» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
9 / 154
»»

daiwa ::

Ko smo že glih pri plazmah im lcdjih me zanima nekaj. kakšna je razlika pri porabi elek. toka pri lcdju in plazmi enakih diagonal?

Pija ::

Pozdravljei,

Že lep čas iščem LCD 26" z PIP-om, ampak pravim PIP-om, torej slika v sliki TV-TV oz. slika ob sliki TV-TV, ne pa vse ostale izpeljanke, ki jih najdeš npr.: TV-PC ali TV-DVD, slika ob tekstu, tekst na sliki....
Kaj pomeni oznaka: 1×tuner, 2×tuner?

Obiskal sem veliko strani proizvajalcev, ampak vsak ima glede te funkcije svoje označbe oz. razlage.

Prosim za nasvet od nekoga, ki ima tak LCD oz. natančnen opis oznake za to funkcijo.

Lep pozdrav,
Primož

delfinus ::

to mumbo: pametna odlocitev. LG ima res dobro sliko, sem tudi sam pred nakupom preizkusal in si ogledoval TVje. Nihal od CRT, preko LCD in na koncu izbral plazmo. Kar se tice 50' plazme bi verjetno pri 4m bilo to ze kar vredu. Sam imam 42' in jo gledam iz 3m in bi lahko komot gledal se kaksne 30 - 50 cm blizje in to navaden signal. HD signal pa tako ni problem gledat z 2m. Kar se tice navadnega TV signala preko kabelske lahko recem, da je slika na plazmi celo boljsa kot na CRT Sonyu, ki ga imajo starsi. Kvaliteta signala ni vprasanje. Pri LGju je potrebno na zacetku najti prave nastavitve, ki nam najbolj pasejo. Vsekakor toplo priporocam ogled te teme AVForums - LC42PC1R/D Owners Thread, kjer bos dobil mnogo nasvetov. Na strani 5 teme na AVForums so tudi nastavitve, ki jih je dobro uporabljati prvih 200 ur. Kasneje lahko uporabis te, ki jih navajam jaz v tej temi tukaj. Fora vsega je, da na zacetku ni dobro imeti kontrast previsoko.
Kar se tice Xboxa je prikljucen. Je prva verzija Xboxa. Prikljucenega imam preko RGB kabla na SCART 1, kjer je RGB vhod na teh LGjih. Slika pri divx je odlicna in ni videti kaksne posterizacije ali kockic. V glavnem plazmo najvec uporabljam prav za to, da gledam filme preko xbox. Kar se tice pa HD kabla za xbox pa se nisem dobil odgovora od uporabnika kekca (glej temo XBOX divx player in se vec), kjer je govoril o tem, da je nabavil YPbPr kabel in tako povezal xobx, a pozabil oddati opazanja. Ta kabel je drugace kar tezko dobiti. Bolj ali manj se ga dobi samo preko E-baya. Vprasanje je samo kako je Xbox prve generacije sploh sposoben predvajati HD signal. Morda bi s kaksnimi Divx, ki so HD resolucije se slo, DVD pa verjetno, da ne, je za moje pojme procesorsko malce presibak.

--
to daiwa: LGji 42' imajo porabo 310W, vendar pa je to porabo potrebno meriti, ce bi bila slika 100% bela in to non stop, kar pa seveda nikoli ni. To se pravi, da poraba pade takoj na 70-80% te vrednosti, ce pa imas se Low power opcijo prizgano pa je te porabe se manj. Pri LG LCD je poraba cca 200W za isto velikost screena (primer LG 42LC2RR). Na racunu za elektriko se mi plazma ne pozna.

--
to Pija: ce rabis true PIP potem glej da ima TV 2x tuner, le v tem primeru bos lahko to imel. Ce bo 1x tuner in v navodilih navedeno PIP, bo samo TV slika + slika z DVD, VCR, XBOX, PC.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

glinik ::

Pred kratkim sem gledal Philipsove plazme in LCDje. Po pravici rečeno sem bil presenečen nad kvaliteto slike pri LCDjih. Barve so bile na nivoju, črna je že skoraj prav črna, ... itd. Seveda še imajo določene slabosti, ampak so že to malenkosti.

