» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
52 / 1151
»»

Med0 ::

Rabil bi nov računalnik za okoli 500-600 EUR in imam na ogledu ta dva http://www.mimovrste.com/artikel/114019...
http://www.mimovrste.com/artikel/274012...

ter ekran za računalnik za okoli 200 EUR http://www.mimovrste.com/artikel/265006...
http://www.mimovrste.com/artikel/265006...
Katerega bi vi priporočali? in če az to ceno lahko sestavite kaj boljšega bi prosil da napišete pod komentarje. LP Blaž

Steinkauz ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Steinkauz ()

silo ::

Zdravo,

zdaj ko so prišli na trg novi Intel procesorji in bodo kmalu na voljo tudi GeForce-i GTX 560, sem začel razmišljati o nakupu novega računalnika. Zaenkrat je konfiguracija, ki sem si jo zamislil, sledeča:

Ohišje: Cooler Master Centurion 690 II "Advanced"
Napajalnik: Cooler Master Silent Pro M500
Matična plošča: ASUS P8P67 Pro
Procesor: Intel 2500K "Unlocked"
Pomnilnik: A-Data PC3-10666 "XPG™" KIT
Grafična kartica: GeForce GTX 560 Ti
Disk: Samsung HD103SJ "Spinpointź F3"

Zanima me, če je konfiguracija dovolj dobra, da bo računalnik uporaben vsaj za kakšna 3-4 leta brez velikih nadgradenj (mogoče bi sicer čez kako leto dodal še eno isto grafično na SLI, če bom rabil nadgradnjo v tej smeri - zato tudi matična s podporo SLI). Pa še to, je 500W CM napajalnik dovolj, ali naj rajši gledam 600-700W? Naj omenim, da bi predvsem rad soliden računalnik za igre, navijal pa verjetno ne bom (vsaj ne dosti).

LP

Samo ali nebi bilo bolje za grafo ati 5770, ki ima podobno ceno in pa Intlov procesor?

Zakaj bi blo bolje?

PrimozR ::

Kvečjemu 6850, ki je od GTX 460 dejansko hitrejši. Če le ne bi bili pregrešno dragi v Sloveniji... http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

1gb , una ma pa 750 mb pa še malo je cenejša, nwm nekako se na intlove procesorje bolj spoznam in so menda boljši

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Med0 ()

A ker se na ene spoznaš, na druge pa ne so prvi boljši? AMD je cenejša in mogoče le rahlo slabša (boljši price/performance) opcija.

RAM je le kaplja v morje pri grafični.

jazbec ::

gtx460 1gb ima boljši p/p od hd6850
se boljše navija
stock pa sta tam tam
dobiš pa še physx zravn-lep dodatek pr kakemu batmanu ipd.

tla maš mal o gtx460-Nov računalnik
smo večinoma vsi bli za gtx460

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jazbec ()

768 je zgolj malo slabša od 1gb verzije in v njegov proračun ne pride. Pa še to je zaradi širšega vodila in ne zaradi same razlike v koločini rama.

Phillips kaj a mislš da grafa več kot ma rama bolš dela? Ta http://www.dinokomp.si/product_info.php... je je pol zihr bolš od tele
http://www.dinokomp.si/product_info.php...

vidim da se močno motim, hvala vsem da ste me popravili da nebi kupoval tega sranja

TeraSonic++ ::

Kje se da ugodno kupit Thinkpad T410 z ang tipkovnico?

Švica?
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

aljo33 ::

Kakšna in kolikšna je razlika na kratko med i3 380M (2,53 GHz, 3 MB L3) in i5-480M (2,66 GHz, 3 MB L3)?

Vem da sem pred kratkim pisal o nakupu PC-ja vendar sem se sedaj odločil da bo prenosnik zadostoval za moje internetne potrebe. Odločil se bom za nakupm 15'6 Inchnega prenosnika, ki želim da vsebuje : -1366x768 resolucijo z Led zaslonom
- Od 320-500 GB trdega diska
-Grafično z vsaj 512 MB spomina in HDMI-jem
- Za procesor mi je vseno (i3,Dual core) 2 Ghz
- Numerenčnim delom tipkovnice
- Znamke MSI,Toshiba,Dell,Asus,Vaio
- Brez operaciskega sistema

Ker ga ne nameravam uporabljati za igre bi za njega namenil 500-600 EUR lahko tudi več samo kolikor sem gledal bi za 550 dubil kar dobrega
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ra... .

Če ima kdo predloge se priporočam. In se opravičujem ker sem nadležen vendar se nikakor nemorem odločiti. In če ima kdo čas da bi se odločil med PC-jem in laptopom se priporočam.

BALAST ::

Potem raje tega za 30EUR več, ker dobiš novejši i3 procesor, intel čipset, 1GB grafiko s hdmi...

globoko grlo ::

@aljo
pej na googla pa vpiš i3 vs i5

drgač pa ne vem :)

en ma več jeder :)

quaror ::

Zdravo!

