» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
210 / 667
»»

Leks ::

@zigam
Nekako si se vpičil v tale čitalec odtisov, si se vprašal ali ga boš dejansko uporabljal ? Jaz npr. ga uporabljam zgolj za login v winse.....to pa je tudi vse in brez težav preživel brez njega, bi pač vtipkal geslo, časa ti vzame enako. Zgolj v razmislek.

ducy ::

Pozdravljeni

Kupujem prenosnik in se odločam med dvema. Ali mi lahko svetujete? ne vem kako je kaj z Acerji... ali si so res slaba roba ali ne ?? V tem primeru je po zmogljivostih na papirju Acer malo boljši od Sony-a

http://www.redcoon.de/index.php/cmd/sho...
in
http://www.mmcomputer.de/shop/neu/index...

Če imate kašen predlog z podobno konfiguracijo, pa kar na dan z besedo ;) (mora imeti i7, 8GB RAM-a, vsaj!! 500GB diska, 1Gb grafična)

Lp
D.

Ne pozabi na FUll HD resolucijo pri SONYu, ki kar nekaj podraži prenosnik.

cobrastar ::

pa če boš kupil sony-a se mi zdi da so že za podobno ceno s novimi procesorji i7 740qm ki so malo hitrejši od 720 poglej si malo na njihovi strani

ducy ::

ja z ceno sem ze bolj kot ne na max.. ali lahko kdo komtira se kako so Acerji? ali naj se ga raje izognem?? na Sony-u, me malo moti majhen zaslon, ker uporabljam prenosnik tudi kot "home pc" in tudi "manjsi disk" me moti, Acer ma dost vecjega, kot tudi boljso grafiko. PC uporabljam predvsem tud za CAD programe.

NoobFeed ::

Kupujem vredo Laptop, ampak pojma nimam kateri so vredo in kateri ne.

Cena, 500EUR-700EUR

Uporaba - študij, filmi, tut kaksna igra.

Hvala

Mozart ::

Trenutno bi ti v tem rangu priporočal nakup TE TOSHIBE...imač i3 proc, 4 GB, ločena graf....

IceBoX ::

Mene pa zanima, kaj mi priporočate za največ 900EUR, če se da tam do 850EUR. Ekran naj bo 17", ker bom računalnik rabil še za nekatere druge stvari in hočem malo večji ekran, RAM najmanj 4GB in procesor i5. RAMa res ni nikoli preveč, ampak če dodam še kaj RAMa, bo pa cena seveda narasla.

@NoobFeed
Kot vredo si misli, komponente ali samo izdelavo prenosnika ? Če si mislil slednje, si oglej robustne Lenovo ThinkPad modele. Pri konfigu si oglej pa kakšne ASUSe. Nekje vmes so pa Toshibe :)

@IceBox
Mogoče kaj takšnega ASUS N71JV-TY012, rama v tega ni mogoče dodati, razen če prej ven vzameš kakšno palčko.

Relanium ::

Tudi mene zanima, kateri pronosniki so kaj best buy v tem razredu kot je napisal IceBox
Ali pa za kakšno majhno doplačilo recimo 100EUR še kakšna boljša kvaliteta?

Sam tile tazadnji Asusi mi sploh niso nekak vredu po izgledu, pa tud tipkovnica mi ne potegne

Mogoče je potem zate Toshiba L670 serija, meni osebno se zdi dosti bolj "plastična" od ASUSa. Saj veš, to je popolnoma subjektivno mnenje, vsakemu so všeč drugačne stvari. Zato je pred nakupom najbolje it v štacuno in stestirat vse modele.

zalik10 ::

Zanima me prenosnik do 1000EUR in me zanima kere bi mi priporočili. Uporablal bi ga za filme, net in pa tudi igre. Trenutno sm gledal dva prenosnika:

http://www.mimovrste.com/artikel/275022...

in

http://www.laptop-shop.si/prenosniki-al... (vem da je malo čez 1000EUR)

Katerega se bolj splača vzeti in če bi igre delale normalno brez "štekanja".

