» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
278 / 1161
»»

Zasekamoz ::

Hvala vse 3 za veliko koristnih informacij. Danes potrebujem nekaj časa, da si vse še enkrat preberem in dodatno razmislim o vsem kar ste napisali. Mogoče že danes zvečer napišem najbolj primeren configuracijo po mojem mnenju in tudi vas povprašam po vaših mnenjih. Bo se pa našlo gotovo še kakšno vprašanje za podebatirat.

ice t ::

Kaj pravite na to za vsakodnevna opravila ter photoshop,corel (nič hudo zahtevnega) pa če se mi zahoče kdaj kaka nova igra. V bistvu je nekaj podobnega tem kaj ste priporočali v prejšnih postih .

http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ice t ()

Hayabusa ::

Disk zamenjaj.
Toshiba DT01ACA Series 500GB 32MB

Sem malo spremenil ,ker bom verjetno vzel na Hardwareversand. Zdaj bi vas samo proso,če mi svetujete glede napajalnika in rama ker nisem ziher. Ali bo ta seasonic vredu ? So kaki cenejši boljši rami ?

Najlepša hvala :)

Hvala za odgovor . V bistvu ne rabim full ATX,ker tak rabim samo en PCI za grafično. Hmm verjetno bom vzel vseeno to ASrock ali pa tisto microATX asus B85 . Vsak evro se pozna heh :) Ostalo pa pravite da štima ?

ameba ::

Zdravo,

bi lahko nekdo napisal konfiguracijo za 850€ ?
Nisem več v hardwaru.

edina želja je da je procesor i7, ostalo pa kar paše skupaj.

Hvala

Tako, sem naročil na hardwareversand zdaj pa bi še samo prosil enega če mi lahko pove točno kak se more UPN obrazec izpolnit :)

NightHawk ::

ice t je izjavil:

Tako, sem naročil na hardwareversand zdaj pa bi še samo prosil enega če mi lahko pove točno kak se more UPN obrazec izpolnit :)

Ti bodo na hardwareversand poslali račun na email potem pa sprintej in pojdi na banko pa ti bodo pomagali. Najlažje.

klkkkkkkkkkk ::

ameba je izjavil:

Zdravo,

bi lahko nekdo napisal konfiguracijo za 850€ ?
Nisem več v hardwaru.

edina želja je da je procesor i7, ostalo pa kar paše skupaj.

Hvala

Trgovina SLO?
boš navijal? hladilnik?

Nic navjanja, nic tujine. Samo najbolj optimalna konfiguracija. Pa grafika za ene 250€.
Sem gledu ostale strani pa nism nc najdu.

ameba je izjavil:

Tole sm sestavu

http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...

Je ok ?

NE ni ok

Slovensko podjetje... tako da...

tole kupi

Zgodovina sprememb…

Ti si sestavil za 890€ in to brez ohišja. Načeloma je Flyingbee dal dobro sestavo ampak jest bi namesto overkill grafike vzel nekaj švohnejšega v zameno za SSD. In celo i5 namesto i7, razlika je ravno 100€ za en ssd. Nevem zakaj rabiš i7, ampak tak procesor in potem počasen disk ne gresta skupej. Računalnik bo deloval "počasno" pa nima veze koliko kalkulacij lahko naredi v sekundu. Ko ga boš prizgal se bo loudal počasi, ko boš odpiral programe bo šlo počasi....se ne splača.

Če je 890 sprejemljivo brez ohišja in če moraš imeti i7, potem priporočam tako kot Flylingbee samo da švohnejšo grafiko z SSD. Grafika je veliko tišja od 280X ali katerekoli druge radeon, je pa tudi navita in stock dela zelo hitro.

nofaith ::

V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

NejcSSD ::

nofaith je izjavil:

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...
tkole bi jst uzev

Procesor maš napačn. Kje si najdu ta strežniški procesor ki se ne ujema s to plato niti ni primeren za tistega, ki sprašuje za sestavo.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

GenZNPC ::

Matična podpira procesor: http://www.asrock.com/mb/Intel/H87M%20P...
skibidi

NejcSSD ::

GenZNPC je izjavil:

Matična podpira procesor: http://www.asrock.com/mb/Intel/H87M%20P...