Kupujem nov računalnik, ubistvu bi zamenjal vse komponente v ohišju. Zanima me če je dobra izbira glede p/p, predvsem me zanima izbira diska (ali je WD green 64 hitrejši?), ali je matična plošča sploh primerna za izbrani RAM, ter kak hladilnik za procesor bi potreboval če bi želel z navitjem doseči 3,2GHz in ali bo posledično napajalnik 600W dovolj? Za odgovore se vnaprej zahvaljujem :)

Procesor AMD Phenom II X6 1055T (2.8GHz,9MB,125W,AM3) box 167,68 EUR
Matična plošča GIGABYTE GA-MA770T-D3L, AM3, AMD 770 60,01 EUR
RAM Kingston DDR3 2X2GB PC1600 (KHX1600C9D3K2/4G) 56,86 EUR
Trdi disk SAMSUNG 1TB SATA2, 32/7200 F3 (HD103SJ) 57,43 EUR
Grafična kartica Sapphire ATI HD 6850 1GB DDR5 PCIE DL/DVI/HDMI/DP LITE 163,90 EUR
Napajalnik LC 600W LC6600 120mmFANv2.2(24pin) 40,22 EUR
Skupaj: 546,10 EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: quaror ()

diska ne menjuj ker je ta najboljši-samsung f3 1tb
ram je pravi

gr33k3 ::

Grafična kartica Sapphire AMD Radeon HD 6870, 1 GB GDDR5, PCI-E 250,66 EUR

Ohišje akasa AK-ZEN 01 BK, brez napajalnika, črno 55,27 EUR

Napajalnik Power LC6600 600W 41,55 EUR

DVD zapisovalnik Sony Optiarc AD-7263S-0B, črn 22,58 EUR

Trdi disk WD Caviar Black 640 GB, 7200 rpm, 64 MB, SATAII (WD6402AAEX)64,96 EUR

Matična plošča Asus M4A87TD/USB3, AM392,38 EUR

Pomnilnik (RAM) A-Data 1600G DDR3 2 x 2 GB 1600 MHz 46,02 EUR

Procesor AMD Phenom II X4 955 3,2GHz, AM3 150,51 EUR

Skupna vrednost artiklov (Spletna cena):723,93 EUR

Kaj pravite na sestavo ?? Uporaba: Igre,Filmi,Net

za grafo gtx560 Ti
je boljša od hd6870 in stane 240 evrov na dinokomp
ali pa za 280 hd6950

Kaj pa to ??? http://www.dinokomp.si/shopping_cart.php

je vredu sestavljeno ?? za Igre,Filme,Muziko itd...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gr33k3 ()

Mi ne mormo vidt tvoje košarice

PecenkA ::

Iščem netbook z zelo dolgim delovanjem na baterije. Recimo nekih 8 ur ali več normalne uporabe (lahko tudi z večjo baterijo ki štrli ven). Kako je s predvajanjem full HD vsebin na netbookih in HDMI priključki? Predlogi dobrodošli.

Kaj pa ta sestava ?? bi bila za igre,Filme,Muziko itd...]

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Anonimnež ::

Pozdravljeni formuraši

prosil bi vas za nasvet kateri prenosnik izbrat za naslednjo rabo:
istočasno laufanje nekaterih office orodij in pa AutoCad + odprt brskalnik, kakšen pirs ipd.

Prosil bi za nasvete kateri prenosniki tam do 1000€ (+- 100€) bi bil dober za tole rabo. Najbolj se gre, da bo gladko deloval pri AutoCad-u.

Lp

PNG ::

gr33k3 je izjavil:

Boš preko spleta naročal ali greš v trgovino po sestavo? Jaz bi tukaj par stvari še spremenil na tvojem mestu.

Procesor za i5 760. Par evrov več je. Plato bi osebno vzel raje P7P55D-E (nekaj evrov več). Disk samsung spinpoint f3 1tb (cena je nekje ista mislim da). Grafično MSI dual cyclone, malo cenejša je pa boljše hlajenje s super feritnimi kondenzatorji (taki ne piskajo čez čas, ostali pa :)). Napajalnik bi skoraj raje vzel Cougarja, ker ima večji izkoristek, samo je ta napajalnik cenejši in tudi dober, tako da je to tvoja odločitev.

Ohišje pa je itak bomba :) čeprav imajo sedaj tudi NZXT Hush za 66€, ki je dobro ohišje, znižano iz 100€.

glej sandy bridge ali pa phenom x6

demon#666 ::

gr33k3 je izjavil:

Ravno včeraj sem zasledil to debato o ohišjih, to ohišje ni lih najboljše glede razporeditve kablov, saj jih nimaš kje skrit in posledično imaš rahlo zmešnjavo s kabli. Ne me narobe razumet, ohišje je super, samo če je možnost bi sam raje uzel tako, kjer zložiš kable za matično.

