» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
110 / 154
»»

Backup22 ::

Dromar hvala! Bom še v živo pogledal Panasonica P46G20E (si mislil to? Ve kdo kje jih imajo - BigBang ali kaj podobnega) in 50PK3(7)50.
//

Dromar ::

PK350 sem zadnjič vido v Leclercu na Rudniku. Načeloma bi v BB BTC morali met oba (vse tri)

Konlov ::

Ali se za gledanje iz 2,5m do 3m tudi bolj priporočate plazmo ali kako. Predvidevam, da moram gledati diagonale okoli 100cm. Sedaj imam sicer CRT Loewe aventos 6cm

Dromar ::

leilaK, danes ni point to, da bi bil ekran premajhen za gledanje na 3metre, gre za to, da obstaja neka idealna razdalja, pri kateri človek na HD televiziji dejansko vidi tisto kakovost slike kot bi jo moral. Ker če si kupiš 32" LCD Full HD televizor pa ga gledaš za 10metrov, ti nebo slika nič boljša, kot bi bla na CRTju na razdalji 10metrov, ker je za tako razdaljo en piksel (točka na sliki) enostavno že dovolj majhen, da ga ne vidiš kot posameznega, ampak kot celotno sliko.
Gre zgolj za to, da če hočeš pri enem full HD filmu res videt ta "full HD" se pravi vsak las posebej in vsako poro na človeškem obrazu (po domače rečeno), bo treba gledat TV s primerne razdalje.
Za 2.5-3m je idealna velikost 50", kar pomeni okrog 130cm.
Poleg tega plazma ni boljša za neko določeno razdaljo ampak je razlika med plazmo in LCDjem ta, da ima LCD konstantno osvetlitev iz ozadja in zato ne zna naredit prave črne barve, plazma pa deluje na obstreljevanje posameznih pikslov in zato zna prikazat tut pravo črno. Poleg tega ma plazma lepše barve.
Najpomembnejša prednost plazme pa je, da v istem cenovnem rangu lahko dobiš vedno boljšo plazmo kot LCDja. Če boš kupila plazmo za 700EUR, rabiš za primerljiv LCD odštet 1300EUR.
Če nisi preveč pikolovska in boš zadovoljna z najboljšo možno sliko glede na zapravljen denar, kupi 50" plazmo LG 50PK350. Ima nas jo enih 20 s tega foruma in je res zakon. Stane 650EUR in je 130cm velika, full HD,...
Če pa češ 5% boljšo sliko še, pa boš dodala še enkrat toliko denarja in kupila Panasonic G20. Če hočeš pa še 3% boljšo sliko, boš pa dala še 700EUR zraven, pa boš mela Panasonic V20.
Zdaj jaz pravim tako, da po enem letu ti ostane samo še diagonala, 5% boljše slike pa niti več ne porajtaš, zato bi jaz recimo za tistih dodatnih 700EUR kupil raje 60" LG plazmo.

Torej, zate je najboljša možna izbira LG 50PK350, če mene vprašaš.
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...?

Živala ::

Mi lahko lastniki Samsunga 46c652 poveste kater panel imate?

MVA (AA01 - AUO, panel T460HW03) ali
PVA (SQ01 - Samsung, LTF460HJ01)

MH0 ::

A 50PK350 komu predvaja .VOB datoteke? In kako oz. s čim pripravite .MKV, ki ima DTS in AAC špuri, da teče na tem LG-ju?

SkyEye90 ::

DTS ne podpira. Uporabi program in pretvori DTS v AC3, pa bo potem delalo (nevem pa kater program je za to najboljši)

Mare3 ::

Morda kdo ve kje se kupijo tiste lučke ki se nekako namontirajo na zadnjo stran televizije tako da osvetlijo ozadje za lažje gledanje ko so vse luči ugasnjene in so dovolj le te za televizijo. Nekje sem to videl a so rekli da se to dobi zraven televizijepa me zanima če se da kje to posebaj kupiti.

