» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
248 / 1161
»»

klkkkkkkkkkk ::

iloveboobz je izjavil:

zakaj bi undervoltu i5, če že tak mal porabi..

ne gre se zaradi porabe, ampak zaradi T

iloveboobz ::

potem se pa izklopi turbo in naredi delid.

GenZNPC ::

v bistvu ne rabi grafe če ne igra igre...
 399€ s poštnino

399€ s poštnino

To kupiš daš not grafo, ki jo maš. Če te moti glasnost jo vzemi ven. Če te še vedno moti glasnost si kupi večje hlajenje.
Integrirana od intela ma okol 27 fps,
9800GT ma okol 35,
7750 pa 50fps

Jaz sem modeliral do zdaj z grafo ki je mela 12fps, tak da nevem. Za nezahtevne stvari bi ti mogla tudi integrirana zaodstovat, če ne pa 9800gt, če pa še to nebo dovolj pa si še vedno lahko naknadno kupiš grafo.

Za proc ti nebo žal. Ti bo služu dolgo za modeliranje.

Napajalnik ti bo dovolj. Edino kaj ne vemo, kako veliko ohišje imaš, tako da za dodatno hlajenje se še veedno lahko naknadno odločiš, pa zmeriš kaj dobiš not.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

Dober dan ::

Katerega bolj priporočate? i5-3570K, i5-4570, ali i5-4670K? Računalnik je za igrce in domačo uporabo. Deloma bo gnal tudi virtualke. Malo bi navijal, ampak za nekaj malega razlike ne bom trošil več denarja, če ni potrebno.

Navijaš lahko samo oznako "K"
3570K ti takoj odpade, ker stane 209EUR,
4570 pa stane 190EUR, vzamemo da ima hitrost 100% (p/p 1,90)
4670K pa 225EUR od prejšnjega je hitrejši za povp. 3%, lahko ga pa navijaš, če imaš solidno opremo za to. (p/p 2,18)
4430 stane 177EUR pa je povp 7% počasnejši. (p/p 1,90)

Cene sem podal iz dinokompa, tiste na computerbase pa so od julija v nemčiji. Malo je razlike.

Zdaj pa si izračunaj katero se ti bolj splača.3
Tu si pa lahko pogledaš za ostale procesorje, bližje si uni črti na sredini bolj se splača
skibidi

Zgodovina sprememb…

Še cene iz hoh.de s poštnino:
i5 4430 = 170EUR |hitrost 100%| p/p 1,70
i5 4570 = 182EUR |hitrost 108%| p/p 1,68 - izgleda da se ta najbolj splača
i5 4670 = 206EUR |hitrost 111%| p/p 1,85
i5 4670K = 218EUR |hitrost 111%| p/p 1,96 - recimo če ga naviješ, da bo hitrost 116% bo razmerje 1,87 in še vedno se ne splača.
Dodam še alternativo:
FX 8350 = 180EUR |hitrost 104%| p/p 1,73

Hitrost je sestavljena iz povprečnih rezultatov pri uporabi raznih programov in iger.
Upam da po tej razlagi nebo folk, vsak dan spraševal eno in isto vprašanje. Sicer lahko bi še dodali not ceno matične pa rama, ampak tam je pa spet odvisno kaj vzameš.
skibidi

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

Če velja še enako kot pri sandy/ivy, potem bi moralo biti mogoče naviti tudi i5 brez K, preko turbo slotov. Torej i5 4570 bi šlo na 3,6ghz vsa jedra. Ne vem pa, a je potrebno Z87 čipovje za to...

Je kdo že zasledil v nemčiji corsairjev carbide 330R? Nekaj v stilu 300R, le da ima spredaj aluminjasto plato in malo zvočne izolacije. Bolj lično pride :). Oz. kaj priporočate v tem rangu, do nekje 70-80 eur, mora biti pod 50cm višine, lahko ima samo 1 ali 2 '5,25. USB in to mora imeti spredaj ali mogoče ob strani, zgoraj ne pride v vpoštev. Fino je tudi, če ni potrebno kakšnih vratc odpirat za power on, ni pa nujno
Brat bi enega od domačih računalnikov vzel v maribor, pa mu bom dal starega chieftec dragona (dobro 10 let staro ohišje, ampak pod sedanjo pisalno mi ne gre). Računalnik bom sicer kasneje kupoval, ampak da si vnaprej izberem ohišje, tukaj itak ni veliko novosti in sprememb cen :))

Zgodovina sprememb…

skibidi

Tydek ::

Pozdravljeni vsi pred kakšnim tednom sem vprašal za sestavo računalnika in ste mi pomagali sestaviti. Tako pa je prišel čas, da naročim. Preden naročim bi se rad prepričal, da je vse pravilno naročeno.

