Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

djordjevic ::
http://www.mimovrste.com/artikel/217007...To bom jaz najbrž tudi vjagal - ima natanko tisto, kar rabim. Poročaj, kako se obnese.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Dredllooxxx ::
Edino kar me moti je to da nima podprtega formata DTS!!!!! Tale HDX1000 me pa tud že pošteno mika.
http://www.bobo-itstoritve.com/

Leks ::
Oj
Starši kupujejo nov TV
Gledali bodo izključno kabelsko TV (Triera, ki ima določene programe digitalne, večina analognih). Zaslon mora biti 32".
Kaj kupiti, predvidevam, da nekaj kar ima vgrajen DVB-C.
ali kupiti plazmo ali LCD z DVB-C ?
Ali obstaja plazma ki ima vgrajen DVB-C ?
Lp
Starši kupujejo nov TV
Gledali bodo izključno kabelsko TV (Triera, ki ima določene programe digitalne, večina analognih). Zaslon mora biti 32".
Kaj kupiti, predvidevam, da nekaj kar ima vgrajen DVB-C.
ali kupiti plazmo ali LCD z DVB-C ?
Ali obstaja plazma ki ima vgrajen DVB-C ?
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Leks ()

GregiB ::
Včeraj sem prek bolhe prodal gorenjev TV in naročil 42LG5030... Komaj čakam!!! Sem pa medtem brez TVja, pa imam več časa za kakšno knjigo... Tud vrei!
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

ant ::
@ LEKS
malo poglej za sony npr. v4500, w4000
mislim, da imata tale dva že vgrajen dbv-c in sta kar v redu glede na odzive s forumov
LP
malo poglej za sony npr. v4500, w4000
mislim, da imata tale dva že vgrajen dbv-c in sta kar v redu glede na odzive s forumov
LP

tx-z ::
Okej a mi lahko kdo tole razloži:
dans dobimo reklamo od harvey normana(vsaj zdi se mi) in je notr vmes tko pač kao 50Hz lcd, 100Hz lcd, pa 200Hz lcd.
In pol pač 3 slike in na uni od 50Hz je slika meglena, na 100Hz manj, na 200 pa kao čist čista, in piše da več k je Hz da bl je čista slika pa manj motna.
Kakor jst vem zazna človeško oko ~25fps (torj 25Hz) In je čist isti kur** če maš tv s 50Hz al pa 200Hz(čeprou za 200 nism še nkol do zdj slišu da bi obstajal, še za 100 Hz postaja zdj mau bl znano)...
Al ne?
dans dobimo reklamo od harvey normana(vsaj zdi se mi) in je notr vmes tko pač kao 50Hz lcd, 100Hz lcd, pa 200Hz lcd.
In pol pač 3 slike in na uni od 50Hz je slika meglena, na 100Hz manj, na 200 pa kao čist čista, in piše da več k je Hz da bl je čista slika pa manj motna.
Kakor jst vem zazna človeško oko ~25fps (torj 25Hz) In je čist isti kur** če maš tv s 50Hz al pa 200Hz(čeprou za 200 nism še nkol do zdj slišu da bi obstajal, še za 100 Hz postaja zdj mau bl znano)...
Al ne?
tx-z

Okapi ::
Fora je v tem, da je video posnet s 50 oziroma 25 slikami v sekundi. Pri hitro se premikajočih se predmetih, se predmet med eno in drugi sličico lahko že precej premakne in potem to vidiš kot netekočo sliko. Najbolj se to opazi, ko se hitro premika kamera, recimo pri panoramskih prizorih.
Pri 100 Hz tv digitalno zgenerira po eno novo sliko med dvema obstoječima, pri 200 Hz pa 3 nove slike. Te nove slike so nekakšno povprečje, zato je video bolj tekoč. S tem, da je učinek odvisen od tega, kako dobro tv generira te vmesne slike. Včasih zadevo še poslabša:-))
O.
Pri 100 Hz tv digitalno zgenerira po eno novo sliko med dvema obstoječima, pri 200 Hz pa 3 nove slike. Te nove slike so nekakšno povprečje, zato je video bolj tekoč. S tem, da je učinek odvisen od tega, kako dobro tv generira te vmesne slike. Včasih zadevo še poslabša:-))
O.

