Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
Jaka1984 ::
če bi dobiu ceno za 50" model za tistih 600 eur kot je v ameriki bi takoj kupu čeprav je 42" tudi cisto dovolj..phillipsa 5507 bom pa mami dal pomoje,čeprav sem zanekert zadoovljen znjem.
mogoče se na kakšnih nemških straneh dobi ze ki dobavljajo tudi v slo?samo ne rpedstvaljam si da bo 50" pa tut 42" tok pocen kot je tisti na bestbuy..
ABX saj tisti link kis em ga dal gre za Sverzijo plazme..50S60 saj piše 699usd.
mogoče se na kakšnih nemških straneh dobi ze ki dobavljajo tudi v slo?samo ne rpedstvaljam si da bo 50" pa tut 42" tok pocen kot je tisti na bestbuy..
ABX saj tisti link kis em ga dal gre za Sverzijo plazme..50S60 saj piše 699usd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jaka1984 ()
ABX ::
Da, sem ti samo potrdil da je S serija zakon če ne iščeš dodatkov v TV-ju.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
razumem ja,mal sm narobe razumel...so kje kakšne slike daljinca od tvja,pa če ma youtube gor in skype(skype sicer ni vaćen ampak če ga ma pa tut vredu,v primeru da bom mogoče kdaj v prihodnosti hotu s kom iz tujine komunicirat)
pa če nam lahko izdaš kje si ga kupil,oz link kakšen:)tnx
pa če nam lahko izdaš kje si ga kupil,oz link kakšen:)tnx
Sem v službi tako da ti ne morem slikat daljinca, ampak google ve.
https://www.google.si/search?q=panasoni...
Jaz uporabljam samo 1 gumb, change input (resno!). :)
Kupil pa sem v v mediamarket (http://mediamarket.si/), keš na roko. Drugače jaz ga imam kot dodaten monitor za PC in Xtreamer media player. Jaz TV-ja ne gledam sploh.
https://www.google.si/search?q=panasoni...
Jaz uporabljam samo 1 gumb, change input (resno!). :)
Kupil pa sem v v mediamarket (http://mediamarket.si/), keš na roko. Drugače jaz ga imam kot dodaten monitor za PC in Xtreamer media player. Jaz TV-ja ne gledam sploh.
sem poguglal ja in vidm da ni kej drugačen od lani..škoda..a sta pri s60 dva daljinca ker vidim pri vt da dobiš še tistga majhnega samo s parimi gumbi ki mi je bolj všeč.
aha pri mediamarketu seje treba zmenit,kolko pa si dal denarja če ni skrivnost:)
jaz pa tv rabim ker veliko športa gledam tako da meni bo služil tudi za gledanje tv programov.
aha pri mediamarketu seje treba zmenit,kolko pa si dal denarja če ni skrivnost:)
jaz pa tv rabim ker veliko športa gledam tako da meni bo služil tudi za gledanje tv programov.
Jaz govorim o S seriji na splošno. Ima top ekran brez nobenih dodatkov.
Moj model je TX-P42S20, sorry za misunderstanding.
Moj model je TX-P42S20, sorry za misunderstanding.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Včeraj sem hotel malo smart tv sprobati pa mi wireless ni lovil??na philipsu,ko sem ga v sobi sporbal kjer je ruter je delal, v dnevni pa ne,umes je hodnik in tri stene..pri telemachu,tisto obicni bel ruter ki ga dobis v osnovnem paketu..je mel kdo kdaj podobne težave..tv najde sto enih drugih wireles omrežij v stolpnici,mojega pa ne??
Obssesen ::
Iščem nov TV, namenjen bo za konzole (PS3, X) in pa bo priklopljen na laptop, za vsakdanjo rabo (filmi, brskanje) in pa tudi za Photoshop. Razmišljal sem o diagonalah 40" do 42" (torej 100, 102 ali 107cm), predvidevam da je bolje če vzamem LED LCD kot plasmo? Doma imam že enega Phillipsa (LED 107) in mi je zelo všeč. Tudi Samsung se mi ne zdi slab, Sony je bolj kot ne dražji od teh dveh, LG pa nekateri kritizirajo? Budget je do 500EUR (če gre manj, bo študentski đep hvaležen). Hvala na pomoči!
Primeri:
Samsung UE42F5000 @ 106cm za 440EUR na Moj-TV.Com
Phillips 39PFL3008H @ 100cm za 395EUR na Moj-TV.Com
Samsung UE40EH5020 @ 102cm za 370EUR je dober deal?
Primeri:
Samsung UE42F5000 @ 106cm za 440EUR na Moj-TV.Com
Phillips 39PFL3008H @ 100cm za 395EUR na Moj-TV.Com
Samsung UE40EH5020 @ 102cm za 370EUR je dober deal?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Obssesen ()
guererro ::
Pozdravljeni!
Če kdo še ni videl posta v drugi temi, ga objavljam še tukaj.
Zanimam se za nakup 50 ali 55 inčnega TV-ja. Cenovni rang je do max 1000EUR (raje manj). Poleg običajnega gledanja (Siol TV) bi občasno pogledal kak film še preko zunanje naprave (Prek USB-ja, laptopa...). Naj omenim, da NI nujno da ima tv 3D tehnologijo.
