Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
Jaka1984 ::
LG 570 je odpadu v igri ostaja u50 in st50 panasonic,slednji mi je bolj vsec a drazji..vidim pa tudi nek model stw50e..v čem je razlika med st50e in stw50e ker je 70 eur razlike...nekje sem bral da panasonic fajle full hd mkv ne prebavlja vseh ima kdo kakšne izkušnje s tem?Problem se da sicer rešit tko da streamaš film direkt s pcja in sam preklops pc ekran na tv zaslon,ampak me zanima če je kšn lag oz štekanje ali počasnejše delovanje kot če bi direkt iz usbja na tvju predvaju?
antonija ::
Cist informativno: zakaj je pa LG odpadel? Slaba slika? Svoh podpora filmom?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Jaka1984 ::
hmm,glede na reviewe pa mnenjja uporabnikov pravjo da je motion blur,da se v določenih prizorih mau zašteka oz slika zgubi..kok je res pa nevem..podporo ma baje bolšo od panasonica, glede na podporo bi rajš lg vzel
UT 50 je pa odpadu ker je baje slab pri dnevni svetlobi,v temnih prostorih pa baje doseže kakovost st50..st 50 bo mogoče hmau zgubu na ceni če bi se ga dal dobit za okol 600-650 eur bi blo super...se pa dobi stw50e za 650 samo nevem v čem je razlika
UT 50 je pa odpadu ker je baje slab pri dnevni svetlobi,v temnih prostorih pa baje doseže kakovost st50..st 50 bo mogoče hmau zgubu na ceni če bi se ga dal dobit za okol 600-650 eur bi blo super...se pa dobi stw50e za 650 samo nevem v čem je razlika
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jaka1984 ()
Pomojem si mal prevec zasel v "baje" vode. Na tvojem mestu bi se rajsi odpeljal do kaksne stacune in sam pogledal vse te "napake". Tudi ce zares obstajajo (ker na zalost vse kar preberes na netu ni res) jih mogoce ti sploh ne bos opazil, ali ti bo pa za njih vseeno. Ne se obesat na kaprice random folka po forumih, pejd sprobat (na en USB kljucek si nalozi "kriticne" izseke iz filmov in kaksnih sportnih oddaj in reci prodajalcu da jih hoces videt) pa bos lahko sam ocenil kako se TVji obnesejo. Pa se videl bos katere formate podpira TV (en video nalozi v cimvec formatih v razlicne direktorije in jih probaj ce vsi delajo).
para! ::
Glede črne barve: na GT30, ko gledam filme v temi in pride do črne scene je v sobi pitch black. TVja ne vidiš, kot da je ugasnjen. Je pa to zelo odvisno od izvora in profila na katerem gledaš. Da je črna na TVju res črna ti prav nič ne pomaga, če boš gledal 2GB "BR rip full hd 1080p" mkvje, kjer je črna skupek kvadratkov v sivinskih odtenkih. Nekateri Panasonici imajo THX certified profil, kjer so barve nastavljene po normah, ampak spet... da to izkoristiš rabiš bluray, ne pa internetno kopijo :)
Podpora najrazličnejšim medijskim formatom iz USB virov ni najsvetlejša točka Panasonica, ampak počasi se boš tako ali tako vprašal kaj je narobe s tabo, da vedno znova, ko želiš gledat karkoli na TVju, tlačiš neke USB naprave vanj.
Drguače omogoča snemanje na HDD disk, ampak:
- TV sformatira disk v nek svoj format,
- posnetke lahko gledaš samo na tem konkretnem TVju,
- tudi na identičnem TVju z drugo serijsko posnetki ne bojo delali.
Fajn zadeva za posnet kako stvar za kasnejši ogled. Da bi pa pol na komp arhiviral pa lahko pozabiš :)
Podpora najrazličnejšim medijskim formatom iz USB virov ni najsvetlejša točka Panasonica, ampak počasi se boš tako ali tako vprašal kaj je narobe s tabo, da vedno znova, ko želiš gledat karkoli na TVju, tlačiš neke USB naprave vanj.
