» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
202 / 1147
»»

Janac ::

Janac je izjavil:

cordoba je izjavil:

Vprašal bi še samo, kje pri nas je najceneje kupiti grafično?
Zaenkrat sem našel to...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...

Samo ta hoh je potem še poštnina ne?

http://www.dinokomp.si/product_info.php...

Potem že raje to! Približno 45% boljša od boge 7850.

Ravno to.

Halfdead987 ::

Če bi pa rad boljše hlajenje pa http://www.dinokomp.si/product_info.php... ...

cordoba ::

Aja ok tnx, bom res se mal stegnu se, pa to vzel. Hvala vsem za pomoc!

Gapi182 ::

misliš da se ne bi splačalo dati 50€ več za 7950?

Seveda ne za tistih 5-7%.

opa sm mislu da piše 7850. Ta verzija 7870 je skoraj identična 7950 ja.

Tahiti LE ni 7870 GHz !

Pitcairn Pro(7850) < Pitcairn XT(7870GHz) < Tahiti LE(7870 XT) !!!!

http://www.tomshardware.com/reviews/gam...

spada pod kategorijo kjer so gtx 670 in 7950. Mal se pozanimaj halfdead

Argumentiraj raje,kako je HD 7870 boljša od 7850 za 50%,HD 7950 pa od 7870 zgolj 7%.

*tahiti xt

Zgodovina sprememb…

govorimo o posebni ediciji in ne reference model.

Halfdead987 je izjavil:

Argumentiraj raje,kako je HD 7870 boljša od 7850 za 50%,HD 7950 pa od 7870 zgolj 7%.

*tahiti xt

Se pravi 7970?

Kakšna 7970?

boho ::

Katere komponente, mi svetujete za računalnik v cenovnem razredu od 300€ do 400€. Uporabljal bi se za brskanje po internetu, office, gledanje filmov, photoshop.

Preko katere trgovine ponavadi naročate računalnik oz. posamezne komponente.

Hvala in lp

boho ::

Kako se vam zdi npr. tole: http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Ql sestava. Mogoče bi lahko kak AMDjev APU.
Naroča se ponavadi pri dinokompu,funtechu ali mlacomu. Lahko pa iz tujine in pride ceneje,npr. hoh.de ali computeruniverse.de..

rdecaluc ::

Katero grafično kartico je trenutno za 200€ najboljš dobit? Gledam AMD 7870 in pa navadna Nvidia 660. Ali je kaj boljšega?
Est modus in rebus. ,typos

7870 s TAHITI LE čipom.

Sapphire 7870 XT Boost ali Powercolor 7870 PCS+ Myst !

Ali pa Club3D jokerCard.

Halfdead987 je izjavil:

Ali pa Club3D jokerCard.

Vse to je made by Tul, VTX3D 7870 Black je identična.

Od teh najraje Sapphire.Edina,ki ima normalno hlajenje ter je tiha.

rdecaluc ::

Hvala :D
Est modus in rebus. ,typos

miraldi ::

Halfdead987 je izjavil:

Od teh najraje Sapphire.Edina,ki ima normalno hlajenje ter je tiha.

Gigabyte je tud hladna in tiha..
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Od teh,ki imajo Tahiti LE čip.

miraldi ::

Aja nism vedu, da Gigabytova nima Tahiti LE čipa.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Nima. Tvoja ima Pitcairn XT.

FlyingBee ::

za 230 kolikor bo sapphire s Tahiti LE prišla iz Dinokompa, ne moreš dobiti hitrejše grafične, lahko pa kakšno ASUS ali EVGA geforce 660 za isto ceno, vendar z nižjo zmogljivostjo, je pa odvisno od iger pa še precej manj se segreva in je zelo tiha

al1976 ::

Tole tudi ni slaba cena za ATI 7950:

http://www.pixmania.si/si/uk/13354070/a...

Golnar ::

Rabim menenja o naslednji konfiguraciji, kaj bi spremenili? budget je 1k eur, torej ta konfiguracija je malenkost predraga, torej jo moramo poceniti. nisem prepričan če se splača kupovat 3570K procesor, ker nevem koliko se dejansko pridobi z navitjem, itak pa bi se navijalo šele ko bi bila za to potreba. tnx

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Vredu je vse.

NightHawk ::

Golnar je izjavil:

Rabim menenja o naslednji konfiguraciji, kaj bi spremenili? budget je 1k eur, torej ta konfiguracija je malenkost predraga, torej jo moramo poceniti. nisem prepričan če se splača kupovat 3570K procesor, ker nevem koliko se dejansko pridobi z navitjem, itak pa bi se navijalo šele ko bi bila za to potreba. tnx

evo, malo sem ga podražil :D

Drugače pa, da boš pod 1000€ naročiš te komponente pri hoh.de. Malo firme zamenjaš in optimiziraš. Pomoje dobiš ta sistem za 850€ plus poštnina.