ČE hočeš ometi sliko v sliki (PIP), potem ima TV 2 tunerja. Zadeva je uporabna ko imaš kabelsko TV. Ampak stvar se precej zakomplicira, če želiš recimo digitalno TV. Potem potrebuješ dvojno opremo, saj potrebuješ za vsaj tuner svojo opremo. Teoretično imaš tedaj 2 TVja. Koliko časa gledaš oz, uporabljaš PIP 5-10%? Konec koncev je doplačilo za "2. TV" dokaj poceni, tako da stanje ni tako slabo :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Timmah ::

Seprav se noben nima 32" Samsung LCD TV, da bi mi povedal kako se obnese ?
donde esta francesca

MadMicka ::

Hja, moja sestra ima tegale samsunga.

Mislim, slika je slaba, tj. slabša kot na dobrem starem CRT-ju. Pri tem govorim o gledanju slike preko kabelske TV. Pa tudi gledanje DVD-jev ni nič posebnega. Mogoče zato, ker imajo EURO prikjuček iz TV-ja na DVD predvajalnik. Vprašanje, kakšna slika bi bila, če bi imel DVD predvajalnik z DV izhodom.

mumbo ::

Beda, LG 42PC1RR ni mogoče dobiti preko bolha dobaviteljev. So vse razprodane in nove pridejo po novem letu. Pravijo vsi, ki sem jih klical za ta model, da je zelo veliko zanimanje, a jih žal trenutno ni mogoče dobit. Še vedno sem v dilemi za 50". Kakšna bi bila gor kvaliteta divx dvdripov?? Je to prevelik zaslon za te videje? Gledal bi iz 4 metrov.

Pomoje ne, iz 4m bi blo fajn. Kot pravim, sam bi lahko divx na 42' preko xboxa gledal z 2,5m komot brez, da bi videl kaksne anomalije ipd... Sedaj gledam iz 3m.

Ce nujno rabis disk pol tko nimas kaj primesljevati vzames RR izpeljanko, ce pa ne rabis pa premisli, o 42PC1R ali pa 42PC3R. Slabost pri 42PC1RR je samo to, da ne mores spravit posnetega materiala iz HDD na kaksen drug medij. 42PC1R in 42PC3R (zdaj vecinoma z oznako 42PC3RA) imata 2 HDMI, 42PC1RR pa ima mislim da samo 1 HDMI vhod. Specifikacije na strani. Glej pod spezifikationen.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

Aasimar ::

Če ste še vedno v dilemi - moj nasvet (cca. 2 leti izkušenj): plazma all the way, sploh za SD. Glede firme: LG je sigurno price/performance in imho zelo dobra izbira. V veeečjem cenovnem razrededu (in kakovostnem) pa hudi panasonici, pioneeriji in podobno. Glede velikosti pa vsaj 42", manj se ne splača. Raje več. Idealno 65".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Aasimar ()

javaman ::

Se strinjam: plazma je boljsa kot LCD. Diagonala pa naj bo cim vecja.

Rad bi opozoril, da HDD postane problematicen pri digitalni TV (SIOL, T2) in je v resnici neuporaben. Kar se posname na HDD, se ne da posneti na kaksen DVD in se ne da snemati za npr. kaksne sorodnike. Raje priporocam 1R in se kaksen zunanji DVD/HDD snemalnik.

T-h-o-r ::

A tega sonya se splača kupiti?

Features:

# High Definition-ready - Sky HD starts spring 06!
# Integrated digital and analogue tuner with extra Freeview channels
# S-PVA panel - a radical new type of pixel structure: 1366 x 768 pixel resolution for more life-like colours; extremely high 1300:1 contrast for realistic reproduction of dark areas; 8 millisecond response time for fast moving images
# 178° viewing angle for great viewing across the room
# SRS TruSurround & BBE Digital Sound for excellent sound quality
# 3D comb filter
# Picture freeze
# Silent start & quiet power on
# 1 HDMI input for High Definition sources
# PC input
# 1 Component input
# 2 RGB sockets
# Swivel base - easy to change the screen position
# VESA-compatible for wall mounting (SU-WL31 wall mounting stand required)

pride pa 280 jurjov v bigbangu, vzameš pa ga lahko na 24obrokov brez obresti....