Drguače omogoča snemanje na HDD disk, ampak:
- TV sformatira disk v nek svoj format,
- posnetke lahko gledaš samo na tem konkretnem TVju,
- tudi na identičnem TVju z drugo serijsko posnetki ne bojo delali.
Fajn zadeva za posnet kako stvar za kasnejši ogled. Da bi pa pol na komp arhiviral pa lahko pozabiš :)
Death before dishonor!
Yossarian ::
Pomojem si mal prevec zasel v "baje" vode. Na tvojem mestu bi se rajsi odpeljal do kaksne stacune in sam pogledal vse te "napake". Tudi ce zares obstajajo (ker na zalost vse kar preberes na netu ni res) jih mogoce ti sploh ne bos opazil, ali ti bo pa za njih vseeno. Ne se obesat na kaprice random folka po forumih, pejd sprobat (na en USB kljucek si nalozi "kriticne" izseke iz filmov in kaksnih sportnih oddaj in reci prodajalcu da jih hoces videt) pa bos lahko sam ocenil kako se TVji obnesejo. Pa se videl bos katere formate podpira TV (en video nalozi v cimvec formatih v razlicne direktorije in jih probaj ce vsi delajo).
Svetujem, da v celoti upoštevaš ta nasvet.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
roCkY ::
Meni tudi ni jasno zakaj tlačit na USB. Zadevo komot pogledaš iz NAS serverja ali PC (če se ga že kot hudič križa skoraj vsi branite s HDMI priklopit na ekran). Ni nek hud strošek 2*2 TB NAS. Si postaviš RAID in imaš tudi tiste pomembnejše podatke precej na varnem...
Zadevo pa najenostavneje predvajaš s pommočjo androidnika. Veliko enostavneje kot z daljincem od ekrana.
Mi že leta ne gre gledati ripov. Raje nič kot to. Kakovost je v glavnem zelo slaba. Dokler so špilali sem izposojal BD/DVD prek ITIVI. Je pa med 180 TV kanali vedno kaj uporabnega. Pravzaprav med 12, ki jih redno gledam. HD paket po meri Telekoma in par kanalov zraven.
Kar se LG/Panasonic primerjave tiče pa je bilo že veliko napisanega. Vsak se mora sam odločit ali mu LG slika ustreza in ali je za razliko pripravljen plačat Pansonic.
JE pa podpora panasonica res precej kilava kolker sem probal. Nekaj šare iz starih časov vsaj 3-4 lrta je bilo na disovju, ko je VT30 prišel k hiši. VT30 predvaja dokaj malo. ST50 nekoliko več. Točno kateri formati grejo skoz pa ne vem.
Brez komplikacij pa priklopiš PC prek HDMI in se špilaš po mili volji.
Zadevo pa najenostavneje predvajaš s pommočjo androidnika. Veliko enostavneje kot z daljincem od ekrana.
Mi že leta ne gre gledati ripov. Raje nič kot to. Kakovost je v glavnem zelo slaba. Dokler so špilali sem izposojal BD/DVD prek ITIVI. Je pa med 180 TV kanali vedno kaj uporabnega. Pravzaprav med 12, ki jih redno gledam. HD paket po meri Telekoma in par kanalov zraven.
Kar se LG/Panasonic primerjave tiče pa je bilo že veliko napisanega. Vsak se mora sam odločit ali mu LG slika ustreza in ali je za razliko pripravljen plačat Pansonic.
JE pa podpora panasonica res precej kilava kolker sem probal. Nekaj šare iz starih časov vsaj 3-4 lrta je bilo na disovju, ko je VT30 prišel k hiši. VT30 predvaja dokaj malo. ST50 nekoliko več. Točno kateri formati grejo skoz pa ne vem.
Brez komplikacij pa priklopiš PC prek HDMI in se špilaš po mili volji.
PrimozR ::
Sej to veš, da na internetu dobiš tudi DVD in BluRay ISOte? Pa da so najkvalitetnejši RIPi BR-jev zelo dobri (10 do 15 GB MKV-ji, BR ISO je pa nekje 30 GB)?
