» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
129 / 154
»»

fpbs ::

roCkY je izjavil:

Investicija v 3D le zaradi 3D ni smiselna. Pridobiš pa pri 2D.

Tudi jaz sem bil takega mišlenja. Toda, ko sem gledal 3D na LGejevem TVeju s pasivnimi očali, me je zadeva navdušila. V kratkem kupujem nov TV in bo 3D s pasivnimi očali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

mailer ::

Zanimam se za nakup LCD tvja. Nekako mi je v uč padel Sony LED TV KDL-46NX700/W. Cena je kar zasoljena mi je pa všeč da ima bel rob, ki ga ostali večinoma nimajo in zgleda tv podnevi kot neka slika. Da ne bo to edini razlog ima tudi DLNA, wifi povezljivost, itd... Zanima me, če ga kdo ima in kako se obnese ponoči pri gledanju (če se preveč sveti), katerega drugega bi mi predlagali. Gledal sem tudi plazme in jih dobiš že za pol manj celo 50". TV bo montiran na zid. Torej predlogi, mnenja (mogoče celo uporabnikov omenjenega modela). Velikost mora biti najman 40" Full HD z podporo gledanja MPEG2 in MPEG4 (za ostale formate mov, mp4, mkv) direkt z usb ključka z podnapisi standardnih formatov sub, srt, txt, ki se jih da po možnosti nastavljati velikost pisave, vsaj 100Hz, C in T sprejemnik signala. Uporabljal ga bom tudi za povezavo s prenosnikom preko hdmi in kasneje mogoče playstation, fotoaparat,... Dokler zadeva s 3D prikazovanjem brez očal in za dostopno ceno ne bo podprta me ne zanima. Podrobnosti o modelu so tukaj

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

roCkY ::

Nsem sicer na tekočem ampak Sony je precej zbirčen kar se prebavljanja raznih (gusarlike) formatov tiče.

Kar se slike tiče je NX soliden ekran. Čeprav mislim, da da plazma Panasonic serije G30 od sebe kar nekaj več. Cena 50" je precej podobna. Seveda pa je stvar oči in občutka. Kako je s podporo formatom prek DLNA pri "pani" pa ne vem čeprav je pred mano. Nisem niti probal. Vse predvajam s PC-jem saj nima smisla z enim nerodnim daljincem šarit korak po korak. Tudi WMC in podobne zadeve ne uporabljam.

Če ti je prioriteta DLNA in podpora čimveč formatom so v prednosti Samsungi.

mat xxl ::

Ja na Sonyih bolj malo teh naprednih stvari dela, slika pa je razred zase, sam lahko povem še, da se Philips krepko skrije pred Sonyem !

mailer ::

Jaz sem pa ravno slišal da ima Sony kar dobro urejeno podporo predvajanja vsaj osnovnih formatov (avi, xvid, divx, mpeg2, mpeg4) in eden redkih ki podpira tudi predvajanje podnapisov (upam, da s šumniki). Plazma nekako odpade, ker ne bo namenjen samo za filme ampak občasno tudi za drugi monitor namesto prenosnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

sennheiser ::

Ne bo držalo. Sony predvaja najmanj. Podnapisi so problem. Če hočeš multimedijo je to LG ali Samsung. Pa sony se ne more primerjat po tehnologiji niti po sliki z ostalimi. Če pa še ceno dodamo kot faktor, potem pa sploh ne.

Če iščeš tv z belim robom, je pa to več ali manj edina izbira.

Han ::

Imaš tudi Samsunga s svetlim okvirjem, npr. UE46D6510.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

romci ::

A se kje v SLO sploh (se) da dobit 50PZ550? Ceneje.si najde samo eno stacuno, pa se tam je dead link na produktno stran...
-- not all those who wander are lost...

tomi77 ::

Pozdravljeni, gledal sem marsikatero temo tukaj na slo-techu...in bolj ko berem manj mi je jasno kaj naj vzamem. Torej iščem tv ekran 40"-42", budget nekje okoli 900-1000eur.
Gledal sem LG-je ki jih marsikdo priporoča tukaj na forumu. vendar mi ni nič jasno o teh modelih kakšen panel imajo. Ker ko sem zasledil ravno tej modeli ki jih gledam imajo verjetno Edge LED panel...in to so modeli LG 42LW5500 oz. LG 42LV570S...mi lahko kdo to potrdi? ker namreč sem bral da ta tehnologija ni glih uredu...
ker tudi na začetku sem gledal Sony KDL-42EX720...pa ravno zaradi Edge panela sem jo izpustil iz izbora.