MadMicka ::

Hja, odvisno, kaj želiš. Če želiš odlično sliko in boš večji del gledal preko LCD TV kabelsko TV, potem pač takega LCD TV-ja ne smeš kupiti. Če pa nimaš prav veliko prostora in ti je kvaliteta slike na drugem mestu, potem pač greš v nakup. V vsakem primeru pa v prodajalni sprobaj različne variante.

hulahup ::

Ola! Sem že neki mesecev nazaj pisu, pa bom zdej končno nabavu tegale LG-ja. Sem ga šel gledat v big banga, pa me je zmotil to, da je bila slika ne najboljša pri navadnem TV signalu (ampak to gre verjetno pripisati slabemu signalu - čeprav je grozen ko vidiš enega navadnega Philipsa, k vsi pljuvajo čez njega pa ma pixel plus 2 in zgleda slika super). Ampak HD je seveda super duper, in mene predvsem zanima tole. Nameravam kupiti tudi nov komp, ker zdele mam ene super stare gare, me pa zanima če je kartica z DVI dovolj za HD-tv.

Računalnik bi v bistvu mel kot media center. Grafična na plazmo, zvočna v 5.1 sistem (kar še moram kupiti ampak to je druga zgodba za čez nekaj plač). Se mi bolj splača investirati v nov računalnik in kupiti torej grafiko, matično in procesor (ker mam vse tok staro da moram vse posodobit - to bi prišlo, sem računal ene 50-60k), al je boljš da kupim DVD komponento z dobrim zvokom in diskom in vsem tem. Tu me najbolj moti to, da pol moram vedno vse pečt na DVD-je ko hočem neki gledat na Plazmi pa še če s kakšnimi čudnimi formati se mi ni treba drkat, ker lahko vedno vse softversko rešim na računalniku. Mal zakomplicirano, vem, sem naštel ene par vprašanj, ampak upam da lahko kej pomagate.

Tomaz27 ::

Za HDTV rabis kako od graficnih, ki podpira strojno ze HDTV, recimo geforce 7900, 7600 itd. Je pa vrei met pol se en novi procesor, ker drugace ti bo stekalo, jaz mam core 2 duo 6300 in 7600 gs kartico pa dela bp in je procesor manj kot 25 % obremenjen, prej sem mel pa athlon 2800+ pa ni slo gledat brez zatikanja sploh.

Madmicka, a slika bi bila slaba zato, ker je televizor slab, ali zato, ker je majhen? V našo dnevno sobo večjega ne spravimo 0:)

Pa ko sem se v trgovini malo igral s sliko, se mi niti ni zdela tako slaba

Pa še nekaj, koliko je pomembno kontrastno razmerje???? Ker sem našel samsunga iste velikosti, vendar ima kontrastno razmerje 5000:1 pa stane 360k sit

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

to hulahop: kar se tice ogledovanja po salonih je tako, da imajo tam najveckrat tako slab signal, da ni za nikamor. Mar bi vsaj priklopili kaksen film direkt iz DVD, ni potrebno HD, ker tisto je tako ze prevec kvalitetno in ne vidis kaj zmore tv pri malce slabsem signalu. Sam imam navadno kabelsko in lahko zatrdim, da je slika na LG plazmi boljsa kot na CRT Sony. Seveda zelo pomembne so tudi nastavitve za kontrast, barve, ostrino, vklopljeni nekateri XD filtri za izboljsavo slike, tudi vsako barvo posebej lahko nastavljas R-G-B. za LGje je znano, da imajo po defaultu kontrast na 100% kar je obcutno prevec. Ce je signal slab pa se s taksno nastavitvijo kontrasta vidijo prav vse anomalije se mnogokrat bolj grozno. V razstavnih salonih si verjetno nasi prodajalci res ne vzamejo toliko casa, da bi vsako TV optimalno nastavili, ker to zahteva kar nekaj poznavanja in cas.