Okapi ::
Zgleda da se avdiofilska miselnost seli tudi na gledanje filmov Tam te eni prepričujejo, da so cedeji zanič (ob mp3 pa bruhajo), da poslušajo samo LP ali nič. Tule pa zdaj eni bluray ali nič. V resnici sem pa precej prepričan, da ne bi ločili spodobnega ripa od izvirnika.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
djordjevic ::
No, ja, no, no. Med BR ripom (tudi tistim, ki ima 1200 X 500) in dvdripom ali še čem slabšim, je na velikem zaslonu pač orenk razlika. Osebno pod 720p stvari ne gledam več. Pač počakam, da se dobi kaj v boljši kakovosti.
No grave is deep enough to keep us in chains.
para! ::
Okapi, to kar se danes prenaša preko interneta na raznih streaming servisih (itunes in podobno) ni niti od daleč podobno blurayu, poleg tega je kakovost pogosto pogojena s trenutnimi zmogljivostmi prenosne poti. Bitrate je torej odvisen od sreče.
Prave ripe se dobi na travnikih ja, ampak po popularnosti prevladujejo manjši (2GB / film) fajli, tam pa je kakovost porazna, ker takih kodekov pač še nimamo.
Prave ripe se dobi na travnikih ja, ampak po popularnosti prevladujejo manjši (2GB / film) fajli, tam pa je kakovost porazna, ker takih kodekov pač še nimamo.
Death before dishonor!
Kaj po popularnosti prevladuje, ne bi vedel, na tistem travniku, kjer se jaz pasem, imajo 720p standardno dobrih 4 GB, 1080p pa običajno 8-10, bolj "luksuzne" različice pa tudi več. Manj kot 4 GB imajo samo kakšni stari črno-beli filmi.
O.
O.
PrimozR ::
Lahko potrdim to, kar je napisal Okapi. Streaming HD-ja je pa itak nekaj popolnoma drugega, tam je jasno, da se špara na bitrate-u. Problem je namreč na obeh straneh, manj pogosto na strani odjemalca.
cordoba ::
Uporaba bo za t2 televizijo, ps3 in pa včasih pc, ne bo pa kot monitor!
Anyone :)
Anyone :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cordoba ()
Torej odločil sem se za samsunga. Zdej videl sem, da je wifi ready, pa me zanima, kateri wifi adapter bi vzel? Na internetu sem videl, da jih je več.
mn ::
Je tale plazma dober nakup? Uporaba večinoma XBox360 in pa BR-Ripi prekko računalnika.
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/50...
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/50...
Ali se bolj splača kaj takšnega:
http://www.mimovrste.com/artikel/135023...
BTW prva je LG 50PZ950S za 780EUR, druga pa Panasonic TX-P50ST50E za 1000 EUR.
http://www.mimovrste.com/artikel/135023...
BTW prva je LG 50PZ950S za 780EUR, druga pa Panasonic TX-P50ST50E za 1000 EUR.
TOP ::
Kar se ti če plazem je Panasonic tata mata,kar se slike tiče in ostalega je pa tud cena temu primerna.
ABX ::
Jap, s tem da modeli se močno razlikujejo tako po kvaliteti kot po ceni. Vse je odvisno od tega koliko si zahteven.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Panasonic je tatamata, ampak najboljše plazme od LG-ja so boljše (in dražje) od marsikaterega Panasonicovega modela.
O.
O.
Kaj pa za ti dve konkretni plazmi? LG 50PZ950S je dve leti star model, THX certified, ampak reviewi so precej mešani. Vendar je bila tudi cena takrat precej višja. Mogoče je za tole ceno boljši nakup kot Panasonic ST50? Kaj pa prognoza za 2013 modele? Je kaj dosti razlik.
