» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
122 / 154
»»

Keyser Soze ::

V bistvu se tam z dvemi jurji v žepi počutiš kot en revež. Imam občutek, da te sploh ne jemljejo resno.

Kar se tiče pa 21:9, je pa tako, da ga ne bom kupil, ker še ni materiala za ta TV. Pri novem TVju se mi gre predvsem za polni izkoristek pri gledanju "blockbusterjev", kateri so ponavadi v "kinematografskem" formatu. Zato 21:9. Pri gledanju običnega programa v 16:9 ali celo 4:3 me sploh ne moti črn trak okoli slike. Niti za to ne rabim 50"+ TVja.

@Dromar
Sem malo pobrskal po spletu, pa sem našel par postov ljudi, ki jih je zmotil brum VT20 serije. Eden na avforums.com je celo napisal, da je vrnil zadevo pod garancijo zaradi tega. Rizična zadeva

Plus videl sem, da začenjajo proizvajalci počasi pošiljat ven 2011 modele. Med drugim tudi VT30 serijo in pa pasivne 3D TVje. Zna bit pametno zdajle mal potrpet, da vidimo kaj pokažejo prvi testi.
OM, F, G!

Dromar ::

Kak tv sploh imaš trenutno? Si še na katodi al maš že nek LCD/plazma TV? Ker če maš LCD ali plazmo, potem VSEKAKOR počakaj na nove modele, ker konec koncev nekega velikega napredka itak ne bo pri običnih programih, bo pa velika razlika, če počakaš teh par mesecev...
Če maš katodo bo vsaka nadgradnja dobra :D

SkyEye90 ::

Kar se tiče 3D tehnologije je tako: imaš 3D predvajalnik in 3D material? Če imaš, potem OK. Če pa misliš gledati navadne filme in programe v 2D, z opcijo, da ti TV sliko spremeni v 3D, pa ti priporočam najprej dober ogled tega početja, ker niti malo ni ok (televizor ene predmete postavi v ozadje, druge v ospredje, pa čeprav ni rečeno da je to prav, velikokrat deluje narobe (voditelj, ki sedi za mizo je včasih bolj spredaj kot miza, za katero sedi..) in ni prijazno za oči - je "krneki" :)

Tudi sicer ta 3D ni nek presežek tehnologije (vsaj zaenkrat še ne). Priporočam ti, da greš v Harvey-a v Lj, kjer imajo veliko TV-jev kjer predvajajo 3D material in lahko primerjaš med sabo modele. Mene pri vseh zelo moti utripanje tistih očal, za ogled 5 min dolge risanke še nekako sprejmem, da bi pa dve uri gledal skozi tista očala je pa nemogoče..bi sledil vsaj glavobol.

Torej, priporočam ti nakup cenejšega 2D televizorja in počakaš še kakšno leto, dve, potem pa kupiš kaj boljšega.
Trenutno se mi zdi, da smo ravno nekje, kjer so srednji modeli postali dokaj dobri, tisti višjerazredni pa še ne vredni svojega denarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkyEye90 ()

neki4 ::

Jaz na tvojem mestu ne bi pretiraval s prvim nakupom. Če je to tvoj prvi velik tv, potem bodi čimbolj zmeren s ceno.

Z garancijo je pa tako, če je kakšna napaka na tvju( v elektroniki ali bilo kaj notri) in s časoma vidiš da prihaja do motenj na tvju, recimo kockanje in podobne težave ti tudi garancija ne pomaga in je lahko samo kos papirja. Sicer lahko prideš na servis, prepričaš serviserja, on ti bo sicer prvič lahko notri zamenjal ploščo, vendar ni nujno da to odpravi napako. Problem je dostikrat težko odkrit. Recimo tv ti lahko dobro dela na telemachu, ki ima modulacijo qam64, na modulaciji qam256 ti pa dela probleme. Tako da, če pač nabašeš na slab tv ali serijo ti dostikrat ne pomaga nobena garancija, je pa dobra za tolažbo.

glistovje ::

Pozdravljeni!

mene pa zanima kateri LCD ali led lcd bi bil best buy do ranga 400EUR, pa naj bo recimo v big bangu kjer bi ga dobil na obroke....

