Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

gregor ::
če rabiš monitor za gledanje tv, filmov, blu ray... standard definition + high definition potem je po moje boljša plazma
če pa rabiš tv za prikop na pc, ps3 potem pa lcd.
plazme bolje prikazujejo SD in imajo boljše barve...črna ...
LP
če pa rabiš tv za prikop na pc, ps3 potem pa lcd.
plazme bolje prikazujejo SD in imajo boljše barve...črna ...
LP

Luciano ::
ALI JE ŽE KATERI IMEL TAK PROBLEM?
Pri mediamarket sem naročil sony kdl 37'' V4500, naročilo ni bilo problem. Dobavljen je bil pa sony kdl 37'' V4220.
Ker mu ni uspel dokazati da gre za isti model ga nisem prevzel (še).
Ali mi lahko kdo potrdi da gere za isti model? Trdil je, da je to iz nemškega trga, vendar na Sony.de tega modela nisem našel. Tudi PC Giga prodaja sony kdl 37'' V4500, ALI ima kdo izkušnje z njimi?
Problem je bil tudi pri DVD snemalniku naročil HX780 dobil HX785 (vendar tega sem vzel).
Pri mediamarket sem naročil sony kdl 37'' V4500, naročilo ni bilo problem. Dobavljen je bil pa sony kdl 37'' V4220.
Ker mu ni uspel dokazati da gre za isti model ga nisem prevzel (še).
Ali mi lahko kdo potrdi da gere za isti model? Trdil je, da je to iz nemškega trga, vendar na Sony.de tega modela nisem našel. Tudi PC Giga prodaja sony kdl 37'' V4500, ALI ima kdo izkušnje z njimi?
Problem je bil tudi pri DVD snemalniku naročil HX780 dobil HX785 (vendar tega sem vzel).

rklemen ::
Samo eno kratko vprašanje telebana: Se splača za gledanje 42'' plazme na cca 3m skeširat za full HD ali je HD ready OK?

Tomson ::
Absolutno se ne splača. Za na 3m, vzami HD Ready.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

PurPena ::
zakaj?
aja pa še, če ve kdo za kak spisek kateri lcdji imajo mpeg4?
aja pa še, če ve kdo za kak spisek kateri lcdji imajo mpeg4?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PurPena ()

Zakaj?
Ker pri razdalji 3-metrov in 42 palčnem zaslonu razlike med 720p in 1080p NI. Ok, razen z daljnogledom!
Ker pri razdalji 3-metrov in 42 palčnem zaslonu razlike med 720p in 1080p NI. Ok, razen z daljnogledom!

bozicek ::
Po dolgem casu sem tudi jaz ratal lastnik PX80 plazme.
Par vprasanj:
Ali tudi vam, ko vzgete TV neki malce zaskrta?
Kako hitro bere SD kartice? Imam gor okoli 300 slik in sem mislil da bo listanje po slikah tako hitro kot na racunalniku...Tukaj pa ko pritisnes naslednja kar bere in bere...
Kako priklopiti Amis komunikator na TV? Scart, RGB ali HDMI? Da ne bom sedaj po nepotrebnem kupoval kablovja.
Je na netu kje optimalna nastavitev TVja? Malce sem se ze sam igral, samo bi bilo super ce bi imel neko referenco in potem iz tistega vlekel ven tako, kot je po mojem okusu
Par vprasanj:
Ali tudi vam, ko vzgete TV neki malce zaskrta?
Kako hitro bere SD kartice? Imam gor okoli 300 slik in sem mislil da bo listanje po slikah tako hitro kot na racunalniku...Tukaj pa ko pritisnes naslednja kar bere in bere...
Kako priklopiti Amis komunikator na TV? Scart, RGB ali HDMI? Da ne bom sedaj po nepotrebnem kupoval kablovja.
Je na netu kje optimalna nastavitev TVja? Malce sem se ze sam igral, samo bi bilo super ce bi imel neko referenco in potem iz tistega vlekel ven tako, kot je po mojem okusu
Darila letos samo za poredne