My mistake, nisem preveril, ampak procesor vseeno ni primeren.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

Vzami raje i7 ... kot pa Xeon vzami 4770K ali pa samo 4770

Zgodovina sprememb…

nofaith ::

Xeon je drgac tko 5% počasnejši od i7 pa 10% cenejši tko da je čist uredu in Procesor je primeren sam tok...
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

https://slo-tech.com/forum/t582533/p420...

Se strinjam z nofaith, stem da je na mlacomu malo precenjen. Na hoh.de je 44€ manj, kar pa ni tak malo.
Je lepi most med i5 in i7.
skibidi

FlyingBee ::

v čem pa je fora?

Sebastijan0 ::

Tudi sam bi rad kupil oziroma sestavil računalnik. Doma že imam star računalnik (letnik 2005), od katerega bi ostal disk, optična enota in pa napajalnik (bil že enkrat ali dvakrat menjan). Torej bi menjal procesor in matično ploščo ter dodal 4G ramov.

Na mimovrste sem gledal te 3 komponente in sicer.

Matična plošča: http://www.mimovrste.com/artikel/238010...

Procesor: http://www.mimovrste.com/artikel/242000...

Rami: http://www.mimovrste.com/artikel/244005...

Če sem prav razumel, ne potrebujem grafične kartice za neko normalno uporabo računalnika (internet, pisanje kakšne seminarske)? Če pa bi se pojavila potreba po grafični, pa se jo naknadno lahko doda? Matična plošča in procesor, bi to naj omogočala??

Bi to bil soliden računalnnik do 200€.

Hvala za pomoč.

Mrakw ::

Pozdrav

A kdo ve za kaksn ventilator k je ultra tih? 125mm... Ker ga ne najdem bi potem nastimal 120. Pa se dodal bi da se na ventilatorju nastima hitrost vrtenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mrakw ()

Odvisno nekatere dobiš za 5€ nekatere za 15€ vente za 120mm. Štimat hitrosti jim ravno neboš mogel.. razen preko matične ali Fan controlerja...

Lp

Hayabusa ::

http://www.scythe-eu.com/en/products/fa...
GlideStream 120 PWM
Slip Stream 120 mm PWM

Odvisno kateri CPU hladilnik, ampak nobeden ni tako glasen kot je ventilator na tej kartici.
In pomembna razlika je, da CPUja nikoli ne dobiš skupaj z aftermarket hladilnikom, katerega je vedno treba kupiti ločeno.

Pri grafični kartici pa nihče ne kupuje kartic od AMDja ali Nvidia (skoraj nihče). Ti izdajo samo referenčne modele, za izid in za novinarje. Njihove čipe potem vgrajujejo partnerji (MSI, Gigabyte, ASUS, Evga, Sapphire, Powercolor,....) na svoje kartice on zraven pride njihov hladilnik, ki je praviloma TIŠJI in BOLJŠI od referenčnega za enak denar.

Zakaj je ta zanič? Ker je pregrasen in kljub temu ne hladi dovolj dobro. Kartica proizvede kar nekaj toplote in za to odvesti potrebuješ dober hladilnik. Če hladilna rebra niso ustrezna potrebuješ večje hitrosti na ventilatorju. Če je sam ventilator manjšega premera spet potrebuješ višjo hitrost, da bo ustvaril pretok zraka, primerljiv z večjim ventilatorjem.
To je zdej vse teorija. V praksi se počaka, da ASUS, MSI, Gigabyte, Sapphire in drugi izdajo svoje kartice s svojimi hladilniki, ki bodo sigurno tišje in obenem pri nižjih temperaturah.
To naj bi se zgodilo "kmalu".

vaščan ::

Referenčne karte so ponavad glasne se bolj grejejo. Ubistvu so zelo nadležno glasne. Vroč zrak piha ven iz ohišja zadaj.
Aftermarket so tišje bolje hlajene vroč zrak ne gre ven iz ohišja ampak ga razpiha po ohišju tko da je fino imet dober airflow so pa aftermarket ponavad boljša izbira. Referenčno vzameš če misliš recimo vodnega gor namontirat in overclockat na hard.

SuperVeloce ::

Pri 250W TDP so tile referenčni blowerji res glasni, ker po mojem mnenju ta design ni ravno najbolj primeren za takšne mrcine. Pri nvidii so ogromno dali v razvoj teh hladilnikov, da so vsaj delno rešili problem (so pa zato drage). Je pa zelo dobra zadeva, da vroč zrak piha ven iz ohišja.