gpavlo ::
Lp,
Mene pa zanima katere zvočnike lahko proklopim na LCD TV (LG 32LG6000), ki ima samo digitalni in optični audio izhod (R+L). Do sedaj sem imel na starem CRT TV-ju, kar v Headphones priključek priklopljene Creativ zvočnike.
hvala,
Gregor
Mene pa zanima katere zvočnike lahko proklopim na LCD TV (LG 32LG6000), ki ima samo digitalni in optični audio izhod (R+L). Do sedaj sem imel na starem CRT TV-ju, kar v Headphones priključek priklopljene Creativ zvočnike.
hvala,
Gregor
Real Madrid CF
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gpavlo ()

tx-z ::
Točno vem kaj pomen, ampak ne vem če je naše oko sploh sposobno vidt razliko (glede na to da lahko zaznamo 25Hz).
tx-z

Kdo pravi, da zaznamo samo 25 Hz? To je minimum (OK, pravi minimum je 18), da je slika videti kolikor toliko tekoča. Zakaj pa misliš, da gamerji niso zadovoljni s 30 fps?
O.
O.

delfinus ::
to gpavlo. Ce si imel prek ear banance prikljucene creative zvocnike bos lahko tudi sedaj to tako imel, ce ima seveda TV izhod za slusalke. Kar se pa tice opticnega in digitalnega izhoda na TV. To pa lahko prikljucis samo na AC3 receiver, ki ti bo dekodiral digitalni audio signal.
lp, D.
lp, D.

gpavlo ::
Ne, LCD nima ear banance priključka. Potem je edina opcija nabava A/V recieverja? Katerega priporočate, za domačo uporabo, ne predragega.
Real Madrid CF

Televizor ima skoraj zanesljivo samo vhode na scartu, ne pa tudi izhodov.
Za receiver pa bo dovolj dober tudi najcenejši (od Yamahe, Sonyja, Onkya, Pioneerja ...), še posebno, če boš nanj priključil samo en par zvočnikov.
O.
Za receiver pa bo dovolj dober tudi najcenejši (od Yamahe, Sonyja, Onkya, Pioneerja ...), še posebno, če boš nanj priključil samo en par zvočnikov.
O.

trekking ::
Sam sem se po dolgotrajnem pregledovanju in branju in prepričevanju odločil za nakup plazme 37 colske, Panasonic, gledal bom v 95% televizijo in filme preko DVD-predvajalnika, oddaljenost je 3m, bo pa na steni. Zakaj pišem, če sem odločen, ker pač nisem prepričan, kje kupiti, ali v Avstriji pri electrics4you za 650 eurov ali pri Big bangu za 780, kjer pa majo zdejle 10% popust, torej pride 700 eurov. Pa še nekaj oznaka v Avstiji je Panasonic th37px80e, v big bangu pa th37pv80, po specifikacijah je vse isto razen, to se mi zdi, da manjka v big bangovi plazmi DVB-T, torej ...je ta DVB-T toliko pomemben, da ga rabim ali ne?
Imam pa digitalno kabelsko....
Hvala za kakršnokoli mnenje....
Imam pa digitalno kabelsko....
Hvala za kakršnokoli mnenje....

DVB-T ni pomemben, razen če bi rad imel na strehi svojo anteno. Pa še potem ti ne bi nič pomagal, ker AFAIK ta Panasonic ne podpira MPEG-4, ampak samo MPEG-2.
Pri modelih za vzhodno Evropo (pv) je sicer koristno biti malce previden, ampak verjetno se ti vseeno splača kupiti kar pri nas, zaradi garancije & servisa.
O.
Pri modelih za vzhodno Evropo (pv) je sicer koristno biti malce previden, ampak verjetno se ti vseeno splača kupiti kar pri nas, zaradi garancije & servisa.
O.