Če misliš s tem da naredi "klik" potem ja.
Listanje slik je počasnejše kot na računalniku, ampak meni ni moteče.
Najbolje HDMI če že imaš na izbiro. Čeprav neke razlike pravzaprav ni.
Optimalnih nastavitev je kar nekaj na netu. Čeprav sem sam ugotovil da so optimalne nastavitve vsakim očem svoje. Na začetku mogoče Cinema mode in vse na sredino (čeprav tudi to menda ni več potrebno) potem pa po občutku. Meni osebno ala "optimalne" nastavitve niso bile všeč, sedaj ko imam nastavljeno po svojih potrebah je slika bistveno lepša. Vsaj za moje oči.
Listanje slik je počasnejše kot na računalniku, ampak meni ni moteče.
Najbolje HDMI če že imaš na izbiro. Čeprav neke razlike pravzaprav ni.
Optimalnih nastavitev je kar nekaj na netu. Čeprav sem sam ugotovil da so optimalne nastavitve vsakim očem svoje. Na začetku mogoče Cinema mode in vse na sredino (čeprav tudi to menda ni več potrebno) potem pa po občutku. Meni osebno ala "optimalne" nastavitve niso bile všeč, sedaj ko imam nastavljeno po svojih potrebah je slika bistveno lepša. Vsaj za moje oči.

gregor ::
tukaj imaš
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH4...
če pa imaš preveč časa pa si preberi vse to:
http://www.avforums.com/forums/plasma-t...
in boš marsikaj novega zvedel
pa ne pozabit za prvih 200 ur zmanjšat kontrast in svetlost da preprečiš burn-in....
lp
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH4...
če pa imaš preveč časa pa si preberi vse to:
http://www.avforums.com/forums/plasma-t...
in boš marsikaj novega zvedel

pa ne pozabit za prvih 200 ur zmanjšat kontrast in svetlost da preprečiš burn-in....
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor ()

Hvala gregor.
Vceraj sem se kupil HDMI kabel da vidim razliko. In sem kar razocaran.
Slika je mogoce za odtenek boljsa (minimalni odtenek), medtem ko SCART lepse rzteguje sliko (katerokoli nastavitev mu dam, bo ratzegnil sliko po celem ekranu, medtem ko HDMI dela povsod crne robove razen ce das celozaslonski 4:3) in pa na HDMI izgubis teletekst.
Glede na to da Amis nima niti enega HD kanala, se mi trenutno ne splaca HDMI
Vceraj sem se kupil HDMI kabel da vidim razliko. In sem kar razocaran.
Slika je mogoce za odtenek boljsa (minimalni odtenek), medtem ko SCART lepse rzteguje sliko (katerokoli nastavitev mu dam, bo ratzegnil sliko po celem ekranu, medtem ko HDMI dela povsod crne robove razen ce das celozaslonski 4:3) in pa na HDMI izgubis teletekst.
Glede na to da Amis nima niti enega HD kanala, se mi trenutno ne splaca HDMI

sthep ::
Mene samo zanima, če se da na lcd tv priklopit 5.1 zvočnike (imajo namreč 3 vhode za zvok).

kmetek ::
Ob poplavi LG LCD TV kateri bi izbrali?
LCD TV Sprejemnik 32'' LG 32LG3000, DVB-T najbolj osnovni
LCD TV SPREJEMNIK 32'' LG 32LG5000, DVB-T kao višji kontrast
LCD TV SPREJEMNIK 32'' LG 32LG5700, Full HD NOVO
LCD TV SPREJEMNIK 32'' LG 32LG6000, 100Hz LEP DESIGN + USB
Zdaj pa vprašanje, oddaljenost gledanja 2-2,5m....se splača sploh 32 ali raje 37'', čeprav za 37'' nimamo prostora :(
LCD TV Sprejemnik 32'' LG 32LG3000, DVB-T najbolj osnovni
LCD TV SPREJEMNIK 32'' LG 32LG5000, DVB-T kao višji kontrast
LCD TV SPREJEMNIK 32'' LG 32LG5700, Full HD NOVO
LCD TV SPREJEMNIK 32'' LG 32LG6000, 100Hz LEP DESIGN + USB
Zdaj pa vprašanje, oddaljenost gledanja 2-2,5m....se splača sploh 32 ali raje 37'', čeprav za 37'' nimamo prostora :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Gregor P ::
... sam tok da malo pomagam pri vprašanju s podatki iz Gaizhalsa za lažji pregled med modeli
LG 32LG3000, DVB-T najbolj osnovni
LG 32LG5000, DVB-T kao višji kontrast
LG 32LG5700, Full HD NOVO
LG 32LG6000, 100Hz LEP DESIGN + USB
... tukaj sem pa našel še en spletni kalkulator za računanje oddaljenosti od TV; pa še za pretvorbo merskih enot