ima kdo kakšen nasvet oz. kakšen predlog za dober in kvaliteten LED TV?

hvala...lep pozdrav
Core2Duo E6400 ; ASUS P5B; Ram OCZ 4 GB DDR2 ram, 4x 1GB PC2-6400, 800MHz;
Sapphire ATI HD 3870 ; 2x Seagate 7200.10 320GB SATAII;

Zico4 ::

Če si pameten, potem vzemi 50" plazmo, npr. LG 50PV350. Ima odlično sliko in še cel kup denarja ti ostane.

roCkY ::

Proizvajalci so dobesedno ponoreli kar se modelov tiče. Na trgu je cca. 2000 LCD/LED in cca. 200 plazem. Sem pa mnenja, da se v tej sezoni med slednjimi najde več neglede na rang v katerem se kupuje. Pod 42" pa ploskega ekrana nima smisla kupovat. Smotrno pa je gledat 50"+.
Za nekaj manj denarja in nekolko slabšo sliko LG. Nekje vmes je Samsung. Za malček več pa Panasonic.

antonija ::

Za nekaj manj denarja in nekolko slabšo sliko LG. Nekje vmes je Samsung. Za malček več pa Panasonic.
Verjetno je tole bilo misljeno kot: "Ce ne opazis razlike med temi tremi je LG najboljsa izbira, ce si malo bolj picajzlast bo samsung verjetno OK, ce pa se vedno vidis razliko se bo pa treba stegnit in vzet panasonic.
Sam kje na lestvici so pa vsi drugi? Sony, Philips in drugi?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Ni čisto tako. Razlike so minimalne. Ali jih pa sploh ni. Eni in drugi imajo boljše in slabše modele. In niso vedno dražji tudi zares boljši.

;-) ::

Kakšna je vzdržljivost LCD televizorjev proti katodnim ?

Kaj je boljše za TV da laufa cel dan, ali da se vklopi/izklopi 10x na dan ? Kako dolgo delovanje se pričakuje in zanima me še če so pogoste okvare pri LG-jih.

Spajky ::

;-) je izjavil:

Kakšna je vzdržljivost LCD televizorjev proti katodnim ? Kaj je boljše za TV da laufa cel dan, ali da se vklopi/izklopi 10x na dan ? Kako dolgo delovanje se pričakuje ...

Katodnik deca težko poškodujejo zaradi teže in debeline ekranskega stekla. Če TV-ja ne rabiš več kot eno uro, ga izklopi; parkrat na dan mu ne bo škodilo; 10x pa je že malo huda ... Delovanje moderne elektronike se zadnje čase ponavadi izteče kmalu po izteku garancije ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Potem rabljen LCD Tv ni nikakor smiseln nakup ?

Spajky ::

Nikoli ne veš (kot pri rabljenih avtih in pri vsaki rabljeni stvari); lahko imaš srečo in te bo še leta služil; vprašanje kaj rabiš in za koliko keša! In kako se je delalo z njim (koliko ur je dotični TV delal v resnici do zdej).
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

V osnovi je pri LCD TV-jih problem osvetlitev (backlight). Klasičen visokonapetostni (elektrolumiscentni)backlight zelo rad (in slej ko prej crkne). Pri LED osvetlitvi se to zgodi zelo redko, LED backlight tako rekoč ne crkuje. Problem je le, da so LCD ji z LED backliht-om občutno predragi. Zato so predvsem za večje diagonale TV precej boljša izbira plazme (LG, Samsung ali Panasonic).

Kupil sem LG 37" in za sedaj par dni sem zadovoljen, dal sem slabih 200€ od znanca in vem da ni bil prižgan vse skupaj več kot 10x. Je pa res da ima kako leto in pol že. Sedaj se bojim da bom nabavil vse kar še rabim zraven potem bo ckrnil in bom rabil novega in bo strošek še tolk večji.

So kaki "testi" ali kak "indikator" z katerim lahko vidimo da gre lcd proti koncu ?

Pa še to me zanima. Se računalnik "matra" in grafična na prenosniku če gledaš filem preko HDMI kabla in se lahko zaradi tega pregreje?

Kateri model 37" LG LCD pa imaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zico4 ()

lg 37lc3r

MrStein ::

Zico4 je izjavil:

Problem je le, da so LCD ji z LED backliht-om občutno predragi.

Ma ni take razlike več. Edge-lit so recimo tam od 50 EUR dražji.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SkyEye90 ::

..pa še pri EDGE LED se ob temni sliki opazi, da je rob bolj svetel (ni pa krize) (;

Zadnjič sem opazil LG LCD-je s podporo prikaza 3D slike brez aktivnih očal, z nekimi posebnimi očali brez baterij, brez sinhronizacije? Kaj to v praksi deluje, v čem je fora?