Furbo ::

Nekateri Philipsi imajo to vgrajeno, tebi pa nihče ne brani kupiti ene najcenejše neonke in jo našraufati na zid za televizorjem.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, DELL U3014

SkyEye90 ::

Kupi si tale RGB LED trak in ga nalimaj za TV. Poceni, deluje super, barve lahko nastavljaš po želji. Če pa si elektro mojster, pa lahko dodaš senzor in narediš regulacijo barv, da se ozadje spreminja glede na barvo ki jo kaže tv ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

Konlov ::

Uff Dromar. To je to.
Ker nimamo optike, se za baker TV težko odločimo (7,8mega linija zaradi 3km od centrale), telesmeh imamo pa analogen. (opcija digitalen). Ker smo čustveno vezani na Siol internet (dela BP), se ogrevamo za trojčka, vendar se bojim, da bi zaradi ne preveč optimalne linije bil nakup take plazme lahko vprašljiv v našem primeru. Tudi DVD snemalnik z diskom od Panasonica bi rad še oddelal svoje (DVD-ji in posnete vsebine).
Tako da bi bile HD vsebine za enkrat bolj izjema kot pravilo in bi bila tako velika TV morda neizkoriščena...

Pa hvala za nasvete...;)

roCkY ::

Če je 7.8 stabilno bi morala it 2 TV čez in 1 M linija brez zatikanj ali trenutni sicer prav nič prida (zaradi močne kompresije) "HD mikro".

smarty ::

Živala je izjavil:

Mi lahko lastniki Samsunga 46c652 poveste kater panel imate?

MVA (AA01 - AUO, panel T460HW03) ali
PVA (SQ01 - Samsung, LTF460HJ01)


AA01 :|

e-marko ::

SkyEye90 je izjavil:

Kupi si tale RGB LED trak in ga nalimaj za TV. Poceni, deluje super, barve lahko nastavljaš po želji. Če pa si elektro mojster, pa lahko dodaš senzor in narediš regulacijo barv, da se ozadje spreminja glede na barvo ki jo kaže tv ;)


Predrago. TOLE je skoraj pol ceneje. Sam bom vgradil za vikend, če bo vse po sreči. Javim kako se obnese, hehe.

LP
...somebody, somewhere...

apokalipso ::

Pozdravljeni.Dve leti smo kupovali nov televizor,pa nismo vedeli,kaj kupiti.No jasno,da lcd in Sony,ampak kateri model? Tako dolgo,da mi je sodelavec zadnjič pripomnil,da jo čez plazme ni.Ker sem poznal nekaj slabih lastnosti plazem,sem se te dni,ko sem bil prost cele dneve iskal mnenja,pohvale,kritike ter prednosti in slabosti enih in drugih.Ker je bilo slabih kritik za plazmo zelo malo,v glavnem pozitivne,sem se odločil za nakup panasonikove plasme P42G20. No in danes smo jo pripeljali domov,jo zložili in priklopili.
Sedaj sem se pa zopet zatekel tle gor iskat nekoga,ki bi me potolažil,da bo bolje.S sliko nikakor nisem zadovoljen.Napram LCD-ju ni ostra in je bi rekel motna,kot bi imel ekran premazan z oljem.Poiskusili smo z vsemi nastavitvami,pa bolje ne gre.Do sedaj smo imeli sonijev katodni televizor,ki je imel dosti boljšo sliko.
Poiskusili smo s predvajanjem dvd-ja,pa nič.V navodilih sicer piše,da prvih 50 ur slika ne bo zadovoljiva.Zdaj ne vem,če je to to! Kakšne so vaše iskušnje?

Dromar ::

Prvih 50 ur res slika ne bo ravno špica...Poleg tega pa me zanima s kakimi kabli imate priklopljeno televizijo? Prosim ne mi rečt s skartom...
Potegnite si dol magari neko epizodo Housa in ga dajte na USB ključ in predvajajte direktno na TVju, pa mi boste rekli, kakšna je slika ;)

apokalipso ::

Hm,kako čem rečt,da ni preko skarta,če pa je :( Ja zadeva je takšna,da sprejemamo total-tv signal in smo na starem tv pač uporabljali skart kabelj.Ja tudi dvd gre preko skarta.Ali je to slabo?

skicur ::

Lep pozdrav!
Kupujem nov televizor, odločam pa se med Plazmo LG 50PK350 in pa Plazmo Samsung 50C530.
Prosil bi vas, če mi malo svetujete, kajti na te stvari (dvb-t, hdmi, kontrast, itd.itd.) se ne spoznam preveč.
TV bi bil oddaljen 5m, gledal pa bi programe na Telemach Lastovki Krim (satelitski krožnik) in občasno kakšen DVD film.
Zaradi cene me nekako bolj mikajo plazme kot lcdji.
V glavnem na dan z nasveti, mojstri!

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skicur ()

Dromar ::

skicur, tukaj nas ima 20 PK350 in smo vsi zadovoljni.