LG 32LG3000, DVB-T najbolj osnovni
LG 32LG5000, DVB-T kao višji kontrast
LG 32LG5700, Full HD NOVO
LG 32LG6000, 100Hz LEP DESIGN + USB
... tukaj sem pa našel še en spletni kalkulator za računanje oddaljenosti od TV; pa še za pretvorbo merskih enot

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Tugo ::
Gregor:
Imaš pa tam tudi gumb za pogled v metričnih enotah :)
Drugače pa imaš tukaj direkten link:
http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html
lp, T.
Imaš pa tam tudi gumb za pogled v metričnih enotah :)
Drugače pa imaš tukaj direkten link:
http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html
lp, T.

McNato ::
Ima kdo izkušnje z LCD TVji Schaub Lorenz (model LT3228400) 32" ki ga imajo v v Avstriji za 358 EUR?? Verjetno ni veliko za pričakovat.

durrenmatt ::
ime sicer ima tradicijo. shaub lorenzov radio je bil v 50-ih in 60-ih letih pojem kvalitete in kdor danes kaj takega poseduje ima tehnično antikviteto prvega ranga. tako da, čist leva znamka lih niso... po občutku bi rekel, da gre za soliden tv.
...primerno ceni seveda.
...primerno ceni seveda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: durrenmatt ()

janez77 ::
Zanima me kateri je boljši nakup za 750€:
1.) LG LCD TV 42LG5000
2.) PANASONIC plazma TV 42" TH-42PX80
Ali kaj tretjega?
1.) LG LCD TV 42LG5000
Ali kaj tretjega?

NightHawk ::
Zanima me kateri je boljši nakup za 750€:
1.) LG LCD TV 42LG5000
Ali kaj tretjega?
Pred popolnoma enako odlocitvijo sem bil :). danes sem iz mimovrste narocil 42LG5030 za 778 shipped pa se en film dobim zraven (verjetno zanic) :)
Bil sem tut v trgovinah, si ogledoval te TVje in mi je bil ta najbolj vsec, tudi prodajalec je rekel da je price/preformance izbira. Za LCD sem se pa odlocil, ker je podnevi nekak lepsa slika, jest pa nimam povsem temne sobe ko gledam in tudi podnevi gledam. Pa še nekaj statične slike imam preko prenosnika.

janez77 ::
NightHawk, prosim povej kako si zadovoljen z nakupom.
Predvsem me zanima, kako bi ocenil sliko preko SD signala (antena oz. IP TV).
Kakšna pa je sploh razlika med modeloma 42LG5000 in 42LG5030?
Hvala za info!
Hvala za info!

NightHawk ::
NightHawk, prosim povej kako si zadovoljen z nakupom.
Hvala za info!
dobim ga med 30.10 in 10.11 je pisalo
Kar se tice SD signala, v trgovini sem gledal TVS1 se mi je zdela na vseh enaka slika, naj si bo to 1500 eur sony ali pa ta :). Na plazmi se mi je zdela za odtenek slabsa, mogoce zato, ker je zelo svetlo v trgovini. Ko sem pa gledal HD film na tej TV je bila pa slika zelo zelo zelo osta, ziva....povsem primerljiva z dražjimi modeli in povsem neprimerljiva z TVS1.
Kar se pa razlik med 5000 in 5030 tiče jih pa ne najdem. 5030 je bil za 2% vec znizan na mimovrste, osnovna cena je pa kao za oba enaka -999€. 5000 model pise da je nedobavljiv, po specifikacijah sta pa identicna. Tudi cena 780 eur se mi zdi zelo konkurenčna, ker najcenejšo sem našel za 730 eur nekje v nemčiji.

mesecnica ::
Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup LCD in sicer se odločam med:
Sony KDL-40W4000
Philips 42PFL7403
Samsung LE-40A656
Katerega bi mi vi svetovali?
Gledamo predvsem filme in slike, imamo SIOL optiko.
Ogledujemo sicer tudi Sony KDL-40W4500 samo ne vemo, če je vreden razlike v ceni.
Lepo prosim za mnenja.
Zanimam se za nakup LCD in sicer se odločam med:
Sony KDL-40W4000
Philips 42PFL7403
Samsung LE-40A656
Katerega bi mi vi svetovali?
Gledamo predvsem filme in slike, imamo SIOL optiko.
Ogledujemo sicer tudi Sony KDL-40W4500 samo ne vemo, če je vreden razlike v ceni.
Lepo prosim za mnenja.

destiny ::
Philipsa ne poznam prav dobro, 40W4000 in LE-40A656 sta pa približno v isti ligi. Če te mikajo LCD-ji zadnje generacije, si mogoče raje omisli Samsung Le-40789, ki je po mojem mnenju edini vreden tako velike razlike v ceni, gre pa za LCD z LED osvetlitvijo.