Zgodovina sprememb…

hulahup ::

kul. Vzel bom Lg-ja, sem zdej že 99% prepričan, zanima me pa a je nakup dobre grafife in proca (torej vse skup 100k zame, ker moram nabaviti še matično in ram) edini način da bom proizvajaš HD? Satelitske si še ne bom ubodu, rad bi pa zadevo seveda uporablja tudi za HD tv, pa me v bistvu zanima kaj je najcenejši način da ga lahko doma gledam . Torej vsebine zdownloadane z neta. A je to nov komp, ali kakšna komponenta ali pa xbox. Torej kako na najbolj kvaliteten in najcenejši način dobim HDTV na plazmi?

Ce bos mel LGja le ta podpira naslednje resolucije 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i.

HDTV mode je 720p (progessive scan) in 1080i (interlaced - non progressive scan). Da bos dosegel to na LG ju bos priklopil ali prenosnik preko VGA, ali XBOX360 preko VGA ali HDMI ali YPbPr kabla, DVD s HDMI izhodom ob gledanju HD vsebine preko HDMI kabla ali pa bos priklopol HD Amino preko HDMI za gledanje TV programa. Trenutno v Sloveniji HD program ze ponuja T-2 (8 programov) pogoj, da imas res dobro linijo, najboljse optiko.

Naj pa povem, da je slika tudi zelo dobra, ce gledas navadno sliko na nizjih resolucijah, npr DivX. Sam najvec to plazmo uporabljam za gledanje divx fimov preko XboXa, priklop imam preko RGB kabla, slika je ze tukaj super!

lp, D.

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

maš dnar za plasmo 400...a gledaš divx....naravnost fenomenalno >:D :\ :D

Kato ::

Ni vse dostopno na dvd-jih (no očitno je) ,ampak probi ti dobit vse Star Treke na dvd-jih. Recimo v Slo jih sploh ne boš dobil, če pa jih , boš pa plačal čez 400 kosov.

Redman ::

A mi en lahko pove, kako nej na plazmo LG 42PC1RR priključim slušalke? Mam navadne slušalke, ki imajo klasičen izhod.

jELKO ::

Doma smo se odločili, da nabavimo novo TV.

Glede na tole tabelo, sem se ze skoraj odločil za 32'' LCD TV: manjša poraba, daljša življenska doba in boljša resolucija pri enaki velikosti.

Po prebiranju tega foruma, sem že ker pošteno zmeden, ker vsi priporočate PLAZMO, saj sem predhodno mislu, da je slabša izbira. V prid jim gre, da pri skoraj enaki resoluciji, dobiš večjo površino zaslona(npr:32''( Philips 32PF7331-1366x768 ali Samsung LE-32R72B-1366x768) LCD-TV ma podobno resolucijo kot 42'' PLAZMA(LG 42PC1RR-1024x768)), večji kontrast, boljše barve.

Zanima me pa naslednje:
1. Pred kakim letom, sem nekje prebral , da so PLAZME slabše od LCD-jev, vsaj kar se tiče plina, saj naj bi barve zbledele po določenem času in da je potrebna menjava plina. A to še vedno drži?

2. delfincek: je malo više napisu, da ta PLAZMA podpira 1080i, pa me zanima, kako prikaže ta plazma vseh 1080 vrstic, če pa ma resolucijo 1024 x 768? A ni ta resolucija za prikaz 720p? V čem je razlika progessive scan in interlaced - non progressive scan?

3. Zanima me še, kako je z garancijo preko zastopnikov iz BOLHE? Saj je cena preko njih dokaj nižja, kot jo imajo nekateri trgovci.

Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jELKO ()

Mi smo kupili tistega Sonya, ki ga je micka tako skritiziral, pa se nam zdi super slika, na dvdjih tako ali tako, pa tudi kabelski programi so super, slika je precej boljša kot na starem televizorju tako da mislim da je tu podobna stvar, kot na forumu o igrah, kjer nekateri trdijo da na 1024×786 resoluciji ali z manj kot 80fpsji ne morjo igrat iger:\

to Redman: Kabel naslednje vrste, ki si ga lahko prakticno izdelas sam. Na eni strani L+R chinch priklopljen na Audio out na back panelu plazme, na drugi strani kabla mini ali maxi jack female konektor (odvisno od tipa konektorja od slusalk), kamor potem priklopis slusalke.

to Jelko:

1. nikoli ni drzalo. Plina ne mores nikoli zamenjati. Zivljenska doba panela novejsih plazem je 60.000 ur. Naj povem, da sem v 5 mesecih kar jo imam gledal natanko 400 ur (counter na LGju tako pravi). Torej mi bo potemtakem trajala se naslednjih 62,5 let. Not. Verjetno bom se zamenjal kaksno tv, dve ali tri prej, pa kaj druga bo sigurno prej odpovedalo kot pa panel.