Trenutno imam ogledana ta dva modela:
Philips 50PFL5028K
Tu mi je všeč predvsem Philipsov ambilight. Prednost je tudi pasivni 3D in možnost podaljšanja garancije na 5 let. Ena izmed slabosti je, da ne podpira DTS zvoka. Me pa tu nekaj zanima, na uradni strani je zapisano tako: "The HDMI connection only supports the LPCM (Linear Pulse Code Modulation) and AC3 (Dolby Digital) audio formats. The DTS (Digital Theater Systems) audio format is not supported via HDMI." A to pomeni, da če imam na laptopu film z DTS zvokom ga TV ne bo predvajal, če ga z laptopom povežem prek HDMI kabla?
Samsung UE55F6100
Ta model je prišel v ožji izbor predvsem zaradi trenutne akcije v Leclercu, kjer se ga da dobit za 880EUR. :) Prednost je predvsem v 55 inčnem zaslonu. Slabost pa v aktivni 3D (čeprav kot rečeno 3D ni nuja) in da Leclerc nima opcija podaljšanja garancije.
Kakšno je vaše mnenje glede teh dveh TV-jev. Sicer pa to ni nek končen seznam in bi bil vesel še kakšnega dodatnega predloga (mogoče kak LG?), ki ustreza zgoraj omenjenim kriterijem.
E: Pozna kdo mogoče ta tv iz leclercove akcije LG 50LN575S? Pri nas nisem zasledil da bi se kje prodajal, se mi pa zdi cena (cca 720EUR) ugodna.
Če kdo še ni videl posta v drugi temi, ga objavljam še tukaj.
Zanimam se za nakup 50 ali 55 inčnega TV-ja. Cenovni rang je do max 1000EUR (raje manj). Poleg običajnega gledanja (Siol TV) bi občasno pogledal kak film še preko zunanje naprave (Prek USB-ja, laptopa...). Naj omenim, da NI nujno da ima tv 3D tehnologijo.
Trenutno imam ogledana ta dva modela:
Philips 50PFL5028K
Tu mi je všeč predvsem Philipsov ambilight. Prednost je tudi pasivni 3D in možnost podaljšanja garancije na 5 let. Ena izmed slabosti je, da ne podpira DTS zvoka. Me pa tu nekaj zanima, na uradni strani je zapisano tako: "The HDMI connection only supports the LPCM (Linear Pulse Code Modulation) and AC3 (Dolby Digital) audio formats. The DTS (Digital Theater Systems) audio format is not supported via HDMI." A to pomeni, da če imam na laptopu film z DTS zvokom ga TV ne bo predvajal, če ga z laptopom povežem prek HDMI kabla?
Samsung UE55F6100
Ta model je prišel v ožji izbor predvsem zaradi trenutne akcije v Leclercu, kjer se ga da dobit za 880EUR. :) Prednost je predvsem v 55 inčnem zaslonu. Slabost pa v aktivni 3D (čeprav kot rečeno 3D ni nuja) in da Leclerc nima opcija podaljšanja garancije.
Kakšno je vaše mnenje glede teh dveh TV-jev. Sicer pa to ni nek končen seznam in bi bil vesel še kakšnega dodatnega predloga (mogoče kak LG?), ki ustreza zgoraj omenjenim kriterijem.
E: Pozna kdo mogoče ta tv iz leclercove akcije LG 50LN575S? Pri nas nisem zasledil da bi se kje prodajal, se mi pa zdi cena (cca 720EUR) ugodna.
jst mam philipsa 5507,ki je verjetno predhodnik 5 serije letosnjih modelov..
prva stvar ki sem jo opazil je pocasen meni,sicer je nek softvare update mozen in naj bi bili sedaj malo hitrejši..skratka use ok,ampak sklepam da so samsungovi hitrejsi..druga stvar,ki me pa precej moti je internetna hitrost..smart tv večinoma uporbljam samo youtube..moram rečt da je tist interface od youtuba zlo zastarel(kakro sem videl ima samsung letos velik bolj napredn interface ceuga smart tvja in tut youtuba),poleg tega je zelo počasen in na trenutke neodziven ko hočeš kaj preklpalat ali iskat...imam telemach 12mb tako da internet imam dost hiter,in pa ruter imam tik nad tvjm tako da sjkeplam da je to zaradi tvja tako počasno...nevem kako bi bilo če bi tv povezal z utp kablom v tv in nebi koristil vgrjanegea wifi od tvja da se povežem na internet..druga opcija bi bila da si kupim bluray playjer ki imogoča internet povezavo in ima svoj lasten smart tv,torej letošnji model,po moznosti raje samsungov kot philipsov blu ray,sklepam da bi potem imel hitrejši smart tv in novejsi interface od youtuba in drugih aplikacij..ima kdo kakšne izkušnje..gledal sem samsungov bd f6500 ki je v leclercu za 50 eur..
tretja stvar je da ima tv slabe zvocnike oz zvok...in pa dts formatov ne podpira..
nevem kako je pihlips rešu te zadeve na 2013 modelih..
