» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
427 / 1142
»»

hojnikb ::

Malo se sprehodi po tej temi (zadnjih par strani), imaš že nekaj sestavljenih buildov za tak denar. Pa fino je, če poveš namen uporabe....
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

janlamp ::

No supr hvala :)
Uporablou bi ga predvsem za zahtevnejše 3D modeliranje z raznimi programi (SolidWorks, Auto CAD, Creo ...) Photo shop, in pa za zahtevnejše igre :D
Pa tko da bi biu za ene 4 al pa 5 let mir :D

hojnikb ::

Potem tale pcx pade takoj, ker je že zdaj bolj tko tko za igre.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

janlamp ::

aha no supr hvala :)
Morm pa kej bolj konkretnga poiskat :)
Sori sam se res ne spoznam neki na računalnike, zato pa rajš uprašam :)
A se da drgač dobit dobr računalnik za te stvari k jst rabm za 1000€? :)

hojnikb ::

se da. Kot rečeno, sprehodi se malo po zadnjih straneh te teme in poglej za komponentami v tem budgetu. Recimo kej v stilu 970GTX, 256GB ssdja, H97 plošča, xeon 1231V3 procesor, xfx napajalc. Daš pa sestavit potem trgovini (če sam misliš, da nemoreš).
#brezpodpisa

janlamp ::

no suprca :) najlepša ti hvala :)
bom mal pogledou ta tedn, pa bom pol še enkrat uprašou če je uredu :)

m0LN4r ::

Da ti bo lažje iskanje so tukaj kategorije. V nekaterih sem že podal konfige uporabljaj jih kot smerokaze: https://slo-tech.com/forum/t200222/p454...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

vilonja ::

Kupuje se gaming računalnik, zadeva pa še ni zelo nujna. Sicer sam nisem spremljal cen, še pred tem, ko je gtx 970 prišla ven, predvidevam p, da so se cene nekaterih grafičnih pocenile. Trenutno si ogledujem powercolor 280x za 210 eur. Se splača počakati na naslednje leto na 960 in dati 250 eur (verjetno bo taka cane, kajne), bo performance veliko boljši od 280x?
LP

gddr85 ::

http://www.bolha.com/iskanje?q=r9+280x+... oz. počakaš na 960, čeprav osebno ne bi šel pod 970

jure3000 ::

janlamp je izjavil:

Hvala :D
men se je zdel pa dobr :P Dobr da prej uprašam :P
Poznaš mogoče kšno boljšo alternativo za 1000 do 1200€ ? :)

Hvala :)

En tedn nazaj sem nabavo tole:



Da sem naštudiral komponente sem porabo ca 2 tedna :)

Cena je malo čez tvoj budget, ampak je najboljše kaj dobiš za tak dnar. Za znižanje cene lahko daš not kak malo slabši procesor in poceni h97 matično ploščo (prišparaš lahko 100+ eur). Odvisno za kaj boš rabo računalnik, lahko tudi vzameš samo 8 Gb rama (prišparaš ca 60-70 eur). Trdi disk odvisno od želje in potrebe, lahko vzameš tud 256Gb + HDD za podobno ceno. Na PSU (napajalniku) bi se tud dalo kak evro prišparat če bi blo treba. Glede grafične pa če bi rad dobil največ za ta denar, je to najboljša izbira. Ohišje je pa tak bolj subjektivna izbira.


Značilnosti moje izbire:

Matična plošča: Z97 chipset, ki omogoča navijanje procesorja. Omogoča SLI (torej omogoča, da če bi bila potreba lahko nadgradiš računalnik in dodaš še eno grafično kartico zraven - sicer najbrž nebo potrebe). Ima sata3 expres, kar pomeni, da če/ko bodo v prihodnosti izdelali hitrejše ssd diske ga bo matična podpirala (sata3 expres 10Mbit, trenutno sata3 6Mbit). Spet je to samo možnost za morebitno bodočo nadgradnjo, ki najbrž nebo izkoriščena ker so navadni ssdji že dovolj hitri. Ima še 1 (oz 2?) porta za ventilator cpuja ter 4 porte za ventilatorje ohišja. Ventilatorje priklopiš direktno na matično ter jim lahko nato uravnavaš hitrost glede na temperaturo sistema. Moj računalnik je tako pri običajni uporabi praktično neslišen, ker so ventilatorji izklopljeni ali delujejo pri nizkih obratih. Pod obremenitvijo se vklopijo ventilatorji(lahko jih vklopiš/izklopiš/nastavljaš tudi sam znotraj windowsov).

