Forum » Omrežja in internet » mreža-2compa
mreža-2compa
FrEaKmAn ::
ajde ljudje zdej bi rabu vašo pomoč. Situacija pa je taka..
Imam dva računalnika-eden ima dve mrežni pri katerem gre navadn kabl v router, iz druge mrežne pa crossover v druzga. Vem da bi bla bolši kakšen drug način sam jz bi rd tega probu. Zdej bi pa rd vse to programsko naredu. Zdej bi vas prosu da mi nekdo lepo po korakih pove kaj vse moram narest da bo en računalnik deloval kot server skozi katerega se bo drug računalnik povezu. Oba računalnika ima windows xp tko vas prosim da se potrudte in mi pomagate.hvala za odgovore
Imam dva računalnika-eden ima dve mrežni pri katerem gre navadn kabl v router, iz druge mrežne pa crossover v druzga. Vem da bi bla bolši kakšen drug način sam jz bi rd tega probu. Zdej bi pa rd vse to programsko naredu. Zdej bi vas prosu da mi nekdo lepo po korakih pove kaj vse moram narest da bo en računalnik deloval kot server skozi katerega se bo drug računalnik povezu. Oba računalnika ima windows xp tko vas prosim da se potrudte in mi pomagate.hvala za odgovore
OmegaBlue ::
Klik - mogoče še kej - še kak sendvič pa kofe prinesem gospodu?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
men to noče in noče delat
Pri men je povezava taka:
Local area con. je s katero se povezujem z drugim računalnikom, local area con. 2 pa z netom.
Sem desno kliknil in properties in dobim to:
Dam advanced in dobim to:
Lepo označm da mi share connection.Dam uredu in tm k je ta povezava se pokaže roka in piše shared connection kar pomen da dela.
Pol kliknem desno in properties na drugo povezavo:
Dam advanced sam tuki je problem k dobim
in ni nikjer kot piše v članku :
home network connection
Kaj je zdej problem??
Pri men je povezava taka:
Local area con. je s katero se povezujem z drugim računalnikom, local area con. 2 pa z netom.
Sem desno kliknil in properties in dobim to:
Dam advanced in dobim to:
Lepo označm da mi share connection.Dam uredu in tm k je ta povezava se pokaže roka in piše shared connection kar pomen da dela.
Pol kliknem desno in properties na drugo povezavo:
Dam advanced sam tuki je problem k dobim
in ni nikjer kot piše v članku :
home network connection
Kaj je zdej problem??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FrEaKmAn ()
medtem ko sm čaku na odgovor sem malo še naokoli pogledu in sm naletel na program avirt soho kateri je zelo dober za uporabo vendar sem na računalniku ki je povezan na interent vse v redu in potem sm še inštaliral na računalniku ki naj bi uporabljal drugi rač. za povezavo vendar med inštalacijo mi ni in ni hotelo zaznati računalnika kjer je potekala povezava(server)
potem sem našel še druge programe npr ezproxy, internet gate in winproxy vendar jih ne znam usposobiti.
potem sem našel še druge programe npr ezproxy, internet gate in winproxy vendar jih ne znam usposobiti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pingOddelek: Omrežja in internet | 1705 (1369) | Tilen |
» | Če bi imeli na STju izbiro svojega avatarja, kakšnega bi imeli?Oddelek: Loža | 2203 (1499) | Tarzan |
» | Graf+excel=??????Oddelek: Programska oprema | 3656 (3616) | gzibret |
» | Pokazte svojo slikco !Oddelek: Loža | 1792 (1135) | Matek |
» | Kupujem nov računalnik za 3D/2D/CAD/igre - ali bo tole dobra izbira?Oddelek: Kaj kupiti | 1272 (963) | dxx |