» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
542 / 1149
»»

krefi ::

kaj pa hlajenje bo uredu sej cene jo lahko pa se zmerj dokupm ce nbo kul

hojnikb ::

Tako. Stock bo vredu, ker tako ni navijalski procesor.

Važno je, da spraviš vseskup v stari case. Sepravi zmeri max dolžino gpujev, ki jih ti še sprejme kišta.

Zadeva je dolga 281 mm
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

kako je pa s hlajenjem teh procesorjou k majo sm po en fan ?

Stock hlajenje je čisto ok. Če nebi blo, ga nebi dajal zram.
#brezpodpisa

ups mislm graficno k ma en fan?
aja zdj mam notri radeon hd 6850 pa je se placa

Kr vzami to, ko ma 3 fane (sem dal v konfig).

Referenčna 980ti zna bit kr glasna v loudu..
Itk je razlika v ceni 2 malce.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

sm spregledal :P

Pa maš pošten build, ki ga gradiš po potrebi...
#brezpodpisa

http://www.mindfactory.de/product_info....
za 3.5e dobiš leto garancije več in bolši krmilnik
#brezpodpisa

+ ssd ki se ga ne vidi na sliki :P
potem je toto :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krefi ()

dis is it. Hitro naroči, da nebo zmanjkal :)))
#brezpodpisa

kaj je pa to na midfactory
Service Level Gold he uporabno ali ne ?

PredatorX ::

krefi je izjavil:

počakaj malo!
- 15EUR več pa bo custom cooler varjanta.

GTX 980TI je overkill za 1080P in boš konstantno bottleneckan zaradi procesorja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

matic492 ::

RAM? Že maš?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

PredatorX je izjavil:

krefi je izjavil:

počakaj malo!
- 15EUR več pa bo costum cooler varjanta.

GTX 980TI je overkill za 1080P in boš konstantno bottleneckan zaradi procesorja.

Če bo vzel AMD, bo še bolj :)

Also, mogoče bo pubec investiral v 1440p ekran :)

matic492 je izjavil:

RAM? Že maš?

Že ma,
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

ekran imam namen kupiti v blizni prihodnosti ..

Evo vidiš, boš investiral v kak kvaliteten 1440p, pa bo 980Ti hitro prišla do izraza
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

ja sm nvem kateri so uredu monitorji pa pc ne predragi ...

Maš namensko temo za to..
#brezpodpisa

PredatorX ::

krefi je izjavil:

Vzam
Ma vsaj spodoben cooler.

Prepričaj, da je ohišje dost veliko.
Upoštevaj, da je mogoče bolje vložit mal več v CPU kot pa v GPU.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

DarwiN ::

Pa smo spet tam.. Grafična za 700EUR, monitor pa 120EUR :))
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

PredatorX je izjavil:

krefi je izjavil:

Vzam
Ma vsaj spodoben cooler.

Prepričaj, da je ohišje dost veliko.

Smo že dal KFA2 z tremi fani za 10e manj.
Ni blo govora o referenčni spljoh.

DarwiN je izjavil:

Pa smo spet tam.. Grafična za 700EUR, monitor pa 120EUR :))

Yup, tukaj paše vsaj 1440p :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

oki nism rek da bo ekran 120 pc ja ko bo bom kupu zihr 1440p trer seveda gledu na cim bols ..
pc mislu sm to da nbom brzveze kj drazga kupu kar bi lahku dubu tut za mansi denar...
neki tazga sm gledu.. http://www.mindfactory.de/product_info....
sam se nism se nc poglablju v iskanje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krefi ()

dominuspro ::

Grafa Zotac ni neumna izbira, ker imaš 5 let garancije...

ko smo ze pr geranciji kako je to z uveljavljanjem se da v sloveniji al je potrebno posiljat nazaj ?

Ne glej 144Hz... Tisto je samo za geeke. :)

Tega Samsunga vzemi in raje eno 980 kartico.. In mogoče še kje kaj porežeš pri drugih komponentah.