Skart pač sux...Reskiraj si teh 100EUR pa kupi bluray predvajalnik pa HDMI kabel, da boš izkoristil 1300EUR vredn tv...Al pa kr najbolš kupi PS3 za sina da bo še igrce igral, itak je to najbolši bluray predvajalnik za svojo ceno.
Sicer pa predlagam, da filme gledaš preko USBja...lepo potegneš dol, vržeš na USB ključek, zabiješ USB ključek v TV in gledaš. Mwa od kvalitete

lalan ::

ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

Alexius Heristalski ::

apokalipso je izjavil:

Hm,kako čem rečt,da ni preko skarta,če pa je :( Ja zadeva je takšna,da sprejemamo total-tv signal in smo na starem tv pač uporabljali skart kabelj.Ja tudi dvd gre preko skarta.Ali je to slabo?

TotalTV je katastrofa in bi zanič zgledal tudi na najboljšem Sonyjevem LCD. Mogoče je za odtenek boljše, če vzameš HD sprejemnik, ki ga priklopiš prek HDMI. Žal so kanali močno stisnjeni in zmanjšana ločljivost (544x576 ali kaj podobnega namesto klasične 720x576), da jih stlačijo več na en transponder. Obenem ne oddajajo razmerja slike 16:9 (pri programih, ki sicer oddajajo tako), temveč le 4:3 letterbox. Na CRT televizorju te pomanjkljivosti niso tako izrazite, kar si potrdil tudi sam.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Dromar ::

To si zdaj tak napisal, kot da je Sonyjev LCD dejansko lahk boljši od Panasonicove plazme...

Okapi ::

Saj je res lahko.

O.

Furbo ::

Nehajte se že eni tolažiti, da so tiste zastarele plazme boljše od modernih zadev. Cenejše so na m2, to je pa tudi vse.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, DELL U3014

SkyEye90 ::

Včeraj sem v BB primerjal Sony LED LCD 46EX700 in pa LG Plazmo 50PK750. Rezultat? Plazma zmaga! Sony izgleda, kot da ima čez ekran neko sivino, ki daje kot rezultat sprane barve. Sam sem pristaš sony-ja, a ko je poleg postavljena plazma, se zgodba malo spremeni. Je pa res, vsake oči imajo svojega malarja. Še moj plus pri Sony LCD-jih: Motionflow se odlično izkaže :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

Sc0ut ::

Ampak v čem je finta, da so plazme 1024x768, LCD-ji pa 1920x1080.

Je pol plazma fullHD?

Nekako ne razumem tega.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

SkyEye90 ::

Vse novejše plazme so full HD, torej 1920x1080.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

Dromar ::

Furbo, če smo popolnoma iskreni je LCD tehnologija izredno stara, pravzaprav nič kaj mlajša od plazma tehnologije.
Tekoče kristale so odkrili že 1888, potem pa se spomnite vseh mogočih kalkulatorjev. Prvi barvni LCD screen je tako šel v masprodukcijo že leta 1972 v Ameriki, že leta 1922 pa so ugotovili sistem obarvanja tekočih kristalov med dvema ploščama.
Sistem, kako prikazati sliko na plazmi so po drugi strani pogruntali leta 1936, v masprodukcijo pa je prišla komaj 1990, dokončno uvedla pa komaj leta 2006 in komaj od takrat naprej se da dejansko rečt plazmam "plazma".
In nihče, ki ima plazmo, se ne tolaži. Enostavno prebere nek ugledn tehno forum, kot je recimo avforums in takoj mu je jasno, da je dobro izbral. Nisem še videl LED LCDja, ki bi bil na kerikoli strani boljše ocenjen od Panasonicove VT serije

Že če pomislite na stare laptope, kakšen zaslon so imeli prvi laptopi??? LCD!

Sc0ut, obstajajo nizkocenovne plazme, ki so HD ready, tako kot LCD TVji, ki so HD ready. Plazme nizkega cenovnega razreda so kljub temu dobre, saj imajo 1024x768 al neki takega, kar je 4:3 resolucija in je to boljše za gledanje SD signala, v HD signalu pa se prav tako odlično odreže, vendar je v HD signalu kljub temu boljš pač full HD.

lalan ::

lalan je izjavil:

Kaj pa tale akcija:
http://www.panasonic.si/html/sl_SI/inde...

Pa dobiš še blu ray predvajalnik
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

SkyEye90 ::

Včeraj zvečer sem se lotil testiranja črne barve na LG 50PK350, rezultati pa so naslednji:
ne glede na nastavitve kontrasta, svetlosti, svetlosti posameznih rgb kanalov itd...črna se ne spreminja in je pač siva.
Film sem dal na pavzo tam, ko ni slike (ko se menja kader), tam bi morala biti črna.

