Forum » Programiranje » [c#]GSM modem device name
[c#]GSM modem device name
alum ::
torej,
na com port imam povezan GSM modem. S pomocjo CreateFile handla (Kernel32.dll) poskusam ustvariti stream z modemom. Tezava je, da funkcija CreateFile zahteva ime naprave, ki bi ga moral najti nekje v System informationu. Pozna kdo lokacijo, kjer je shranjen sys info naprave, prikljucene na com port 1?
na com port imam povezan GSM modem. S pomocjo CreateFile handla (Kernel32.dll) poskusam ustvariti stream z modemom. Tezava je, da funkcija CreateFile zahteva ime naprave, ki bi ga moral najti nekje v System informationu. Pozna kdo lokacijo, kjer je shranjen sys info naprave, prikljucene na com port 1?
Hvala.
No, zdaj pa imam tezavo pri branju streama. Prebere mi namrec random stevilo bajtov, tako da moram branje ponoviti veckrat. to sem storil z naslednjo kodo:
problem se pojavi, ker se funkcija Read() ustavi, ko v streamu vec ni podatkov, pricakovano pa je, da bi vrnila vrednost 0.
vidi mogoce kdo napako? ali pa je kaksna druga finta?
No, zdaj pa imam tezavo pri branju streama. Prebere mi namrec random stevilo bajtov, tako da moram branje ponoviti veckrat. to sem storil z naslednjo kodo:
private void ReadOut(Stream strm){ byte[] buf=new byte[4096]; byte[] data; using(MemoryStream ms=new MemoryStream()) { while (true) { int read = strm.Read (buf,0,buf.Length); Console.WriteLine(read); if(read <= 0){ data=ms.ToArray(); break; } ms.Write(buf,0,read); } } }
problem se pojavi, ker se funkcija Read() ustavi, ko v streamu vec ni podatkov, pricakovano pa je, da bi vrnila vrednost 0.
vidi mogoce kdo napako? ali pa je kaksna druga finta?
se eno vprasanje imam! ce odprem stream z com portom, takoj za tem pa se mi program zrusi, brez da bi stream utegnil zapret! je kaksna moznost, da bi zopet sprostil port, brez restarta?
//EDIT: typos
//EDIT: typos
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alum ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# WPF nalaganje info. iz XML dokumentaOddelek: Programiranje | 1016 (836) | MrStein |
» | [c#] shrani text, tabele, slikeOddelek: Programiranje | 1501 (1107) | klemen93 |
» | [C] MySQLOddelek: Programiranje | 2807 (1829) | Tutankhamun |
» | C++Oddelek: Programiranje | 1409 (1171) | zdravcc |
» | C++ in komunikacija preko LPT pod NT/W2kOddelek: Programiranje | 1132 (945) | Turbina |