2. 1080i se nanaša na stevilo vrstic, s katere je sestavljena slika. 1080i -> interlaced pomeni signal, ki se hkrati razteza na 540 vrsticah, medtem ko 720p -> progressive pomeni raztezanje slike na vseh 720 vrstic hkrati, zato 720p zgleda boljse kot 1080i. Hkrati se torej pri 1080i obdeluje vsaka 2 vrstica. Zacne se z 0 2 4 6 8...., naslednji cikel je 1 3 5 7.....

3. vozijo direktno iz Nemcije, kjer so te zadeve dosti cenejse kot tukaj, garancija je...

lp, D.

Zgodovina sprememb…

Zivljenska doba panela novejsih plazem je 60.000 ur.

Ja samo a ni tako, da bo npr. slika cez 10k ur slabša kot po npr. 50urah?

to delfincek:

Hvala za odgovore.

pri lcd-ju backlit svetloba z urami zgublja belobarvo in tezi k modri, tako da tudi tu ni idelano

po 60.000 urah LCD lampa crkne, pri plazmi pa le svetilnost pade na polovico

soti ::

@ jelko:

Jst sm nabavu LCD preko bolhe! Dobil sem original nemški račun in nemško garancijo!
Prodajalec mi je zatrjeval, da je to garancija, ki velja po vseh državah EU.

Pol sm pa malo sam poklical naokoli po servisi (kar priporočam tut tebi, da boš 100%) pa so mi rekli, če nimam slo garancije, jo ne morem uveljavljati pri nas. Nato sem ponovno klical prodajalca, ki pa mi je rekel da če bo kaj narobe naj pokličem njega in da itak tak televizor nikoli ne crkne.

Men tv dela v redu zaenkrat. Ko pa bo kaj narobe, pa ne vem kaj bo.

Bodi zelo prviden!8-)
LP Jernej

to soti

Mogoče garancije ne upoštevajo, ker ni transporta izvedel generalni zastopnik za Slovenijo - to je samo moje mišljenje (mogoče se motim).

Kakšne so lahko okvare na PLASMAH, ki se zgodijo med transportom? Nekje sem zasledil, da so dokaj občutljive?

Tukaj se predvsem govori o LG 42PCxx.
Zanama me, če ima kdo še kake izkušnje z SAMSUNG plazmami npr: PS-42E71H cena na bolhi približna LG-jevim? So kake hibe pri Samsung plazmah?

brko23 ::

Saos!
Kot večina tukaj se tudi jaz soočam z problemom lcd ali plazma... Sem tudi sam mnenja da plazma je boljša ampak to s plinom mi ne da mira, zanima me namreč naslednje:-po kolikšnem času je že opazna razlika v delovanju ( temnejša slika itd...)
- ali je res da plazme večje od 100cm imajo ventilatorje za hlajenje in so potemtakem glasne?
- pomen "vžgane slike" pri plazmah ko npr.slikas toji nekaj časa? Ali je to samo začasno in se potem vse vrne v normalno stanje ali ostane za vedno vžgana?
- gledal bi preko digitalnega signala ( T - 2 ) - ali so kakšni problemi?
- Všeč mi je model LG 42PC1RR ampak ali obstaja isti model brez diska ( cenejši )
- tisti ki imate plazmo ali se pozna na rečunu za elektriko ( ker ima pač večjo porabo?
- ali je možna stenska montaža za vsako plazmo in lcd ali le za določene in ali pride oprema zraven ali se mora dokupiti?
- ali so kakšni problemi z povezavo z računalnikom ( TV - OUT ) in ali bi normalno laufale igrce na plazmi al lcd-ju ali pa filmi?
- kaj pa je z SONY-U ( Bravia )? Ker sem opazil da Sony-a na forumu nihče ne omenja LG pa očitno prevladuje, ali je potemtakem LG najbolša znamka za nakup?
- Ali je možna montaža na zid za model LG 42PC1RR, ker bi jo imel na zidu približno 2 metra visoko ( prej sem zasledil, da ni lepo da je visoko na zidu? Zakaj? )

