» »

En fajn sem vse skup zasrau...

En fajn sem vse skup zasrau...

cahahopie ::

Glejte...
Jaz pametni Janez sem zadnjič neki inštalu Linuxe na HDD-O. In ker ima Kyro2 en majhne problemčiče z Red Hat Linux, sem kar 4x reinštalu Linuxe... in nisem izklopu HDD-1 na kterem so WinME...
Pa, ko sem nato zagnau HDD-1 mi je napisal "Ni operacijskega sistema"... in jaz UF! ... nato jaz vtaknem zagonsko. A nič. Zaženem fdisk, da vidim informacije o particijah in opazim, da imam kot prvo aktivno ne-DOS particijo. In kot podaljšano DOS. Fora je v tem, da nisem mogel prestaviti katera naj bo aktivna... ker slednja ni zagonska. Nato... sem ves obupan preikušal 1001 način. In ker ne moreš izbrisati 1. particije, če ne izbrišeš podaljšane, in ne moreš izbrisati podaljšane če niso definirani logični pogoni.
O.k.
Gremo jih definirat....
In nato ugotovim, da jih ne morem. Zopet sem preizkusil 1001 način. Nato sem se lotil 6,4 disk z Linux (HDD-0). Gor dau Win98 (ne me vprašat zakaj). Pri tem disku je šlo normalno brisanje particij in tudi normalno sem lahko definiral logične pogone, ki poprej niso bili definirani.

Torej, če ste se naveličali prebirati moj sestavek. Torej moja težave je, kako naj definiram logične pogone mojem 20 Gb disku? Po aktivno particijo mam komi 2Gb (11%) in ta je tudi edina FAT16, druga, ki obsega 61% (11 Gb) nima nobenga datotečnega sistema, ne ene ne druge ne morem izbrisat, ker niso definirani logični pogoni, ki jih ne morem definirat. In kje je ostalih 28% diska? Vem... da lahko, če definiraš logične pogone ofneš še "nekako že" ostalih 28%... Torej..... KVA ZDEJ??!??!?!??!?!?!
Huh! Don't panic!:D

roscha ::

Zadevo reši z Lunuxovim fdiskom, ali pa naredi low level format. Kako naj pa kdo drug pove, meni se enostavno ne da na dolgo nakladat..

by!

miranpozar ::

Za brisanje takšnih nesramnih particij uporabi programčič delpart.exe. Njegovo ime pove vse.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilna razdelitev diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
51638 (1330) dronyx
»

Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsow

Oddelek: Operacijski sistemi
443138 (2376) xpozed