Forum » Programiranje » [PHP] Kako dobim seznam vseh $_POST spremenjlivk ki so bile "poslane"
[PHP] Kako dobim seznam vseh $_POST spremenjlivk ki so bile "poslane"
blackmumba ::
Zdravo !
Kako dobim seznam vseh spremenljivk ki so bile poslane ?
Primer : na 1. strani imam dinamično število form ki imajo imena name="forma1forma" , "forma2forma", ..... "formaNforma"
kako naj ugotovim koliko spremenjlivk je prišlo čez oz. koliko form je bilo na prejšni strani?
Kako dobim seznam vseh spremenljivk ki so bile poslane ?
Primer : na 1. strani imam dinamično število form ki imajo imena name="forma1forma" , "forma2forma", ..... "formaNforma"
kako naj ugotovim koliko spremenjlivk je prišlo čez oz. koliko form je bilo na prejšni strani?
- spremenil: blackmumba ()
Ziga Dolhar ::
Obravnavaj $_POST kot vsak "običen" array. Ne komplicirat :).
Število _VSEH_ poslanih [bolje: sprejetih] spremenljivk izveš s count($_POST), dočim če bi rad ločil "posebne" [vsebinske -- torej brez spremenljivke gumba "submit"], ta polja že v HTMLju natrpaj v nek svoj array: recimo input type="text" name="moja_polja[ime]", nato pa njihovo število zopet izveš s count($_POST['moja_polja']).
Število _VSEH_ poslanih [bolje: sprejetih] spremenljivk izveš s count($_POST), dočim če bi rad ločil "posebne" [vsebinske -- torej brez spremenljivke gumba "submit"], ta polja že v HTMLju natrpaj v nek svoj array: recimo input type="text" name="moja_polja[ime]", nato pa njihovo število zopet izveš s count($_POST['moja_polja']).
https://dolhar.si/
McAjvar ::
kako naj ugotovim koliko spremenjlivk je prišlo čez oz. koliko form je bilo na prejšni strani
forma je v vsakem primeru ena. tudi ce imas 5 razlicnih form, ob kliku na 1 gumb posljes podatke samo temu gumbu odgovarjajoce forme. ce eabis vedeti, katero formo si dobil, pa v formi dodaj npr. se eno hidden polje z dolocenima imenom in vrednostjo in na podlagi tega ugotavljaj, katero formo si fasal. npr:
<input type="hidden" name="forma" value="1" />
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# povezava forma in classaOddelek: Programiranje | 2341 (1804) | Miko55 |
» | if(empty($_POST["vsa-polja"]))?Oddelek: Izdelava spletišč | 2597 (2212) | Housy |
» | PHP - nujno! - email formaOddelek: Izdelava spletišč | 2025 (1707) | DonMatejo |
» | [visual C#] dogodek na Form2 sproži dogodek na Form1Oddelek: Programiranje | 1355 (1271) | Beezgetz |
» | VB.net MDI in formi splošnoOddelek: Programiranje | 1615 (1558) | strel |