Jok3r ::
Ce bos imel tv na beli steni potem raje vzemi 42PFL7603 tako bo ambilight pršišel do izraza.

Okapi ::
Če imaš od Siola kabelsko na optiki (ne internetni SiolTV), potem se ti splača pri odločitvi gledati na to, da televizor podpira DVB-C in MPEG-4. Sony ga ima, za druga dva pa ne vem. Tako boš lahko gledal digitalne kabelske programe brez dodatnega set-top-boxa.
Za razliko med 4000 in 4500 se boš pa moral sam odločit. Eni 100 Hz niti opazijo ne, ene celo moti, eni pa ga zelo hvalijo.
O.
Za razliko med 4000 in 4500 se boš pa moral sam odločit. Eni 100 Hz niti opazijo ne, ene celo moti, eni pa ga zelo hvalijo.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Alamar ::
Kateri full Hd 42 inčni LCD do 800 EUR najbolj priporočate med spodaj naštetimi modeli.
LG LCD TV 42LG5000
LG LCD TV 42LG5010
LG LCD TV 42LG5030
TOSHIBA LCD TV 42XV503D
TOSHIBA LCD TV 42XV501
Kakšna je sploh razlika med modeli, je tisti z višjo številko boljši/novejši?
Signal bo T-2 optika, filmi preko prenosnika (HD) in dvd playerja. Razdalja gledanja 2,5 - 3 m. Ali naj rajši kupim malo boljši model HD ready ali enega od zgoraj naštetih?
LG LCD TV 42LG5000
LG LCD TV 42LG5010
LG LCD TV 42LG5030
TOSHIBA LCD TV 42XV503D
TOSHIBA LCD TV 42XV501
Kakšna je sploh razlika med modeli, je tisti z višjo številko boljši/novejši?
Signal bo T-2 optika, filmi preko prenosnika (HD) in dvd playerja. Razdalja gledanja 2,5 - 3 m. Ali naj rajši kupim malo boljši model HD ready ali enega od zgoraj naštetih?

mesecnica ::
Gledam tole stran:
http://www.ceneje.si/sony-lcd-tv-40-kdl...
A je možna taka razlika v ceni???
Kaj menite o tem TV-ju?
Kaj pomeni tale E na koncu: KDL-40X3500E???
http://www.ceneje.si/sony-lcd-tv-40-kdl...
A je možna taka razlika v ceni???
Kaj menite o tem TV-ju?
Kaj pomeni tale E na koncu: KDL-40X3500E???

Pojavil se je problem, za katerega ne vem vzroka.
Internet TV: Amis
Do predkratkim sem imel katodo (72cm; od tastarih k glih preurejata stanovanje), kjer je delalo vse super.
Ko pa sem prinesel domov Panasonic PX80 so se zaceli problemi. Slika je obcasno kockasta, zvok poka, na trenutke zamrzne vse skupaj. Skupaj z tem se pojavi to, da daljinec steka na polno (ok komunikatorja), gumb pritiskas ko budala da sploh kaj prime.
Probal sem preko SCART, RGB in HDMI....
Naj povem da na katodi tega ni bilo...Zdej a mam jaz tako sreco da je komunikator zacel glih takrat srati, ko sem zamenjal TV ali je problem v sami plazmi?
Internet TV: Amis
Do predkratkim sem imel katodo (72cm; od tastarih k glih preurejata stanovanje), kjer je delalo vse super.
Ko pa sem prinesel domov Panasonic PX80 so se zaceli problemi. Slika je obcasno kockasta, zvok poka, na trenutke zamrzne vse skupaj. Skupaj z tem se pojavi to, da daljinec steka na polno (ok komunikatorja), gumb pritiskas ko budala da sploh kaj prime.
Probal sem preko SCART, RGB in HDMI....
Naj povem da na katodi tega ni bilo...Zdej a mam jaz tako sreco da je komunikator zacel glih takrat srati, ko sem zamenjal TV ali je problem v sami plazmi?