kar se tiče pa slike,3dja ne gledam,hd filmi in blu raj kvaliteta ripi je slika odlicna,sd kanali so tut zadovoljivi,opazu sem pa ko gledam 720p ali pa kakšen sd kanal in pride do temnih scen se nekaj dogaja,in ker ne znam razložiti z besedami sem naredil par slik:
stvar je staticna na sliki ampak te nekakšne lise se med sceno premikajo,in to tam kjer je zelo temno ozadje v prizoru..
po reviewih naj bi imel ta philips 5007 zelo dobro črno barvo,skoraj tak dobro kot 2012 high end modeli in plasma st50...je pa res da sem lahko dobil 5507 s samsungovim panelom in ne sharpovim,ker naj bi kasneje pri tem modelu zamenjali panel s samsungovim in so ocene tvja obcutno padle..
mozno pa da imam tudi v nastavitvah kaj narobe:)
prva stvar ki sem jo opazil je pocasen meni,sicer je nek softvare update mozen in naj bi bili sedaj malo hitrejši..skratka use ok,ampak sklepam da so samsungovi hitrejsi..druga stvar,ki me pa precej moti je internetna hitrost..smart tv večinoma uporbljam samo youtube..moram rečt da je tist interface od youtuba zlo zastarel(kakro sem videl ima samsung letos velik bolj napredn interface ceuga smart tvja in tut youtuba),poleg tega je zelo počasen in na trenutke neodziven ko hočeš kaj preklpalat ali iskat...imam telemach 12mb tako da internet imam dost hiter,in pa ruter imam tik nad tvjm tako da sjkeplam da je to zaradi tvja tako počasno...nevem kako bi bilo če bi tv povezal z utp kablom v tv in nebi koristil vgrjanegea wifi od tvja da se povežem na internet..druga opcija bi bila da si kupim bluray playjer ki imogoča internet povezavo in ima svoj lasten smart tv,torej letošnji model,po moznosti raje samsungov kot philipsov blu ray,sklepam da bi potem imel hitrejši smart tv in novejsi interface od youtuba in drugih aplikacij..ima kdo kakšne izkušnje..gledal sem samsungov bd f6500 ki je v leclercu za 50 eur..
tretja stvar je da ima tv slabe zvocnike oz zvok...in pa dts formatov ne podpira..
nevem kako je pihlips rešu te zadeve na 2013 modelih..
kar se tiče pa slike,3dja ne gledam,hd filmi in blu raj kvaliteta ripi je slika odlicna,sd kanali so tut zadovoljivi,opazu sem pa ko gledam 720p ali pa kakšen sd kanal in pride do temnih scen se nekaj dogaja,in ker ne znam razložiti z besedami sem naredil par slik:
stvar je staticna na sliki ampak te nekakšne lise se med sceno premikajo,in to tam kjer je zelo temno ozadje v prizoru..
po reviewih naj bi imel ta philips 5007 zelo dobro črno barvo,skoraj tak dobro kot 2012 high end modeli in plasma st50...je pa res da sem lahko dobil 5507 s samsungovim panelom in ne sharpovim,ker naj bi kasneje pri tem modelu zamenjali panel s samsungovim in so ocene tvja obcutno padle..
mozno pa da imam tudi v nastavitvah kaj narobe:)
WallSreet ::
Se opravičujem že v naprej vendar me zanima v čem se razlikujeta LCD in plazma??
Zanima me tudi, če bi mi lahko nekdo svetoval televizor z premerom od 65 do 70 cm. Moj budget pa znaša 500€. Zanima me predvsem to, da bi bila slika kar najboljša kar se da dobiti za ta denar. Seveda mora imeti TV tudi HDMI, ker mislim gledati filme v HD obliki.
Hvala za pomoč.
Zanima me tudi, če bi mi lahko nekdo svetoval televizor z premerom od 65 do 70 cm. Moj budget pa znaša 500€. Zanima me predvsem to, da bi bila slika kar najboljša kar se da dobiti za ta denar. Seveda mora imeti TV tudi HDMI, ker mislim gledati filme v HD obliki.
Hvala za pomoč.
Se opravičujem že v naprej vendar me zanima v čem se razlikujeta LCD in plazma??
Hvala za pomoč.
Se opravičujem za dvojni post...
Hvala za pomoč.
Se opravičujem za dvojni post...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WallSreet ()
Tomson ::
LCD in PLAZMA imata vsak svoje predosti in slabosti. Konkretno primerjavo in izpostavljene lastnosti si lahko prebereš TUKAJ. Malo bolj podroben vodič pa najdeš TUKAJ.
Če si omejen na 65-70cm plazma odpade, saj se praviloma začne pri 42" (107cm). Izjemen LED za smešno nizko ceno je Samsung 32F5000, o njem si lahko več prebereš TUKAJ, če pa želiš stopničko više poglej za Panasonic E6E, Sony W650 ali Samsung F6400 ...
Če si omejen na 65-70cm plazma odpade, saj se praviloma začne pri 42" (107cm). Izjemen LED za smešno nizko ceno je Samsung 32F5000, o njem si lahko več prebereš TUKAJ, če pa želiš stopničko više poglej za Panasonic E6E, Sony W650 ali Samsung F6400 ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
MrStein ::
LCD in PLAZMA imata vsak svoje predosti in slabosti. Konkretno primerjavo in izpostavljene lastnosti si lahko prebereš TUKAJ.
