Forum » Programiranje » C++ again
C++ again
Instance ::
Imam banalen problem(VS c++):
Imam dva vmesnika (Mfc osnova). Vmesnik1 in vmesnik2. Na vmesniku1 je gumb in če kliknem nanj se mi odpre vmesik2 kjer lahko izberem neko vrednost, ki se bi naj prikazala na vmesniku1.
Vmesnik1 vsebuje class FORM1(vmesnik1.h) vmesnik2 pa class FORM2(vmesnik2.h)...
Zanima me: Kako naj vrednost, ki jo uporabnik izbere na vmeniku2 prikažem na vmensiku1?
Oz. kako naj dostopam Do metode SetVrednost iz razreda FORM2? Ker do te metode ne morem dostopati v CLass FORM2, ker bi moral vključiti #include"Vmesnik1.h", ker pa je v Vmesnik1.h includan Vmesnik2.h se zacikla....
#include "Vmesnik2.h"
Class FORM1
{
public :
void zazeniVmesnik2();
void SetVrednost(CString p);
}
Class FORM2
{
public:
void IzberiVrednost();
}
NE vem sploh če je to prava ideja, ....
Imam dva vmesnika (Mfc osnova). Vmesnik1 in vmesnik2. Na vmesniku1 je gumb in če kliknem nanj se mi odpre vmesik2 kjer lahko izberem neko vrednost, ki se bi naj prikazala na vmesniku1.
Vmesnik1 vsebuje class FORM1(vmesnik1.h) vmesnik2 pa class FORM2(vmesnik2.h)...
Zanima me: Kako naj vrednost, ki jo uporabnik izbere na vmeniku2 prikažem na vmensiku1?
Oz. kako naj dostopam Do metode SetVrednost iz razreda FORM2? Ker do te metode ne morem dostopati v CLass FORM2, ker bi moral vključiti #include"Vmesnik1.h", ker pa je v Vmesnik1.h includan Vmesnik2.h se zacikla....
#include "Vmesnik2.h"
Class FORM1
{
public :
void zazeniVmesnik2();
void SetVrednost(CString p);
}
Class FORM2
{
public:
void IzberiVrednost();
}
NE vem sploh če je to prava ideja, ....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# težavaOddelek: Programiranje | 3732 (2578) | mladec |
» | C# začetniško vprašanje - klicanje metodeOddelek: Programiranje | 1035 (805) | vorantz |
» | C#, TextBox in PopUp formaOddelek: Programiranje | 1104 (998) | MarCar |
» | C# iz form2 v form1,textboxiOddelek: Programiranje | 1945 (1571) | Keki |
» | C# PomočOddelek: Programiranje | 1405 (1230) | jizzer |