Procesor: en izmed najboljših 4 jedrnih procesorjev ta hip. Procesor ima 4GHz stock frekvenco (4,4 turbo), zraven pa ima stock hladilnik. Pod nekaterimi stres testi se procesor precej segreva (lahko tudi pregreva), vendar jaz nimam nobenih problemov z njim: pognal sem Abaqus dinamično simulacijo, 100% obremenil procesor, vklopil vse ventilatorje na polno in so se temperature gibale okoli 60C. Vendar pri kakih ekstremnih stres testih se lahko procesor zagreje tud čez 90C (kar ni dobro za procesor). Vendar so to ekstremni testi, pri običajni rabi nisem imel problemov. Procesor se lahko navije (tam nekje do 4,6 oz 4,7MHz), vendar rabiš za to boljši hladilnik (oz najboljše da vodno hlajenje). Torej če je naknadno potreba po višji frekvenci se lahko sistem nadgradi z dodatnim hladilnikom (50-100 eur) ali še boljše vodnim hlajenjem (200eur+).

Grafična: Gtx 970 je nova grafična, ki ima zelo visoko zmogljivost (sploh za takšno ceno). Razne firme izdelajo svojo različico, dodajo hladilnike in jih dodatno navijejo za boljšo zmogljivost. Najpopularnejše izvedbe od 3 firm:
GIGABYTE: najvišja frekvenca (najbolj navita). In najbolj glasna, ventilatorji skoz delajo
MSI: malenkost nižja frekvenca, ventilatorji se ustavijo če je temperatura dovolj nizka (torej večino časa so ustavljeni)
ASUS: še malenkost nižja frekvenca, ventilatorji se ustavijo če je temperatura dovolj nizka (torej večino časa so ustavljeni)
Moja izbira: od MSI. So pa vse dobre. Če je želja po tihem sistemu, priporočam MSI ali ASUS.

Ram: Ni kaj dosti za dodat. Razlike med rami so minimalne, zato se splača vzet čim cenejšega. Jaz sem vzel 16Gb 1600Mhz c9 (2x8). Če bi slučajno bila potreba, se lahko doda še 2x8Gb (torej max 32Gb). Vendar je že 16 več kot dovolj.

Disk:Ssd Mx100 je poceni in zmogljiv. imaš 512, 256 in 128GB različice, ki se polek kapacitete razlikujejo še v hitrosti zapisovanja (512 zapisuje 500MB/s, 256 330MB/s, 128 150MB/s). Hitrosti branja so pri vseh 550MB/s, kar je bolj pomembno pri npr nalaganji windowsov, iger itd.
Moj sistem nima hdd, sem raje vzel 512GB ssd, kar je več kot dovolj za splošno uporabo. Če bi pa potreboval dodaten prostor, pa mam še 1tb zunanji disk (ampak že 500Gb ne napolniš hitro). Prednost samo ssd v sistemu je ta da je povsem neslišen (hdd ni).

PSU: Ta psu je semi passive, kar pomeni, da se bo ventilator za hlajenje psuja vklopil le ko bo zelo obremenjen. Pri normalni uporabi ventilatorji niso vklopljeni, kar omogoča popolno tišino. Je pa zato malenkost dražji.

Ohišje:Moja izbira je bolj elegantno ohišje, meni osebno ni preveč všeč gamersko ohišje z ventilatorji ki imajo lučke itd. Ohišje ima dobre možnosti za ventilatorje(spredaj 200mm ali 2x 140, zadaj 140, zgoraj 1x200 ali 3x 140), prilozena sta 2 (1x200 spredaj, 1x140 zadaj), zračna zgornja stranica omogoča dobro naravno konvekcijo, tako da tudi če so ventilatorji izklopljeni (pri majhni obremenitvi sistema) zrak dovolj dobro potuje skozi da se ne segreva. ohišje se da tud razšravfat, tako da se da dobro modificirat (če je potreba). Edina slaba točka ohišja so stock ventilatorji, ki niso najboljši (pri vklopu na minimalne obrate se sliši šklopotanje, ki ne vem od kod prihaja, še nisem raziskal). Imam še en noctua 140mm ventilator, ki nima tega problema. Tako mam noctuo vklopleno na minimalne obrate, stock ventilatorja pa izklopljena (vklopita se ob obremenitvi). Ventilator procesorja imam v quiet območju (400-1000) in uravnava temperaturo procesorja nekje med 40 in 50C pri običajni uporabi rač neslišno.