Doma nimam nobenega kvalitetnega LCD televizorja, s katerim bi lahko primerjal, ampak po pravici povedano se mi zdi, da plazme nimajo dovolj temne črne in da jo dobri LCD-ji na tem področju prehitevajo.

Za enostavno primerjavo, ko je na katodnem TV-ju črna slika, tik ob TV-ju ne moreš prebrati TV sporeda, ker niti ne vidiš ali kaj piše ali je list prazen. Tik ob plazmi pa se spored da prebrati, težko, ampak se da ;)

Dromar ::

kolk časa ti je laufala plazma do zdaj?

e-marko ::

Tudi sam ne vem zakaj je pri teh PK3/5 serijah tako, da črna enostavno ni prava. Pa sem po raznih testih bral, da je črna boljša od Panasonicove G20E ali kaj je že, ki sem jo imel namen nabaviti. Kakšna je potem šele tam? Pa je moja PK550 že pridelala 200 ur. Sicer je bolje kot na začetku, to je res, ampak črna ni čisto črna. Verjetno je to težava v samem panelu, ki ob ugasnjenem tv-ju ni čisto črn ampak je sive barve. Škoda.

LP
...somebody, somewhere...

SkyEye90 ::

Moja laufa 100+ur, pa se ni še nič spremenilo. Glede črne pa sem res razočaran, nisem mislil da plazma enostavne ne zna ugasniti del panela.
Ne pa me razumet da s tv-jem nisem zadovoljen, če bi še enkrat kupoval, sigurno vzamem tega :)

Dromar ::

Ne vem, kak je pri vama. Jaz sem bil nezadovoljen s TVjem na velko prvi mesec uporabe in sem se nekak odločal če ga bi al nebi obdržal, ker sem ga vzel prek spletnega centra BB in sem mel ne vem 3 tedne al neki takega časa da ga vrnem...
Pol pa sem gledal enkrat CSI in mi naenkrat nisem več opažal nekih tečnih sivih pa to. Črna je praktično črna in ne vem zakaj mata vidva sivo...Bi vama rad pomagal, sam ne vem kaj naj.
Ker praktično imam sliko enostavno na cinema mode vklopljeno, ker se mi zdi na njem najlepša barva slike pa to.
Bolj zadovoljen ne bi mogel bit no. Če primerjam z G20 mi slika ni tak čista-ni tak svinjsko detajlirana in ni tak strašno ostra kot pri G20, ampak črna mi je pa iskreno rečeno boljša...Primerjal sem pa TVja side by side v celjskem Bigbangu na Fashion Channel HD...Ko pa sem doma, mi je slika enostavno zakon. Moraš imet zraven TV ranga G20, da opaziš da slika ni perfektna.

SkyEye90 ::

Saj če gledam film, ki ima 16:9 format (da je čez cel zaslon), potem se sivina itak ne opazi, ker je okoli dovolj svetla slika. Če pa gledam 21:9 format, pa me zgornji in spodnji rob res motita, ne morem da jih nebi opazil, posebno v temnih scenah. Nevem zakaj so vsi filmi 21:9 :(

apokalipso ::

Dromar je izjavil:

skicur, tukaj nas ima 20 PK350 in smo vsi zadovoljni.

Skart pač sux...Reskiraj si teh 100EUR pa kupi bluray predvajalnik pa HDMI kabel, da boš izkoristil 1300EUR vredn tv...Al pa kr najbolš kupi PS3 za sina da bo še igrce igral, itak je to najbolši bluray predvajalnik za svojo ceno.
Sicer pa predlagam, da filme gledaš preko USBja...lepo potegneš dol, vržeš na USB ključek, zabiješ USB ključek v TV in gledaš. Mwa od kvalitete