Nisem sicer nekaj grozno zahteven, ampak vseeno bi rad kupil solidno zadevo - se mi pa ne mudi. Kot sem že omenil, ne zanimajo me preveč SmartTV opcije, 3D tudi ni ravno visoko na seznamu zahtev. Super je če je dovolj inputov (3xHDMI + VGA + Digital Audio OUT). Najpomembnejši je Gaming, sekundarno pa predvajanje videov preko računalnika (XBMC). Je LG 50PZ950S za 780EUR boljši nakup kot Panasonic TX-P50ST50E za 1000 EUR?
Nisem sicer nekaj grozno zahteven, ampak vseeno bi rad kupil solidno zadevo - se mi pa ne mudi. Kot sem že omenil, ne zanimajo me preveč SmartTV opcije, 3D tudi ni ravno visoko na seznamu zahtev. Super je če je dovolj inputov (3xHDMI + VGA + Digital Audio OUT). Najpomembnejši je Gaming, sekundarno pa predvajanje videov preko računalnika (XBMC). Je LG 50PZ950S za 780EUR boljši nakup kot Panasonic TX-P50ST50E za 1000 EUR?
Kako mislis "prognoza za 2013 modele"? Razlike so lahko ze od modela do modela, med serijami so pa skoraj 100% razlike.
Ce mas ze namen dat jurja evrov za nekaj, pa si vzames tolk casa za firbcanje po netu in sprasevanje po forumih, potem je IMO veliko bolj produktivno it na koncu v stacuno, pogledat v zivo oba modela TVjev in bo tvoja odlocitev precej lazja.
Ce ti pa jurja evrov ne pomeni veliko, pa naroci obadva, doma probaj kateri ti je bolj kul in enega vrni. Tud to bo bolje kot zanasat se na mnenja na forumih in reviewjih.
Ce mas ze namen dat jurja evrov za nekaj, pa si vzames tolk casa za firbcanje po netu in sprasevanje po forumih, potem je IMO veliko bolj produktivno it na koncu v stacuno, pogledat v zivo oba modela TVjev in bo tvoja odlocitev precej lazja.
Ce ti pa jurja evrov ne pomeni veliko, pa naroci obadva, doma probaj kateri ti je bolj kul in enega vrni. Tud to bo bolje kot zanasat se na mnenja na forumih in reviewjih.
Kako mislis "prognoza za 2013 modele"? Razlike so lahko ze od modela do modela, med serijami so pa skoraj 100% razlike.
Simple, lahko pričakujem še kakšen omembe vreden napredek na panelih, ali bodo novi modeli samo malce spremenjen "look" in pa Smart TV funkcije za katere mi je vseeno.
Štacune so pa problem zaradi svetlobe. Panasonic menda predvsem zablesti v temi. Vsekakor pa je obisk trgovine obvezen.
BTW, kar se novih modelov tiče ne pozabi da je govor o plazmah, katerim se počasi razvoj ukinja. Tako da je IMHO vprašanje za nove modele povsem na mestu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mn ()
Smart TV funkcij bo skoraj 100% vec, manj bojo dodelane, vec se bojo sesuvale (pri vseh stvareh, ne samo TVjih). Garancije se bojo krajsale, cene se bojo nizale (razen ce jih kaksen nepricakovan dogodek dvigne, recimo masovne poplave), vse se bo kupovalo pogosteje in bo crkovalo hitreje.
1080p ekrani obstajajo ze mnogo let in razvoja na njih prakticno ni. 4k ekrani so na vidiku, in bojo pocasi prisli tudi do consumer naprav, ampak ce bos cakal na to bos se dolgo cakal.
Ekrani so tam kjer so... edini nacin da izves ali je tebi ekran OK je da ga vidis, to da jaz po forumu pizdim da mi barve niso OK pa da saltanje rpogramov traja 10 stotink predolgo tebi nebi smelo pomeniti prav nic, izgleda pa da se ravno na take "reviewje" najbolj opiras. Pejd, poglej, odloci se.
1080p ekrani obstajajo ze mnogo let in razvoja na njih prakticno ni. 4k ekrani so na vidiku, in bojo pocasi prisli tudi do consumer naprav, ampak ce bos cakal na to bos se dolgo cakal.