Tole Inno 980 kartico. In smo total € na kolk?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Pošiljat morš nazaj.
Btw, zotac ima trgovinske garancije samo 2 leti, ostalih 3 je pa ob registraciji in pošiljaš potem direkt k njim.
AMpak se imo splača za 10e več

DarwiN je izjavil:

Ne glej 144Hz... Tisto je samo za geeke. :)

Tega Samsunga vzemi in raje eno 980 kartico.. In mogoče še kje kaj porežeš pri drugih komponentah.

Ne ga srat no :) to je že 4k money

dell pro maš že za 250E
http://geizhals.eu/dell-professional-p2...

al pa tale acer če hočeš večjega
http://geizhals.eu/acer-k2-k272hulbmiid...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

890 €ce dam 980 graficno

Raje povej budget z monitorjem vred oz. kolk misliš dat kasneje še za njega.

980 kot taka se ne splača. Potem raje msi 970 in navit do konca
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Ne ga srat no :) to je že 4k money

4k je riba, dokler ne govorimo o ~40" velikosti.. Tile 32 1440p so bomba... ~100 PPI, vse štima. 4k in ultra wide so pa že ~800€.

Al pa kupi lepo en ~48" TV in 970, pa uživa v 1080p

Pač, prioritete. Se pa defenitivno 980 ne splača, vsaj za tako ceno ne
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

980 ima enak performance per Euro kot 980 Ti..

m0LN4r ::

970 za 1080p, pozneje pa "pascal" ali alternativo za 4K.ž

Nakup grafe za 4k in dx12 sedaj je bullshit. Pol ko bo vsaj 10 špilov zunaj pa bom o tem razglabljali (2016/17).
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

če se gremo price pr $, je itk edina logična izbira r9 290
#brezpodpisa

jst imam racunalnik na katerga je priklopjen tv in monitor
-tv uprablajm ko igram iz postelje to so ponavadi igre katere se igra z joystickom (fifa, dirke , strelske) ter gledam filme
-monitor imam pa na mizi tega pa uporabljam kadar igram wow ter igre katere se igra z misko in seveda brskanje po netu

pa tv je 105 cm diagonala zato se mi se ne mudi z nakupm monitorja ..
studiram pa itk v nakupu tvja v prihodnosti ker mi na tem zvok neki jebetko da glede monitorja obm se vidu kaj pa kako

m0LN4r ::

ne to je izbira, če hočeš samo p/p brez smetane
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

vozlov225 ::

http://www.hardwareversand.de/pcconfigu...

Yes, no, why not? Monitor sem gledal tisti LGjev z TN matriko in 144Hz, 1ms GTG, ce kdo ve za kaj boljsega, kar ideje na plano! Disk ze imam, napajalc sigurno ta ostane, tipkovnico najbrz zaradi layouta bolje pri nas kupiti, slusalke bodo zihr te.. Sem nekaj gledal ze par mesecev nazaj, pa ste rekli, naj pocakam. Evo zdej, vse to zunej. Skupni budget vseh komponent, racunalnik, tipkovnica, monitor in slusalke je 2kEUR do 2,2kEUR.

EDIT: napajalc bo ax760 in ne 760i, pozabil spremenit..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vozlov225 ()

issak ::

vozlov225 je izjavil:

http://www.hardwareversand.de/pcconfigu...

Yes, no, why not? Monitor sem gledal tisti LGjev z TN matriko in 144Hz, 1ms GTG, ce kdo ve za kaj boljsega, kar ideje na plano! Disk ze imam, napajalc sigurno ta ostane, tipkovnico najbrz zaradi layouta bolje pri nas kupiti, slusalke bodo zihr te.. Sem nekaj gledal ze par mesecev nazaj, pa ste rekli, naj pocakam. Evo zdej, vse to zunej. Skupni budget vseh komponent, racunalnik, tipkovnica, monitor in slusalke je 2kEUR do 2,2kEUR.

