» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
102 / 154
»»

Keyser Soze ::

Tole mi je pa najbolj smešna funkcija plazem, ki jih nihče ne omenja, ampak bi jo obvezno moral.

Sam sem se (oz. moj sorodnik) na tak način opekel par let nazaj. Reviewi so bili vsi pozitivni. Slika, zvok OK, za sicer dokaj mali denar, ampak brnenje... To je pa nekaj boljšega. Tak feature, da ne moreš mimo njega. Meni se je namreč ob gledanju plazme kratkomalo fuzlalo. Ob klicu na servis, če se da kaj storit, je bil odgovor, da je to popolnoma normalno in pač pride v paketu.

Hvala lepa, ampak ne. Od takrat naprej ne pogledam plazme. V trgovini se namreč tega zvoka, zaradi hrupa okolice, ne sliši. Doma, ob normalni glasnosti pa zadeva postane nevzdržna, kot da bi ti nekdo vrtal po glavi.

Glede na to, da sam vedno slišim to nadležno "vrtanje", drugi pa trdijo da jih to ne moti oz. da se praktično ne sliši tega, si niti ne upam zaupat mnenju oz. testom drugih.
OM, F, G!

nitro2 ::

tri leta imam plazmo pa ne slišim nobenega brnenja...

mogoče ti brni v glavi....naroči se na pregled

antonija ::

Jst sm vidu (slisu) ze obe varianti... eno od kere ni blo nobenga brencanja (sploh), in eno ki je sicer tiho, ampak prekleto vztrajno ognila eno bolj nadleznih frekvenc.

Zgleda je stvar odvisna od tega na kero serijo nabases... al pa od brnenj v glavi. Za zadnje bo treba nitro2ta uprasat ker ima kot kaze izkusnje.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

antonija je izjavil:

Za zadnje bo treba nitro2ta uprasat ker ima kot kaze izkusnje.

On že bere slabo od tega brnenja. Pa še agresiven postaja zarad tega. Mora bit hudo. :D

P.S.: @nitro2 - Ne resno... Morda si se po treh letih pa že adaptiral na brum?:P
OM, F, G!

mamomu ::

Samiji delajo bruuuum, Pane delajo zelo malo bruum, LG ne dela brum
mamomu j....!

whatever ::

LG 50PK350 plazma ne dela brum, ali pa nisem opazil. Mi pa brum dela star katodnik od gorenja 51 cm ekran, ampak sem se že navadil in me ne moti.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

mamomu je izjavil:

Samiji delajo bruuuum, Pane delajo zelo malo bruum, LG ne dela brum

No, pol se je LG pa popravu. Ker je bil ravno LG (slabi dve leti nazaj).

Sej pravim. Problem je ker je zadeva "čista" šele ko jo prineseš v tiho, domače okolje. In recimo pogledaš kakšno tišjo sceno. Hudič je, če zvoka niti ne porajtaš na začetku, potem pa po nakupu enkrat registriraš tisti high pitch in si od takrat naprej podzavestno ekstra pozoren na to. Zna precej ubit razpoloženje ob ogledu filma.
OM, F, G!

Moj LG 50PK350 je res popolnoma tiho. Tudi ob popolnoma belem zaslonu.
mamomu j....!

TABOR ::

Lep pozdrav.

Kupujem televizor in sicer diagonala 82cm (32), cena naj bi se gibala tja do 640. Nisem ravno "tehnološko v času" vendar bi bila trenutno moja prva izbira http://www.mojedom.si/S76/A13020/LED+LC...

Mnenja/svetovanje dobrodošlo?

bxxx ::

Hello

Odločam se za nakup LCD TVja. Sicer gledam samsungovo serijo 6. A mi lahko kdo pove dejansko razliko med naslednjimi tremi?

http://www.pixmania.at/at/de/5044231/ar...

http://www.alternate.at/html/shop/produ...

http://www.heimhifi.com/SELBSTABHOLUNG-...

Hvala

lp

fpbs ::

To mi je uspelo najti.