Torej jaz sem svoj računalnik zgradil tako, da ko je neobremenjen je popolnoma tih, pri majhnih obremenitvah je komaj da slišen (hladilniku procesorja narastejo obrati in se lahko malenkost sliši, še vedno skoraj neslišno).

Slooki ::

Katero tipkovnico priporočate v rangu od 60-80€ ? Katerakoli znamka ?

Hvala!

LP

jopar ::

jopar je izjavil:

hojnikb je izjavil:

jopar je izjavil:

jopar je izjavil:

Prosil bi za en nasvet. Rad bi poceni nadgradil moj HTPC in sicer bi menjal matično, cpu in rame. Matično bi želel mATX z integrirano grafično, ki je sposobna predvajat UHD, procesor naj bi imel čim manjšo porabo, poleg pa še 8 gb rama. Hdd bi zamenjal s ssd 250 gb, najverjetneje mx100. V poštev pride tudi nakup v tujini, npr www.hardwareversand.de.


Kaj pravite na tole?
MB http://www.hardwareversand.de/DDR3/6686...
CPU http://www.hardwareversand.de/Sockel+FM...
RAM http://www.hardwareversand.de/1600+Low+...
SSD http://www.hardwareversand.de/Solid-Sta...

Tale konfig pade že na prvi zahtevi, ker tole nebo nikol gnal UHD. Bo pa UHD gnal že celeron za 30€


Kaj bi bilo pa od Intel v tem cenovnem rangu?


Mogoče kaj takega? Pri MB nujno rabim coax ali optični audio izhod, zato sem malo omejen. Ima sploh smisel kupovati 8GB rama ali zadostuje 4GB?
Hvala

http://www.hardwareversand.de/en/DDR3/1...
http://www.hardwareversand.de/en/Sockel...
http://www.hardwareversand.de/en/1600+L...

m0LN4r ::

Zadostuje 4, ampak je 8gb za samo malenkost več. Odločitev pa tvoja.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

dj_uro ::

dolgoročno v prihodnost bolje 8 kot 4... Že youtube je kar požrešen...
vw-klub.si

jopar ::

Hvala za odgovore. Bo kar 8GB. A sicer je pa konfiguracija OK za HTPC, na katerem se večinoma gleda TV in filmi v HD zaenkrat, kasneje pa UHD?

m0LN4r ::

Za nekaj let bo. Potem pa itak menjaš. Je ceneje menjat, kot pa zdej dat 2x več.
Hehe ni ceneje, je pa boljše.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

def0r ::

Pozdravljeni.
Bi malce povprasal glede nakupa novih komponent za PC.
Ker ne sledim zadnje case toliko tem stvarem, bi prosil za mnenje.

Mislim kupiti:

- Asus H97-Pro
- Intel Xeon E3-1231 V3
- Kingstom ValueRam 16GB KIT
- Corsair CX600M / 600W

komponente na dinokompu

Xeona sem imel v mislih zato ker je rahlo cenejsi od i7 Haswellov, kakor razumem je edina razlika med Xeon in i7 v manjkajoci graficni? Druge komponente bom uporabil pa iz obstojecega racunalnika.

Hvala vnaprej za nasvete, nad trenutno ceno nebi sel mogoce edino nizje :) (592,92EUR).

hojnikb ::

odbij 8GB rama, dodaj xfx 550W namesto corsaira in vtakni noter en ssd :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

def0r ::

hojnikb je izjavil:

odbij 8GB rama, dodaj xfx 550W namesto corsaira in vtakni noter en ssd :)

SSD ze imam v obstojecemu, tako da ni treba skrbeti glede tega :) Bolj me samo zanimajo trenutne komponente, 16GB je pa bolj nuja, ker ga bom tudi obcasno uporabljal za render poleg web developmenta.

hojnikb ::

potem samo zamenjaj napajalc z xfx 550w in si naret :)
#brezpodpisa

def0r ::

Si imel v mislih kaj taksnega?

XFX 550W Se je kaj zgodilo s kvaliteto Corsair ali? Oba2 sta rangirana v bronze.

+ Glede procesorja me resno zanima ce je resno edina razlika manjkajoca graficna :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: def0r ()

hojnikb ::

xfx je seasonic kvaliteta, tale corsairček pa cwt. Tako da se jasno vzame xfx.