Uporabljal bi ga za igre, občasno filme, tv ter spletno brskanje.

pa s čim bi bil bolj zadovoljen 66cm led lcd ali 81 cm obični lcd? vaše mnenje... :)

@Dromar
Imam LCD, ampak je IMO star 4 leta. 32". Kar je aboslutno premalo. Nakup novega ne uide v tem letu. Naslednji bo pa OLED čez kakšna 3-4 leta IMO. Zato moram kupit dober TV, da bo future proof.

@SkyEye90
3D je samo candy za risanke, pa kakšen film sem ter tja. Običnega 2D signala nimam namena pretvarjat v 3D ker to ni to. Prvenstveno bo TV namenjen užitkom ob "blockbusterjih" na BDjih. 3D materiala se da pa tud že čist dovolj veliko dobit. Majo v vsaki štacuni vsaj par 3D BDjev, če ne pa eBay reši dan.
OM, F, G!

destiny ::

Glede na to kolk denarja misliš porabit za TV bi jest počakal na letošnje modele. Panyji 2011 so končno tudi vizuelno lepi.

imi ::

Kdaj pa lahko pričakujemo nove Panasonic plasme (naprimer 55" GT30) v Sloveniji in kakšna bo približna cena?

Lansko leto se mi zdi da je G serija prišla konec marca, V pa nekje sredi maja... ali pa aprila :D .. sm že malo pozabil. Cene bodo verjetno precej podobne kot so bile ob izidu ekvivalentni modeli iz leta 2010, torej 50'' VT30 bo najbrž cca 2200EUR, 50'' GT50 pa verjetno okoli 1800EUR.

So pa to špekulacije ki so zrasle na mojem zelniku, da ne bo pomote ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: destiny ()

ABX ::

S/G 20 serija od Panasonica je bila na razpolago že Marca 2010.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

makomako ::

Pozdrav!

Imam eno vprašanje, glede resolucije tv-jev!

Zdaj, če si kupim tv hd ready tv z resolucijo 1024x768 pikslov, zakaj naj bi bilo to boljše za gledanje sd signala, kot pa če bi imel full hd tv. Imam total tv.

Pa še nekaj, če bi na tem 1024x768 tv-ju predvajal film .mkv z resolucijo 1280x720 ali potem ni celotna širina filma na zaslonu tv-ja(torej zaradi tega, ker ne gre 1280 prikazat, pač pa samo 1024 pikslov).

Lp

Okapi ::

Ni nujno bolje. Odvisno od televizorja, kako izvede prevzorčenje iz navadne ločljivosti na višjo ločljivost zaslona. Kakšnega posebnega pravila tu ni.

Filme s 720p pa boš videl cele, ker zopet elektronika prevzorči na ločljivost zaslona, v tem primeru navzdol.

O.

torej bi bilo za kupit to plazmo panasonic p42c3e, tukaj je review:

http://hdtelevizija.com/2011/02/15/rece...

je hrvaška stran in to plazmo zelo hvalijo. Zanima me še kaj pomeni: Pokretna rasolucija(hr)=720 Linij

Menim, da to ni slaba televizija glede na to da se dobi v Sloveniji že za 450 evrov. Ne vidim pa smisla da bi kupoval fullHD, ker bom gledal tv z razdalje okrog 3m ali malo manj, saj z te razdalje ne ločiš več med hdready in fullhd. Gledal bi pa kakšne 70% divx ali 720p.mkv ostalo pa FTA satelitska.

Obtajata pa še alternativi od lg-ja LG Electronics 42PJ350, LG Electronics 42PJ550, in Samsung PS42C450.

Kaj bi izbrali?