Samsung LE40C630

* Diagonale: 40"/102cm
* Auflösung: 1920x1080
* Format: 16:9
* Anschlüsse: 4x HDMI, Komponenten (YUV), 2x SCART, VGA, Composite Video
* Maße (BxHxT): 97.8x66.0x25.5cm
* Gewicht: 15.3kg
* Besonderheiten: integrierter DVB-C/-T-Tuner (MPEG-4 AVC), 100Hz-Panel, DLNA-Client, USB-Schnittstelle, DivX-HD-/MKV-Unterstützung, Webservices

Samsung LE40C650

* Anschlüsse: 4x HDMI, Komponenten (YUV), 2x SCART, VGA, Composite Video
* Maße (BxHxT): 97.6x65.9x25.5cm
* Gewicht: 17.7kg
* Besonderheiten: integrierter DVB-C/-T-Tuner (MPEG-4 AVC), 100Hz-Panel, 24p-Unterstützung, DLNA-Client, USB-Schnittstelle, DivX-HD-/MKV-Unterstützung, Webservices

Samsung LE40C652

* Anschlüsse: 4x HDMI
* Maße (BxHxT): 97.6x65.9x25.5cm
* Gewicht: 17.7kg
* Besonderheiten: integrierter DVB-C/-T-Tuner, 100Hz-Panel, USB-Schnittstelle, DLNA-Client, Webservices

Pri C652 bodi pozoren, nič ne piše, da podpira MPEG4.

bxxx ::

Hello

No sicer hvala ti za tvoj trud, ampak vse te specifikacije sem zasledil ob samih oglasih in tudi na samsungovi strani in vse kažejo da so TVji enaki (vsi 4x HDMI, internet TV, 100HZ,..) vendar je razlika v ceni dobrih 100 EUR.

Tak da konkretna razlika je? :)

No dobrodošla so pa tudi mnenja lastnikov zgoraj omenjenih LCDjev.

lp

VANČ14 ::

http://www.intrade.si/index.php?act=nov...
Na tem linku dobiš podatke o razliki med temi TV-ji.

clancy ::

Eno leto imam Panasonicovo X10 plasmo in ne slišim nobenega zujanja, ne bruma.

Po enem letu, sem zadnjič spet šel malo po trgovinah z namenom, da vidim kako je kaj napredovala LCD tehnologija.
Bil sem krepko razočaran! Neglede na najnovejšo LED tehnologijo, so se mi obrazi (če primerjam z mojo 550€ vredno X10 plasmo) še vedno zdeli voščeni, slika je ostra in kontrastna, ampak na račun močno navite svetilnosti in kontrasta, kar pa doma ni gledljivo. Sence katastrofa, nenaravne barve... Kolikor toliko dopadljiva slika se mi je zdela edino pri najdražjih Philipsih.
Tak, da sem trenutno z svojo plasmo, lahko še vedno več kot zadovoljen.
Ko bo pa LCD imel kolikor toliko plasmam primerljivo sliko in tudi za primerno ceno (če sploh kdaj), pa bom kupil LCD :)

_Sajmon_ ::

Sam imam Panasonicovo G20-tko in glede brnenja: drži, brni. Ampak to sem opazil šele po par dneh po nakupu in še to takrat, ko sem si predvajal testne bluray-e, ki niso imeli zvoka. Skratka, mora biti res tiho v sobi in glasnost tvja zelo zmanjšana, da opaziš. Poleg tega je brnenje odvisno od svetlosti slike - čist bela je nabolj glasna. Pri normalnem gledanju tv programa in filmov brnenja definitivno ne opaziš. Sem pa tak tip, da me vsaka malenkost zmoti, da smo si na jasnem.

Mojo G20-tko ne zamenjam za drug tv (no, razen za V serijo ;-) in se podpišem pod Clancy-ja. Edini ralog ne nakupa bi zame bil kvečjemu poraba elektrike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Sajmon_ ()

ttommy ::

Sem pred leti sedel v enem kafiču in je bila na steni poleg separeja plazma-brnenje.......pa ne tiho,ampak tudi v kafiču moteče.Od takrat me niti malo ne mika,da bi sploh gledal za plazmami..
Gamer

OldSkul ::

kar je blo pred leti, danes ni relevantno.

ttommy ::

OldSkul je izjavil:

kar je blo pred leti, danes ni relevantno.

Glede na to,da to slabost omenjajo.......
Kupil bom LCD,čeprav bi za isti denar dobil večjo plazmo.
Gamer

Tavher ::

Očitno sem že gluh, ker ne slišim brnenja v svoji plazmi Panasonic P50V10E.
Grem jutri k zdravniku. :)

clancy ::

Te plasme so tak bav-bav, da to ni res.
Enkrat je krivo vžiganje slike, potem menjavanje plina, pa pregrevanje sobe, potem za pogon rabiš elektrarno, sedaj še zujanje, da niti zaspat ne moreš pred televizijo... Kaj bo naslednje?

ssitcm ::

Najboljšo plazmo je naredil Pioneer - KURO serijo - in to leta 2008 . Do danes ni še noben presegel te serije. Torej v dveh letih ni nič novega v razvoju plazem. In še: Pioneer ne izdeluje več plazem.

roCkY ::

Panasonic V presvsem pa VT je tam nekje. Logično saj so prevzeli tehnologijo. Kupci kurotov ne priznajo radi oz. tudi v testih napišejo, da nekaj pa manjka. Cena kurota takrat in sedaj Panasonica VT50 in VT65 je pa velika razlika. Skratka Panasonic VT je povsem primerljiv z top modeli, ki jih je proizvedel Pioneer.