Sebastijan0

Ta računalnik je tak tak samo za pisarno bi rekel. A6-5400K je malo slab po mojem pa integrirana grafika je tudi že med slabšimi.
Jaz si lastim A10-6800K in bi povedal, da slabši procesor kot to se ne splača kupiti oz. odsvetujem.
Mogoče še kak A8-6500K (ali v skrajnem primeru A8-5600K), ki ima malenkost boljšo integrirano grafično. Zdaj za občasno igranje je solidna zadeva v kombinaciji s pomnilnikom z vsaj 2133mhz.
Če pa čisto nič ne igraš igre trenutno, pa lahko razmisliš o kaki drugi kombinaciji z intel procesorjem.
Matična se mi zdi vredu za ta denar in seveda bo omogočala nadgradnjo z grafično.

Torej, če trenutno ne igraš igre predlagam naslednjo kombinacijo:

Če pa bi rad občasno malo zaigral kako igro pa vsaj:

Stem da ne pozabi, da boš od teh 4GB rama moral dodelit še nekaj za grafično.
Pa pri AMD zelo veliko vpliva hitrost pomnilnika na hitrost integrirane grafe.
Pri obeh je možna nadgradnja za grafično.

Pa vprašal bi, če imaš soliden napajalnik in sata disk?
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Sebastijan0 ::

GenZNPC je izjavil:

Sebastijan0

Ta računalnik je tak tak samo za pisarno bi rekel. A6-5400K je malo slab po mojem pa integrirana grafika je tudi že med slabšimi.
Jaz si lastim A10-6800K in bi povedal, da slabši procesor kot to se ne splača kupiti oz. odsvetujem.
Mogoče še kak A8-6500K (ali v skrajnem primeru A8-5600K), ki ima malenkost boljšo integrirano grafično. Zdaj za občasno igranje je solidna zadeva v kombinaciji s pomnilnikom z vsaj 2133mhz.
Če pa čisto nič ne igraš igre trenutno, pa lahko razmisliš o kaki drugi kombinaciji z intel procesorjem.
Matična se mi zdi vredu za ta denar in seveda bo omogočala nadgradnjo z grafično.

Torej, če trenutno ne igraš igre predlagam naslednjo kombinacijo:

Če pa bi rad občasno malo zaigral kako igro pa vsaj:

Stem da ne pozabi, da boš od teh 4GB rama moral dodelit še nekaj za grafično.
Pa pri AMD zelo veliko vpliva hitrost pomnilnika na hitrost integrirane grafe.
Pri obeh je možna nadgradnja za grafično.

Pa vprašal bi, če imaš soliden napajalnik in sata disk?

moLN4r hvala za odgovor.

Potem je bolje da nabavim boljši procesor in pa ene 4G Rame. Če bi se pa pojavila želja po več ramih pa se lahko doda še ene.

No računalnik bo predvsem za brskanje po internetu in pa pisanje seminarskih. Če se pa bo igrala kakšna igra pa bo to predvsem kakšna starejša (AEO2) kar pa mislim da ne bo težavastem računalnikom. Mogoče se bo gor inštaliral tudi kakšen acad ali SW za kaj malega narisati. Nič zahtevnega.

Disk pa napajalnik pa mislim da sta še dobra. Nimam pa pojma kakšna sta.

Zgodovina sprememb…

Na tvojem mestu bi počakal na kaverija - januarja

Jaz ti nepredlagam i3...
Vzami A10 6700K + FM2+ pa če boš slučajno rabil kasneje več moči lahko nadgradiš.

Zgodovina sprememb…

Takole...
AMD A10-5800K Accelerated Processor mit AMD Radeon HD 7660D Grafik
97,46 EUR

Gigabyte GA-F2A88X-D3H, AMD A88X, FM2+, ATX
63,39 EUR

Transcend 4GB Kit aXeRam DDR3 2133MHz U-DIMM CL10
53,08 EUR

214EUR

Zdej priporočam tudi tole...
http://www.hardwareversand.de/articlede...

ali
http://www.hardwareversand.de/articlede...
In naviješ ram...

Zgodovina sprememb…

Sebastijan0

Vzemi AMD A10 kombinacijo, ker integrirana od intela bo pokleknila v acad oz. sw takoj napram amd.
Problem je, da si rekel do 200€ in tu si kr precej omejen. Če se lahko stegeš do 256€ je kr razlika.