EDIT: napajalc bo ax760 in ne 760i, pozabil spremenit..

Za par EUR več dobiš 500GB Crucial SSD, ali pa še bolje http://www.mindfactory.de/product_info.... (na hardwareversand ne najdem, na sploh raje gled mindfactory, hardwareversand ima neko štalo s stečajem trenutno)

Res rabiš tak napajalnik? Kaj cenejšega bi bilo enako dobro, ampak glede na buđet ni panike, če si se tako odločil :D

Tipkovnico mirno kupiš nemški layout, je enak kot slovenski, le printi/gravure so drugačne. Ti priporočam neko mehansko za ta denar. Poišči 'Ducky' in izberi kaj. Glede stikal si malo poglej kako in kaj, če ti je vseeno za glasnost in bi rad užival v tipkanju kakšen MX Blue, sicer pa malo tišji MX Brown ali MX Red. Za tak buđet je skor škoda gumjaste tipkovnice noter tlačit. Ali pa Corsair K70 RGB (malo več pride)

Slušalke kakšne sennheiser, ne padaj na kakšne 'gamerske' fore, ali Audio-Technica ATH-M50x :D odvisno seveda od buđeta na koncu, bo treba začet šparat kmalu. (ne vidim na linku nobenih slušalk, katere misliš, čeprav si napisal 'ziher te')

Monitor kakšen LG ultrawide 21:9, to bi jaz kupil. TN je kao boljši za igre, IPS je boljši za sliko, vidne kote ipd. Razlik ne boš opazil pretiranih verjetno.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Tam je na drugem zavihku k70 rgb in corsair vengeance 2100. :D ocitno je tipkovnica kul :P mx red sem si izbral.. Kako se 21/9 obnese v igrah in nasploh? Povezano bo s tvjem, lg55 somethingsomething in nocem imet tezav z resolucijo, torej verjetno najboljse kar 16/9. V napajalnik vlagam, ker hocem da dela dobro in konstantno. Pri napajanju nocem komprosmisev (pred kisto bo ups). Kaj pa plata, proc, grafa in ram? Najbolj me to skrbi. Je kul? Katero plato v tem rangu bi vi priporocali? In ne, ne dam 250EUR zanjo.
Na trgovino se pa ne ozirat, to je se najmanj. Sem opazil, da je mylemon se najcenejsi in imam planiran obisk gradca v decembru :P
Also, linkal si mi pci-e ssd za 400EUR. Nope. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vozlov225 ()

SuperVeloce ::

21/9 je super za igre (sploh racing), ker ne gledaš v sredini plastike, kot pri dual screen zaslonih. Tudi za delo ti koristi. Ne vem zakaj bi imel probleme, če je drugi zaslon 16/9?
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Ce bom spilal fifo in zalaufal na kompu, prek hdmija poslal na tv, se zna pojavit nasprotje interesov med napravama? Ne? Ne vem.. Te resolucije in to mi je neznanka.

SuperVeloce ::

kako misliš, poslal na tv? Če te matra dual screen, potem enega izklopiš, preden igro zaženeš. tipka win+P
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Okej dobro, naceloma ni tezav. Pa obstaja dober ekran za 250-300€?

gddr85 ::

npr. en lg 29ub65p (nastavljiva višina) te pride cca 400eur, oz 29um65/um55 cca 300-350eur z navadnim podstavkom, 29" 2560x1080

Bom malo pocekiral, a naceloma he monitor se najmanj. Najbolj me skrbi izbira komponent za v kisto :)

killa bee ::

kupil bom napajalnik v enaa.com, ker sem dostikrat na tistem koncu in bi ga pobral spotoma, katerega priporočate?