Ta LC alpa Ta Berlin je isto sranje... vzami cenejšo, razen, če te mika malenkost boljše ohišje...

matic492 ::

To se brez problema poceni z manjšim ssdjem, kaj res rabiš 250gb za ssd, a ni 120 dovolj, itak maš zraven še en disk?

Kakorkoli obrneš, 170EUR za 250GB je izredno malo :)

Samo če hoče spravit pod 1k bo težko drugače, razen če vzame AMD mašino :)
To naprimer, samo je plata noter med cenejšimi in ni 990:
Link

Lol, sorry za miljon "popravljan", sam zakaj mi linka ne zazna, sem šel kar html kodo pisat?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Če pa že hočeš 250gb ssd,pa vzemi:)

Zgodovina sprememb…

Golnar ::

Hvala vsem. moram priznati da po vsem pregledanem in prebranem po raznih chartih in benchmarkih, bi bil tale i5 3350P še najboljša izbira, ker uporabnik le te-ga nebo navijal, in potem nekaj malega prišparamo pri plati in hladilniku.

250gb pa absolutno mora bit, 120gb je hitro polno, win8, 50gb crapa, potem pa kar ostane za programje in igre v uporabi, in v primeru manjšega diska hitro zmanjka.

seagate diski 1tb so uredu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Golnar ()

WD so pomojem najboljši, in tudi dragi niso. Seagate so tudi vredu.

za vse, ki sestavljate namizni gamerski računalnik in bi igrali Crysis 3 http://www.tomshardware.com/reviews/cry...

IB i5 FTW!

Glede na to je očitno, da ta igra podpira več jeder/MT. Zdej nej mi pa en tipa x45 razloži, zakaj se AMD 8 jedernik na 4.0/4.2 ne more kosati z intel 6 jedrniki? In zakaj je počasnejši od i5 na 3.3/3.7? Toliko o procesorju prihodnosti.

Gregor5816 ::

Rabil bi nekaj komponent, in sicer: matično ploščo + procesor + ram + trdi disk. Računalnik bo namenjem predvsem hranjenju podatkov, surfanju po internetu in spoznavanju ubuntuja. Sicer imam en nov napajalnik 400W, še neuporabljen. Če se le da, bi rad videl da ne rabim še napajalnika novega kupit zraven.

Ne vem ali naj gledam AMD ali Intel. Zdi se mi, da je pri low budget boljši AMD, pa integrirane grafične se mi tudi zdijo boljše kot pri Intelu. Nekako sem računal da za to ne bi dal več kot 300 €.

Dober dan ::

NightHawk je izjavil:

Glede na to je očitno, da ta igra podpira več jeder/MT. Zdej nej mi pa en tipa x45 razloži, zakaj se AMD 8 jedernik na 4.0/4.2 ne more kosati z intel 6 jedrniki? In zakaj je počasnejši od i5 na 3.3/3.7? Toliko o procesorju prihodnosti.

Po tem sodeč, če si na budgetu in bi rad imel kaj več kot i3, se najbolj splača vzeti najcenejši i5 in bo zagotovo bolje kot pa kateri koli amd. Praktično, kateri koli i5 je zmaga. Za gaming popolnoma dovolj.

Gregor5816 je izjavil:

Rabil bi nekaj komponent, in sicer: matično ploščo + procesor + ram + trdi disk. Računalnik bo namenjem predvsem hranjenju podatkov, surfanju po internetu in spoznavanju ubuntuja. Sicer imam en nov napajalnik 400W, še neuporabljen. Če se le da, bi rad videl da ne rabim še napajalnika novega kupit zraven.

Ne vem ali naj gledam AMD ali Intel. Zdi se mi, da je pri low budget boljši AMD, pa integrirane grafične se mi tudi zdijo boljše kot pri Intelu. Nekako sem računal da za to ne bi dal več kot 300 €.

Glede na to, kar si napisal definitivno glej AMD-jeve APU-je. Glede konkretne sestave ti bodo pa svetovali izkušeni sestavljalci.

Zgodovina sprememb…

Gregor5816 je izjavil:

Če misliš igrati kakšne igre na low details oz kakšne starejše na normal, potem definitivno AMD A10 procesor.
Če računalnik nebi bil za igre, potem bi pa jest vzel i3 3220 procesor. Ampak stvar preference, AMD je tudi dober tako da se moraš odločiti sam.