Ekrani so tam kjer so... edini nacin da izves ali je tebi ekran OK je da ga vidis, to da jaz po forumu pizdim da mi barve niso OK pa da saltanje rpogramov traja 10 stotink predolgo tebi nebi smelo pomeniti prav nic, izgleda pa da se ravno na take "reviewje" najbolj opiras. Pejd, poglej, odloci se.
Smart TV funkcij bo skoraj 100% vec, manj bojo dodelane, vec se bojo sesuvale (pri vseh stvareh, ne samo TVjih). Garancije se bojo krajsale, cene se bojo nizale (razen ce jih kaksen nepricakovan dogodek dvigne, recimo masovne poplave), vse se bo kupovalo pogosteje in bo crkovalo hitreje.
Na koncu se bom seveda odločil sam. Bi pa rad v štacuno prišel informiran. Predvsem me pa zanima kako so zadovoljni ljudje ki TVje imajo doma. Zato pa pišem tukaj. Kakorkoli, hvala za nasvete.
fpbs ::
[
Simple, lahko pričakujem še kakšen omembe vreden napredek na panelih, ali bodo novi modeli samo malce spremenjen "look" in pa Smart TV funkcije za katere mi je vseeno.
Štacune so pa problem zaradi svetlobe. Panasonic menda predvsem zablesti v temi. Vsekakor pa je obisk trgovine obvezen.
Smart TV funkcije so pri plazmah nasplošno bolj skromne.
V temi zablesti tudi najslabši televizor. Bolj pomembno je, da zablesti pri svetlobi.
Panasonic je tatamata, ampak najboljše plazme od LG-ja so boljše (in dražje) od marsikaterega Panasonicovega modela.
O.
Mi daš link do kakega testa za te high end plasme? Me zanima.
MrStein ::
V temi zablesti tudi najslabši televizor.
Ja, oddaja sivo svetlobo, ko bi moral biti črn...
Eni pa res zablestijo s kvaliteto.
Glede testov, tu je res ogromno "balkanskih" testov, ko malo pofotkajo (izklopljen!) TV, prepišejo podatke iz knjižice in malo zafilozofirajo zraven.
Koliko testov omeni, ali se kanal preklaplja 5 sekund ali pol sekunde? A je izklop overscana pritisk na tipko-dve ali pustolovščina po menijih? itd itn...
Po drugi strani vse to v trgovini spet ne moreš testirat, ker bi za vsak aparat rabil eno uro...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Oko vara, za definirat razliko potrebuješ zanje in opremo.
Jaz osebno zaupam tej strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Znanje in oprema je super za meritve ePeena proizvajalcev TVjev in reviewerjev. Edina stvar, ki bo tebi na razpolago ko se bos zvecer vsedel pred TV in zacel gledat tvoj rpiljubljeni film so tvoje oci in cisto nic drugega. Samo in edino tvoje oci.
Ce tebi v taki situaciji res pomaga, da si nekje prebral da ima tvoj televizor res hude barve (ki jih ti ne locis od drugih) in nic utripanja (ki ga ti tudi pri drugih TVjih ne opazis, pa ce se nevemkako trudis), pol OK. Meni je veliko bolj pomembno da ima TV tako sliko kot jo hocem JAZ gledati (ne kot jo hocejo naprave in merilci gledati, in ne kot jo hocejo reviewjerji gledati, ampak samo in edino jaz; moj TV, moja slika). In ko najdes TV s lsiko ki je TEBI vsec, ki ima vse bomboncko ki jih TI rabis in ki je cenovno v TVOJEM rangu si nasel izdelek ki je dober ZATE. Kaj bo pa na taisti izdelek porekel merilec svetilnosti ali pa nek random reviewjer iz drugega kontinenta je pa IMO tako grozno irelevanten podatek (v tem primeru) da ne razumem zakaj se toliko ljudi opira nanj.
Reviewji so za skrcit nabor TVjev ki pridejo v postev (ker se eni veliko kvarijo, drugi imajo burn-in, tretji ....), same detajle in kvaliteto slike lhako pa ocenijo samo tvoje oci.