Sandy Bridge plate uničujejo SATA 2 naprave + dražji sistem je. Zaenkrat tvoj predlog ni najbolj na mestu, jazbec.

Demon, ja, s kabli je res problem pri 300. Mislim, ni problem, je pa res, da jih ne moreš skrit za matično. Obenem pa ne smeš pozabit, da ni nobenega pleksi stekla na strani, tako da perfektna urejenost kablov ni nuja pri tem ohišju. Koliko-toliko pa se da kable tudi uredit. Osebno mi čez ohišje ne teče niti en kabel, je pa res da 24 pinskega in 2x 6pinskega PCI-E ne moreš spravit pod plato.

kje si prebral, da uničuje diske
problem naj bise pojavil v 2-3 letih
če ti zdaj kupiš matično jo čez 2 meseca zamenjaš za drugo
menjajo ti zastonj

če nočeš sandy bridga pa glej phenom x6 1055, ki je boljši od i5-750/760

bluefish ::

Diskov ne uničuje. Lahko pa pride do napak pri zapisovanju in posledično okvarjenih podatkov.

ampak skoraj 100% ne v dveh mesecih ko imaš defektno plato
itak pa imajo vse sata3 porte
pač daš disk v sata 3 port in nema problema;)

to so stvari, ki jih dol pozrejo entuzijasti in early adopterji. Taksni ljudje tudi ponavadi ne sprasujejo po forumih okrog sestave. Pac, treba je v malo sirsem smislu pogledati na zadevo!

sam a ni bolje kupovat I5 2500 namesto 650 oz. kaj podobnega?

Ne poslušate me...

Ja, se strinjam, i5 2500K JE boljši procesor od i5 750/760/650. Ja, razlika v ceni je majhna (pod 100EUR za drugo plato s podobnimi lastnostmi + procesor). Ja, sistem je bolj future proof (čeprav osebno v to najbolj ne verjamem, ker bo intel itak spet zelo hitro menjal podnožje in bo naslednji upgrade spet plata + procesor in ne samo procesor (ohohoho, še pomnite tovariši 775 podnožja...)). AMPAK če mene človek sprašuje kaj naj da v sistem jaz sklepam, da najbrž ni največji tech geek na svetu (čeprav marsikomu dela probleme že iskanja med seboj kompatibilne komponente, s čimer DaniTur ni imel problemov) in posledično mu najverjetneje argument kupi tole - je dražje, je malenkost boljše ampak boš pač moral matično ploščo menjati čez dva meseca ker so že nove zanič - ni ravno pozitiven. Ljudje si radi kupijo računalnik zato, da ga pripeljejo domov, priklopijo in z njim delajo. Ne da se ubadajo z zanič kondenzatorji, šraufajo in menjavajo komponente skorajda mesečno.

Če bi osebno kupoval sistem, zase, bi si vzel SB, ker je razlika v ceni marginalno višja in me menjavanje komponent sploh ne moti. Bi ga nekemu kupcu priporočal, ki mogoče ni takšen geek kot jaz? Ne.

Mimogrede, Ivy Bridge (22 nm) BO delal v LGA-1155. Bo menjava s Sandy-ja smiselna? Ne, najverjetneje ne. Razen če kupiš zdaj dual core (izidejo februarja) oz. mogoče quada, s Sandyjem pa izdajo še šestjedrnike za to podnožje in bi ti pač prišlo prav nekaj več jeder.

izbrisiracun ::

Kaj pravite na tale Medion prenosnik s Hoferja.
Za pogledat kakšnen film(tudi preko HDMI-ja), net, pisanje priprav.

Nasploh ne vem kako se obnesejo Medion-i, ker imam samo prenosni disk od njih, ki pa je vredu.
Ali se bo kaj veliko ventilator vklapljal med gledanjem filmov? Kako je kaj s čiščenjem ventilatorja, glede na to, da bo še 3 leta v garanciji, servis pa v Nemčiji...

ventilator se pri večini prenosnikov stalno vklaplja

izbrisiracun ::

Bom pa drugače zastavil vprašanje:

Kako glasen je računalnik ob manjši(cca 20%) in višji(proti 100%) obremenitvi procesorja?

neki pač šumi, ene pol glasnosti kot dvd/cd spin

XWY ::

Lep pozdrav

Vprašanje se nanaša na menjavo plošča + procesor + ram

(disk imam - WD trdi disk 1.5TB 7.2, 32M, S300, WD15EADS GREENPOWER)

Izbral sem:

Athlon II X4 640

GIGABYTE GA-880GA-UD3H 880G

RAM 8gb G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT 8GB (2x4GB) PC10600 DDR3

Vprašanje:
1. So komponente združljive, bi bila katera matična (potrebujem intgegrirano grafo in HDMI) boljša za omenjen proc?
2. Se bolj splača 8gb počasnega RAM ali 4gb hitrejšega (recimo)?
3. Se za ta budget (cca 300EUR) bolj splača kaj drugega, oz. v drugi trgovini?