Ce bi bil problem v liniji potem ne bi na katodi delalo normalno.
Jutri postavim nazaj katodo ter opazujem cel dan
Jutri postavim nazaj katodo ter opazujem cel dan

GrMar ::
Nedelovanje Siol komunikatorja pri plazmah je znan problem. Čudno, da te na HD ni vprašal če si pred kratkim kupil plazmo.
Edina rešitev je, da prestaviš komunikator čim dlje od plazme.

Bemu mast...
Zakaj to? A ma kaj veze z elektro motnjami?
Ker se mi zdi, da ce je cim dlje od napajalnega kabla, manj steka...
Zakaj to? A ma kaj veze z elektro motnjami?
Ker se mi zdi, da ce je cim dlje od napajalnega kabla, manj steka...

blackmack ::
Kaj pravite na Philips 32PFL7603H ? Je dober. Najbolj mi je pomembno da bo mel čim lepšo črno barvo.

GrMar ::
Bozicek, rešitev, ki deluje je, da prelepiš rdečo piko na Siol komunikatorju z izolirnim trakom.

djordjevic ::
Kaj pravite na Philips 32PFL7603H ? Je dober. Najbolj mi je pomembno da bo mel čim lepšo črno barvo.
Karakteristike so ok. Moj tv ima pixpelplus 2, pa je že super, ta pa je še veliko boljši. Na tvojem mestu bi edino riskiral dobrih 100 evrov in nabavil tole: 37PFL7603.
No grave is deep enough to keep us in chains.

korelem ::
Torej...
Zaradi selitve v drugo stanovanje sem se žal moral posloviti od mojega projektorja (Sanyo PLV-Z5), tako, da je treba nadomestit praznino z ustrezno velikim zaslonom, saj novo stanovanje ni primerno za uporabo projektorja.
Ker sem se pač na(raz)vadil na veliko sliko bi rad nekaj podobnega, torej minimalno 50-inčna plazma ali 52-inčni LCD TV. Najprej sem razmišljal o novi seriji LCDjev od Samsunga (7) oz. Sonyja (W4500), ampak, so cene še preveč zasoljene, še posebej, če jih primerjamo z cenami pri severnih sosedih.
Tako se trenutno nagibam k FullHD plazmi, in sicer k LG 50PG7000, test na AVForums je izpadel celotno gledano kar pozitiven, ima pa tudi meni najboljši dizajn med trenutno ponudbo tako plazem kakor LCDjev ter je seveda cenovno ugoden. Seveda bi prišle v poštev kake Panasonicove plazme, ampak nevem, če je vredno dodati 500€, za malo boljšo črnino?!? Kuro-ti pa so žal izzven mojega finančnega dosega
Zanima me predvsem, če si že kdo lasti 50PG7000-ko in lahko malce poroča o sliki itd., kakor tudi predlogi oz. mnenja o drugih plazmah oz. LCDjih, ki bi mogoče prišli v poštev?
Fire away people

Zaradi selitve v drugo stanovanje sem se žal moral posloviti od mojega projektorja (Sanyo PLV-Z5), tako, da je treba nadomestit praznino z ustrezno velikim zaslonom, saj novo stanovanje ni primerno za uporabo projektorja.
Ker sem se pač na(raz)vadil na veliko sliko bi rad nekaj podobnega, torej minimalno 50-inčna plazma ali 52-inčni LCD TV. Najprej sem razmišljal o novi seriji LCDjev od Samsunga (7) oz. Sonyja (W4500), ampak, so cene še preveč zasoljene, še posebej, če jih primerjamo z cenami pri severnih sosedih.
Tako se trenutno nagibam k FullHD plazmi, in sicer k LG 50PG7000, test na AVForums je izpadel celotno gledano kar pozitiven, ima pa tudi meni najboljši dizajn med trenutno ponudbo tako plazem kakor LCDjev ter je seveda cenovno ugoden. Seveda bi prišle v poštev kake Panasonicove plazme, ampak nevem, če je vredno dodati 500€, za malo boljšo črnino?!? Kuro-ti pa so žal izzven mojega finančnega dosega

Zanima me predvsem, če si že kdo lasti 50PG7000-ko in lahko malce poroča o sliki itd., kakor tudi predlogi oz. mnenja o drugih plazmah oz. LCDjih, ki bi mogoče prišli v poštev?
Fire away people

miki65
Najlepsa hvala za resitve...Delujejo...(ceprav po pravici sem povsem brez besed)
Najlepsa hvala za resitve...Delujejo...(ceprav po pravici sem povsem brez besed)

Sam sem imel enak problem z Siol komunikatorji in PX80. Rešitev - brisača čez komunikator. Nasvet od Siol tehnikov po treh zamenjanih Sagemih. Sicer deluje, ampak če to ni smešno ...