Ce tebi v taki situaciji res pomaga, da si nekje prebral da ima tvoj televizor res hude barve (ki jih ti ne locis od drugih) in nic utripanja (ki ga ti tudi pri drugih TVjih ne opazis, pa ce se nevemkako trudis), pol OK. Meni je veliko bolj pomembno da ima TV tako sliko kot jo hocem JAZ gledati (ne kot jo hocejo naprave in merilci gledati, in ne kot jo hocejo reviewjerji gledati, ampak samo in edino jaz; moj TV, moja slika). In ko najdes TV s lsiko ki je TEBI vsec, ki ima vse bomboncko ki jih TI rabis in ki je cenovno v TVOJEM rangu si nasel izdelek ki je dober ZATE. Kaj bo pa na taisti izdelek porekel merilec svetilnosti ali pa nek random reviewjer iz drugega kontinenta je pa IMO tako grozno irelevanten podatek (v tem primeru) da ne razumem zakaj se toliko ljudi opira nanj.
Reviewji so za skrcit nabor TVjev ki pridejo v postev (ker se eni veliko kvarijo, drugi imajo burn-in, tretji ....), same detajle in kvaliteto slike lhako pa ocenijo samo tvoje oci.
Jaz TV sem nehal gledat več kot 20 let nazaj. Trenutno ga imam kot dodaten PC monitor in za streaming filmov.
Če bi si vzel ogromno časa in imel različne TV-je pred sabo bi opazil razliko, vendar za high end TV-je so zelo redki s tem privilegijem.
Zato raje zaupam web strani ki pokaže profesionalno znanje.
Ko sem se odločil za TV sem 2 meseca bral to stran. In še vedno mislim da je najboljša web stran za review high-end TV-jev.
http://www.avforums.com/reviews/index.p...
Če bi si vzel ogromno časa in imel različne TV-je pred sabo bi opazil razliko, vendar za high end TV-je so zelo redki s tem privilegijem.
Zato raje zaupam web strani ki pokaže profesionalno znanje.
Ko sem se odločil za TV sem 2 meseca bral to stran. In še vedno mislim da je najboljša web stran za review high-end TV-jev.
http://www.avforums.com/reviews/index.p...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Jaz pa za vse stvari ki se ticejo osebnih preferenc (okus, vonj, sluh, vid, otip, itd.) raje stvar probam. Zato ne kupim hrane ker je nekdo nekje napisal da je vredu, ampak jo probam ce je vredu. Tudi muzike ne poslusam ker je nekdo rekel da je kul, ampak jo probam. Tudi zvicnike in slusalke probam kaksen zvok imajo, tisti frekvencki spektri mi pomenijo prioblizno 0. Posteljnino tudi grem pogledat v stacuna, ker mi je vseeno kaj folk pise da jim je kul in kaj ne. Isto naredim s TVji: Reviewje porabim za "odkrivanje" defektnih serij in modelov ki se jim je bolje izognit, ko je pa nabor dovolj ozek ga pa ni cez prvoosebno probo naprave.
Sej razumem da folk graficne in procesorje nabavlja glede na teste, ker drugace skoraj ne more biti. Ce je takt 3GHz je takt 3GHz pa ni vazno kdo gleda procesor. Ce ima grafinca nevemkoliko SCUDA enot jih bo vedno imela tocno toliko, neglede na kupca. Pa vse bojo delale enako. Ko se pa gre za stvari s katerimi imas direkten kontakt (TV gledas, telefon in tablica gledas, poslusas in tipas, itd.) pa ne razumem kaok jih folk kopuje po reviewjih. Ubistvu potem razumes zakaj tako jamranje in razocaranje v veliko primerih...
