Forum » Programska oprema » Word in slovnica
Word in slovnica
Bajkr ::
Živjo!
Imama MS Word 2003 Pro in me zanima kje vključim funkcijo za podčrtovanje nepravilno napisanih besed. Tako, da ti napačno napisane oz. neslovenske besede podčrta z rdečo krivuljo.
Imam Ang. različico programa in hočem, da uporablja slovesnko slovnico.
Bo delovalo?
Hvala za pomoč!
Imama MS Word 2003 Pro in me zanima kje vključim funkcijo za podčrtovanje nepravilno napisanih besed. Tako, da ti napačno napisane oz. neslovenske besede podčrta z rdečo krivuljo.
Imam Ang. različico programa in hočem, da uporablja slovesnko slovnico.
Bo delovalo?
Hvala za pomoč!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
dunda ::
Ločiti moraš dva izdelka:
1. Črkovalnik - odkriva tipkarske napake. Word jih označuje z rdečo barvo.
2. Gramatik (slovnični pregledovalnik) - odkriva tudi slovnične napake (tudi manjkajoče vejice ). Word za označevanje uporablja zeleno barvo.
Za slovenščino sicer obstaja oboje. Žal pa tega ni v zgoraj omenjenem kompletu. Tam boš našel le črkovalnik, ki pa je le zasilna rešitev.
Z omenjenimi izdelki se pri nas ukvarja podjetje Amebis. Njihov gramatik je poznan tudi pod imenom BesAna.
1. Črkovalnik - odkriva tipkarske napake. Word jih označuje z rdečo barvo.
2. Gramatik (slovnični pregledovalnik) - odkriva tudi slovnične napake (tudi manjkajoče vejice ). Word za označevanje uporablja zeleno barvo.
Za slovenščino sicer obstaja oboje. Žal pa tega ni v zgoraj omenjenem kompletu. Tam boš našel le črkovalnik, ki pa je le zasilna rešitev.
Z omenjenimi izdelki se pri nas ukvarja podjetje Amebis. Njihov gramatik je poznan tudi pod imenom BesAna.
n0b0dy ::
Imam podoben primer. Sestra se nekaj ukvarja s francoscino in bi rabil pregledovalnik besedila v francoscini. Nalozil sem ze Microsoft word - francosko varianto in open office - tudi francoski, vendar nikjer nisem imel zraven pregledovalnika besedila. Lahko pa sem vkljucil slovenskega in angleskega (word) pri open officu pa italjanskega ter angleskega. Morda kdo ve kje bi lahko nasel francoski speel checker za katerega od zgoraj omenjenih programov in kako ga namestiti? hvala lepa
Kami ::
Pri open office greš File, Wizard pol pa Install new dictionaries tam pa pol zbereš Français
dunda ::
Ali Open Office že podpira slovnico?
Spomladi, ko sem iskal urejevalnik za uporabo, je bila to ena resnejšnih pomanjkljivosti.
Spomladi, ko sem iskal urejevalnik za uporabo, je bila to ena resnejšnih pomanjkljivosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | word podčrtavanje napak?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2481 (2231) | 5tra |
» | Slovenski črkovalnik v Wordu na Macbook ProOddelek: Programska oprema | 6202 (5266) | dunda |
» | Word, samopopravkiOddelek: Pomoč in nasveti | 3755 (3616) | luk0322 |
» | Office 2003-angleški-podčrtovanje besedOddelek: Programska oprema | 1641 (1517) | dunda |
» | [Office (Word) 2003] podcrtovanje slovničnih napakOddelek: Programska oprema | 2519 (2431) | cryptozaver |