"boljši odzivni časi (primernejša za igre)"
O_o
Plazma se prižge in ugasne praktično trenutno. (response time)
A mislijo morebiti lag?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
antonija ::
Pa nekdo bo pocasi moral napisat da se proizvodnja plazem ukinja, in da bojo (vsaj za zdaj) sle v zgodovino.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Plazme so absolutno bolj odzivne od LCDjev, response time imajo smešno nizek, če se prav spomnim cca. .0001ms. A kljub vsemu je pri večini (ne vseh) modelih po večurnem in večtedenskem igranju določene igre, kjer so robovi ves čas statični lahko opazna zapečena slika po teh delih.
Sam sem sicer navdušen nad plazmami, ker imajo neverejtno naravno sliko v primerjavi z LCDji, upam da bodo še nekaj časa na trgu, a za določene zadeve je treba priznat da je LED v prednosti. Če me spomin ne vara, mislim da kot najboljši gaming TV danes velja SONY W805/905.
Plazme pa bodo šle v pozabo verjetno šele z dnem, ko bo OLED cenovno dostopnejši ...
Sam sem sicer navdušen nad plazmami, ker imajo neverejtno naravno sliko v primerjavi z LCDji, upam da bodo še nekaj časa na trgu, a za določene zadeve je treba priznat da je LED v prednosti. Če me spomin ne vara, mislim da kot najboljši gaming TV danes velja SONY W805/905.
Plazme pa bodo šle v pozabo verjetno šele z dnem, ko bo OLED cenovno dostopnejši ...
LCD in PLAZMA imata vsak svoje predosti in slabosti. Konkretno primerjavo in izpostavljene lastnosti si lahko prebereš TUKAJ. Malo bolj podroben vodič pa najdeš TUKAJ.
Hvala ti za tole. Saj sem potem včeraj gledal in opazil da so plazme bistveno večje tako da to odpade. Kupil bom LCD vendar ne vem kateri bi bil najbolj primeren. Želim si nekako da bi bila slika zelo lepa, ker bom verjetno gledal filme z HDMI priključkov tako, da bi bila slika kar se da popolna. Tisti LCD TV za 280 je res tako dober? Cena je res smešna? Kar je prednost tiste LED osvetljave?
antonija ::
Želim si nekako da bi bila slika zelo lepa, ker bom verjetno gledal filme z HDMI priključkov tako, da bi bila slika kar se da popolna.Kupi plazmo
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Želim si nekako da bi bila slika zelo lepa, ker bom verjetno gledal filme z HDMI priključkov tako, da bi bila slika kar se da popolna.Kupi plazmo
Prevelike so oziroma je moj prostor premajhen+ buget je 450-500€...
Kaj pravite na tele 4. Lepo prosim da tisti ki se spoznate na te zadeve, kateri od tih 4 je najboljši...
http://www.mimovrste.com/artikel/135025...
http://www.mimovrste.com/artikel/135026...
Oziroma katerega bi kupili vi, če bi imeli na izbero samo te 4...
Za ta denar dobiš tudi plazmo, se pa velikost res začne pri 42"...
Lahko bi rekli, da to še ena slabost plazem.
Lahko bi rekli, da to še ena slabost plazem.
Motiti se je človeško.
podlipnik ::
Torej... Kupil bom nov tv, vreden cca tisoč evrov. In sicer ogledano imam panasonicovo smart viera st60 plasmo (50inchov za 999evrov v normanu). Ima zelo dobre reviewe in je na cnetu ocenjena kot best-buy. Zavedam se da obstajajo tudi slabe lastnosti plasme (večja poraba, precej segreva sobo,...) ampak me to ni toliko zmotilo kot to, da naj bi se slika po cca. 2 letih že občutno poslabšala. Nevem koliko je v tem resnice, zato bi za mnenje rad vprašal vas, bralce tegale posta.
To je to kar zadeva prvo vprašanje, zdaj pa bi rad vprašal še naslednje.. Če bi me torej karkoli odvrnilo od nakupa plasme (če me nebi bi se odločil kar za zgoraj omenjeno), me zanima katero znamko za lcd oziroma led priporočate? V normanu je sicer panasonicova smart viera led 50inchov 1099 evrov, vendar sem zasledil da panasonicove led niso tako napredne kot njihove plasme.. Češ da so se do tega trenutka bolj skoncentrirali na plasme (vem da je to njihova zadnja serija plasm). Torej zanima me ali je to res in če je, katero "fermo" potem priporočate?
To je to kar zadeva prvo vprašanje, zdaj pa bi rad vprašal še naslednje.. Če bi me torej karkoli odvrnilo od nakupa plasme (če me nebi bi se odločil kar za zgoraj omenjeno), me zanima katero znamko za lcd oziroma led priporočate? V normanu je sicer panasonicova smart viera led 50inchov 1099 evrov, vendar sem zasledil da panasonicove led niso tako napredne kot njihove plasme.. Češ da so se do tega trenutka bolj skoncentrirali na plasme (vem da je to njihova zadnja serija plasm). Torej zanima me ali je to res in če je, katero "fermo" potem priporočate?