A obstaja še kakšen slo. forum, kjer se dokaj aktivno debatira o TVjih? Al pa kakšen tuj magar, ki je preverjeno vreden ogleda.
OM, F, G!

zile ::

avforum.si
avsforum.com (najboljši tuji)

Kebab11 ::

Zdravo, odločili smo se za NX810, saj nas je trgovec v Sony Centru prepričal, da se HX900 ne splača kupovati, ker plačaš le ime, vendar (razen v zelo zelo osvetljenem prostoru) ne nudi ničesar več.
Sedaj pa me zanima kako to, da LG LE5300 predvaja Blu-ray z USBja (720p, 1080 še vedno ne predvaja), tale sony, ki je stal 4x toliko pa predvaja samo AVI filme in še to s klučka, ki je formatiran na FAT32. Kaj lahko storim, se lahko dokupi kakšen trdi disk, ki je namenjen prav temu, da lahko zdownloadam blu-ray in si ga ogledam na NX810? Na LE5300 je slika 720p blu-raya enkratna... na NX810 pa lahko gledam le original blu-raye, kar pa bi čez leta naneslo kar precejšen strošek.

Najlepša hvala in lp!
Obiščite mojo spletno stran

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebab11 ()

Okapi ::

Kupiš še en NMT za 100+ evrov.

O.

MrStein ::

Kebab11, greš z NTFS ključkom v trgovino ali servis (za TV, ne ključek) in rečeš, da ne dela.
Če muti, mu poveš, da NTFS obstaja že skoraj 20 let in da se od tako dragega TV-ja pričakuje, da podpira industrijske standarde. Potem zahtevaš denar nazaj.

makomako je izjavil:

torej bi bilo za kupit to plazmo panasonic p42c3e, tukaj je review:

http://hdtelevizija.com/2011/02/15/rece...

je hrvaška stran in to plazmo zelo hvalijo. Zanima me še kaj pomeni: Pokretna rasolucija(hr)=720 Linij

LCD ima težave s prikazom gibanja, zato so uvedli to resolucijo gibanja, da se meri, kako dobro mu to uspeva.
Plazma nima teh težav, zato dobi maksimalno oceno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Nene, ni problem kluček... NX810 sploh ne bere nič drugega kot FAT32...

kaj je NMT? Oz. če je to tisto kt zunanji trdi disk, namenjen predvajanju vsega boga, katerega priporočate. Mora biti nekaj extremnega, da bi lahko koristil vse funkcije, ki jih nudi

Zgodovina sprememb…

Aja, nesporazum, sem hotel rečt, da greš k prodajalcu/serviserju TV aparata.
Motiti se je človeško.

Žal to ne pride u poštev, ker je že fiksno montiran na zid in je dokaj prevelik za kakšno raznašanje sem in tja... bolj me zanima ta rešitev, kot je kakšen Blu-ray player, ki bi predvajal še filme iz USB oz. NMT. Vendar bi potreboval dokaj kvalitetnega

Dr_M ::

Kateri so letosnji modeli plazem od Panasonica?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lahko jim načeloma težiš, da podprejo NTFS v naslednji izdaji frimware-a.
Zelo verejtno laufa Linux in je to tak že itak podprto.

Za taki kiks pri 2 jurja bi jih jaz tak nahrulil, da bi policija prišla... :P
Motiti se je človeško.

djordjevic ::

To ima Sony zgleda eno tako grdo razvado. PS3 tud ne podpira več kot FAT32.
No grave is deep enough to keep us in chains.

A drugače, če priklopim tale NMT na TV (prek HDMI kabla), zdownloadam Blu-ray 1080i (prb 14gb), ga bo lepo predvajalo na TV?

Jap. :) Samo glej, da kupiš NMT, ki ima dovolj velik disk in ki prebavi vse potrebne formate slike in zvoka.

Bi mi lahko svetoval enega, ki definitivno "prebavlja" najboljši kvaliteto blu-raya? Je to 1080p/mkv? Lepo bi prosil :)

Sam sem našel tele:
http://www.mimovrste.com/artikel/217014...
http://www.mimovrste.com/katalog/2589/o...

Nad 300EUR za ta predvajalnik ne bi rad šel :) In še to, ali bom potem sploh še potreboval navaden Blu-ray predvajalnik, kot je npr. : http://www.mimovrste.com/artikel/111006...

Če mi lahko kdo navrže malo informacij o tem bi bil zelo vesel :)

My advice? Kupi PS3 (ki vsebuje blu-ray player), vštekaj mrežni kabel in streamaj filme z računalnika pred PS3 Media Server programa.