Konfiguracija : Intel Core i5 4670 4x3.40GHz So1150 Box Haswell
189,49 EUR*
Cooler Master N200 Midi Tower mini ITX / micro ATX
36,95 EUR*
Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle
79,90 EUR*
Thermaltake SMART 530W / 80PLUS
39,69 EUR*
Seagate Barracuda 7200.12 1000GB SATA 6Gb/s
56,85 EUR*
Corsair 8GB KIT PC3-12800U DDR3-1600 CL9 Vengeance
59,90 EUR*
ASRock H87M Pro4 H87 Sockel 1150 mATX DDR3
72,90 EUR*

Malo sem spremenil, ker onega ohišja nisem našel + napajalnik ste mi priporočali Be Quiet 300 W, če nimam ali pa imam grafične, da bo dovolj ta napajalnik. Zanima me, če bo vse to notri štimalo, da ne bo kaj preveliko ali premajhno. Vem, da moraš paziti pri izbiri matične + ohišja. Je prav vse ? Hvala vsem za pomoč

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tydek ()

Dal sem ti not 4570S k je v idle bolj tih in varčen.
Cenejšo matično.
Ohišje isto.
Pri Seagate disku vzem unga k ma 64MB cache za 50EUR, ker tisti za 52 ma samo 32.
Ram je 1EUR manj :D
Napajalnik isti.
SSD isti.
Brez grafične te pride 525EUR se mi zdi. Zdaj če se stegneš do 595EUR si vzem 640GT najcenejšo, ki sem jo našel. Mal hitrejši opengl ti bo prišel prav po mojem. Lahko si pa grafo nakdano kupiš, če želiš prinas.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Premislil sem se. Vzemi tole za 482€ brez grafične z hibridnim diskom SSHD, kolega ga ima v prenosniku in mu dela zelo fajn. Privarčuj tistih 70€ in si recimo drugo leto kupiš tisto kaj res rabiš (ssd, grafo al ram recimo).

482 ojro

482 ojro

skibidi

Nujno rabim nov računalnik tako je, ker ta je že dal čez bitko + še glasen je postal ;((. No potem bo pa tako 482 € bom dal naročil pa čao, da končno se rešim tega glasnega računalnika, če bi vedel kako je nadelžen + počasen. Še dobro, da imam jeklene živce :)) Hvalaa za pomoč

Še, kar mi lahko pomagate ostali člani, do jutri. Pa hvala za pomoč. Cena tam 500 € bo kul, da ga lahko že kar naročim.

Lp

libreus ::

Priporoča kdo katerega od spodnjih?

Hyrican - Alpha 3971 - Gaming PC
One PC 1
One PC 2

ne, ne in ne

@m0LN4r
zakaj za vraga S procesor, če dobiš za manj hitrejši procesor z par W več porabe ? u serious

Med 4570 in S je razlika 30 centov s tem da je S takoj dobavljiv, razlika je pa samo v Idle frekvenci. Turbo je pri obeh 3,6. Predvidevam pa, da je S v Idle recimo office pa torrenti tišji. Sej če mu bo počasen, kar nebo lahko turbo izklopi.

Lahko pa komot vzame tistega drugega.
skibidi

stvar je v loadu cca ~10% počasnejša (ker v loadu bo turbo na 2.9GHz)

Brias ::

Tydek je izjavil:

Pozdravljeni vsi pred kakšnim tednom sem vprašal za sestavo računalnika in ste mi pomagali sestaviti. Tako pa je prišel čas, da naročim. Preden naročim bi se rad prepričal, da je vse pravilno naročeno.

Konfiguracija : Intel Core i5 4670 4x3.40GHz So1150 Box Haswell
189,49 EUR*
Cooler Master N200 Midi Tower mini ITX / micro ATX
36,95 EUR*
Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle
79,90 EUR*
Thermaltake SMART 530W / 80PLUS
39,69 EUR*
Seagate Barracuda 7200.12 1000GB SATA 6Gb/s
56,85 EUR*
Corsair 8GB KIT PC3-12800U DDR3-1600 CL9 Vengeance
59,90 EUR*
ASRock H87M Pro4 H87 Sockel 1150 mATX DDR3
72,90 EUR*