Panasonic ST60 dejansko je eden najboljših TVjev danes, z izredno ugodno ceno. Kot si že sam omenil, na testih ga praktično povsod samo hvalijo. Tole z občutno poslabšano sliko po 2-letih absolutno ne bo držalo, tako da če je to tvoja največja skrb si lahko pomirjen. Tudi ta večja poraba in segrevanje sobe je rahlo pretirano. Poraba je 20€ višja na letnem nivoju, segrevanje sobe pa sploh ne bom komentiral. Če pa bi držalo, bi bil v sledečih zimskih mesecih kvečjemu lahko vesel! :) Sicer si lahko TUKAJ prebereš o prednostih plazme in lcdja.
Če verjameš ali ne, je v letošnjem letu Panasonic naredil velik preskok pri LED Tvjih in njihov model ET60 pravzaprav ponuja najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Več o njem si lahko prebereš TUKAJ. Res pa je, da še kakšno leto nazaj ni resno konkuriral Sonyu in Samsungu, ki imata še vedno najboljše TOP modele LED TVjev. Panasonic že nakaj let ni več skoncentriran samo na plazmo, saj se zaveda da so prihodnost nove tehnologije. Kot rečeno je naredil velik napredek pri LED tvjih, največ pa vlaga v pričakovano OLED tehnologijo, ki bo po vsej verjetnosti čez nekaj let nadomestila tako LED kot PLAZMA televizorje ...
Če verjameš ali ne, je v letošnjem letu Panasonic naredil velik preskok pri LED Tvjih in njihov model ET60 pravzaprav ponuja najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Več o njem si lahko prebereš TUKAJ. Res pa je, da še kakšno leto nazaj ni resno konkuriral Sonyu in Samsungu, ki imata še vedno najboljše TOP modele LED TVjev. Panasonic že nakaj let ni več skoncentriran samo na plazmo, saj se zaveda da so prihodnost nove tehnologije. Kot rečeno je naredil velik napredek pri LED tvjih, največ pa vlaga v pričakovano OLED tehnologijo, ki bo po vsej verjetnosti čez nekaj let nadomestila tako LED kot PLAZMA televizorje ...
Prvo hvala za izčrpen odgovor:). Torej če bi se slučajno odločil za led, praviš da je cena panasonicove et60 precej realna glede na kvaliteto? Ali pa je kakšna sonyeva, samsungova boljša za ta denar oziroma enako dobra za manj? Če sem prav razumel imajo top kvaliteto, vendar moraš kar odpret denarnico, jaz pa preko ~ 1.3k negrem. Je pa tudi omembe vredno to, da imajo pri panasonicu do konca decembra akcijo, da ti garancija velja kar 5 let, brez dodatnega doplačila..
Zdaj nevem... toliko nisem na tekočem da bi vedel zakaj je npr tale http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi... dražja (pa čeprav nekoliko manjša) kot pač zgoraj omenjena http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi... .. Dobro nekaj vidim da je ozvočenje mogoče nekoliko boljše.. Gibanje slike je celo manjše (tudi nevem koliko se to dejansko pozna)... Sem kar zahteven ane :) Mogoče bi bilo bolje če bi se obrnil na enega ki se s tem dejansko ukvarja.. Sicer sem prodajalce že nekaj spraševal ampak nevem če bi jim popolnoma zaupal :)
Zdaj nevem... toliko nisem na tekočem da bi vedel zakaj je npr tale http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi... dražja (pa čeprav nekoliko manjša) kot pač zgoraj omenjena http://www.harveynorman.si/oddelki/avdi... .. Dobro nekaj vidim da je ozvočenje mogoče nekoliko boljše.. Gibanje slike je celo manjše (tudi nevem koliko se to dejansko pozna)... Sem kar zahteven ane :) Mogoče bi bilo bolje če bi se obrnil na enega ki se s tem dejansko ukvarja.. Sicer sem prodajalce že nekaj spraševal ampak nevem če bi jim popolnoma zaupal :)
Sony in Samsung imata boljše modele, a so nad tvojim budgetom. Za 1.100EUR je Panasonic 50ET60 bestbuy.
Zakaj?
Techradar: Panasonic ET60 4/5 in Sony W805/807 3.5/5
TrustedReviews: Panasonic ET60 8/10 in Sony W805/807 7/10
Na nekaterih testih so ju sicer ocenili podobno 4/5 (HdTvTest, WhatHifi), a če upoštevaš da je Panasonic večji in cenejši, v povprečju bolje ocenjen ter s 5-letno garanicjo, je izbira precej preprosta, mar ne? ;)
Zakaj?