Ja bom že kaj poiskusil,čeprav kaj dosti ne,ker nimam časa za TV,sem jo bolj za familijo nabavil.Nebi pa mi bilo vseeno,da zadeva kar nekaj stane,pol bi pa delovala kot en 50Hz nizkocenovni lcd.Kolko vem,naj bi imel ta tv mpg4,bomo poiskusili z direktno anteno.Pa če skart ne velja,bom za tisti kabelj še tudi raskiral.Ampak kakšen blu-rej,ali pa kaj podobnega,pa ne,ker imam teh aparatur v hiši že preveč.Sicer so pa otroci že dovolj veliki,da bodo nagruntali zadevo,tle bomo pa orosili za kakšen nasvet.Za enega bi že kar,in sicer ali je zadost v USB vtaknt blototh pretvornik,da se poveže z hišnim v-lanom modulom,ali zadeva deluje kako drugače,ker nam ne uspe.Priklopili smo V-lan pretvornik z hišnega pc-ja,pa tudi nič ni.Blototh ključek niti ne utripa,če ga dam v Tv,kar bi moral,razen če ga je treba kje aktivirati.
Kar se črne barve,ki jo je nekdo grajal,na našem tv-ju je črna,da bolj ne mora biti,kot črnilo.Lp.

Dromar ::

apokalipso, mislim da si narobe razumel vse skupaj z USBjem...
Maš nek film na laptopu. In maš en USB ključek recimo velikosti 16gb. Vtakneš USB v laptop in daš film na ključek. ko se do konca prenese, vzameš ključek ven. Prižgeš TV in vtakneš USB ključek v TV in ti bo pokazalo v levem zgornjem kotu da loada. Potem enostavno z daljincem poiščeš željeni film in voila. Pol pa maš vse mogoče možnosti v menuju...Od pisav za podnapise in njihovih velikosti, do raztegovanj itd.

Backup22 ::

Evo, danes sem videl LG50pk950 (modela 750 niso imeli). Malce gledam razlike med 750 in 950, pa je edina razlika v kontrastnem razmerju (dvomim, da kaj velika dejanska razlika?), v zvočnikih (950 ima TruSurround XT) in 750 nima:

  • stekelno stojalo

  • Netcast

  • pripravljenost za uporabo brezžičnega LAN/DLNA

  • brezžični AV Link

  • Bluetooth

  • HD DivX

  • THX

  • Picture Wizard II

  • Infinite sound


Je kaj od tega res "uporabnega" (razen BT)?

Tretji kandidat je pa Panasonic TX-P50G20E (se vam zdi vreden 200EUR več od pk950, oz. 500EUR več od pk750). pk950 me je danes res impresionirala - odličen kontrast, barve, črnine, ostra slika...
//

djordjevic ::

750 nima Tru-Black filtra.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Dromar ::

Pa kolker vem ma 950 tut antiglare premaz, kar pomeni da je primeren tudi za temnejše prostore...Ne vem sicer, kako se boš ti odločil, vendar 200EUR več je kar se mene tiče G20 vreden. PK350 je pač 700EUR in 800EUR več G20 ni vredna za moje pojme, ampak če si že enkrat pri taki vsoti pa pač pojdi po the best

Backup22 ::

Ok, ste me prepričali G20 it is ;) Na RedCoon je brez poštnine malce nad 1100EUR...
//

SkyEye90 ::

Antiglare premaz je namenjen svetlejšim prostorom, preprečuje odseve oken ipd.
TruBlack filter ki ga ima PK950 model pa preprečuje svetlobo iz zunanjosti, zato da je podnevi črna bolj črna (zaslon je ob ugasnjenem tv-ju bolj temen).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

apokalipso ::

Dromar je izjavil:

apokalipso, mislim da si narobe razumel vse skupaj z USBjem...
Maš nek film na laptopu. In maš en USB ključek recimo velikosti 16gb. Vtakneš USB v laptop in daš film na ključek. ko se do konca prenese, vzameš ključek ven. Prižgeš TV in vtakneš USB ključek v TV in ti bo pokazalo v levem zgornjem kotu da loada. Potem enostavno z daljincem poiščeš željeni film in voila. Pol pa maš vse mogoče možnosti v menuju...Od pisav za podnapise in njihovih velikosti, do raztegovanj itd.


Ojla.Sem, sem razumel to z filmom na usb z laptopa.Spraševal pa sem po pomoči glede interneta,ki ga ta tv podpira,ampak ko naj bi vložil usb-blototh kluček,ga le ta ne zazna,kot tudi ne Vlan-usb vmesnika,ko smo zadevo hoteli instalirati.Glede tega me zanima,če je gdo zadevo preiskušal in kako je prišel do nje.

Ker sem zasledil,da se negdo zanima za nakup G2o s ceno 1100e in če se gre za omenjeno panasonikovo TX-42G20E,jaz sem jo včeraj kupil za 900e.Če ima kdo željo po tej ceni,naj javi.