Ps3 imam vendar prek USB prav tako predvaja smo fajle do 4gb (FAT32). Media stream ima pa TV že vgrajen

No, ok, vsaj problem blu-ray playerja imaš torej rešen. Osebno sreamam filme in serije prek wirelessa, ampak se pri bluray ripih in načeloma vsem, kar je nad 720p, začne zatikati, nisem pa se še spravil, da bi potegnil giga kabel od ruterja do PS3 in za vedno rešil to težavo. :P

Saj to, jaz potrebujem nekaj, da se bo dalo gledat blu-ray 720p in 1080p, kabel pa ne pride v poštev. Sicer imam net 10mb/s, vendar po mojem ne bo dovolj, bom videl :D grem sprobat zadevo... vseeno pa bi rad kakšno besedico več o teh NMT zadevah (WD TV live hub ipd)

Točno tako kot sem rekel, za karkoli nad DVD kvaliteto je wireless prečibak in pride do zatikanja :(

Kebab11, jaz ti priporočam WDTV Live, ki stane pod 100evrov, bere vse formate slike in zvoka, le BluRay-ROMa nima. Dokupiš še en zunanji disk, pa je.
V kolikor bi želel gledati še BluRay filme na ploščkih, potem si lahko kupiš še en poceni BluRay predvajalnik, ki bodo kmalu tako poceni da bodo dostopni vsem.

Zakaj bi pa potreboval BR predvajalnik če pa že ima PS3?

Sem spregledal :) potem pa sploh super (PS3 je itak best BR player). Torej le WDTV Live in zunanji disk pa bo.

Kaj misliš s tem zunanjim diskom? Ali nimajo tile WD TV (live in hub) že sami po sebi 1 TB placa in delujejo kot trdi disk s prednaloženim softwarom za gledanje filmov, ki jih preneseš iz kompa prek wirelessa na ta vgrajeni trdi disk? Drugače pa hvala :)

V zakup torej potrebujem tak NMT, na katerega lahko fajle pošiljaš iz kompa direktno na trdi disk NMT-ja prek wirelessa. Je to možno dobiti?

Zgodovina sprememb…

X-treamer?

Ne razumem tega, kako je s trdimi diski pri teh stvareh. Kaj bi se bolj splačalo:
iXtreamer ali Xtreamer pro:
http://simali.si/shop/artikel.php?id_ar...
ali
http://simali.si/shop/artikel.php?id_ar...

Kaj poleg tega še potrebujem, da bo vse povezano karseda najboljše? Kako je s prostorom, saj nikjer ne piše koliko ga ima?
Je potrebno dokupiti npr: http://simali.si/shop/artikel.php?id_ar...

Kaj pa je to? http://simali.si/shop/artikel.php?id_ar...

Še to, da me pri zvoku pri blu-rayju ne bo kaj "zaj***"... kako je z dts, nujno mora preproznati vse oblike zvočnega zapisa

Zgodovina sprememb…

WDTV live nima nič diska, zato moraš dokupiti zunanjega. WDTV live+1TB disk je ceneje kot WDTV Live Hub, podpora formatom pa je enaka.
Pri WDTV Live dela vse, tudi DTS. Za prostorski zvok ima le optični digitalni izhod. torej potrebuješ še ojačevalec z optičnim vhodom. V kolikor ti je dovolj stereo zvok, povežeš samo HDMI ali pa preko chinch povezave. Predvajalnik ima DTS downmix, torej zna vse pretvoriti v stereo v kolikor nimaš zunanjega ojačevalca z optiko.

Sem se odločil za iXtreamer + wifi antena + 1,5TB prostora. Upam da bo vse delovalo kot bi moralo :)
Poleg tega pa sem naročil še nek Logitech Harmony controler, ki baje na vse te stvari deluje super. Upam da je to to, ker sem ogromno časa porabil, da sem preučil vse možnosti.

Žal mi dodaten zunanji HDD ne pride v poštev, ker je stanovanje v zelo "minimalističnem" slogu in bi bilo neumno postavljati preveč stvari pod TV, drugače pa je to zamarsikoga izvrstna rešitev :) Hvala!