Malo sem spremenil, ker onega ohišja nisem našel + napajalnik ste mi priporočali Be Quiet 300 W, če nimam ali pa imam grafične, da bo dovolj ta napajalnik. Zanima me, če bo vse to notri štimalo, da ne bo kaj preveliko ali premajhno. Vem, da moraš paziti pri izbiri matične + ohišja. Je prav vse ? Hvala vsem za pomoč

psu je ok, ampak bo vseno pocepnil ce bo dal kako grafiko nad 200 eur ( oz bo abnormalno glasen ... )

vzami kaj takega :
http://www.hoh.de/hardware/netzteile/40...
42 eur
silent od idla do maxa ...

pa vseeno prezivi kaksno 7950/760 v tvojem sistemu,.....

http://www.hoh.de/hardware/cpu-prozesso...
35 eur
vzami ta cpu cooler ... tudi ce ga pol zabijes s prahom v flatu ... ti bo se vedno silent hladil 4670 ..

4670 pa vzami kar normalnega, taksnega kot v tej sestavi ... ( brez dodane crke ... )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brias ()

467eur

467eur

Tu je moj zadnji predlog, gledal sem da bo vse takoj dobavljivo. Procesor sem dal not 4670 tak kak so zgoraj rekli. Disk je tudi takoj na zalogi.
Ta sestava je zdaj brez ssdja in ločene grafe. Če daš not SSD bo 557eur (sam se odloči če trenutno rabiš)
Za cooler pa napajalnik se moraš tudi sam odločit, če misliš da boš rabil ali ne.
Napajalc, ki ga predlaga brias je zelo dober nakup je pa čakalna doba 5-10 dni. To lahko pomeni, da če naročiš danes, dobiš komp čez kdo ve kdaj lahko tudi do več kot 2 tedna.
Al pa rajš tole za 467 zdaj in pol čez eno leto nadgradnja s tisto komponento, katero boš najbolj potreboval.
skibidi

Zgodovina sprememb…

vaščan ::

GenZNPC je izjavil:

Premislil sem se. Vzemi tole za 482€ brez grafične z hibridnim diskom SSHD, kolega ga ima v prenosniku in mu dela zelo fajn. Privarčuj tistih 70€ in si recimo drugo leto kupiš tisto kaj res rabiš (ssd, grafo al ram recimo).

482 ojro

482 ojro

SSHD je qool zadeva ampak še vedno precej počasna pri premetavanju večjih datotek ipak je to izvedenka za laptope s počasnimi obrati za sistem je pa vredu je odziven.

GenZNPC je izjavil:

Med 4570 in S je razlika 30 centov s tem da je S takoj dobavljiv, razlika je pa samo v Idle frekvenci. Turbo je pri obeh 3,6. Predvidevam pa, da je S v Idle recimo office pa torrenti tišji. Sej če mu bo počasen, kar nebo lahko turbo izklopi.

Lahko pa komot vzame tistega drugega.

Ne razumeš kako in kdaj procesor uporablja kakšne frekvence, kdaj nastopi "long idle". Ne veš niti, kaj pomeni idle na jedrih. V idle procesorja porabita enako (praktično zanemarljivo malo). V load 4 jeder je sicer S varčnejši, ampak tudi počasnejši. S model, razen za kakšen HTPC oz. podobno prostorsko/hladilno omejen računalnik, je popolnoma brezveze!

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hvala, da si pojasnil zadevo, tega pa res nisem vedel. Sem mislil, da v photoshopu, kjer nebo 100% obrejemnjeval proca bo tišji ker bo delal na 3,1 namest turbo 3,4. Razlike pri delu pa tako nebo opazil.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Hayabusa je izjavil:

Za HTPC in podobno ima intel model "T".

Dobro, sem se izrazil v napačnem vrstem redu. Računalniki z malo prostora / malo hlajenja in mogoče HTPC, ki bo namenjen tudi gamingu.

T model je pa dejansko i3 s HT in turbotom. Manjkata 2 jedri ;). Zame predvsem glupo označevanje modelov s strani intela. Sploh pa (spet) za približno isto ceno.

Zgodovina sprememb…

Haha kaj sedaj izbrati ? :). Katero konfiguracija bi bila najboljša sedaj ? Kot sem povedal rabil bi za grafično oblikovanje in izdelovanje spletnih strani. Iger ne bi igral razen kakšne, kar na internetu s frendi. To je pa to. Tam 500€ bo kul potem pa, ko bo denar mislim kupiti nove dele.

Hvala še enkrat vam za pomoč.

Če že misliš 4 jedern procesor, vzami navadnega (torej m0LN4r-jev predlog, vendar brez S modela).

To je pa kateri ? Lahko link, da ne bom kaj narobe vzel. Nažalost ne sledim več toliko tej rač. tehnologiji. Kaj pa ostalo ?