Tole dobiš za 256€ v ceni je že poštnina (hoh.de). Maš pa najhitrejši apu trenutno pa 8GB rama.

Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 A88X Sockel FM2+ mATX DDR3
49,90 €*

AMD A10 6800K Black Edition 4x4.10GHz FM2 Box Richland
121,90 €*

TeamGroup 8GB KIT PC3-17066 DDR3-2133 CL11 2x4GB xtreem Vulcan rot
67,70 €*

Če ti je pa res 200€ maksimum pa vzemi tist procesor, ki ti ga je FlyBee predlagal in 4gb rama.
Lahko počakaš na kaveri, ampak če rabiš računalnik zdaj si ga kup. Bo pa vprašanje kolko boš profitiral pri 200€.
skibidi

roko11111 ::

a mi lahk mogoče kdo pove oz pomaga kater namizni pc naj kupim za tam okrog 700€...v glavnem bi ga najbol potreboval za gledanje HD filmov in pa da bi pač najnovejše igre normalno delale. zato prosim za kakšen predlog...

roko11111 je izjavil:

a mi lahk mogoče kdo pove oz pomaga kater namizni pc naj kupim za tam okrog 700€...v glavnem bi ga najbol potreboval za gledanje HD filmov in pa da bi pač najnovejše igre normalno delale. zato prosim za kakšen predlog...

i5 + r9 270X
ali
fx 8320 + R9 270X/280X
Hočeš BF4?

lp

hm hvala za odgovor sam nisem ziher da vem kaj misliš s tem BF4...se pravi i5 bi bilo dosti/v redu? a imam 4GB rama dovolj? kakšno grafično? kje sploh točno naj kupim PC, na kakšnih mimovrste ali kje drugje?

Kmalu pridejo radeonke z BF4--- kupi GPU/grafično pa dobiš še BF4 zraven

Zgodovina sprememb…

dogo ::

roko11111 je izjavil:

hm hvala za odgovor sam nisem ziher da vem kaj misliš s tem BF4...se pravi i5 bi bilo dosti/v redu? a imam 4GB rama dovolj? kakšno grafično? kje sploh točno naj kupim PC, na kakšnih mimovrste ali kje drugje?

Pri določenih karticah dobiš zraven igro battlefield 4. Kupi pri funtech, dinokomp, mlacom, ali tujina hoh.de,... Morda si poglej še nvidia 760. Poleg tega je na dolgi rok bolj smiselno 8gb rama.

Pro_moted ::

roko11111 je izjavil:

Mislim da bo tole top sestava za tebe :

Procesor, ki bo zmogel vse novejše igre sedaj, pa še par let. Odlična grafična, tovarniško navita, tako da bo zmogla vse , kar ji boš dal za mlet. 8Gb RAM-a, ohišje ima spredja 2 × USB 3.0 in 2× USB 2.0, plus tega je kompaktno in pa 1Tb trdega diska.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

ali pa tole še vseeno priporočam da ppočakaš na bundle z BF4

aha hvala. a pol je ta dinokomp v redu če ga oba predlagata? zdej grafično en predlaga 2 en pa 3GB, verjetn je pol bolš 3GB uzet ane? sam problem je ker je tolk možnosti in ne vem kako bom sploh zbral vse...bom jutri bolj podrobno pogledal in bom še kaj vprašal, ker ravno expert nisem...

Pro_moted ::

roko11111 je izjavil:

aha hvala. a pol je ta dinokomp v redu če ga oba predlagata? zdej grafično en predlaga 2 en pa 3GB, verjetn je pol bolš 3GB uzet ane? sam problem je ker je tolk možnosti in ne vem kako bom sploh zbral vse...bom jutri bolj podrobno pogledal in bom še kaj vprašal, ker ravno expert nisem...

Nima veze 2 Gb ali 3Gb. Zmogljivost bo enaka. Jaz sem ti dal Nvidio zato ker manj porabi in s tem bolje paše k izbiri napajalnika. Manj se bo tudi grela, to bo dodaten plus v majhnem ohišju. Plus tega je ta kartica tovarniško že zelo navita, tako da neboš imel problemov s tem če nisi vešč. No, saj mogoče še bo videl kdo sestavo in mi pritrdil.
Sam imam Radeon 7950 in nikoli ne porabi več kot 2Gb RAM, tako da ti s prve roke povem, sem objektiven in ti zato v tem buildu priporočam to grafo.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pro_moted ()

Sssaga ::

Živjo!