Zdaj si me pa presenetil, hočeš povedati, da mi aparat kupljen v celovcu ne bodo eventuelno popravljali na servisu v SLO ?

Najverjetneje ne (brezplačno v obdobju garancije), moraš pa preverit. Različne firme imajo glede tega različna pravila, ampak pri nas ti najverjetneje ne bodo popravljali niti Panasonica, ki ga kupiš v Mediamarketu v Ljubljani.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Najverjetneje ne (brezplačno v obdobju garancije), moraš pa preverit. Različne firme imajo glede tega različna pravila, ampak pri nas ti najverjetneje ne bodo popravljali niti Panasonica, ki ga kupiš v Mediamarketu v Ljubljani.
O.
Hvala za hiter odgovor. V Celovcu ga ta trenutek celo ni na lagerju...

bili_39 ::
Televizor ima skoraj zanesljivo samo vhode na scartu, ne pa tudi izhodov.
Tisti skoraj lahko prihrani nekaj 100 €. Na hitro sem pregledal manual na internetu in omenja scart vhode in izhode. SCART/AV adapterjev se mota po predalih kar nekaj, pa tudi drugače stane le nekaj €.
Sicer pa kakor kdo hoče. ;-)

kiFni ::
Za naročniške kartice (za zaklenjene digitalne programe) in za odkodirnik MPEG-4.
O.
In kakšen mpeg-4 dokoder mora bit.

CyberDuck ::
Nabavlam TV. Gledal sem tole http://www.mimovrste.com/artikel/135012... Uporabil bom SiOL TV ali pa Total TV + kaka konzola wii ipd. in seveda DVD oz. BlueRay ko bo... :) Ali je to primeren TV oz. kaj mi priporočate za tak denar kot je ta +- 200 EUR. Prosil bi za pomoč, ker sam pojma nimam o tem in nebi ratal brcnil v temo, ker le ni malo denarja.

djordjevic ::
Dodaj 10 evrov in kupi 7603, tisti ima ambilight.

No grave is deep enough to keep us in chains.

Jaz sem sicer zagovornik Ambilighta, ampak v tem primeru bi se vseeno odločil za onega brez, ker je kot TV malo boljši, vsaj po tehničnih podatkih. Je recimo 100 Hz, 7603 pa ni. Pa boljšo odzivnost ima (3 proti 6 ms).
O.
O.

CyberDuck ::
Potem se bom kar za to odločil. Zdej ma sam še tist ambilight matra, al bi rajš 7603 al 7403 :) Se bo treba odločit :P

pileluka ::
Zivjo!
Imam "problem", sploh zdaj ko prebiram vse komentarje.
Moja situacija: Kupujem 2 LCD tv 32" (cena nekje cca 500 EUR /kos, najbrz kaksen LG, mogoce sony).
Na enega se bo gledalo preko antene, na drugega preko kabelske (Telemach, mogoce v prihodnosti SIOL).
Tezava je: Kateri format je sedaj pomemben za 1. in 2 tv?
DVB-T, DVB-c.
Kaj ce TV nima DVB-C, ima pa DVB-t.
Ali bi mi lahko cimbolj preprosto odgovorili? Hvala!
Imam "problem", sploh zdaj ko prebiram vse komentarje.
Moja situacija: Kupujem 2 LCD tv 32" (cena nekje cca 500 EUR /kos, najbrz kaksen LG, mogoce sony).
Na enega se bo gledalo preko antene, na drugega preko kabelske (Telemach, mogoce v prihodnosti SIOL).
Tezava je: Kateri format je sedaj pomemben za 1. in 2 tv?
DVB-T, DVB-c.
Kaj ce TV nima DVB-C, ima pa DVB-t.
Ali bi mi lahko cimbolj preprosto odgovorili? Hvala!