Si opazil da je Pavilion 17" medtem ko Alienware zgolj 12" ?

zalik10 ::

joj.....niti nism,sploh nism bil pozoren ;)

Kako pa je glede znamke? Ali so kakšne razlike recimo med ASUS in HP in drugimi. Naprimer ali je pri katerem ohišje še posebej slabo ali kaj podobnega

Rias Gremory ::

ducy je izjavil:

ja z ceno sem ze bolj kot ne na max.. ali lahko kdo komtira se kako so Acerji? ali naj se ga raje izognem?? na Sony-u, me malo moti majhen zaslon, ker uporabljam prenosnik tudi kot "home pc" in tudi "manjsi disk" me moti, Acer ma dost vecjega, kot tudi boljso grafiko. PC uporabljam predvsem tud za CAD programe.

ja jst mam acer aspire 6920g in mi je zlo všeč. Hlajenje je v redu, edin disk se mi zdi d je 5400rpm kar postane mal počasno ampak ni spet tak problem. Men so acerji všeč, upam d bo tako mnenje tut ostal. :D
Lp

IceBoX je izjavil:

Kako pa je glede znamke? Ali so kakšne razlike recimo med ASUS in HP in drugimi. Naprimer ali je pri katerem ohišje še posebej slabo ali kaj podobnega

BAJE (jst še nism meu nubenga HP-ja) d nj bi mel bl slabo kvaliteto (ohišje), ampak mogoče se jim pa "userje" pri izdelavi :P
Lp

Zgodovina sprememb…

__X__ ::

jaz sem prav včeraj enega 4510s skupaj spravil, samo ohišje je kar solidno narejeno, moti me le da se vidijo odtisi oz madeži gor. Npr touchpad se sploh ne da več dol obrisat. Gor se poznajo sledi prstov, prav tako drugo po ohišju. To mi nikakor ni všeč.

flood ::

aloha

iščem prenosnik do 800EUR

zahteve:
solidne komponente (naj bo laufala kakšna igra)
-intel i procesor

15,6 ekran (po možnosti ne glossy ni pa nujno)

glede nato, da bo zamenjal stacionarnega, ki je star 7+ let
mora biti malo bolj kvalitetne izdelave, ker ga mislim obdržat min 5 let
po možnosti naj ne bo ohišje magnet za prstne odtise

vnaprej hvala za pomoč

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flood ()

Zheegec ::

acer as5741g, cca 700EUR.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

a bo acer zdržal toliko cajta?
vem, da je to odvisno predvsem od sreče, ampak me zanima koliko sploh acerji držijo približno

nesvetlečega ima tale HP PROBOOK 4520S WD860EA

NoobFeed je izjavil:

Kupujem vredo Laptop, ampak pojma nimam kateri so vredo in kateri ne.

Cena, 500EUR-700EUR

Uporaba - študij, filmi, tut kaksna igra.

Hvala

Ima se kdo kaksne predloge?

od 500-700 eur se mi zdi mal prevelik razpon, oz. je preveč modelov noter.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoobFeed ()

BALAST ::

ASUS N71JA za 750EUR? Mislim da je cena padla za 100EUR v juniju. Ima pa najboljšo grafično, za novejše igre. Tako da bi rekel da se teh 50EUR več splača dat, grafična je pa 2x boljša od Nvidia 320M ali Ati HD5650, ki kraljujeta v rangu 650-900EUR.

Leks je izjavil:

Mogoče je potem zate Toshiba L670 serija, meni osebno se zdi dosti bolj "plastična" od ASUSa. Saj veš, to je popolnoma subjektivno mnenje, vsakemu so všeč drugačne stvari. Zato je pred nakupom najbolje it v štacuno in stestirat vse modele.

Dober predlog, bi se dalo to kje videti v kateri trgovini po možnosti v Celju ali MB?