Sestava za 500€
Namen? Gaming. V mejah budgeta seveda, hehe.

FX 6300 / 108€
ASRock 960 / 40+€
2x4GB / 80€
R7 260X oz. 650 Ti / 130€
SSD Samsung 840 ali HDD / 50-102€
ohišje z vgrajenim PSU-jem - LC 600W / 65€
Večina iz Avstrije gledu, k je cenejš. Dino, sestavi, mimo :P
Optične enote ni potrebe. Bm še vidu.

Kaj menite? Mau gledu za kaki A10 5xxx, k je pocen, i5 najcenej so pa spet 50€ takoj dražji in mislim kr ostati na FX 6xxx buildu. Sej ni napak, ne?
A iz hoh.de se da plačaš po povzetju al te opcije ni?

Hvala!

Sssaga je izjavil:

Živjo!

Sestava za 500€
Namen? Gaming. V mejah budgeta seveda, hehe.

FX 6300 / 108€
ASRock 960 / 40+€
2x4GB / 80€
R7 260X oz. 650 Ti / 130€
SSD Samsung 840 ali HDD / 50-102€
ohišje z vgrajenim PSU-jem - LC 600W / 65€
Večina iz Avstrije gledu, k je cenejš. Dino, sestavi, mimo :P
Optične enote ni potrebe. Bm še vidu.

Kaj menite? Mau gledu za kaki A10 5xxx, k je pocen, i5 najcenej so pa spet 50€ takoj dražji in mislim kr ostati na FX 6xxx buildu. Sej ni napak, ne?
A iz hoh.de se da plačaš po povzetju al te opcije ni?

Hvala!

tudi če bi šel i5 se ti bolj splača vzet FX6300/7870 R270

Mogoče sam greš po R7 270 - ko bodo še BF4 bonus.
Vzel bi samo eno drugo plato...

Artikel Verfügbarkeit Anzahl
AMD FX-Serie FX-6300 6x3.50GHZ AM3+ Box Vishera AMD FX-Serie FX-6300 6x3.50GHZ AM3+ Box Vishera
97,90 EUR*

Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 3,5'' Sata 6Gb/s 7200rpm 64MB Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 3,5'' Sata 6Gb/s 7200rpm...
50,85 EUR*

LG Electronics GH24NS DVD Brenner 24x SATA schwarz bulk LG Electronics GH24NS DVD Brenner 24x SATA schwarz bulk
18,95 EUR*

Powercolor Grafikkarte TurboDuo R7 260X 2GB GDDR5 OC Powercolor Grafikkarte TurboDuo R7 260X 2GB GDDR5 OC
124,95 EUR*

MSI 970A-G46 970 Sockel AM3+ ATX DDR3 MSI 970A-G46 970 Sockel AM3+ ATX DDR3
63,90 EUR*

Za 10EUR več dobiš 970A-UD3

Crucial M500 120GB 2.5" SATA 6Gb/s MLC 20nm 7mm Crucial M500 120GB 2.5" SATA 6Gb/s MLC 20nm 7mm
74,70 EUR*

Crucial 4GB PC3-12800 DDR3-1600 CL9 Ballistix Sport XT 1x4GB Crucial 4GB PC3-12800 DDR3-1600 CL9 Ballistix Sport XT 1x4GB
34,74 EUR*

465EUR zdej, če neboš vzel optične enote maš okoli 58EUR za kišti in napajalc... in kupiš prav tako niz hoh.de XFX 450 + najcenejše ohišje...
Nisi omenil HDD/SSD (oba pod nujno) tako
- če ga nerabiš potem imaš (465EUR-50EUR-15EUR=400EUR) + 40EUR R9 270X + 30EUR ohišje + XFX 450W 40EUR okoli 510EUR + poštnina 540EUR

Zgodovina sprememb…

no matično 970A-G46 bi zamenjal z tole http://www.hoh.de/hardware/mainboards/a...

bluefish ::

Ne, placilo po povzetju ni mozno.

mike80slo ::

Pozdravljeni,

počasi se nagim k nakupu novega računalnika in mezanima vaše mnenje...

tole sem nekaj sam skupaj sestavil...

KONFIGURACIJA

sprejemam predloge

tvoja konfiguracija je MIMO.

Vsaj K procesor potrem in verjemi tale GPU je prešvoh---

850EUR je tvoj max?

Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…

««
278 / 1161