Pro_moted ::

NightHawk je izjavil:

Upam da veš da ta 3960x Intelov 6 jedernik z HT stane 1000 evrov. Kak FX 8320 pa 150 evrov. In AMD pač ni čisti 8 jedernik, tako da ne moreš primerjat tega tako, ker potem bi lahko rekel da je 3960x 12 jedernik, pa si spet tam.
Torej glede na ceno pri AMD dobiš dovolj. Če se misliš it pa kakšnih multi GPU stvari pa je i7 verjetno top, ampak ne extrem za jurja :D ker nima smisla. Z i5 pa je tam tam. Edino če striktno gledaš na min. fps, ampak se moraš zavedat da je lahko to samo en ali dva drop-a, povrprečno pa je enako.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Je razlika. AMD ima ubistvu 4 module in vsak po 2 jedra.Pa še l2 cache in par drugih stvari si delijo. i7 3960x ima pa 6 jeder in še 6 virtualnih.
In to sploh ni primerljivo (sploh cenovno). Nevem zakaj primerjate amd po jedrih. Če dobiš ceneje 8jeder kot 4 se pač to primerja. Po ceni je še bližje kakšnemu i3,ki ima 2..
In sanjate, da je razlika v FPSjih ogromna. Procesor je primerljiv i5 3570k. Ampak za vas so to pač lažni testi in ima samo anandtech prav (in nima,ti že vse postane jasno ko pogledaš amd vs nvidia).

Ok, če zastavimo vprašanje drugače - zakaj 8359 ni hitrejši od i5 3550, ki teče na nižjih MHz in ima manj jeder? Ker AMDja se je priporočevalo za "prihodnost", kjer bodo igre in programi lahko izkoristile več jeder. Zdej je tukaj ena ki jih in ni nekega efekta. Sepravi gre teh ×1,8 elektrike samo v ogrevanje...

Pogem gre pri intelu vse v ogrevanje. AMD se da z stock coolerjem nekaj navit, intel mogoce 100mhz.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

Vishera se trenutno ne zdi še dovolj dobra, da bi jo s trezno glavo izbral za igranje iger, bo pa naslednik mogoče, ki pa ne bo za isti denar, ker cene se žal ali pa na srečo določajo glede na konkurenco

PrimozR ::

Jao ste eni tukaj... VSA poraba KATEREGAKOLI polprevodnika gre v ogrevanje. VEDNO. Polprevodniki niso mehanske naprave, torej gre energija ob spremembi stanja v toploto.

Zakaj takšna razlika? Različne konfiguracije predpomnilnika, ki ne pomaga vedno pri zmogljivosti (predpomnilnik je danes največji del površine CPU čipa), slabša učinkovitost jeder, slabša povezljivost z zunanjim svetom, itd. itd.

Halfdead ne bluzi z navijanjem, od kje ti podatek 'mogoče 100 MHz'? Ne vleči takih zgrešenih podatkov iz riti no...

FlyingBee je izjavil:

Vishera se trenutno ne zdi še dovolj dobra, da bi jo s trezno glavo izbral za igranje iger, bo pa naslednik mogoče, ki pa ne bo za isti denar, ker cene se žal ali pa na srečo določajo glede na konkurenco

A to veš, da v roku štirih mesecev prihaja Haswell? :)

Halfdead987 je izjavil:

Je razlika. AMD ima ubistvu 4 module in vsak po 2 jedra.Pa še l2 cache in par drugih stvari si delijo. i7 3960x ima pa 6 jeder in še 6 virtualnih.
In to sploh ni primerljivo (sploh cenovno). Nevem zakaj primerjate amd po jedrih. Če dobiš ceneje 8jeder kot 4 se pač to primerja. Po ceni je še bližje kakšnemu i3,ki ima 2..
In sanjate, da je razlika v FPSjih ogromna. Procesor je primerljiv i5 3570k. Ampak za vas so to pač lažni testi in ima samo Anandtech prav (in nima,ti že vse postane jasno ko pogledaš amd vs nvidia).

ELaborate please, kaj je narobe z ANandtechom? Razen tega, da je ena izmed redkih strani na internetu, ki dodobra predstavi metodologijo testov in se ne boji pogledati novih tehnologij malce podrobneje, pripraviti članke z razlago, itd.

Zanimivo da se nihče NIKOLI ne obregne ob Guru 3D, kjer AMD-jevi rezultati pri procesorjih nenormalno sekajo iz povprečja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

D3m ::

Guru 3D je zanimiv.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()
««
202 / 1147
»»