+ Glede procesorja me resno zanima ce je resno edina razlika manjkajoca graficna :)

da. Pa xeon ima ecc podporo.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

m0LN4r ::

Pa v frekvenci. Pri renderju se ti bo malenkost poznalo. Poglej cinebench lestvico, da boš videl za koliko. V igrah pa ne.
Evo: https://slo-tech.com/forum/t582533/p452...
Mogla bi biti oba not na stock. Tam ene 15-20% odvisno od rama, hlajenja in če imaš z97 plato pa vsaj jedra lockaš na 4.5ghz.

To je potem že kr velik finančni dodatek. Tako, da moraš samo razmislit ali se ti splača ali ne.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

dominuspro ::

Sem prispeval točno to kombinacijo plošče in cpu-ja v cinebench temo...

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: def0r ()

SuperVeloce ::

Se mi zdi, da največje razlike prinese osnovna plošča, če ne drži agresivne frekvence (na turbo). Tisti, ki nabavijo 4790k, ponavadi kupijo kakšno "gamersko" z97, ki drži 4,4ghz tudi pri renderingu.

def0r ::

dominuspro je izjavil:

Sem prispeval točno to kombinacijo plošče in cpu-ja v cinebench temo...

Potem dobro sluzi?:)

* sem ponesreci dal za predlagaj izbris sry :D

SuperVeloce ::

seveda dobro služi, nimaš kaj razmišljati za to ceno :)

dominuspro ::

def0r je izjavil:

dominuspro je izjavil:

Sem prispeval točno to kombinacijo plošče in cpu-ja v cinebench temo...

Potem dobro sluzi?:)

* sem ponesreci dal za predlagaj izbris sry :D


Odlično, mam v službi čisto isto kombinacijo... Lahko pa daš cca 100EUR več za 4790K in dobiš ene 15% performansa. To se mogoče še celo splača, če res rabiš ful procesorske moči.

ToniB ::

Ojla,

kaj porečete na tole konfiguracijo.Računalnik bo 90% za gaming.Igralo se bo na 1440p.

Intel Core i5-4690K Box, LGA1150
MSI Z97 GAMING 5 , Sockel 1150, ATX
Scythe Mugen 4, für alle Sockel geeignet (ali lahko kak manjši hladilnik, navil bi ne ekstremno)
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl
Seasonic G-550, 550 Watt, 80PLUS Gold
MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G, 4GB GDDR5
WD Blue 1TB 6Gb's
Crucial MX100 SSD 256GB (2,5", 7mm)
LG DH18NS schwarz bare SATA II

dj_uro ::

V redu, edino nič naj ti ne bo žal, če vzameš kak boljši proc... bo še bolje... drugače pa kar OK =)
vw-klub.si

prim0z ::

dj_uro je izjavil:

V redu, edino nič naj ti ne bo žal, če vzameš kak boljši proc... bo še bolje... drugače pa kar OK =)


Tudi jaz kupujem nov procesor predvsem za gaming. Želim ga imeti za vsaj 3-4 leta. Do zdaj so vsi priporočali i5 ampak me zanima ali se mi splača kupiti i7 4790(k), glede na to, da nekatere nove igre že uporabljajo več kot 4 jedra (BF4). i7 lahko dobim za 250€, kar je samo 50€ več kot i5... ALi naj raje prišparam in kupim fx 8xxx?

hojnikb ::

i7 lahko dobim za 250€, kar je samo 50€ več kot i5... ALi naj raje prišparam in kupim fx 8xxx?

hahahaha ne :)
če dobiš 4790K za 250€, then go for it.
#brezpodpisa

SuperVeloce ::

prim0z je izjavil:

dj_uro je izjavil:

V redu, edino nič naj ti ne bo žal, če vzameš kak boljši proc... bo še bolje... drugače pa kar OK =)


Tudi jaz kupujem nov procesor predvsem za gaming. Želim ga imeti za vsaj 3-4 leta. Do zdaj so vsi priporočali i5 ampak me zanima ali se mi splača kupiti i7 4790(k), glede na to, da nekatere nove igre že uporabljajo več kot 4 jedra (BF4). i7 lahko dobim za 250€, kar je samo 50€ več kot i5... ALi naj raje prišparam in kupim fx 8xxx?

Če dobiš 4790k za 250€, potem ga vzami.