brankan ::
Pozdravljeni,kupujem lcd tv pa rabim nekaj pomoči in nasvetov glede tega.Nagledal sem si Philipsa 32-ko,pfl 9603 in 9613,pa me zanima ,če je vredno plačati razliko za 100hz ,ki jih ima zadnji model.Zadevo mislim gledat iz 2,5-3m,(in če sem zadel velikost tvja)priklopljeno na siol tv (sagem sprejemnik),pa nevem kaj mi pride oz.ne pride v poštev pri vseh teh kraticah ala dvb in mpeg ov.Prosim vas za kakšen nasvet ali predlog,če se splača vložit denar v ta TV.
Lp
Brankan
Lp
Brankan

korelem ::
@brankan,
za 100Hz je najboljše, da si pogledaš razliko v kaki trgovini, ter se odločiš kaj ti bolj ugaja, nekaterim je všeč, nekaterim ne...
Glede na razdaljo pa bi jaz na tvojem mestu vzel vsaj 37-inčen, še raje pa 40/42, saj ti bo pomoje postala zadeva čez nekaj časa (pre)majhna. Sam čakam na dostavo 50-inčne plazme, gledal bom pa na razdalji circa 3m (+-20cm, odvisno od pozicije sedenja), ampak v glavnem HD material, tako, da me kvaliteta TV signala ne zanima preveč, ki pa je na manjšem enkranu manj opazna...
za 100Hz je najboljše, da si pogledaš razliko v kaki trgovini, ter se odločiš kaj ti bolj ugaja, nekaterim je všeč, nekaterim ne...

Glede na razdaljo pa bi jaz na tvojem mestu vzel vsaj 37-inčen, še raje pa 40/42, saj ti bo pomoje postala zadeva čez nekaj časa (pre)majhna. Sam čakam na dostavo 50-inčne plazme, gledal bom pa na razdalji circa 3m (+-20cm, odvisno od pozicije sedenja), ampak v glavnem HD material, tako, da me kvaliteta TV signala ne zanima preveč, ki pa je na manjšem enkranu manj opazna...

dejanslo ::
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
A je to dober nakup? Okvirni budget 500€, rad pa bi, da je full HD, ne samo HD ready. Predvajanja HD ne bo malo (HD nanizanke in podobno preko računalnika), dosti pa bo tudi gledanja normalnega kablskega kanala (dnevnik pa te fore).
Hvala :)
A je to dober nakup? Okvirni budget 500€, rad pa bi, da je full HD, ne samo HD ready. Predvajanja HD ne bo malo (HD nanizanke in podobno preko računalnika), dosti pa bo tudi gledanja normalnega kablskega kanala (dnevnik pa te fore).
There`s More Than One Way To Do It

trdoreh ::
Zakaj pa bi rad, da je full HD, da poveš prjatlom? Na 32" ne boš opazil razlike, verjemi! Raje kupi malo boljši HD Ready tv, predvsem ne od LG, ampak raje kak Samsung, Sharp, če dobiš za ta denar.
Lp

Dami ::
Nisem strokovnjak, sploh pa nisem primerjal nobenih tvjev v praksi, lahk samo povem da imam doma 40w4730 (kao 40W4500) in 46z4500. Zaenkrat razlike v sliki nisem opazu, je pa kvaliteta super. 40" imam v sobi povezanga na pc prek hdmi in slika je neprimerno boljša od 24" dell monitorja. Prav tako je super digitalna kablska. Kvaliteta programov je sicer še za divxi, sam je čisto gledljivo. Glede na to da smo mel do sedaj sony wega trinitron, sem čisto zadovoljen. Moti sam da W nima osvetljenega dalinca medtem k Z ga ma
. Oboje (plus denon 1909) kupljeno v medimarket.

Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

roCkY ::
Zakaj pa bi rad, da je full HD, da poveš prjatlom? Na 32" ne boš opazil razlike, verjemi! Raje kupi malo boljši HD Ready tv, predvsem ne od LG, ampak raje kak Samsung, Sharp, če dobiš za ta denar.
Lp
Za priklop na PC je treba vzeti FHD. Predvsem razlika v vrsticah se na desktopu še kako pozna. Širine pa tudi ni nikoli preveč. Ko je ekran enkrat doma ga nihče ne uporablja le za kak video pogledat.
Je pa 32" majho in kmalu postane premajhno.