uffffffffffff :8) , sem pa res malce zatežil, upam da vam nebo težko odgovoriti na vse to saj 400k ni malo denarja za TV!
Hvala lepa! :D

to brko23
- ali je res da plazme večje od 100cm imajo ventilatorje za hlajenje in so potemtakem glasne?

Pol majo skoraj vse ventilatorje.
- Všeč mi je model LG 42PC1RR ampak ali obstaja isti model brez diska ( cenejši )

Obstaja in sicer LG 42PC1R - ta je brez diska, maš pa tudi LG 42PC3R - ta je pa še brez AV4(avdio in video priključki na stranici).
Poglej si kako stran nazaj, maš še slikce od vseh teh LG-jev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jELKO ()

BigFoot ::

- kaj pa je z SONY-U ( Bravia )? Ker sem opazil da Sony-a na forumu nihče ne omenja LG pa očitno prevladuje, ali je potemtakem LG najbolša znamka za nakup?

Osebno bi rekel da se Sony Bravia TVji na tem forumu ne omenjajo tako veliko kot LGji zato ker so dražji. Sam si sedaj že dva tedna lastim Sony Bravia KDL-32V2500 (ta najdražji Sonyjev 32" LCD) in sem super zadovoljen. Je pa res da je cena pri nas kar zasoljena, 390 jurjev.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Mi smo tudi kupili Sony Bravia KDL S2030, pa je super

to brko23:

-po kolikšnem času je že opazna razlika v delovanju ( temnejša slika itd...)
Po 60.000 urah naj bi svetilnost padla na polovico. Torej ob obcasnem gledanju v cca. 50 letih.

Nekatere imajo, druge ne odvisno od proizvajalca, modela. LG ga nima.

- pomen "vžgane slike" pri plazmah ko npr.slikas toji nekaj časa? Ali je to samo začasno in se potem vse vrne v normalno stanje ali ostane za vedno vžgana?
LG nima teh tezav, Pioneer naj bi imel s tem nekoliko vec problemov. Locimo med screen burn in screen retention. Screen burn ostane vzgan do konca. Pri LG ni noben uporabnik (ref. AVforums) govoril o tem, pride pa lahko do screen retentiona, ki se ga da preprosto odstraniti ze z gledanjem dinamicne slike ali pa white wash cca. 10s in odplakne vse stran. Imas pa se tu varovalko orbiter, ki to preprecuje. Sliko premakne vsaki 2 minuti po x in y osi

- gledal bi preko digitalnega signala ( T - 2 ) - ali so kakšni problemi?
Ne.

Kot ze povedano LG 42PC1R je brez diska, LG 42PC3R je pa se brez AV4 vhodov na strani. Vse screen paneli so isti, tudi nastavitve v menuju so iste. LG 42PC1R in LG 42PC3R imata 2xHDMI, LG 42PC1RR samo 1xHDMI.

- tisti ki imate plazmo ali se pozna na rečunu za elektriko ( ker ima pač večjo porabo?
Ne.

- ali je možna stenska montaža za vsako plazmo in lcd ali le za določene in ali pride oprema zraven ali se mora dokupiti?
Je mozno pri vecini plazm. Stensko stojalo moras kupiti posebej.

- ali so kakšni problemi z povezavo z računalnikom ( TV - OUT ) in ali bi normalno laufale igrce na plazmi al lcd-ju ali pa filmi?
Zakaj bi uporabljal TV-out za priklop preko racunalnika, ce imas tu VGA ali DVI vhod, lahko tudi HDMI, ki daje neprimerljivo boljso sliko.