ToniB ::

dj_uro je izjavil:

V redu, edino nič naj ti ne bo žal, če vzameš kak boljši proc... bo še bolje... drugače pa kar OK =)


Ma sej glede procesorja sem v največji dilemi.
Naj bi vzel kaj I4790K ?
Al naj grem rajš na xeona e1231 pa MSI H97 gaming plata, glede na to, da nebi ne vem kaj navijal (tudi ne znam :( )
Sem pa zdele na hardwareversand mal konfiguriral (je popust 20 € če vzamem GTX 970 direktno, ne preko idealo ali geizhals) in mi ne pusti kombinacije Xeon 1231 in plata MSI H97 gaming. Ali to dvoje mogoče ne gre skupaj ( naj bi šel xeon na vsako H97 plato).

hojnikb ::

in mi ne pusti kombinacije Xeon 1231 in plata MSI H97 gaming. Ali to dvoje mogoče ne gre skupaj ( naj bi šel xeon na vsako H97 plato).

seveda gre, sam njihov debilen konfigurator tega ne dovoli. Nameči direkt v košarco.
#brezpodpisa

MStrix ::

Solidna sestava. Go for it

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MStrix ()

prim0z ::

ali je msi z97 g45 gaming dobra plata za i7 4790k in manjše navijanje v prihodnosti?



Ali bi vi za 120EUR priporočali kaj drugega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: prim0z ()

Hoden ::

Pozdravljeni,

sam sem zadnji računalnik sestavil že pred dvemi leti, zato sem malce "ven" iz te scene.
Potrebujem računalnik za snemanje ter urejanje audio posnetkov. Snemal bom prek zunanje USB zvočne kartice.

Potrebujem pa tudi monitor ter tipkovnico in miš.

Računalnik sem si zamislil nekako tako:
Procesor i5 4460
2 x 4 gb rama
Grafična kar integrirana (mislim, da bo čisto dovolj za audio produkcijo)
SSD disk 250gb samsung 840
WD 500gb black

Dvomi se mi pojavljajo pri osnovni plošči, ohišju ter napajalniku.
Kateri proizvajalci osnovnih plošč veljajo za najbolj zanesljive? "Budget" za osnovno ploščo je do 100€, raje pa manj ...
Kateri napajalnik velja za nekaj povprečnega?

Se nagibam v pravo smer?

Hvala

hojnikb ::

ssd vzami mx100 256GB
disk blue 1TB
ohijše po želji
plata karkoli na b85/h97
xfx 550w napajalc..
#brezpodpisa

dj_uro ::

prim0z je izjavil:

dj_uro je izjavil:

V redu, edino nič naj ti ne bo žal, če vzameš kak boljši proc... bo še bolje... drugače pa kar OK =)


Tudi jaz kupujem nov procesor predvsem za gaming. Želim ga imeti za vsaj 3-4 leta. Do zdaj so vsi priporočali i5 ampak me zanima ali se mi splača kupiti i7 4790(k), glede na to, da nekatere nove igre že uporabljajo več kot 4 jedra (BF4). i7 lahko dobim za 250€, kar je samo 50€ več kot i5... ALi naj raje prišparam in kupim fx 8xxx?


kot so ti že drugi svetovali: ABSOLUTNO!!!

ToniB je izjavil:

dj_uro je izjavil:

V redu, edino nič naj ti ne bo žal, če vzameš kak boljši proc... bo še bolje... drugače pa kar OK =)


Ma sej glede procesorja sem v največji dilemi.
Naj bi vzel kaj I4790K ?
Al naj grem rajš na xeona e1231 pa MSI H97 gaming plata, glede na to, da nebi ne vem kaj navijal (tudi ne znam :( )
Sem pa zdele na hardwareversand mal konfiguriral (je popust 20 € če vzamem GTX 970 direktno, ne preko idealo ali geizhals) in mi ne pusti kombinacije Xeon 1231 in plata MSI H97 gaming. Ali to dvoje mogoče ne gre skupaj ( naj bi šel xeon na vsako H97 plato).

poglej, odvisno je od tega, koliko želiš nameniti € v sistem... Jaz sem bil v isti dilemi, pa sem na koncu vseeno vzel 4790K ... in mi ni žal...

prim0z je izjavil:

ali je msi z97 g45 gaming dobra plata za i7 4790k in manjše navijanje v prihodnosti?



Ali bi vi za 120EUR priporočali kaj drugega?