Techradar: Panasonic ET60 4/5 in Sony W805/807 3.5/5
TrustedReviews: Panasonic ET60 8/10 in Sony W805/807 7/10
Na nekaterih testih so ju sicer ocenili podobno 4/5 (HdTvTest, WhatHifi), a če upoštevaš da je Panasonic večji in cenejši, v povprečju bolje ocenjen ter s 5-letno garanicjo, je izbira precej preprosta, mar ne? ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
roCkY ::
nabavi ST60
sem 100% da boš več kot zadovoljen, tistih nekaj € za elektriko ni veliko, pri sliki se pozna
mene ob gledanju ledov vedno začnejo peči oči, ob gledanju plazme nikoli
če spraskaš skup za 55" pa ti TV ne bo čez 2 tedna majhen
RAM2 ima verjetno razstavljen tako LED kot Plazmo (morda še kdo), pojdi pogledat!
a obvezno vprašaj koliko ur je "prevozila" plazma
če še ni prek cca. 300 bo še nekaj dobila na sliki
iz škatle ni to TO
kako je z garancijo? za plazme je 5 let do konca leta kolker vem , LED?
sem 100% da boš več kot zadovoljen, tistih nekaj € za elektriko ni veliko, pri sliki se pozna
mene ob gledanju ledov vedno začnejo peči oči, ob gledanju plazme nikoli
če spraskaš skup za 55" pa ti TV ne bo čez 2 tedna majhen
RAM2 ima verjetno razstavljen tako LED kot Plazmo (morda še kdo), pojdi pogledat!
a obvezno vprašaj koliko ur je "prevozila" plazma
če še ni prek cca. 300 bo še nekaj dobila na sliki
iz škatle ni to TO
kako je z garancijo? za plazme je 5 let do konca leta kolker vem , LED?
Sem že v normanu videl oba tipa zgoraj omenjenih televizij.. Razlika je bila zelo očitna ko se je predvajala nogometna tekma (plazma je bila precej boljša), skorajda neopazno pa je bilo pri gledanju nekega HD glasbenega videospota. Žal pa mi je da nisem vprašal če lahko priklopijo na kakšen navaden kanal.. Tu se naj bi tudi boljše odnesla plasma.
Razdalja od kavča do mesta kjer bo televizija je 3 metre... Mislim da bo 50 inchov dovolj kajne? Ker drugače se bo slaba kvaliteta kanalov že preveč poznala kolikor jaz vem.
Drugače pa ja, mislim da akcija do konca decembra velja za vse panasonicove televizije (torej 5 letna garancija).
Razdalja od kavča do mesta kjer bo televizija je 3 metre... Mislim da bo 50 inchov dovolj kajne? Ker drugače se bo slaba kvaliteta kanalov že preveč poznala kolikor jaz vem.
Drugače pa ja, mislim da akcija do konca decembra velja za vse panasonicove televizije (torej 5 letna garancija).
Spock83 ::
Jaz imam ST60 in sem izredno zadovoljen. Malo bolj se greje kot kakšen novejši LCD, je pa primerljiv z mojim starim Sony LCDjem glede oddajanja toplote. Tako da ni panike. Kupil pa sem ga isti dan ko svo dvignili DDV in moj ima samo 2 leti garancije (Big Bang)
roCkY ::
Sem že v normanu videl oba tipa zgoraj omenjenih televizij.. Razlika je bila zelo očitna ko se je predvajala nogometna tekma (plazma je bila precej boljša), skorajda neopazno pa je bilo pri gledanju nekega HD glasbenega videospota. Žal pa mi je da nisem vprašal če lahko priklopijo na kakšen navaden kanal.. Tu se naj bi tudi boljše odnesla plasma.
Sem izrazit pristaš velikih ekranov. Zelo mi ustreza da praktično celotno vidno polje zapolnjeno s sliko. Preferiram gldanje 1080i kanalov. A se tudi SD da normalno pogledat.
sedežno imam cca 2.2 m od 65"
pri straših je cca 3m od 55" pa se ponavadi na kocko usedem in gledam nekoliko s strani a ne dlje kot iz cca. 2 metrov
Sam sem se sicer k večjim ekranom spravil ker mi zadeva ustreza zaradi nenapenjanja oči (PC, IPTV prek PC...) (imam precej tečne migrene, ki sem se jih s temi velikimi ekrani znebil v cca. 50%). JE pa sevedanujen poltemen ambijent in čimbolj naravna nepretirana nastavitev barv, kontrasta,..
Nekaj let pred prihodom teh večjih plazem in padcem cen sem imel 46" LCD ki je ob nabavi plazme pred nekaj leti pristal v pisarni.
S tega stališča morda nisem ravno merodajen za to a nihče se še ni pritožil komur sem rekel naj kupi najvčjo kakovostno plazmo kar si lahko privošči, prostor pa se po potrebi preuredi...
Ekarn in zvočniki morajo pomoje biti kralji prostora kjer so nameščeni!
Najprej lep pozdrav vsem.
Zdaj pa h stvari.
Kot vidite v naslovu želim kupiti nov sprejemnik vendar bi rabil malo vaše pomoči. Gre za to, da se sam zelo slabo spoznam na TV in niti ne vem kako bi lahko določil ali se ga splača kupiti ali ne. Kupoval sem že zaslon za računalnik in tudi telefon in z vašo pomočjo sem dobil kar najboljše za tisti denar in sem prav zadovoljen z obema napravama.