Sony ima zelo visoke cene in ne izdeluje vec plazm. LG je v mojem raziskovanju bil najboljsi kar se tice price/performance, tudi z najmanj tezavami iz straight from the box (ref. Avforums).

- Ali je možna montaža na zid za model LG 42PC1RR, ker bi jo imel na zidu približno 2 metra visoko ( prej sem zasledil, da ni lepo da je visoko na zidu? Zakaj? )
LGje je mozno montirati na zid. Sam ne bi nikoli dajal tako visoko plazme. Sam jo imam sedaj na originalnem podstavku v visini oci, ko sedim in gledam naravnost, vrat me zato ne boli. Spodnji rob plazme je na cca. 55cm, zgornji na cca. 125cm. Ce bi jo montiral na steno bi le ta bila v mojem primeru nekje na visini 90cm (spodnji rob) in 160cm (zgornji rob), ker bi jo pac prilagodil pohistvu. Sicer pa plazmo gledas sede in je fino, da imas center plazme nekje v visini oci lahko nekoliko visje.

lp, D.

SepoX ::

Gledam mal tele LG-je in sem opazil, da tega 42PC3R ni na nemški strani in je samo 42PC3RA, ki ima samo 1xHDMI. Primerjam pa z Panasonicom TH-42PV60E in je cena kar različna. Pa tale Mediamarket - pozna kdo tole?

Torej dilema - 42PC3R/42PC1R/TH-42PV60E. Pri panasonicu me moti to, da nima PIP. A LG ima dva tunerja, da lahko gledaš 2 programa naenkrat ali moraš dvd+tv?

to SepoX: LG je deklariral tako 42PC3R kot 42PC3RA napacno. Imata 2x hdmi. Poglej moj post na prejsnji strani, se slikce so zraven. Tudi sam, ko sem kupoval je pisalo tako za 42PC3R. Praksa je drugace.

42PC3RA je s srebrnimi zvocniki na strani, druga je enako (ref. Avforum). LG 42PC1RR ima 2x tuner, LG 42PC1R(A) in 42PC3R(A) imata 1x tuner, torej tu ne bo PIP brez, da bi mel poleg se en tuner ali pa drug vir: dvd, xbox... Sicer pa je ta PIP za moj okus bolj malo uporaben in se ga prakticno nic ne posluzujem.

Mediamarket pa poznam, je zanesljivo in je garancija + racun, vozijo pa z Nemcije.

Preberi se malce avforums http://www.avforums.com , imas temo in vnesi v search imena plazem, pa preglej 1 stran teme kjer je faq za LG KLIK AVforums in 30 zadnjih postov pri obeh modelih TV, da dobis obcutek, kje so lahko problemi in kaj je dobro.

Zgodovina sprememb…

Surfar ::

Eto fantje, ravno ko sem mislil da so tile nova serija samsungovih panelov dobra izbira, spet vidim da so plasme pa še vedno baje boljše... Sedaj pa res ne vem...

Namreč kupujem 40-42" model. Po pregledu cen in vsega, sem se že skoraj odločil za LCD 40" Samsung najnovejše serije Samsung LE-40R71B
http://geizhals.at/a188842.html oz. Samsung LE-40S71B http://geizhals.at/a208038.html Torej cena okoli 1300 evrov...

Po prebiranju te teme pa sem spet skeptičen ali je moja odločitev pravilna... Torej vidim da so sicer plazme cenejše od teh 2 zgoraj, sicer imajo horizontalno ločljivost malce manjšo 1024 pik, HD pa naj bi imel 1280 pik, kako je sedaj s tem, LCDji imajo 13xx pik, torej več?
Pravite da so ti LGji super, a potem priporočate tele:
http://geizhals.at/a195368.html
http://geizhals.at/a219520.html

Sedaj res ne vem kaj naj vzamem, rad bi imel tv na steni montiran, nekje na 1m višine, kako je sedaj s tem... Aja kaj pa 50" LG: http://geizhals.at/a210045.html cena je kar ugodna...

Torej ko potegnemo overall slabosti in prednosti, kaj kupit sedaj za prihodnost.