Evo kaj pa takole bo kul ?

Izbral si 4570S procesor.

Pravi:
http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...

563EUR

563EUR

Kaj pa pravite na to? Stane malo več, je pa vse na zalogi. 563eur.
skibidi

Veš moLN4r sem prišparal teh 520 € in na žalost ne morem več čakati, ker je resnično preglasen računalnik + prepočasen, da bi sploh kaj delal. Hvala ti za pomoč bom, kar tole naročil, kar sem zgoraj (glej sliko ;) ). Potem, ko bom pa malo dlje šparal bom pa menjal ali pa kar vse novo kupil odvisno kako bo . Hayabusa ok sem zamenjal hvala ti, nisem našel prej ;)

Tydek
Kakšen konfig imaš trenutno ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hayabusa evo konfig :
*Je kul ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tydek ()

sam zamenji z xfx 450 w pro ... razn če bi res rad imel od be quiet

kako grafo pa misliš obesit na tega bequet 300w *

Kakšno grafo? Nimam pojma za naprej. Tudi, če napajalnik + grafo zamenjam kasneje nič zato. Pa bo ta računalnik tih ali glasen? Jaz želim imeti "tih" računalnik.

Definiraj "tih" pc.

Trenutno imam ta računalnik, ki je zeloo glasen. Sem v drugem nadstropju in se sliši v prvo nadstropje do stopnic slišiš kako je glasen :)) Rabil bi računalnik za ne moteno delo. To pomeni, da se lahko skoncentriram, kar bom delal.

matic492 ::

V računalniku lahko imaš 4 GTX Titane na vodnem pa 3960x pa bo deloval tiho. To ali deluje tiho je odvisno od hlajenja, od strojne opreme bolj malo,razen če hočeš imeti čimbolj tiho na stock hlajenju.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

4 titane tako ali tako nemorš met :))

Tydek je izjavil:

Trenutno imam ta računalnik, ki je zeloo glasen. Sem v drugem nadstropju in se sliši v prvo nadstropje do stopnic slišiš kako je glasen :)) Rabil bi računalnik za ne moteno delo. To pomeni, da se lahko skoncentriram, kar bom delal.

Najglasnejši del je trenutno kaj ?
Procesorski ventilator na 5000 obratih ?

Disk obesiš na gumice, napajnik, če ne dela ravno na 100% tudi ne more biti pretirano glasen, ostane grafična oz ventilator na njej ?

Na dvorišče daš bano, notri vržeš matično z odstranjenim hladilnikom in ostalimi vrtečimi komponentami, bano zaliješ z tekočino, ki je električno neprevodno, napajalnik in trdi disk daš zunaj bane na gumo, bano pa od zunaj obložiš z suhim ledom- garantirano bo računalnik deloval neslišno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Janac ::

matic492 je izjavil:

Na dvorišče daš bano, notri vržeš matično z odstranjenim hladilnikom in ostalimi vrtečimi komponentami, bano zaliješ z tekočino, ki je električno neprevodno, napajalnik in trdi disk daš zunaj bane na gumo, bano pa od zunaj obložiš z suhim ledom- garantirano bo računalnik deloval neslišno.

In to se tebi zdi praktično? Meni se ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Ne vem ali si odgovoril z sarkazmom ali pa mojega ne razumeš.
Hotel je imeti neslišen računalnik, hočem povedati, da nobeden ne more točno definirati tega oz. moraš pač povedati kaj hočeš, saj tudi hlajenje z LN2 ni glasno.

ČE MA KOMP, ki se sliši iz drugega v prvo nadstropje, potem že neki res ni blo vredu z ležaji v starem kompu.
Ta novi mu bo kot amerika. potemtakem.

Jaz mam vseskup 6 ventilatorjev in jih v idle sploh ne slišim, poleg prenosnika.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Rabm en nasvet
frend ma
tale napjalnik
http://www.mimovrste.com/artikel/114046...
i3 2120
brez grafe...

no zdej bi kupu novo grafo... se mu splača dat na tale napjalnik 7950 boost?

Al mu predlagam, da nadgrdi v i5 in kupi 7850?.. no saj to se meni zdi najpamatneje, ker bo igral
bf 4
shogun2

lp

Okoli 400W izpljune na +12V linijii.
Bo dovolj.

Janac ::

Hayabusa je izjavil:

Okoli 400W izpljune na +12V linijii.
Bo dovolj.

V idelanih razmerah in ko je bil nov,,,

Pomoje ne bo dovolj.