Je pa 32" majho in kmalu postane premajhno.
Vse je odvisno od razdalje. Če gledaš z enega metra, je 32'' več kot dovolj.
O.

roCkY ::
Ja res je. Ampak ko se hočeš mal komot namestit....
Pri 46" imam probleme, ker je pri optimalni razdalji težko noge "spakirat v horizontalo"
.
Pri 46" imam probleme, ker je pri optimalni razdalji težko noge "spakirat v horizontalo"

Hvala!
32" mora biti zal zaradi prostora, 37" so pa naceloma itak ze izven mojega cenovnega razreda.. S FHD se ne bom hvalil pred nikomer, gre se mi bolj za uporabo na daljsi rok, ko bo najbrz gor obesen tudi racunalnik..
Sem sel danes pogledat to in slika se mi zdi super, je pa res, da ni neka jako vlka ;-)
32" mora biti zal zaradi prostora, 37" so pa naceloma itak ze izven mojega cenovnega razreda.. S FHD se ne bom hvalil pred nikomer, gre se mi bolj za uporabo na daljsi rok, ko bo najbrz gor obesen tudi racunalnik..
Sem sel danes pogledat to in slika se mi zdi super, je pa res, da ni neka jako vlka ;-)

Dami ::
Jaz gledam 40" z razdalje 2.5m in je malo preveliko. 37" bi mogoč bla meja. Sam pač manjši modeli niso isti k ta moj zato bo treba potrpet.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zdaj 1,5-4m, ampak dolgo ne bo vec tako.. Ful je dolga zgodba za tem, ki je ne bi cele razlagal :-)
V glavnem, 32" je pogoj, budget je okvirn, in v skladu s tem nisem nasel boljse od te LG.. Ker pa casa za globljo raziskavo trga nimam, o tvjih pa vem bore malo, sem povprasal se vas, da ne bi nabavil nekaj cisto mimo :-)
V glavnem, 32" je pogoj, budget je okvirn, in v skladu s tem nisem nasel boljse od te LG.. Ker pa casa za globljo raziskavo trga nimam, o tvjih pa vem bore malo, sem povprasal se vas, da ne bi nabavil nekaj cisto mimo :-)

da ne bi nabavil nekaj cisto mimo :-)
Zato igra razdalja od tv tu veliko vlogo. Če boš tv gledal iz razdalje od 1m naprej, verjemi, da je dovolj HD Ready tv. Zaradi mene pa lahko kupiš FHD, če se boš bolje počutil. Osebno bi raje kupil kakega Sharpa HD Ready, ki ima dosti boljšo elektroniko kot LG, je torej bolj zanesljiv in vrjetno ima boljšo sliko. Denar je tvoj...
Lp

Tu imaš dva tvja, ki sta imho vredu, vseeno pa ti svetujem, da si tv ogledaš v živo in presodiš, če ti ustrezajo.
Sony 550 eu
Samsung 520 eu
Lp
Sony 550 eu
Samsung 520 eu
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()

Hvala - če ju dobim na ogled, bom vsekakor razmislil!

Flyer ::
Zanima me kaj predlagate:
Kupujem LCD TV med 1100€ in 1400€ gledal bom na 3. metrih.
Katere firme so kvalitetne ?
hvala
Kupujem LCD TV med 1100€ in 1400€ gledal bom na 3. metrih.
Katere firme so kvalitetne ?
hvala

durrenmatt ::
philips, sony, panasonic, samsung in še kakšna. Če pa iščeš kaj ekstra pa poglej loewe.

Tomson ::
Po mojem mnenju kvaliteta LCD panelov sledi: Samsung, Samsung, Samsung, Sony, Sharp, Panasonic, LG, Philips
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Vse velike firme so dandanes bolj ali manj izenačene. Če katera izstopa (v plus), je to Pioneer, in to zato, ker v nižjih cenovnih razredih sploh nima modelov. Vse druge pa delajo različne modele, od povprečnih do dobrih in odličnih.
O.
O.