Lepo se zahvaljujem za pomoč!
Kaj pa sony-ev model KDF50E2010 ( 50" )??? V nemčijise ga da dobiti za 1399 eurov?
kateri je bolši? LG-jev 42PC1RR al ta SONY KDF50E2010??? Ima kdo kakšne izkušnje? Kaj priporočate?
Hvala!

Pravkar sem malo brskal po netu za sony-a... Kaj pa to pomeni - TV Type > Back Projection LCD ?? Ali je to LCD ali kej drugega?
Gledal sem pa na tej strani ker zgleda v sloveniji ga ni nikjer
sony

pomeni 50cm globine

KDF50E2010 je projekcijski televizor , globina je pa 41 cm in ne 50 cm.

Pa se to pri sonyu gre za HD compatible in ne HD ready. Kar pomeni nizjo resolucijo.

to izig: ce ze LG potem 42PC1R, ker opazam, da je cenovna razlika v primerjavi z 42PC3R prakticno izenacena. Pred mesecem je bilo se znatno drugace. Ce imas pa prostor pa pravo razdaljo od TVja potem pa ubodi 50'. Ima tudi nekoliko vecjo resolucijo kot 42' model.

Kvaliteta screena in nastavitve so prakticno enake. Preveri pa v tej temi: LG 50PC1D/R

M1R3S ::

HDTV Whatever crap, kokrlkol gledaš, če maš navadno anteno si beden s HDTV in SRS Trusound XT,SXt, iz Equalizerji in oh in sploh si gnilo High D E F I N I T I O N beden.
Tk da, uzamte en beden LCD HD Ready(če veš kaj to pomen) TV(baje je to TV ja, zame je monitor) in parklucte tu na en beden čarunalnik(seveda je kupovanje bedičastih DVD in kakršnihkol snemalnikov and c.r.a.p. playerjov neumnost) in si zloudajte en docela beden IMAX-ov 1440 X 1080pixel film in uživajte v harmoniji največje kakovosti filma v hiperrealistični oko izdirajoči in parajoči flash radodarni grafiki na seveda ne najdražjem LCD TV(ali monitorju).
Na kratko: F*** TV's with prices above 700 Euro's

P.S.: Menda se v trgovinskih centrih pojavljajo neke plasma variante s cenami znižanimi s 4.700.000 na 2.400.000 še tedanjih SIT. WHAT A BULLSHIT. Sam slik'ca pa je a?

XboX360,Wii & PlayStation Will work on LCD's bought at prices lower than 700Euros ^^:D

Suhy ::

Kaj bi bila boljša odločitev,

Samsung LE32R32 za 170ksit
ali
Haan LC32IE21 za 154ksit ?

igra kaj vloge kontrast ki ga ima samsung 2000:1 proti Haan-u ki ki ima 1200:1, oz. svetilnost, ki jo ima Haan 600 proti Samsungu ki ima 500 ?

lp

M1R3S ::

Oba imata svetilnost v primerjavi z ostalimi "boljšimi" modeli svetilnost na nizki ravni, temu nebi dal prevelikega pomena. Kako si nastaviš barve na zaslonu je lahko samo in čisto tvoja odločitev. Sam kontrast nima ogromne vloge pri tem.

V primerjavi teh dveh navijam za Samsung, z oblikovnega, funkcionalnega in stališča.

Use in sploh vse je odvisno od vhodnih analognih ali digitalnih signalov, ločljivosti "filmov".
Uporabljam ga namesto monitorja pri rač., in sem z njim zelo zadovoljen.

Sorry, moja napaka. V mislih sem imel JVC-ja od 70" diagonale.

Suhy ::

aja, pr Samsungu nikjer ne piše, da podpira HDCP, ... je pomembno?

A ima kdo izkušnje s Panasonic plazmami? Gledal sem tale dva modela: TH-37PX60EH in TH-37PV600E. A imajo tudi podobno funkcijo proti vžganju slike, kot LG-ji?

Jaz sem bil tudi zaskrbljen s HDCP-jem, vendar sem prebral ,da je vključen v ˝HD-Ready˝ standard, je eden izmed treh pogojev za pridobitev tega naziva, HDCP imajo večinoma preko HDMI-ja.
««
9 / 154
»»