Okapi ::

Televizor ima poseben polarizacijski filter pred zaslonom, gledaš pa s polarizacijskimi očali.

O.

Okapi je izjavil:

Televizor ima poseben polarizacijski filter pred zaslonom.

Torej taka tehnologija kot je v kinu? Ampak kino ima dva projektorja, vsak ima svojo polarizacija. Ima TV potem dva display-a? Baje, da moraš pa gledati pod pravim kotom, to drži?

Vsaka druga vrstica (se mi zdi da navpična) je drugače polarizirana. Ni treba pod pravim kotom gledati, je pa verjetno vidni kot manjši kot sicer.

O.

Vertikalni vidni kot je nekoliko manjši, horizontalni pa precej večji.

;-) je izjavil:

lg 37lc3r

Ta model je iz leta 2006, HD ready. Nisem prepričan, če je še vreden 200 EUR.

http://www.backoffice.be/prod_uk/LG_Ele...

Dal sem 180. Nisi prepričan ?
Na bolhi ne dobiš 37" za ta denar. Upam samo da nebo hin vsak cajt pa je to to.

kmetek ::

sam en velik LOL lahko rečem....ko bo crknilo boš pa izven garancijsko popravljal? 8-O

Hvala obema. Sicer na prvi pogled zgleda ta 3D tehnika super, moram jo videti v živo. Ampak slabost je pa verjetno v tem, da je tudi polovico manjša resolucija posamezne slike, kar skupaj verjetno ne nanese tako podrobne slike kot 2D 1080p. In še..240Hz? Kje spet okoli prinašajo? Človeško oko tega sploh zazna ne.

Je pa zanimiva zadeva, o tem bom vsekakor še malo pobrskal po spletu (:

kmetek je izjavil:

sam en velik LOL lahko rečem....ko bo crknilo boš pa izven garancijsko popravljal? 8-O

se popravila sploh izplačajo ? kaj ponavadi odpove ?

PrimozR ::

Ccc ;-), zakaj kupuješ rabljeno robo, raje bi kupil nov TV v Comshopu!!

slabost je pa verjetno v tem, da je tudi polovico manjša resolucija posamezne slike,
Drži, ampak po drugi strani je polovico manjša tudi 3D ločljivost televizijskih oddaj (v primerjavi s filmi na blu-rayih), tudi pri televizorjih z aktivnimi očali. Pri 3D filmih se praktično ne opazi. In ogromna prednost so poceni očala, če bi rad filme gledal v malo večji zasedbi. Prednost je tudi ta, da aktivna LCD-očala malo bolj zmanjšajo svetlost in kontrast slike kot polarizacijska. Skratka, v vsakem primeru se moraš odločit za nek kompromis.

O.

PrimozR je izjavil:

Ccc ;-), zakaj kupuješ rabljeno robo, raje bi kupil nov TV v Comshopu!!

Ker ga v bistvu nisem niti potreboval, pa sem mislil da sem onemu naredo "uslugo" da ga vzamem sebi pa pač korist da bo še en čas delal. Pa še mišlenja da je 180 al 190 prava cena za tak TV, zdaj pa vidim da vrjetno se mu izteka življenska doba kolikor pravite.

Aja kmeteka jeb** =) Lol na kablu si mi stal

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

SkyEye90 je izjavil:

Hvala obema. Sicer na prvi pogled zgleda ta 3D tehnika super, moram jo videti v živo. Ampak slabost je pa verjetno v tem, da je tudi polovico manjša resolucija posamezne slike, kar skupaj verjetno ne nanese tako podrobne slike kot 2D 1080p. In še..240Hz? Kje spet okoli prinašajo? Človeško oko tega sploh zazna ne.

Je pa zanimiva zadeva, o tem bom vsekakor še malo pobrskal po spletu (:

Ravno zaradi tega, da se doseže resolucija 1920x1080 v 3D je potrebna višja frekvenca 240Hz, oziroma 200Hz .
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

;-) je izjavil:

kmetek je izjavil:

se popravila sploh izplačajo ? kaj ponavadi odpove ?

Ne sekiraj se. Dokler dela, naj dela. Potem ga boš dal v reciklažo. Ali pa čez kakšno leto ali dve staro za novo.

fpbs je izjavil:

Ravno zaradi tega, da se doseže resolucija 1920x1080 v 3D je potrebna višja frekvenca 240Hz, oziroma 200Hz .

