Forum » Omrežja in internet » iptables port forward
iptables port forward
pecorin ::
za zacetek: prebral sem celotno temo " Kako forwardirat oz odpret porte na routerju" in to kar jaz hocem nikjer ne pise.
imam 3 racunalnike:
ip1 - router
ip2 in ip3 - racunalnik na mrezi..
ip2 in ip3 sta preko ip1 povezana na internet..
zdaj me pa zanima kako bi naredil(predvidevam, da se to da z iptables) npr. da bi, ko bi se povezal na ip1:55 preusmeril ves promet iz ip1:55 na ip2:66. torej ce bi se povezal na ip1:55 bi bilo enako kot ce bi se povezal na ip2:66.
upam, da sem dovolj jasno napisal..
imam 3 racunalnike:
ip1 - router
ip2 in ip3 - racunalnik na mrezi..
ip2 in ip3 sta preko ip1 povezana na internet..
zdaj me pa zanima kako bi naredil(predvidevam, da se to da z iptables) npr. da bi, ko bi se povezal na ip1:55 preusmeril ves promet iz ip1:55 na ip2:66. torej ce bi se povezal na ip1:55 bi bilo enako kot ce bi se povezal na ip2:66.
upam, da sem dovolj jasno napisal..
Sumo ::
A ti komande za iptables pises rocno, ali uporabljas kaksno skripto? Ce jo, potem je odvisno od skripte, kje se nastima port forward. V primeru da jih pises rocno, ti pa ne znam pomagati, ker se nikoli nisem toliko poglobil v delovanje iptables. Ceprav za en port forwardat nejbrz ni kej prevec tezko.
pecorin ::
no saj skripta bi bila tudi v redu. potem bi itak lahko pogledal kako skripta to naredi. tako, da ce kdo ve za kako tako skripto naj kar pove..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nenadoma izgubil povezavo med dvema lokacijamaOddelek: Omrežja in internet | 773 (644) | SeMiNeSanja |
» | Kako najenostavneje pridobiti IP iz windowsa 7?Oddelek: Operacijski sistemi | 2512 (2236) | Pesimist |
» | IP rulesOddelek: Omrežja in internet | 1182 (1049) | jan01 |
» | IPv6 on Linux RH9Oddelek: Omrežja in internet | 2346 (1895) | Gandalfar |
» | IPTABLES in TCP flags problemOddelek: Operacijski sistemi | 1467 (1296) | Bojan xxxx |