Tavher je izjavil:

Ja, na žalost ne slišimo vsi enako dobro, in zaenkrat lahko z gotovostjo zatrdim, da slišim in vidim nadpovprečno dobro. So me precej fajn pretestirali že za par služb (ni bil običajen obdobni ali predhodni zdravniški pregled).

In dejstvo je, da je bil kakšni dve leti nazaj to še dokaj realen problem plazm. Danes so stvari zgleda da drugačne. Hvala bogu da so pošlihtal zadeve. Samo še efektivnost/segrevanje morajo spravit na normalno raven, pa si takoj kupim plazmo (sploh če naredijo novega "Kurota" ja, sem bil tudi sam zagret za tale model).

P.S.: Tudi če kupiš neko zadevo jo velja pogledat kritično in izpostavit njene slabosti. Ne pa, kot en nedorasel froc, vpit naokoli kako super duper je ter špilat užaljenost, če nekdo reče, da ma kakšen feler. Samo zato ker si jo kupil. Če bi bile stvari tako super in popolne, jih verjetno ne bi menjali na par let. Sploh elektroniko.
OM, F, G!

PS3 je (pre)glasen glasen. S čim naj ga zamenjam? Enako PC pod mizo, hladilnik 5 metrov stran...
Glasnost plasem ni tako visoka, da bi bila vsem moteča. Nekatere so pa v povsem mirnem okolju res kar zaznavno glasne sploh mlajši generaciji, ki zaznava več visokih tonov.

_Sajmon_ ::

Keyser Soze je izjavil:

Samo še efektivnost/segrevanje morajo spravit na normalno raven,

Glede segrevanja: model 42" G20 se odzadaj tako malo greje (vsaj na dotik - je pa dobro narejeno zračenje, tako da radiator efekt ni povsem izključen), tako da je škoda besed o tem. Morda so večji modeli bolj zimi prirejeni. Zanimivo pa, da je Panasonic pri zadnih modelih dodal ventilatorj(e): preberite http://hdtelevizija.com/2010/11/07/rece.... Mimogrede: končna ocena za ta model je "Grand Prix"... Ko to preberete, lahko razumete, zakaj nekateri prisegamo na plasme.8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Sajmon_ ()

Tavher ::

Keyser Soze je izjavil:

Tavher je izjavil:

Ja, na žalost ne slišimo vsi enako dobro, in zaenkrat lahko z gotovostjo zatrdim, da slišim in vidim nadpovprečno dobro. So me precej fajn pretestirali že za par služb (ni bil običajen obdobni ali predhodni zdravniški pregled).

In dejstvo je, da je bil kakšni dve leti nazaj to še dokaj realen problem plazm. Danes so stvari zgleda da drugačne. Hvala bogu da so pošlihtal zadeve. Samo še efektivnost/segrevanje morajo spravit na normalno raven, pa si takoj kupim plazmo (sploh če naredijo novega "Kurota" ja, sem bil tudi sam zagret za tale model).

P.S.: Tudi če kupiš neko zadevo jo velja pogledat kritično in izpostavit njene slabosti. Ne pa, kot en nedorasel froc, vpit naokoli kako super duper je ter špilat užaljenost, če nekdo reče, da ma kakšen feler. Samo zato ker si jo kupil. Če bi bile stvari tako super in popolne, jih verjetno ne bi menjali na par let. Sploh elektroniko.

Potem pa ne trdi sedaj nekaj kar je očitno veljalo 2 leti nazaj. Nismo več leta 2008. In verjamem, da imajo še danes nekatere plazme ta problem in še mnogo drugih. A ne posplošuj.

A se midva morda poznava, da si upaš trditi, da kot en nedorasel froc nekaj trdim?
Ja, tudi moja plazma ima problem. In sicer me moti odsevnost ekrana. In? Govoril sem o brnenju. Beri malo natančneje.

kmetek ::

Iščem 50'' ekran pa pri LCDjih nič ne najdem pod 1000EUR, pri plazmi se našel SAMSUNG model 50C530.....kako je sedaj s prevozom, mora še vedno stati pokonci in burn in effekt itd? Na kaj je treba biti pozoren?