Epialt ::

budget...

killa bee ::

ja budget pa za i4350, 2 diska, brez grafične

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: killa bee ()

issak ::

vozlov225 je izjavil:

Tam je na drugem zavihku k70 rgb in corsair vengeance 2100. :D ocitno je tipkovnica kul :P mx red sem si izbral.. Kako se 21/9 obnese v igrah in nasploh? Povezano bo s tvjem, lg55 somethingsomething in nocem imet tezav z resolucijo, torej verjetno najboljse kar 16/9. V napajalnik vlagam, ker hocem da dela dobro in konstantno. Pri napajanju nocem komprosmisev (pred kisto bo ups). Kaj pa plata, proc, grafa in ram? Najbolj me to skrbi. Je kul? Katero plato v tem rangu bi vi priporocali? In ne, ne dam 250EUR zanjo.
Na trgovino se pa ne ozirat, to je se najmanj. Sem opazil, da je mylemon se najcenejsi in imam planiran obisk gradca v decembru :P
Also, linkal si mi pci-e ssd za 400EUR. Nope. :D

Ja, linkal sem ti top šit SSD parkrat hitrejši kot SATA SSDji. Pri takem buđetu se kar spodobi. Vzameš malo cenejši napajalnik (super flower leadex) pa je.
Če že ne intel 750, pa vsaj tole vzami: http://www.mindfactory.de/product_info....
Če pa ne tega, pa Crucial 500GB SATA, ne bo nič počasnejši kot 850 Pro, le cenejši.

Plato lahko vzameš najcenejšo, ki še ima vse, kar želiš. Če boš delal SLI (odsvetujem), rabiš tako plato ki to podpira. Tudi če boš želel 6 ali 8 SATA portov, je plata zaradi tega dražja, performance bo pa isti tudi na cenejši. Nekaj bistveno cenejših plat kot si ti izbral ni, bi pa jaz vzel Asus namesto MSI. Mogoče Asus Z170-A, ali pa Z170-K. Le preveri da ima vse kar rabiš (za tisti SSD zgoraj rabiš M.2, kar je že kar standardno pri malo dražjih platah)

Grafična: http://www.mindfactory.de/product_info....
Preveri vse cene še na mindfactory, izgleda da je hardwareversand ratal dražji.

Tipkovnica: Je super, meni sicer MX Red in Black niso neki po godu (imam raje Blue ali Brown, če morajo biti malo tišji), vsekakor probaj prej sprobati da ti slučajno nebi bili všeč. Tale RGB K70 je približno 60€ dražja kot je bila enobarvna K70 samo zaradi RGB ledic. Če želiš šparati, mirno vzameš kakšno cenejšo, naprimer Ducky Shine. Razlika v ceni je praktično samo zaradi RGB ledic.
Je pa spet cenejša pri mindfactory

Slušalke odsvetujem gamerske, čeprav trdiš da za ziher ostanejo. Če si jih že slišal, in ti je zvok všeč in pašejo na všesa, vzami kar ti je volja, ampak jaz bi raje izbral kako uveljavljeno firmo slušalk kot naprimer sennheiser, audio techinca, magari sony. Kot želiš. Karkoli boš še izbral, najprej jih poslušaj, in imej na glavi zaradi udobja. Jaz sem dobil zastonj neke Asus gamerske slušalke, pa me močno stiskajo po glavi, izjemno neudobne po nekaj časa.

Malo te provociram, pa ti spreminjam stvari za katere si rekel, da ziher ostanejo, ampak samo toliko da ti pokažem kaj se še dobi :)
In da se ne ustrašiš 'nekih tajvanskih ducky tipkovnic', jo imam sam, tako da ne govorim v brezveze. Tudi K70 sem imel, z modrimi ledicami, pa so pocrkale, in sem jo poslal nazaj (dober customer support, sem pisal direkt na corsair, in so mi iz amerike poslali ček za 180$, le na svoje stroške sem jo moral poslati na Corsair na Nizozemsko). Z Ducky nisem imel nobenih težav, tako da se z garancijo nisem še ukvarjal. Če te zanima kaj o mehanskih tipkovnicah, ti priporočam obisk https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyb...
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
««
542 / 1149
»»