Moti me edino da ima samo 2 USB vhoda, kako je kaj to pri prenosnikih? še nisem mel nikoli svojega prenosnika
pa če se da kaj razširit npr. z USB3.0

Pa kolikor slišim, kvaliteta recimo da je, ane? (nameravam ga imeti dokler ne zastari)

Pa tole ?
http://www.laptop-shop.si/prenosniki-de...
Konfiguracija ni slaba, sam kako je kaj kvaliteta?

Dynko ::

Kakšen prenosnik predlagate zame? Budget imam 600-650€
Rabil bi ga za :
-Filme
-internet
-mogoče kak cod2
-Muzika da lahko dam na Ipoda :D

Kaj mi predlagate?

@Relanium
Ima 3 USBje, le da je eden kombiniran z eSATA. Če rabiš USB 3.0 se posluži ASUSa, vendar pa je periferija z USB 3.0 bolj boga.

Toshiba ima kvaliteto. Torej ga boš imel max 1 leto ? :)

Ogledat si ga pa skoči v katero bolje založeno trgovino BB, Comshop, Mercator tehnika, pokličeš lahko tudi manjše trgovce v tvoji bližini in povprašaš, če je kateri na ogled.

Leks je izjavil:

vendar pa je periferija z USB 3.0 bolj boga.
Toshiba ima kvaliteto. Torej ga boš imel max 1 leto ? :)

Vsaj kake 3 leta ali še več, torej USB 3.0 naložba za prihodnost (upam)
Bom pa šel malo pogledat, zdaj ko bom imel čas

TribesMan ::

Kje se da prijet v roke katerega od HP EliteBookov, najraje 8440p...

Bil danes v BigBangu Ctiypark... nimajo nič razen nekaj plastik fantastik laptopov.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

II27 ::

Kratko in jedrnato: je ta prenosnik vreden denarja? Uporaba: internet, pisarna, muzika, filmi, veliko tudi igre. Cena je približno 1300-1500EUR.

Alienware M11X
Intel(R) Core™ i7 640UM (4M Cache, 1.20 GHz)
4.096 MB Dual-Channel DDR3 SDRAM mit 800 MHz [2 x 2.048]
250-GB-Festplatte (7.200 1/min) mit Free-Fall-Sensor
11.6-inch WideHD 1366x768 (720p) LCD
1GB GDDR3 NVIDIA(R) GeForce(R) GT 335M

če mene vprašaš ne
razen če se ti ljubi igrat igre in gledat filme na tako malem zaslonu
pa še disk je majhen
komponente pa so tudi bolj boge za tak denar

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flood ()

II27 ::

Ravno to me privlači, da je tako majhen in ga lahko kjerkoli vzamem iz nahrbtnika in ga uporabljam. Tudi za igre. V primeru, da bi hotel večji zaslon bi ga pa itak doma priklopil na večjega. Za naokoli je pa ravno prav.
Disk lahko izberem večji, ampak mislim, da ni potrebe saj nimam neke velike količine podatkov + imam še zunanji trdi disk doma.
Glede komponent... ta model lahko ima boljši še samo disk (večji), ter 8 gb ramov. Ampak za te 4 gb rame in malce večji disk mi je škoda dajat več denarja. Drugače se mi komponente zdijo kar fajn za tak mali prenosnik.
In kot češnja na torti je računalnik še Alienware kar mi je zelo všeč (pa ne mi zdaj o tem, da bom zaradi devetih črk preplačal laptop).
Hvala za odgovor.

rookie4300 ::

ali ima kdo izkušnje s tem laptopom:

http://www.odnesi.si/product_info.php?p...

TABOR ::

Lp.

Je prenosnik vreden 700EUR?
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

@TABOR
IMO je vreden, čeprav lahko dobiš že Acerja z i5 za 600EUR. V sami kvaliteti izdelave pa bi dal prednost ASUSu. Najbolj me moti zgolj 6 mesecev garancije na Acer baterije, ki pa so drage kot žafran (originali).

alphasaphir ::

II27 je izjavil:

Alienware M11X
IntelŸ Core™ i7 640UM (4M Cache, 1.20 GHz)
4.096 MB Dual-Channel DDR3 SDRAM mit 800 MHz [2 x 2.048]
250-GB-Festplatte (7.200 1/min) mit Free-Fall-Sensor
11.6-inch WideHD 1366x768 (720p) LCD
1GB GDDR3 NVIDIAŸ GeForceŸ GT 335M

alienware sodijo med težje prenosnike, za tega piše od 2kg (verjetno brez baterije, polnilca) do 2.5kg. drugače je pa še ena tema v "kaj kupiti" - prenosniki do 12" ali 13"

Jaz sem nekje prebral, da imajo Acerji slabše oz. manj kvalitetno ohišje. Ali je to res in zanima me, kako je s kvaliteto ASUSov. Ali so sploh kakšne razlike?

Sylar007 ::

Lp!
Kopujem si nov prenosnik v rangu 600-700 EUR
rabil bi ga predusem za stari call of duty2 in pa World of warcraft
Tu in tam kakšen film in pa muziko =) Prosim predlagajte mi kakšnega saj se na prenosnike sam ne spoznam najbolje :S

jah povej vsaj kakšne zahteve imaš npr. velikost ekrana, da ti bo lažje pomagat

Sylar007 ::

LoL?
1. Sem povedal da se na prenosnike ne spoznam najbolje in sem mislil da boste sami ocenili kakšne zmogljivosti naj bi imel računalnik da lavfa Call of duty 2 in pa World of warcraft (igrice).. Ostalo pa sem povedal tu in tam kakšen filmček in pa muzika.. Budget je 600-700EUR ekran bi biv fajn če bi bil 17'3 :D Pa da bi računalnik delal tekoče in gladko, pri igricah pa itak ne bom vse na HIGH igral..

BALAST ::

720EUR so ga še znižal a 30EUR ta mesec.:D

ne rabiš se spoznat, da poveš velikost ekrana, vzdržjivost baterije itd.

predlog od balasta je precej zanimiv

če pa rabiš res samo za cod2 bo kaj takega dovolj
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

ixus ::

Pozdravljeni.

Trenutno se odlocam za nakup prenosnika do nekje 900, 1000EUR... Prenosnik bi rabil vecinoma za rolat glasbo (Traktor DJ) ter samo produkcijo (Ableton, Reason). Malo sem gledal po mimovrste in se ustavil pri temle, ceprav je cena kr visoka, ampak mi vsi priporocajo apple-a, se posebej za to kat ga bi jst rabiu

http://www.mimovrste.com/artikel/275026...

Zasledil sem tudi enega hp-ja, ampak mi ni nic kaj vsec...

http://www.mimovrste.com/artikel/275022...

Imate vi kaksen predlog?

Itak ce kupim apple-a, kupim obvezno 13-ko, ce pa pride kej drugega vmes pa itak 17-ko

TribesMan ::

A to je na sistem, če kupim mercedesa, bo to A klasa, če pa kupim Volkswagna bo pa Passat karavan? :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ne glej...fora je v tem da mi je apple bolj zanesliv, kar se tice programov in dela z njim. ni pogoja, da mi med partyjem crkne ali zablokra sistem, ker druge moznosti pol nimam...
ce pa pogledam, kaj dobim za tem 1200EUR, mi je pa mal tko tko...

Zheegec ::

Če misliš, da se Apple sistem ne sesuje, potem se motiš. Saj ne pravim, da se Windows tudi ne, samo ne biti 100%, ker to nobena stvar ni. Je pa res, da po zadnjih updatih Snow Leopard nima več kakšnih opaznih težav, prej se je pa dosti sesuval.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

vem da se apple tudi sesuje, sam je zihr bolj stabilen kot pa win...
priporocas se kaj drugega kot apple? tm do 900EUR?

LukaSLO ::

Hotel sem kupiti Asusa Eee 1201N, poklical sem par trgovin in povsod nimajo več zaloge, ker prihaja že zelo kmalu nov model 1201PN, ki ima ION 2 generacije, vendar slabši procesor Atom 450, ki ni dual core. Kaj predlagate? Koliko je omenjeni procesor slabši???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LukaSLO ()
««
210 / 667
»»