Forum » Programiranje » Problemcek z DataGrid in T-SQL
Problemcek z DataGrid in T-SQL
Microsoft ::
Prvi problem je sledec. V brskalniku odprem stran, na kateri je DataGrid. Ta omogoca neko kontrolo prikaza podatkov. Recimo, sortiranje, skok na prejsno/naslednjo stran. Ko grem z misko cez tisto, mi desno spodaj napise javascrpit.... Verjetno se potem to izvede.
Problem je ta, da se nic ne zgodi. Ne morem sortirat ali menjavati strani. Pa sem v brskalniku dal vse na enable. Kako bi torej bilo treba nastaviti brskalnik, da bi to delovalo? Ali pa je mogoce tezava v samem DataGrid-u?
Druga tezava pa je pri SQL-u. Zanima me, ce obstaja kak nacin, da bi kot vhodni parameter recimo vnesel crko a, vrnilo pa bi mi vsaka stolpec, v katerem bi bil podatek, ki bi vseboval to crko. Recimo, ce je v nekem stolpcu beseda ana123 in kot vhodi parameter vpisem ali 12 ali a ali na, bi mi vrnilo ana123.
Sedaj imam nekako takole: SELECT column1 FROM table1 WHERE column2=@input. In input je tisto, kar damo kot vhodni parameter. In to ne dela, kot bi hotel. Zadetek je samo, ce napises ana123.
A obstaja torej kak tak SQL stavek, da bi to naredu?
by Miha
Problem je ta, da se nic ne zgodi. Ne morem sortirat ali menjavati strani. Pa sem v brskalniku dal vse na enable. Kako bi torej bilo treba nastaviti brskalnik, da bi to delovalo? Ali pa je mogoce tezava v samem DataGrid-u?
Druga tezava pa je pri SQL-u. Zanima me, ce obstaja kak nacin, da bi kot vhodni parameter recimo vnesel crko a, vrnilo pa bi mi vsaka stolpec, v katerem bi bil podatek, ki bi vseboval to crko. Recimo, ce je v nekem stolpcu beseda ana123 in kot vhodi parameter vpisem ali 12 ali a ali na, bi mi vrnilo ana123.
Sedaj imam nekako takole: SELECT column1 FROM table1 WHERE column2=@input. In input je tisto, kar damo kot vhodni parameter. In to ne dela, kot bi hotel. Zadetek je samo, ce napises ana123.
A obstaja torej kak tak SQL stavek, da bi to naredu?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
- spremenil: Microsoft ()
Poldi112 ::
Verjetno hoces da ti vrne vrstico in ne stolpec.
... where column2 like '%input%'
... where column2 like '%input%'
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
borchi ::
kaj je t-sql?
drugače pa regular expressions?!
recimo, v mysql:
SELECT column1 FROM table1 where column2 REGEXP 'a|na|12'
drugače pa regular expressions?!
recimo, v mysql:
SELECT column1 FROM table1 where column2 REGEXP 'a|na|12'
l'jga
Iluvatar ::
Hm ja, like %input% , vendar moraš biti pazljiv, kaj če nekdo vnese OR ali AND, potem ti zadeva pade.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Iluvatar ()
destiny ::
kaj če nekdo vnese OR ali AND, potem ti zadeva pade.
To se da zrihtat z oglatimi oklepaji...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [SQL] Referenca na parameter v proceduriOddelek: Programiranje | 1384 (1097) | Ahim |
» | [VB] datagridviewOddelek: Programiranje | 1940 (1323) | korenje3 |
» | c# - mssql kombinacija / problem pri zapisu row-a v bazoOddelek: Programiranje | 1601 (1410) | darkolord |
» | sql-t stored procedureOddelek: Programiranje | 1058 (925) | detroit |
» | SQL vprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 2667 (2230) | jerneju |