Forum » Omrežja in internet » Uptime
Uptime
Trdi ::
Torej moj ponudnik serverskega placa pravi, da mi ni treba plačti meseca, če ni server dostopen 99.9% časa v mesecu. Če vzamem to kot 99.86%, da se znebim birokratskih zadev. to znese, da imajo eno uro "fore" v 30 dneh. Zdaj pa mi, kolegi, povejte, kako naj ugotovim moj uptime. Vem samo, da garancija ni bila izpolnjena. Kako in kje to vidim? Neki logi so shranjeni za teden nazaj, vendar pa se iz njih ne znajdem. Vem recimo, da je 1.oktobra bila stran nedostopna od 20:09 CET do 20:53 CET. Nekaj sem sicer slišal response kodah in iskal v teh fajlih, vendar nikjer v logu prvega oktobra nisem našel 44-minutnega blackouta (klikal sem vsakih nekaj minut, ker me res jezi). Katere response kode naj sploh iščem? 304? 404? 408? Kako da je precej nas takrat hotelo na stran, nam ni uspelo, v log fajlih pa se nič ne vidi. Hvala za pomoč.
Trdota d.o.o.
Primoz ::
ce stran res ni delala ... tega v logu ne boš videl (kvečjem boš videl pomanjkanje zahtevkov v nekem časovnem obdobju).
There can be no real freedom without the freedom to fail.
Trdi ::
Fajn so me nategnili torej. A priporoča kdo kakšen dober nadzorni program za uptime? WebWatchBot zgleda v redu, samo ne dela pravilno. Reporti niso pravilni - po enem dnevu uporabe mi javlja 3304 dni (+2 uri 5 minut) uptimea in 3304 dni (+6 ur in 20 minut) downtimea.
Trdota d.o.o.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako narediti request z "\" v URL-juOddelek: Programiranje | 2140 (1415) | Horejšio |
» | problem innbox-router-udpxy?Oddelek: Omrežja in internet | 4764 (3966) | Daniel |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9126 (8096) | shorvat |
» | Čimbolj neboleča predelava straniOddelek: Izdelava spletišč | 3329 (2220) | R33D3M33R |
» | [Java] servlet - kako upload-at iz klienta v servletOddelek: Programiranje | 1728 (1634) | Fizikalko |