V.

Ammm torej rami niso vredu? ne pašejo not? Ja piše da so hyperx, samo ne piše če so 1.65v...?

Kolikor gledam bi dal ti enih 350EUR za zvočnike + monitor še? Vzemi Gigaworks T40 za cca. 120EUR (da slišiš kaj so pravi računalniški zvočniki, ne neumni full bass only logitech sranje) + nekaj v tem stilu - http://www.mimovrste.com/artikel/265009......torej da imaš 24'' in ne 22'' monitor (wtf, 230EUR za 22'' monitor z isto kurčevo matriko ni smiselno) pa še 1920*1200 resolucijo, ne sranje od full hd resolucije.

Rami niso pravi, ne. Rabiš 1.5V rame. Glej corsair value, corsair vengeance, g.skill ipd.

Kaj pa ti rami? --> http://www.dinokomp.si/product_info.php... ? Za zvočnike toliko ne dam ker enostavno ne rabim, okrog 40EUR. Gledal sem te logitechove ali pa philipsove --> http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Kaj pa bo z monitorjem pa še ne vem. Kaka je potem razlika med tema dvema?

Ja, ti rami bodo OK. Jah povej mi koliko si pripravljen dati za monitor in koliko za zvočnike, pa ti bom lahko svetoval.

Do 45 za zvočnike in do 260 za ekran.

Imaš kakšne omejitve z velikostjo ekrana? Ker ti ekrani imajo vsi isto poceni matriko noter, tako da ti je vseeno ali vzameš onega za 260 ali onega za 110, ker je razlika samo v ohišju, dizajnu in firmi. Če ti je to pomembno bolj kot velikost ekrana...ne vem, ti povej kaj bi rad?

hmmm ja pač želel sem ekran velikosti 24 do 260€. Pa povsod so najbolj hvalili samsunga bx2450.

Full HD resolucijo ima največ...wtf, pa saj ne kupuješ televizije, kdo bo pa uporabljal to sranje od razmerja stranic :x.

Aja, kar se tiče zvočnikov je vseeno kaj vzameš, ker v tem rangu ne boš dobil nič pametnega. Grem zdaj gledat ekrane malo.

Glej zdaj to - http://www.nakupovanje.net/dell-u2311h-... BAM pa imaš IPS monitor za še manj denarja. Me zanima kdo bi ti tistega Samsunga priporočal proti temu monitorju...za zvočnike je pa vseeno katere vzameš. Pač vzemi neke Logitech.

No me samo nekaj zanima. Ta je tudi 16:9, tako kot samsungov? Ker ponavadi kritizirate take monitorje?

Je, ja, samo ima IPS matriko. WUXGA monitor sem ti pa linkal že prej zgoraj, tisti pa ima 1920*1200 resolucijo, samo je čuri muri matrika.

Za nekaj se odloči. Boljše barve ampak nižja resolucija ali višja resolucija pa slabše barve? No, pa še cenejši je oni z IPS matriko. To, da pa daš 260EUR za 16:9 samsunga z zanič matriko je pa smrtni greh IMO.

NO recolucijo imata delov in samsungov enako ali? Matrika pride do izraza v čem? (ne razumem se glih v to). Jaz sem pač gledal monitore pa se malo zanimal, pa so mi rekli za tistega, hkrati pa je led, ima mali odzivni čas.

Ja, odzivni čas je G2G, tako da to je marketinška fora. Dejanski odzivni čas je nekaj čisto drugega kot grey-2-grey. Oni samsung kar si ga prilimal je 1920*1080 monitor in ne WUXGA.

Razlika v matrikah je v kvaliteti barv - kako čiste in "pravilne" so barve - recimo na poceni matrikah ne boš nikoli dobil iz printerja iste barve kot jo vidiš na ekranu, medtem ko pri IPS matriki je to mogoče. Je pa posledično IPS dosti dražji.

To ima samo i100k100 vcasih kake "emo izpade" :P Ignoriraj, saj naceloma ve kaj govori ;) drugace pa prakticno vsi novi monitorji imajo 16:9, na zalost...kritiziramo pa taki ki nam je cim vecja delovna povrsina precej pomembna in se nam, mislim da upraviceno, zdi ta TV standard na racunalniskem monitorju neumnost. Glede razlik med TN in IPS je v bolsih vidnih kotih, realnejsih barvah in bolsi crnini v prid IPS. TN je pac poceni komercialna varjanta, IPS pa bolj za designerje, fotografe, ipd. Malo se se informiraj glede tega Della ker mislim da sem v uni temi od 24" monitorjih zasledil da ima neke kikse, se pa zal ne spomnem v cem je bla tezava. Uni Philips ima tudi 178°/178° vidnega kota in ce ni tipkarska napaka to ni TN sigurno.