Ekrani naj bi se še vedno vozili pokonci.
Kar se burn-ina tiče pa niso več tako občutljive. Velja, da če niso nastavitve za svetilnost in kontrast nad 90% ni nevarnosti. Seveda pa vseeno velja biti malo pazljiv v prvih nekaj 100 urah. Da recimo ne ostane kaka konzola ali PC s statično sliko nekaj ur...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roCkY ()

darjan86 ::

včeraj sem kupil plazmo panasonic TX-42G20E zdaj pa me zanima če mi kod lahko pove kako se povezati z strežnikom na TV in kako nastaviti programe.

Tavher je izjavil:

A se midva morda poznava, da si upaš trditi, da kot en nedorasel froc nekaj trdim?
Ja, tudi moja plazma ima problem. In sicer me moti odsevnost ekrana. In? Govoril sem o brnenju. Beri malo natančneje.

Glej, zaradi takšnih smartassov, ki vpijejo kako so oni verjetno gluhi, ker njihov TV tega ne počne, sem jaz (no, ne ravno jaz) naredil KAKŠNI dve leti nazaj napako in kupil plazmo, ki je v štacuni zgledala več kot OK, v živo pa ni bila za preživet.

Prav je da folk ve za takšne glitche in je na njih tudi pozoren. Ne pa da se nek užaljenec dere tule na forumu, da ima on tak TV in je vse ok.

Dobr zate. Razumeš? Sedaj pa se brigaj zase, sedi pred TVjem, glej program za naglušne, in pusti, da tule povem, kaj zna bit problem pri plazmi. Sem ravno danes poslušal eno od Panasonica v Harveyu. In sem v tistem džumbusu tam vseeno, kakšnih 30cm stran, slišal brum. V tihi sobi je IMO spet izkušnja zase.
Verjamem pa, da pri filmih Dolfa Lundgrena & Co. ta problem ne pride do izraza.
OM, F, G!

darjan86 ::

mi lahko kdo pove kako se lahko povežen s strežnikom (žičnio). imam plazmo panasonic TX-42G20E

prosim

Gugie ::

jao! Škoda da nisem prej predvidel, da bo Panasonic konec leta zopet ponujal 5 letno garancijao na svoje TV-je.
http://www.mediaplanet.si/panasonic-5-l...
To je pa tud nekaj kar pretehta nakup

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gugie ()

stratosD ::

Gugie je izjavil:

jao! Škoda da nisem prej predvidel, da bo Panasonic konec leta zopet ponujal 5 letno garancijao na svoje TV-je.
http://www.mediaplanet.si/panasonic-5-l...
To je pa tud nekaj kar pretehta nakup

..to je pa zanimivo...a je to vseeno kje kupiš? tudi npr v mediamarket-u pa teh firmah ki uvažajo ali mora biti to preko uradnega uvoza in SLO garancije???

e-marko ::

Klikni na link in preberi. Kolikor sem opazil velja samo pri nakupu preko uradnega Slo zastopnika.

LP
...somebody, somewhere...

Za znanca iščem en LCD TV. 40", pod 900EUR oz. čim ceneje.

Je starejši, vendar vseeno rad kaj pobrska sem ter tja oz. raziskuje opcije, ki jih ponujajo gadgeti. Tako da simpl, "user friendly" z čim manj nastavitvami izdelek niti ni zaželjen.

Gledala se bo predvsem DVB-C (Telemach). Občasno pa IMO tudi kakšen stream preko neta (zato je zaželjena funkcija LAN/WIFI in čim več podprtih kodekov)/USBja. Kvaliteta slike ni zelo pomembna, ker imam občutek, da ni tako zelo pedanten, da bi rabil "kurota" v hiši.

Po par prebranih temah in pregledanih straneh sem se "odločil" za podrobnejši pregled Samsunga, in sicer LE40C650. Ampak moram rečt, da me ni čisto prepričal, ter da bi morda rajši vzel kakšnega ekvivalentnega LGja. Ne toliko zaradi slike, ampak zaradi večjega nabora podprtih kodekov (kolikor sem bral po tujih forumih).

Ima kdo morda kakšen dodaten predlog kaj naj iščem oz. konkreten model, ki bi se ga splačalo kupit?
OM, F, G!

katero plazmo?