Mešate hruške in jabolka.
Z 3D očali vsako oko vidi 540 vrstic pri teh tehnologiji.

(in 3D filmi imajo polno ločljivost)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

6151 ::

Kateri 50" tv je trenutno najboljši p/p za okoli 800€?

Lp
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

MrStein je izjavil:

fpbs je izjavil:

Mešate hruške in jabolka.
Z 3D očali vsako oko vidi 540 vrstic pri teh tehnologiji.

(in 3D filmi imajo polno ločljivost)

Nič ne mešamo hruške in jabolka: http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

Če iam LCD matrika 1080 vrstic, od tega jih je 540 za levo in 540 za desno oko, jih z višjo frekvenco, algoritmi in nevem še čim pač ne morejo podvojiti. Sicer ne razumem najbolj te skice, oziroma v čem je point, ampak še vedno možgani potem sestavijo 1080 vrstic skupaj, še vedno je to le navidezno.

PS_ kot minus za te pasivne 3D zaslone piše, da imajo slabšo sliko pri gledanju 2D vsebin, zaradi manjše resolucije (ni pa mi jasno, zakaj).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkyEye90 ()

Tu ti zelo lepo piše, kako se to doseže:
Before the Cinema 3D technology worked like this: During a time period of 1/200 seconds the TV showed 2 frames; 540 lines for the left eye and 540 lines for the right eye.
The new algorithm shows 4 frames instead of 2 during the 1/200 second time frame. It shows 1080i for the left eye and 1080i for the right eye.

Glede 2D vsebin pa prvič slišim, da bi bila slabša slika.
Moraš vedeti, da sta se s prihodom LGejeve pasivne tehnologije ustvarila dva nasprotna tabora. Samsung , Sony in Panasonic z aktivno tehnologijo, ki s protipropagando hočejo izničit prednosti pasivne LGejeve tehnologije. Zato jaz vsakomur svetujem, naj gre v trgovino in naj si na lastne oči prepriča, katera tehnologija je boljša. Mene je v nekaj minutah prepričala pasivna tehnologija.

Preden preberem linkano stran (bom takoj ko to pošljem): A se polarizacija na ekranu s frejmi spreminja ali je vedno ista?
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Aha, ker je firmware update, najbrž ne.
Slika je 540 linij za vsako oko.
Nihče ne reče, da je slika slaba, samo dejstva navajamo (oz. iščemo, če ni jasnih izvorov informacij).
Motiti se je človeško.

A se polarizacija na ekranu s frejmi spreminja ali je vedno ista?
Polarizacijski filter na zaslonu je hardware, fiksna optična zadeva pred LCD-jem, nič se ne spreminja.

O.

Sem si ogledal 3D sliko pasivne tehnologije v živo. Problem je, da moraš biti pod pravim kotom, posebno gor-dol, ker z višine vidiš dvojno sliko, kot brez očal.
Ker pa ni nobenega utripanja (kot pri aktivni 3D sliki) pa je to veeeelik plus, meni se na prvi pogled zdi kar dober korak naprej.

Kar pa se tiče FullHD, pa se mi zdi, da če 540 vrstic v 1/200 sekunde predvajaš 2x, ali 4x, jih je še vedno le 540. Enako, če imaš 50, 100 ali 200Hz LCD, resolucija se s tem ne spreminja.
1080i način bu moral pomeniti, da se za levo oko naprej pokaže 540 sodih vrstic, nato 540 lihih vrstic, enako za desno. Ker pa se polarizacija vrstic ne spreminja, pa to ni mogoče. Sklepam tako, lahko se motim (:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkyEye90 ()

antonija ::

A ni bilo napisano da so polarizirani stolpci, ne vrstice? Kar naj bi tudi bil razlog za manjsi vertikalni vidni kot... Se pravi vsako oko se vedno vidi 1080 vrstic, samo vsak drugi stolpec je potem neviden (za drugo oko).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

xmifka ::

Meni se zdi dokaj ugoden nakup (LG 50PV350 Plasma (50", Full-HD, 600Hz) za 529€ ) http://hukd.mydealz.de/deals/lg-50pv350...

LP

mijav7 ::

Ali je ta tv dobra izbira? Ali za ta denar dobiš kaj boljšega?

xmifka je izjavil:

Meni se zdi dokaj ugoden nakup (LG 50PV350 Plasma (50", Full-HD, 600Hz) za 529€ ) http://hukd.mydealz.de/deals/lg-50pv350...

LP

LG 50PV350 je best buy in je več kot vreden svojega denarja!
««
129 / 154
»»