LG 37LG5500 ima DVB-C ?
sej to je to: DVB-T MPEG4 ?
C1 slot: DA
...ker na LGjevi spletnih straneh ne najdem dotičnega LCD TVja!!!
sej to je to: DVB-T MPEG4 ?
C1 slot: DA
...ker na LGjevi spletnih straneh ne najdem dotičnega LCD TVja!!!

Gregor P ::
... sedaj ne razumem točnega vprašanje, ampak DVB-C in DVB-T ni isto, prvi je mišljen za digitalno povezavo s kabelskimi operaterji, drugi pa za sprejem digitalnega signala (npr. RTVS, ki oddaja v MPEG4)
- Monitor: Digitalna slika v dnevni sobi
- Wikipedija: DVB
Tu piše o LG 37LG5500 naslednje:
DVB-C Empfänger: ne
DVB-S Empfänger: ne
DVB-T Empfänger: da (vendar ne piše ker MPEG, domnevam, da gre sicer za MPEG2)
... morda še 37LG5000 za primerjavo
- Monitor: Digitalna slika v dnevni sobi
- Wikipedija: DVB
Tu piše o LG 37LG5500 naslednje:
DVB-C Empfänger: ne
DVB-S Empfänger: ne
DVB-T Empfänger: da (vendar ne piše ker MPEG, domnevam, da gre sicer za MPEG2)
... morda še 37LG5000 za primerjavo
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Border ::
Danes sem se zagrev za tale model. Ima ze MPEG4 in 2ms (kao 100Hz). Kaj pravite?
LCD TV sprejemnik Philips 42PFL7403H
LCD TV sprejemnik Philips 42PFL7403H

To sem mislil če ima MPEG4 za digitalni kabelski sprejem GregorP....
DVB-T Empfãnger: da (vendar ne piše ker MPEG, domnevam, da gre sicer za MPEG2)
Ne 37LG5500 ima DVB-T MPEG4.....zdaj me samo zanima ali ima to ta DVB-C ?
Evo:
UPC Telemach bo v paketu z DVB-C jeseni ponudil tri različne digitalne sprejemnike korejskega proizvajalca Handan in najbolj zanimivega smo že testirali za septembersko številko Monitorja. Naročnik pa se vedno lahko odloči tudi za sprejemnik po svoji izbiri, pogoj je le, da ima sprejemnik vgrajen čitalec za naročniške kartice izbranega operaterja.
DVB-T Empfãnger: da (vendar ne piše ker MPEG, domnevam, da gre sicer za MPEG2)
Ne 37LG5500 ima DVB-T MPEG4.....zdaj me samo zanima ali ima to ta DVB-C ?
Evo:
UPC Telemach bo v paketu z DVB-C jeseni ponudil tri različne digitalne sprejemnike korejskega proizvajalca Handan in najbolj zanimivega smo že testirali za septembersko številko Monitorja. Naročnik pa se vedno lahko odloči tudi za sprejemnik po svoji izbiri, pogoj je le, da ima sprejemnik vgrajen čitalec za naročniške kartice izbranega operaterja.

destiny ::
kmetek, tole si pa nekaj čist pofuzlal, al pa si samo pofuzlano napisal 
Kot je že Grega napisal, DVB-T MPEG4 je sprejemnik digitalnega brezžičnega signala, DVB-C pa digitalnega signala kabelskega operaterja. Sicer če sem te prav razumel te skrbi ali ima DVB-C tudi MPEG4 dekoder? V MPEG4 standardu boš potreboval le DVB-T tuner. Kabelski operaterji tu nimajo veze.

Kot je že Grega napisal, DVB-T MPEG4 je sprejemnik digitalnega brezžičnega signala, DVB-C pa digitalnega signala kabelskega operaterja. Sicer če sem te prav razumel te skrbi ali ima DVB-C tudi MPEG4 dekoder? V MPEG4 standardu boš potreboval le DVB-T tuner. Kabelski operaterji tu nimajo veze.