Forum » Izdelava spletišč » Moduli kot postnuke, Invision Power Services,.....
Moduli kot postnuke, Invision Power Services,.....
lord-svizc ::
Pred kratkim sem se začel bolj podrobno ukvarjati z izdelavo spletnih strani, zato me zanima če kej poznate module kot postnuke, Invision Power Services,..... PostNuke znam inštalirat in tudi uporabljat, samo je malo bolj beden ker ne moreš imeti zraven naslovne strani. A mogoče kdo pozna tak modul za postnuke? Nato sem od nekje zvedel za drug modul Invision Power Services. Nato sem zloudal free trial verzijo ker je edina zastonj, imam pa težave z inštalacijo. Fajle sem naložil v BINARY kot je bilo zahtevano še vedno pa ne vem kaj ne dela, ker ne morem zagnat inštalacije. Mislim da bi moral dodati tudi nek program samo ne vem kako ga usposobit. Če kdo kaj ve o tem ga prosim da mi razloži!
Everything is possible if you know how to do it!
Tody ::
Dobr bi bilo da bi si malce razčistu pojme. To kar si ti naštel so portali oz oglasne deske (buletin bord). Portalom se drugače lakho reče tud CMS (content manegmant system ali svobodno po Prešerenu : sistemi za vzdrževanje vsebin).Veliko sistemov in njihove karakteristike najdeš tukaj http://www.cmsmatrix.org/.
Najprej se moreš vprašati kaj točno potrebuješ in potem vzeti tisto kar rabiš. Moduli so pa po večini ekstra skripte ki lahko dodajo uporabnot portalu glede na to kaj naredijo. download reposetory, brithday,calendar,etc,etc, za vse to rabiš vsaj php in mysql, pri nekaterih moreš že prej narediti bazo nekatri jo znajo sami. Preberi readme.txt ki je skoraj pri vsaki datoteki.
Najprej se moreš vprašati kaj točno potrebuješ in potem vzeti tisto kar rabiš. Moduli so pa po večini ekstra skripte ki lahko dodajo uporabnot portalu glede na to kaj naredijo. download reposetory, brithday,calendar,etc,etc, za vse to rabiš vsaj php in mysql, pri nekaterih moreš že prej narediti bazo nekatri jo znajo sami. Preberi readme.txt ki je skoraj pri vsaki datoteki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira CMS aplikacijeOddelek: Izdelava spletišč | 4339 (3594) | Netrunner |
» | PortalOddelek: Izdelava spletišč | 2042 (1621) | Tody |
» | Menuji, katere je možno po mili volji spreminjati.Oddelek: Izdelava spletišč | 1552 (1381) | Tody |
» | communityOddelek: Izdelava spletišč | 986 (986) | sebavet |
» | Skripte za izdelavo večih samostojnih podstrani preko web vmesnikaOddelek: Izdelava spletišč | 1153 (1046) | njok |