Zdaj ko kupujem tv sprejemnik bi rabil malo pomoči. Na računu imam 400EUR, kar je verjetno povsem dovolj, glede na to da gre za LCD TV. Seveda gre zdaj tudi za to, da moja soba ni tako velika, da bi rabil 110 cm veliki TV ampak bi bilo povsem dovolj že 70-80 cm (raje bi videl 80). Torej malo sem gledal na mimovrste in naletel na nekaj (po mojem mnenju) dobrih LCD sprejemnikov. Zanima me katerega bi mi predlagali za tak denar oziroma kateri tv bi vi kupili v mojem primeru? Moj glavni cilj pri TV-ju je ta da bi lahko gledal filme v FULL HD-JU se pravi blu Ray kvaliteta. Igrice odpadejo tako, da bi lepo prosil, da bi mi tisti, ki se na to spoznate svetovali kar najboljši tv (se pravi z najboljšo sliko), ki ga je za ta denar možno dobiti.
Torej lastnosti:
FULL HD
velikost 81 cm
400EUR max (lahko tudi 440)
Predvsem za gledanje filmov v največji resoluciji)
Tule je še nekaj tv-jev, ki jim imam v planu ampak se ne morem odločiti kateri je najboljši oziroma tega ne opazim.
Ti dve toshibi sta mi v redu (ne vem pa če sta v resnici dobri, ker kot sem že rekel se na te zadeve ne spoznam najbolje)
Vem samo to da je prva Toshiba L6 ta druga pa L2, kar pomeni da je L6 novejši model. Zanima me kateri podatek je tisti, ki ti bo povedal kako dobra slika bo na tv-ju. Vidni kot? Svetlost? Pri Toshibi mi ne gre v glavo tale podatek, ki je naveden pod tehničnimi podrobnostmi. Native Contrast (number) : 1400:1. 2 dni nazaj sem prebral, da imajo nekateri LCD tv sprejemniki nevem koliko miljonov:1 tako da bi lepo prosil za razlago...
Potem je tule še tale LG-jev.
LED LCD TV sprejemnik LG 32LN5758 (cena okroglih 400EUR) je boljši kot zgornja dva??
Potem pa sem imel v mislih tudi ta dva Samsunga.
Prvega mi je že nekdo priporočal in glede na to da je cena 400EUR in da je drugače v redni prodaji 530EUR je ta torej pravi?
Drugi samsung pa se mi zdi nekako slabši ali se ponovno motim?
http://www.mimovrste.com/artikel/135024...
Torej lepo bi prosil še enkrat, da mi pomagate pri nakupu in da bom mel vendarle TV kot se spodobi.
Hvala in LP
Zdaj pa h stvari.
Kot vidite v naslovu želim kupiti nov sprejemnik vendar bi rabil malo vaše pomoči. Gre za to, da se sam zelo slabo spoznam na TV in niti ne vem kako bi lahko določil ali se ga splača kupiti ali ne. Kupoval sem že zaslon za računalnik in tudi telefon in z vašo pomočjo sem dobil kar najboljše za tisti denar in sem prav zadovoljen z obema napravama.
Zdaj ko kupujem tv sprejemnik bi rabil malo pomoči. Na računu imam 400EUR, kar je verjetno povsem dovolj, glede na to da gre za LCD TV. Seveda gre zdaj tudi za to, da moja soba ni tako velika, da bi rabil 110 cm veliki TV ampak bi bilo povsem dovolj že 70-80 cm (raje bi videl 80). Torej malo sem gledal na mimovrste in naletel na nekaj (po mojem mnenju) dobrih LCD sprejemnikov. Zanima me katerega bi mi predlagali za tak denar oziroma kateri tv bi vi kupili v mojem primeru? Moj glavni cilj pri TV-ju je ta da bi lahko gledal filme v FULL HD-JU se pravi blu Ray kvaliteta. Igrice odpadejo tako, da bi lepo prosil, da bi mi tisti, ki se na to spoznate svetovali kar najboljši tv (se pravi z najboljšo sliko), ki ga je za ta denar možno dobiti.
Torej lastnosti:
FULL HD
velikost 81 cm
400EUR max (lahko tudi 440)
Predvsem za gledanje filmov v največji resoluciji)
Tule je še nekaj tv-jev, ki jim imam v planu ampak se ne morem odločiti kateri je najboljši oziroma tega ne opazim.
Ti dve toshibi sta mi v redu (ne vem pa če sta v resnici dobri, ker kot sem že rekel se na te zadeve ne spoznam najbolje)
Vem samo to da je prva Toshiba L6 ta druga pa L2, kar pomeni da je L6 novejši model. Zanima me kateri podatek je tisti, ki ti bo povedal kako dobra slika bo na tv-ju. Vidni kot? Svetlost? Pri Toshibi mi ne gre v glavo tale podatek, ki je naveden pod tehničnimi podrobnostmi. Native Contrast (number) : 1400:1. 2 dni nazaj sem prebral, da imajo nekateri LCD tv sprejemniki nevem koliko miljonov:1 tako da bi lepo prosil za razlago...
Potem je tule še tale LG-jev.
LED LCD TV sprejemnik LG 32LN5758 (cena okroglih 400EUR) je boljši kot zgornja dva??