Sej razumem da folk graficne in procesorje nabavlja glede na teste, ker drugace skoraj ne more biti. Ce je takt 3GHz je takt 3GHz pa ni vazno kdo gleda procesor. Ce ima grafinca nevemkoliko SCUDA enot jih bo vedno imela tocno toliko, neglede na kupca. Pa vse bojo delale enako. Ko se pa gre za stvari s katerimi imas direkten kontakt (TV gledas, telefon in tablica gledas, poslusas in tipas, itd.) pa ne razumem kaok jih folk kopuje po reviewjih. Ubistvu potem razumes zakaj tako jamranje in razocaranje v veliko primerih...
Problem je da high end TV-jev ne boš dobil na test domov.
Kaj lahko naredim, primem PC in grem v trgovino in preverim kako delajo? Po možnosti več ur igram igrice na različnih modelih da vidim kateri mi najbolj sede?
Kaj lahko naredim, primem PC in grem v trgovino in preverim kako delajo? Po možnosti več ur igram igrice na različnih modelih da vidim kateri mi najbolj sede?
Seveda jih bos. PLacas, vzames, ce ti ni kul pa vrnes. Ce imas zalogo dinarjev si jih lahko narocis vec hkrati, probas (seveda pazis da je vse tip-top, vkljucno z embalazo) in izberes najboljsega (ce nimas dnarja moras to delat v seriji, ne pa paralelno). Kaj ti pa ostane drugega ce ti stacune ne nudijo moznosti da probas stvar preden jim pustis 1k EUR? Sej se tud v avto vsedes in se z njim zapeljes naokrog preden ga kupis, se celo vecino oblek ki jih kupis prej sprobas (pa so veliko cenejse kot TV, med tem ko je avto ponavadi veliko drazji).
Mogoče sem jaz čuden. Ampak za zdaj sem bil zadovoljen z vsemi tehničnimi izdelki ki sem kupil na podlagi strokovnih web recenzij.
Meritve so pri takšnih subjektivnih zadevah res lahko problem, ampak so pa reviewi OK za to, da veš na kaj biti pozoren v trgovini. Če te to ne moti pol je vse OK. Še več mi pa pomeni mnenje obstoječih uporabnikov, ki so spoznali tudi slabe lastnosti, ki pri ogledu niso moteče. Recimo komaj zaznavno piskanje nekaterih starejših plazem. Nekaj kar v glasni trgovini verjetno ne bi niti opazil, v dnevni sobi bi pa izgubljal živce. Naročanje več TVjev in posledično vračanje pa se mi zdi malce nepošteno do prodajalcev in bi se ga izognil. Pa še ni enostavno prenašati 50" plazme.
Mimogrede, kdo v SLO ima sploh razstavljene Panasonic plazme?
Mimogrede, kdo v SLO ima sploh razstavljene Panasonic plazme?
Naročanje več TVjev in posledično vračanje pa se mi zdi malce nepošteno do prodajalcev in bi se ga izognil.Sej je ne fer. Ampak je isto ne fer da ti ubistvu sploh ne ves kaj kopujes dokler zadeve nimas doma. Ce se gremo fer pol se pejmo vsi fer: prodajalec ti naj ponudi najboljse pogoje za testiranje izdelkov, ti jih pa ne bos vracal (ogromen strosek za prodajalca, komfortno zate). Ali pa obdrzimo trenutni sistem kjer kupis in lahko vrnes, testiras pa pri sebi doma (minimalni stroski za prodajalca, verjamem pa da je tecno ker je vec dela).
High end TVje so vcasih imeli v tisti stacuni nasproti koloseja, se celo take lepe "sobice" so bile postavljene, da si lahko v miru pogledal kako se TV obnasa. Nekaj sobic se je dalo celo zapret, da nisi imel (prevec) zunanjega hrupa. Sam ne vem ce tista trgovina se fura, se mi zdi da so jih nekaj kupovali/prodajali vmes...
@antonija Bof misliš? Ne, tam je sedaj Mercator Tehnika po moje.
Harvey Norman ima Panasonic? Cool, na www strani imajo samo eno plazmo, pa sem mislil, da nimajo Panasonica.