čisto ok, jaz sem sicer bolj pristaš gigabyta... ampak nobena plata pri podožju 1150 ni slaba... jaz sem edino gledal, da ima priklop za hitrejše ssd diske: M.2 in sata express (10Gb/s napram zdajšnjim sata 6Gb/s)
vw-klub.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dj_uro ()

dj_uro ::

Hoden je izjavil:

Pozdravljeni,

sam sem zadnji računalnik sestavil že pred dvemi leti, zato sem malce "ven" iz te scene.
Potrebujem računalnik za snemanje ter urejanje audio posnetkov. Snemal bom prek zunanje USB zvočne kartice.

Potrebujem pa tudi monitor ter tipkovnico in miš.

Računalnik sem si zamislil nekako tako:
Procesor i5 4460
2 x 4 gb rama
Grafična kar integrirana (mislim, da bo čisto dovolj za audio produkcijo)
SSD disk 250gb samsung 840
WD 500gb black

Dvomi se mi pojavljajo pri osnovni plošči, ohišju ter napajalniku.
Kateri proizvajalci osnovnih plošč veljajo za najbolj zanesljive? "Budget" za osnovno ploščo je do 100€, raje pa manj ...
Kateri napajalnik velja za nekaj povprečnega?

Se nagibam v pravo smer?

Hvala

kot je že hojnikb napisal:
ena ploščica 8GB rama
ssd mx100 256GB - za manj denarja več GB in za domačo uporabo več kot dovolj...
1TB WD blue/green za cca 53€ že tu v SLO... brez veze je dajati 500GB

p.s. @hojnikb: a si ne bi ti kar v podpis dal: MX100 xxxGB in XFX x50W ? =) hahaha
vw-klub.si

hojnikb ::

Ne, bi pa lahk ble te komponente sticky for the time being...
#brezpodpisa

gamer99 ::

Ravno sem hotel kupiti računalnik z i5 in nvidio 770, potem pa sem videl, da kar naenkrat vsi svetujete i7 za igranje iger8-O. Denar za i7 sicer imam, a sem mislil da med i5 in i7 za igranje iger ni ralike... Naj za igre kot so far cry 4, gta 5 in ostale igre, ki bodo prišle v naslednjih nekaj letih raje kupim i7? Kupoval bom v Nemčiji.

gddr85 ::

xeon E3-1231 dobiš za velik manj kot i7 ni pa nič slabši

SuperVeloce ::

gamer99 je izjavil:

Ravno sem hotel kupiti računalnik z i5 in nvidio 770, potem pa sem videl, da kar naenkrat vsi svetujete i7 za igranje iger8-O. Denar za i7 sicer imam, a sem mislil da med i5 in i7 za igranje iger ni ralike... Naj za igre kot so far cry 4, gta 5 in ostale igre, ki bodo prišle v naslednjih nekaj letih raje kupim i7? Kupoval bom v Nemčiji.

če zaradi budgeta kupuješ enega cenejših i5, potem ti nihče ne bo vsiljeval i7. Če pa si imel namen kupovati i5 4670k + hladilnik, je pa jasno boljša izbira xeon, kot pa navijanje in lovljenje stabilnosti na tem i5...

gamer99 ::

Nameraval sem kupiti i5 4690k in hladilnik kasneje, če bi se odločil za navijanje...
Kaj pa je razlika med xeonom in i7, ce sta enako dobra, i7 pa je 70 evrov dražji?

SuperVeloce ::

Razlike so odvisne od modela, ki ga kupiš. Načeloma imajo ti cenejši xeoni nižje frekvence. Nekateri xeoni nimajo omogočene integrirane grafike, imajo pa vsi možnost ecc ramov. Imaš tudi xeona, ki je identičnen po specifikacijah, kot i7 4770 (z izjemo ecc in ostalih pro zadev).

gamer99 ::

Ali misliš da bo v prihodnosti več niti pri igrah dalo več FPSjev? Slišal sem celo, da hyperthreading dal nižje FPSje kot i5?!
Katero matično ploščo pa naj vzamem skupaj s xeonom? Na Hardwareversand.de piše da so to server CPUji

Če bom z xeonom ali z i7 dobil več FPSjev mi ni problem plačati več, ampak po raznih forumih vsi govorijo da bo i5 za naslednjih nekaj let dovolj dober oz. enak kot i7

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gamer99 ()

SuperVeloce ::

da hyperthreading dal nižje FPSje kot i5

Leta 2010...

Vsaka plošča, katera deluje z i7, bi morala delovati s temi xeoni.

gddr85 ::

če bojo špili optimizirani za več niti, potem ja
bolj važna bo grafična, če gledaš za par let naprej

h97 matična

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gddr85 ()
««
427 / 1142
»»