Potem pa sem imel v mislih tudi ta dva Samsunga.
Prvega mi je že nekdo priporočal in glede na to da je cena 400EUR in da je drugače v redni prodaji 530EUR je ta torej pravi?
Drugi samsung pa se mi zdi nekako slabši ali se ponovno motim?
Torej lepo bi prosil še enkrat, da mi pomagate pri nakupu in da bom mel vendarle TV kot se spodobi.
Hvala in LP
Zgodovina sprememb…
Kolikor sem gledal je zelo zelo zelo velika razlika v ceni med 50inc in 55inc panasonicovo plasmo.. V big bangu je 50 inchna 999evrov, 55 pa je kar 1599. Torej razlika je kar 600 evrov, medtem ko je pri led televiziji razlika samo 250 evrov. Zdaj pa res nevem kaj bom :)
Janac ::
Kolikor sem gledal je zelo zelo zelo velika razlika v ceni med 50inc in 55inc panasonicovo plasmo.. V big bangu je 50 inchna 999evrov, 55 pa je kar 1599. Torej razlika je kar 600 evrov, medtem ko je pri led televiziji razlika samo 250 evrov. Zdaj pa res nevem kaj bom :)
Ja vzem Plasmo, ne bo ti žal...
diNero ::
ok, nekako še razumem nasprotnike plazme da že po defaultu gledajo stran, ampak če se že samo za trenutek ustaviš v trgovini ob plazmi in led/lcdju...vidiš da nimaš kaj razmišljati...vzameš plazmo in uživaš ob sliki, ker tistih nekaj minusov plazme, se dobesedno pozabi ob tako velikem plusu kvalitete slike.
Živjo.
Zanima me takole na hitro.
Zanima me tisti ki veste ali je dobro kupovati FULL HD TV z samo 32 (83 cm) velikosti? Oziroma ali se pozna razlika med 720 in 1080p če imaš full hd? Zanima mer tudi ali je razdalja cirka 3 metre od tvja dovolj za full hd?
Zanima me takole na hitro.
Zanima me tisti ki veste ali je dobro kupovati FULL HD TV z samo 32 (83 cm) velikosti? Oziroma ali se pozna razlika med 720 in 1080p če imaš full hd? Zanima mer tudi ali je razdalja cirka 3 metre od tvja dovolj za full hd?
Se opravičujem za večkratni post nisem hotel.
Zgodovina sprememb…
destiny ::
Manj kot FullHD že težko dobiš, tko da ne vem zakaj bi se trudil :). 3 metre za 32' ni dovolj ampak preveč!
d0rK ::
Pregledal nekaj preteklih strani in ni nič uporabnega.
Za babico iščem 32" LCD/mogoče LED?. Vgrajen mora imeti dvb-c tuner ker bo vzela kartico pri Telemachu. Nimam pojma kakšne so cene, iščem mogoče za okoli 500 evrov? Kaj predlagate?
Za babico iščem 32" LCD/mogoče LED?. Vgrajen mora imeti dvb-c tuner ker bo vzela kartico pri Telemachu. Nimam pojma kakšne so cene, iščem mogoče za okoli 500 evrov? Kaj predlagate?
Aha hvala destiny
Zdaj me zanima samo še to ali je 32 palčen tv dovolj da se opazi razlika med 720p in 1080p ali to velja šele od 32 naprej?
Zdaj me zanima samo še to ali je 32 palčen tv dovolj da se opazi razlika med 720p in 1080p ali to velja šele od 32 naprej?
Invictus ::
Ja, je dovolj da se opazi razlika.
Je pa odvisno od tvojega vida ...
Je pa odvisno od tvojega vida ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Okapi ::
Predvsem je odvisno, kaj boš gledal. Če bo to samo tv, potem je fullHD čisto brezveze. Če boš gledal filme (ali igral igre) z računalnika ali blu-raya, potem pa je fullHD bolje.
O.
O.
Hvala invictus
Zdaj me pa res zanima samo še tole. Kateri od teh 4 LED LCD tcjev je najboljši oziroma katerega se splača najbolj kupiti...
Okapi
Predvsem gledanje filmov v FULL HD se pravi blu ray kvaliteta...
Zdaj me pa res zanima samo še tole. Kateri od teh 4 LED LCD tcjev je najboljši oziroma katerega se splača najbolj kupiti...
Okapi
Predvsem gledanje filmov v FULL HD se pravi blu ray kvaliteta...
Zgodovina sprememb…
klemenSLO ::
Bistvena stvar je pa seveda še oddaljenost gledanja od tvja. Če stojiš od 32" tvja več kot 2 metra stran ne boš videl razlike med 720 in 1080. Oko ne zazna podrobnosti če si predaleč...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
ok, nekako še razumem nasprotnike plazme da že po defaultu gledajo stran, ampak če se že samo za trenutek ustaviš v trgovini ob plazmi in led/lcdju...vidiš da nimaš kaj razmišljati...vzameš plazmo in uživaš ob sliki, ker tistih nekaj minusov plazme, se dobesedno pozabi ob tako velikem plusu kvalitete slike.
Utripanje. Nekatere to moti.
Motiti se je človeško.