Harvey Norman ima Panasonic? Cool, na www strani imajo samo eno plazmo, pa sem mislil, da nimajo Panasonica.
djordjevic ::
Vsaj ST50 sem gledal tam (v mariborskem).
No grave is deep enough to keep us in chains.
destiny ::
V Lj Harveyu maš vse modele Panasonica, clo v različnih diagonalah, razen ZT alkajježe tista najdražja ;)
destiny ::
VT imajo in to clo v različnih okusih :) ZT bo kr prava: Klick me!
Edit: zgleda mal prehitevam.. Tale ZT-jka je šele za 2013 :)
Edit: zgleda mal prehitevam.. Tale ZT-jka je šele za 2013 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()
Ahim ::
Zdravo druscina !
Prosim za nasvet Stari CRT bo romal stran. Na omari, kjer bo stal novi TV, je natanko 120 cm prostora v sirino, visina ni omejena. Budzet znasa priblizno 700-800 EUR.
Stvari, katere bi zeleli imeti (+) oziroma katere niso pomembne (-):
+ DVB-C tuner (obvezno)
+ velikost ekrana (50" ravno lepo pride v omaro, 51" je ze prevec)
+ hitrost preklopa kanalov
+ poln brskalnik
+ 1080p
+ dobro delovanje z racunalnikom oz. konzolo ("gaming mode")
+ sposoben servis v Sloveniji
+ ne pretirana poraba energije (ne zaradi racuna, ampak gretja)
- 3D
- appleti za razne neumnosti tipa Fejstbuksl
- razni nacini za mrcvarjenje slike (ce se jih ne da izkljuciti, potem je to zelo nezazeljeno)
TV bi rad kupil pri nas, uvozi iz tujine in razne mutne zadeve me ne zanimajo, ce ga je mogoce v zivo pogledati v kaksni trgovini, potem se toliko boljse.
Na podlagi napisanega sem se zapicil v LGjevo plazmo 50PM680S, ki izpolnjuje vse pluse in se nekaj ekstra. Je to primerna izbira ali bi za podoben denar dobil kaj boljsega ? Na ceneje.si so napisane trgovine, kjer jo imajo ze za manj kot 750 EUR, kar je znotraj ciljnega cenovnega intervala.
Bigbang ima za podobno ceno naprodaj neko drugo LGjevo plazmo, za katero pa sem ugotovil, da je starejsi model.
Hvala vnaprej za nasvete !!!
Prosim za nasvet Stari CRT bo romal stran. Na omari, kjer bo stal novi TV, je natanko 120 cm prostora v sirino, visina ni omejena. Budzet znasa priblizno 700-800 EUR.
Stvari, katere bi zeleli imeti (+) oziroma katere niso pomembne (-):
+ DVB-C tuner (obvezno)
+ velikost ekrana (50" ravno lepo pride v omaro, 51" je ze prevec)
+ hitrost preklopa kanalov
+ poln brskalnik
+ 1080p
+ dobro delovanje z racunalnikom oz. konzolo ("gaming mode")
+ sposoben servis v Sloveniji
+ ne pretirana poraba energije (ne zaradi racuna, ampak gretja)
- 3D
- appleti za razne neumnosti tipa Fejstbuksl
- razni nacini za mrcvarjenje slike (ce se jih ne da izkljuciti, potem je to zelo nezazeljeno)
TV bi rad kupil pri nas, uvozi iz tujine in razne mutne zadeve me ne zanimajo, ce ga je mogoce v zivo pogledati v kaksni trgovini, potem se toliko boljse.
Na podlagi napisanega sem se zapicil v LGjevo plazmo 50PM680S, ki izpolnjuje vse pluse in se nekaj ekstra. Je to primerna izbira ali bi za podoben denar dobil kaj boljsega ? Na ceneje.si so napisane trgovine, kjer jo imajo ze za manj kot 750 EUR, kar je znotraj ciljnega cenovnega intervala.
Bigbang ima za podobno ceno naprodaj neko drugo LGjevo plazmo, za katero pa sem ugotovil, da je starejsi model.
Hvala vnaprej za nasvete !!!