Blazz ::

dmk je izjavil:

gledam tole 50PK350 pa piše DVB-T da, DVB-C ne, DVB-S ne. A DVB-C je kabelska digitalna al kako? Ker če bi kdaj naročili Telemach digitalno, kako je s tem?

edit: zgleda da je na ceneje.si to napačno navedeno


Če imaš DVB-C lahko pri telemachu vzameš conax kartico oz reader, ga rukneš vzadi v pcmcia slot od TVja in gledaš digitalno telemach kabelsko brez receiverja. Zelo uporabno, imam sam doma tako narejeno.

PrimozR je izjavil:

T je terrestial (po luftu), C je cable (kabel), S pa ne vem kaj je. Koliko je sploh TV-jev, ki podpirajo en DVB, drugega pa ne?


S je satellite

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

sulicar ::

Imam namen kupiti plazmo lg50pk350(sedaj so že za 659€ na netu),a mislite da bi se dalo v trgovini BB kupiti za takšno ceno kot jo imajo preko spleta,če prideš v gotovini po njo?Ker ne bi rad čakal še par dni ko bom imel keš ,ampak bi jo imel takoj,ko in če bomo dobili 13 plačo(naj bi jo 23),jaz pa bi že rad gledal za božične praznike!!Kakšen format pa je to divxHD,ker ga na partisu nisem nikjer zasledil??

djordjevic ::

Ne, dali ti bojo kvečjemu kak gotovinski popust.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Tsunamii ::

Zdravo,

glede na prosnjo staršev so mi zadali naj pogledam za kaki nov Tv.
Kakor vidim je tukaj hvaljen Lg 50Pk350. Glede na ceno super zadeva.
Tv bo vecinoma bil gledan za dnevnike in ostale limonade preko kabelske Tv. Občasno z mojo pomocjo tudi za filme preko namenske naprave hdx1000.

Sprasuejm lastnike LG 50pk350 : je gledanje oddaj in ostalega gledljivo? In seveda ta zloglasna pocasnost omenjene plazme Lg ? VAzno mi je da ni pocasnega premikanje med preklapljanjem programov in med recimo hitrih prizorov.

Kaj s to nadgraditvijo iz 350 na 550/750 verzijo ?

Seveda vem da ce bi kupili Panasonicovo plazmo super.. vendar starsi taksnega proracuna nimajo.
Gledal sem za LCD , ki naj bi bil boljsi glede oddaj-dnevnikov in podobnega vendar mi nikakor ne sede prewec.

Svetovanje je hudič..ker vsak svoje hvali. Ampak realno sliko lastnikov LG50pk350 bi bilo na mestu.
Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tsunamii ()

Blazz ::

obenem jih par jamra da 50pk350 slabo uravnava črnino. Poleg tega meni sta 2 HDMI občutno premalo.

SkyEye90 ::

Tsunamii, ta plazma je definitivno vredna nakupa. Sam jo imam, pa sem en mesec nonstop hodil gledat in primerjat razne tv-je. Za oddaje, dnevnike ipd enostavno boljše tv za tak denar NI!. Kar se slike tiče sem kar zahteven, povem ti da s hitrimi premiki tv nima težav, obnese se bolje kot LCD. Utripanja ni videti (razen mogoče pri visoki svetilnosti in belem prizoru), edina težava ki pa me moti je globina črnine, ki pa je pri dnevniku in oddajah niti ne boš opazil.

2HDMI priključka pa sta za večino uporabnikov se mi zdi kar dovolj, priklopiš naprimer receiver in pa hd predvajalnik, računalnik priklopiš tako ali tako na pc vhod. Potrebe po tretjem (vsaj pri meni) ni.

Barve so res lepe, naravne, svetilnost dovolj močna za gledanje podnevi. Edino če imaš za sabo svetlo okno ni ravno najbolje (ker je spredaj steklo).

Moja ocena je 9/10

ps: glede pretikanja kanalov ti ne znam povedat, ker imam set-top box, kar pa se tiče nadgraditve pa nevem če se da. Tako ali tako TV podpira vse formate filmov, 550,750 imajo le THX način in več HDMI priključkov, koliko ti to pomeni se odloči sam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

Dromar ::

Ni nujno, da ti vsi ljudje hvalijo to kar imajo. Jaz sem najprej kupil Toshibino LCDjko in nisem bil zadovoljen z njo neki preveč. Sej je bla dobra slika in vse, ampak 600EUR 40" TV ni bil vredn pa pika. za 100EUR več sem dobil 50" plazmo pa še boljšo sliko zraven
««
110 / 154
»»