178/178 je spet marketinška fora, ker mora biti 5x bolj svetlo od čiste črne barve, da se to že priznava kot "vidno", čeprav v resnici to sploh nujno ne pomeni, da boš videl karkoli iz tistega kota.

Tole glede monitorja je še velika zabloda grrrr. Sploh ne vem kako se odločiti. Zdaj na koncu izpade po tem takem, da tako philipsov (matrika) kot delov (neke napake) odpadeta.

Zdaj jaz pač rabim monitor, ki bo prikazoval lepo sliko na oko (nisem pa fotograf ali kaj podobnega ki bi opažal še minimalno razliko). Vidni kot -> sedel bom za ekranom če vidim iz nevem kakšnega koli kota mi ni tako grozno pomembno. Je pa lepo če so lepe barve. Zdaj nevem koliko je resnice v podatkih, ki so pod artiklami na posamezni speltni strani. Vendar če gledam po različnih straneh je vsepovsod enako recimo za bx2450. Zdaj če dobro razumem je 16:9 samsung malo nižji, koliko cm to znese?

Ja bil sem pač odločen za bx2450, zdaj pa ne vem kaj naj z ekranom... :) bo potrebno še preštudirat.

Če pošljem na dinokomp mail za preklic naročila je to zadosti? ali je potrebno klicat? pa so s tem problemi ali ne?

Zgodovina sprememb…

Aja, pa klinker - I reject your reality and subsitute it with my own :P

Zakaj bi pa rad preklical naročilo?

V bistvu sem naročil dve naročili, pa enega ne rabim, ker dobim drugje ceneje- govorim o diskih f3. Zato me zanima.

Ja kako pa bo potem v prihodnosti z monitorji...?

Zgodovina sprememb…

No, glede na to kar si napisal pa vzemi tale monitor: Samsung 2443BW.

Poišči najceneje, kar je mislim da mimovrste.com.

Prekličeš lahko naročilo s klicem, kolikor je meni jasno.

Aja, pa še to - kje si našel cenejše HDDje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PNG ()

Tisti mi je poslal ceno 55€, sicer ni neke velike razlike, ampak itak mi bo on sestavljal, pa je potem boljše če tisto kar je ceneje nabavi on.

Fak, jaz bi ti plačal 5EUR da bi ti lahko tole kišto skupaj sestavil :D

EDIT: Edino rami :x

Zgodovina sprememb…

Ta monitor je zdaj boljši od tistega ker je 16:10? ima tudi boljšo matriko?

Recimo ta je LCD bx pa je LED. Ta ima 5 ms - bx 2 ms. Kontrast 20000- bx 5 mio ?? Kako pa se recimo te razlike poznajo zdaj med tema dvema monitoroma?

Hehe, jaz pač nisem strunjčak v tem, tako da mi bo on to zrihtal. Pa drugače se on s tem profesionalno ukvarja.

Zgodovina sprememb…

Oni prvi Samsung kar si ga predlagal sploh nima 16:10...tale kar sem ti ga jaz pa ima. S-IPS matrike z 1920*1200 resolucijo pa za ta denar žal ne boš dobil. Nek kompromis boš moral skleniti - boljša matrika, slabša resolucija ali boljša resolucija, slabša matrika. Na podlagi tega se odloči ali za

Samsung 2443BW (višja cena, višja resolucija, slabša matrika)

VS

Dell U2311H (nižja cena, nižja resolucija, boljša matrika)

EDIT: Glej...Samsung 2443BW TEGA vzemi. Končna :)

Zgodovina sprememb…

Aha. Saj jaz sem napisal da je 16:10 tisti ki si ga ti predlagal. Ja očitno se bom odločal med tema dvema samsungoma...

EDIT: bom vzel na znanje :) to bom naročil drug teden pa bom videl takrat. :) hvala za pomoč in pojasnitve:)

Zgodovina sprememb…

No da še to vprašam pač razlika med tema dvema samsungoma? Bx je led in ima kontrast 5 mio. Kaj to pomeni za primerjavo proti onemu ki je lcd z kontrastom 20000?
««
59 / 1152
»»