SAMSUNG 50C530 ali LG PK350 ? slednjo zelo hvalijo....za prvo nisem našel testa....

keyser: za ta denar nič drugega C650 je super TV.....dobiš pod 800 že.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

drejc ::

Potrjujem LG 50PK350 ne brni in je res topšit za 700e (dvb-t, divx/h264/hd preko vgrajenega dekoderja in xbox).
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

100% delajo dts mkvji in subi?

drejc ::

Sem že skoraj kupil wdtv oz xtreamerja sočasno z TVjem, ko sem zvedel da zadevšna predvaja mkvje 1080p gladko, preko usbja.

No, sedaj ko imam zadevo, lahko pritrdim da res 1080p sliko predvaja b.p. NE predvaja pa DTS zvoka, kar za občasnega gledalca filmov ni problem, saj program http://audioconverter.heartware.dk/Tuto... lahko spremeni DTS track posameznega mkv-ja ali kar bulk mkvjev znotraj dir-a v lg-ju primeren format v < 10min na en 8gb film.

Šumniki v podnapisih delujejo b.p., sam imam prakso da z podnapisi.net presnamem slo-sub (zarad naše) in potem ime fajla izenačim z .mkv-jem in .sub končnico.

TV morm rečt da je res bomba za svoj denar in tudi malo ne brni.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

destiny ::

To je vse lepo, samo nisi nam pa povedal kater tv si kupil :)
PS: nevermind, sem vidu en post višje da maš PK350

Zgodovina sprememb…

• spremenil: destiny ()

bb007 ::

Mi smo včeraj nabavili 50PK350 in aleluja no, 50 palcev za 660 EUR je super...aleluja je mišleno razmerje price/performance...:)

Sicer še nisem šel v vse podrobnosti vendar prvi vtisi so odlični...

matej_jack ::

Se burn-in na LG plazmah res opazi? Kakšna pa je črna?

rezator ::

Pozdrav.

Zanima me ali je KDL-46EX500 Sony vreden 1100 E? Se lahko kosa za PANASONIC TX-P50G20E?
Sam se nekoliko nagibam k 50pk350 od LG-ja, predvsem zaradi branbja mkv fajlov z usbja. Prosim za pomoč. Kaj kupiti?

Res da je slednaj vsaj pol ceneja :)

Pa še to: rezlika med TX-P46GW20 in TX-P46G20? ni mi jasna...
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rezator ()

bizilux ::

lp,

mene pa zanima kaj je bolš kot uporaba namest monitorja

trenutn mam 22inch monitor, pa je ratu premejhn, in zato sm se odloču za neki večjiga, ampak monitorji od 30" naprej ratajo res dragi od 1000EUR+, tko da zdj nwm kaj bi, al bi plazmo al lcd, in v čem so pomanjkljivosti pa prednosti obeh, sorry sam nimam res čist nč pojma, prjatu mi je reku da je velik bolš lcd

razmišlu sm pa o temu

Philips 42PFL5405H/12 42" LCD TV sprejemnik

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

kako je kj z plazmami?

lp

PrimozR ::

Brezveze TV namesto monitorja ker ima enako resolucijo kot 22 oz. v nekaterih primerih celo 21 colski monitorji. Vzemi nekaj okrog 24 col, ti bo cez glavo :D

Ena bistvena razlika pa je in temu se zlepa več v stanovanju ne odpovem po sedaj že 4 letih uporabe TV.
Od zadosti velikega TV si oddaljen cca. 2 metra. Udobno nameščen v sedežni ali fotelju. Vse razen kak CAD se dela povsem enako kot za mizo. Le tipkovnico in miš je treba imeti pravo.

dirkalec ::

Živjo ali TX-P50G20E predvaja tudi .mkv fajle? Oz iste formate kot LG pk350?

LP

ne
mamomu j....!

bizilux ::

PrimozR je izjavil:

Brezveze TV namesto monitorja ker ima enako resolucijo kot 22 oz. v nekaterih primerih celo 21 colski monitorji. Vzemi nekaj okrog 24 col, ti bo cez glavo :D

24 col mi bo čez glavo? ja seveda, če mi je 22 inch premejhn pol mi tut 24 inch čist nč ne pomaga

pač preveč sm se navadu ker ga mam že 2leti+, tko da treba zamenat, monitorjev pa ne gledam, ker majo velik prevelko ceno če greš na resolucijo večjo od 2000

PrimozR ::

Kakšno resolucijo imaš na 22? Kakšno resolucijo boš imel na 24''? In kakšno na 55'' TV-ju? Važna je resolucija, ne colaža.
««
102 / 154
»»