Yoni ::

Kebab11 je izjavil:

Točno tako kot sem rekel, za karkoli nad DVD kvaliteto je wireless prečibak in pride do zatikanja :(

Tole ne drži čisto. Jaz imam wrt54gl in nanj priklopljen en komp preko kabla in prenosnik preko wirelessa, ki je priklopljen potem na tv. Če dam na prvem kompu recimo v sharing recimo en 720p film, potem preko wirelessa na prenosniku dela popolnoma brez težav. SiolTV, ki ima bistveno nižji stream, pa ne dela. Nevem zakaj.

720p filmi imajo bitrate ponavadi okoli 6Mbit/s, 1080p pa tja do 15Mbit/s... (približno). Torej mora vse it preko Wi-Fi-ja brez težav (ki pa je vsaj 54Mbit/s z dobrim signalom in tja do 20 s slabšim), in preverjeno tudi gre. Siol pa nevem zakaj ne gre gladko, če ugotoviš Yoni mi sporoči :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkyEye90 ()

Imam tale wireless: http://www.mimovrste.com/artikel/250002...
Pa ne zadostuje :s

SkyEye90 je izjavil:

Torej mora vse it preko Wi-Fi-ja brez težav (ki pa je vsaj 54Mbit/s z dobrim signalom in tja do 20 s slabšim),

802.11g (prejšnji standard, 54Mbps bruto) gre v praksi tam do 24 Mbps. Idealni pogoji. S kakšnim trikom mogoče več (vsaj reklame tak obljubljajo).

802.11n (trenutni standard) pa nese tudi 100 Mbps (spet dober signal in položaj zvezd...).
Motiti se je človeško.

Preko n standarda gre tud več, če imaš dual band.

Mare3 ::

LP. Čez približno 1-2 meseca bom kupil nov tv, v mislih sem imel velikost 107cm ker bi bilo 127cm verjetno preveliko za v mojo sobo. Nekako se bolj nagibam k plazmi je pa čisto vseeno tudi če je lcd. Torej katerega priporočate pa da je cene okrog 500EUR po možnosti manj. Hvala.

@Mare3

Jaz imam isti problem kot ti, pa gledam to plazmo PANASONIC plazma TV TX-P42C3 HD ready, jo imaš pri mediamarket za 450EUR. Res da nima ful nekih priklopov, samo slika je pa menda majka za 450EUR. Če ne misliš priklapljat gor veliko naprav je pomoje kar uredu.Lahko pa počakaš kak mesec da pridejo novi modeli, pa se bo videlo potem kaj se splača.
review je tukaj: http://hdtelevizija.com/2011/02/15/rece...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: makomako ()

OldSkul ::

32PFL8605H LED TV Philips

če koga zanima je v mercator spletni trgovini 485EUR, kar je takole na prvi pogled odlična cena.

Yoni ::

SkyEye90 je izjavil:

720p filmi imajo bitrate ponavadi okoli 6Mbit/s, 1080p pa tja do 15Mbit/s... (približno). Torej mora vse it preko Wi-Fi-ja brez težav (ki pa je vsaj 54Mbit/s z dobrim signalom in tja do 20 s slabšim), in preverjeno tudi gre. Siol pa nevem zakaj ne gre gladko, če ugotoviš Yoni mi sporoči :D

g standard boš težko spravil čez kakih 22-23mega v praksi. 1080p nisem še sprobal vendar bi moral delat, 720p vem da dela brez težav. Zakaj pa sioltv ne dela mi pa ni jasno. Sem sprobal že vse in na koncu obupal. No ampak to ni tema tega topica....

Ali mi lahko kdo razloži zakaj nobenega filma, ki ga zdownloadam v 3D obliki ne vidim na Sony NX810, imam tisto napravico ki omogoča 3D in 3D očala... bi mi lahko kdo postal na privat kakšen link, kjer lahko za poskušino zdownloadam kakšen film oz vsaj sample, da bi videl kako 3D deluje.

Hvala!
««
122 / 154
»»