Računalnik bo rabljen za domačo rabo, nekaj photoshopa/corela/illustratorja in občasno domačo montažo filmčkov.

Za odgovore se najlepše zahvaljujem!
Al pa tud ne?!?

svetetko ::

1. Da.
2. Definitivno se ti bolj splača večja količina rama, razlike v hitrosti se ne opazi.
3. Lahko si za cene pogledaš še morda na funtech.si, dinokomp.si, sestavi.si... Morda kakšna cenejša matična? Tu se da prihraniti precej evrov, ter morda razliko vložiti v Phenom2 x4 955.

Npr:
Skupaj: 297,6 EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svetetko ()

823483 ::

Bo OK?
Zaradi težav z SATA2 sem izbral SATA3 disk, bi moral paziti še na kaj?
Aja, prosil bi še za nasvet glede grafične kartice, razmišljam o GTX460, teoretično pa bi se lahko skeširal tudi za GTX560 Ti oz. HD6870, vendar ne vem, če se splača...
Hvala za nasvete že v naprej! :>

Težav s SATA2? SATA2 in SATA 3 sta med seboj združljiva, disk lahko priključiš v SATA3 priključek tudi če je SATA2. Itak ti bodo pa spomladi dali novo plato, ki problemov s SATA2 ne bo imela več.

Koliko pa stane Caviar Black?

PrimozR je izjavil:

Težav s SATA2? SATA2 in SATA 3 sta med seboj združljiva, disk lahko priključiš v SATA3 priključek tudi če je SATA2. Itak ti bodo pa spomladi dali novo plato, ki problemov s SATA2 ne bo imela več.

Koliko pa stane Caviar Black?

Da, samo, SATA 3 je tako in tako hitrejši, če prav razumem.
Black je skoraj 30€ dražji, pa še SATA2, zato se mi zdi nakup brez vezen. Tako in tako med Blue in black ni preveč razlike, razen dolžine garancije...

najboljši hdd na trhu je samsung f3 1tb za 55 evrov
sata3 se pri hdd-jih ne pozna

OK, mislim, da je končna odločitev padla :>
Ima še kdo kakšen predlog ali nasvet oz. komentar?

ne jemlji palita
na dinokomp dobiš za 5 evrov več gigabyte oc varjanto s dvema ventoma

nejc@ pri mehanskem disku ti SATA3 ne bo pomagal popolnoma nič, ker je še SATA 2 neizkoriščen :D

http://www.silentpcreview.com/article84...

WD has just revamped its Caviar line into three color categories: Black, Blue and Green. The Green category is a no-brainer these days; WD's marketingspeak quips, "cool, quiet, eco-friendly." Blue represents "performance and reliability for everyday computing", while Black products provide "maximum performance for power computing."

GLede na to da je sistemski disk... Če bi za sistem imel npr. SSD je pa tako ali tako za hrambo najbolj smiselen Green disk.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

823483 je izjavil:

OK, mislim, da je končna odločitev padla :>
Ima še kdo kakšen predlog ali nasvet oz. komentar?

Drugo grafično vzemi. Pri dinokompu imaš Gigabyte za 2 evra več, ki je overclockana, imaš pa tudi msi twin frozr II za 10€ več...

XWY je izjavil:

Lep pozdrav

Vprašanje se nanaša na menjavo plošča + procesor + ram

(disk imam - WD trdi disk 1.5TB 7.2, 32M, S300, WD15EADS GREENPOWER)

Izbral sem:

Athlon II X4 640

GIGABYTE GA-880GA-UD3H 880G

RAM 8gb G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT 8GB (2x4GB) PC10600 DDR3

Vprašanje:
1. So komponente združljive, bi bila katera matična (potrebujem intgegrirano grafo in HDMI) boljša za omenjen proc?
2. Se bolj splača 8gb počasnega RAM ali 4gb hitrejšega (recimo)?
3. Se za ta budget (cca 300EUR) bolj splača kaj drugega, oz. v drugi trgovini?

Računalnik bo rabljen za domačo rabo, nekaj photoshopa/corela/illustratorja in občasno domačo montažo filmčkov.

Za odgovore se najlepše zahvaljujem!

Kot ti je že en zgoraj odgovoril, malo preglej še druge trgovce. Komponente pašejo skupaj, samo jaz sem pri dinotu pogledal cene pa imaš cpu za 20EUR ceneje, plato pa za 8EUR ceneje...18EUR je pa tudi že nekaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PNG ()
««
52 / 1151
»»