» »

Katera klima

Katera klima

««
113 / 130
»»

energetik ::

Razvlaževanje od klime je odvisno od zahtevane hladilne moči. Če imaš male potrebe po hlajenju (dobro zasenčeno, izolirano, nič pribitkov), se ti lahko dogaja to kar pišeš. Ampak težko verjetno, da bi bilo vlage toliko, da bi te motila. Ponavadi je pri klimi obraten problem.

Sicer pa glih sem si šel oblečt pulover. Ko mirno delaš za PC, hitro zazebe. :D
vires in numeris

Vrocipes ::

muffliato je izjavil:

Ima še kdo podobne probleme z RH vlago medtem, ko klima laufa?
Namreč vsakič ko vklopim Cool ali Dry, vlažnost naraste iz 60% na 75%. Notranji kondenz se mi odvaja normalno preko pumpe, ampak se mi zdi, da bi morala vlažnost vseeno pasti in ne narasti.

Identične težave z Mitsubishi klimo. Niso znali nobeni serviserji rešit tega, niti jim ni bila zadeva preveč jasna, ko sem jim razlagal. Nisem potem raziskoval naprej, ker ne živim več tam, ampak nekaj je bilo definitivno narobe. Ko se je temp. bližala željeni oz. jo dosegla, je vlaga začela naraščat tako zelo, da se je prav čutilo v sobi, brez meritev. Tudi količina plesni, ki se je v klimi nabrala v nekaj mesecih, je bil več kot prevelika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vrocipes ()

Količina plesni je lahko samo prevelika, vedno. Plesni ne sme bit! Nabira se ti, ker ne osušiš notranje enote po uporabi oz. ker klima ne dela 24/7.
vires in numeris

muffliato ::

energetik je izjavil:

Razvlaževanje od klime je odvisno od zahtevane hladilne moči. Če imaš male potrebe po hlajenju (dobro zasenčeno, izolirano, nič pribitkov), se ti lahko dogaja to kar pišeš. Ampak težko verjetno, da bi bilo vlage toliko, da bi te motila. Ponavadi je pri klimi obraten problem.

Si precej opisal mojo situacijo. Potrebe po hlajenju niso največje, stanovanje je pritlično, osenčeno in načeloma imamo problem samo z vlago/plesnijo. Vlaga pa gre tam nekje do 68% (ob prižgani klimi 75%). Zato smo tudi kupili razvlaževalec, ki precej pomaga, ampak sem pričakoval, da bo imela klima boljši potencijal.

Vrocipes je izjavil:

Identične težave z Mitsubishi klimo. Niso znali nobeni serviserji rešit tega, niti jim ni bila zadeva preveč jasna, ko sem jim razlagal. Nisem potem raziskoval naprej, ker ne živim več tam, ampak nekaj je bilo definitivno narobe.

Čudno. Moja klima je A+++ in edino kar mi pade na pamet je, da ohranja temperaturo s tako malo kompresorske moči, da dejansko niti ne kondezira pri 25c. Kot rečeno pa vlaga pade, če je termostat nastavljen bistveno nižje.

energetik je izjavil:

Količina plesni je lahko samo prevelika, vedno. Plesni ne sme bit! Nabira se ti, ker ne osušiš notranje enote po uporabi oz. ker klima ne dela 24/7.

Klima je stara 3 mesece. Od tega dela 1 teden. Mislim, da plesen ni problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: muffliato ()

ZveeZ ::

Ravno sem se spraseval, ce bi morda moral pregledati odtocne kanale in sifon, ker imam pri 24.5°c 60% vlage.
Klimi (3.5 in 2.5kw) nastavljeni na 24°c delata na minimum (45m2 - odprta vrata).
No, bigger is not always better:)
7kw trial split je konkreten overkill za 45m2:)))

Imam pa vprasanje glede gretja.
Se komu sanja zakaj bi pozimi, pri zunanji temp pod cca 7°c imel tako obnasanje:
- ce je nastavitev temp 22-23°c vrti ventilator na medium/max celo noc in cez noc pade temp na 20-21°c (piha mlacno mrzel zrak)
- ce nastavim temp npr 25-28°c, pa bp ogreje in dejansko piha topel zrak

Vseeno je ali so vklopljene vse 3 notranje enote ali le ena.
To mi dela en trojcek. Drugi (isti model ampak 5kw zunanja enota) tega problema nima.

sbawe64 ::

muffliato je izjavil:

Namreč vsakič ko vklopim Cool ali Dry, vlažnost naraste iz 60% na 75%. Notranji kondenz se mi odvaja normalno preko pumpe, ampak se mi zdi, da bi morala vlažnost vseeno pasti in ne narasti.

Notranjo enoto imaš nižje kot zunanjo, da imaš črpalko za kondenz ?

Katera klima ?

To ni normalno delovanje.
Vlaga bi mogla pasti za 20-30% (zjutraj 66, sedaj 41%).
A čim meris vlago ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Furbo ::

novak-t je izjavil:

imate kakšno idejo za klimo 3,5kw z stropno notranjo enoto? za mitsubishi sem dobil predračun 2k z montažo... Pač razumem, da je stropna enota 500eur dražja, ampak imam nizek strop, pa mi je potem povsod napoto navadna stenska enota. Bi jo pa v knauf strop vgradil.

Koliko imaš pa spuščen knauf? Raje preveri, če bo dovolj prostora zanjo, te zadeve rabijo veliko višine.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

sbawe64 je izjavil:

muffliato je izjavil:

Notranjo enoto imaš nižje kot zunanjo, da imaš črpalko za kondenz ?

Katera klima ?

To ni normalno delovanje.
Vlaga bi mogla pasti za 20-30% (zjutraj 66, sedaj 41%).
A čim meris vlago ?

Ja, imam notranjo črpalko za kondenz, ker je zunanja enota montirana višje od notranje. Klima pa je Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK/MUZ-AP25VG.

Pomoje je črpalka za kondenz krivec.

Nekje najdi podatek, koliko l/uro lahko klima producira kondenza in preveri pri sebi, kakšno količino dosegaš.
2020 is new 1984
Corona World order

Bellzmet ::

No pa če kondenz ne odteka dovolj - ali klima to zazna in se ustavi ali potem kje pušča kondenz?

sbawe64 je izjavil:

Nekje najdi podatek, koliko l/uro lahko klima producira kondenza in preveri pri sebi, kakšno količino dosegaš.

Zakaj bi bila kriva pumpa? Če nastavim temperaturo na 16C bo pumpa za kondenz vlekla ko satan in tudi vlaga bo padla. Torej pumpa dela normalno, kondenzacija pa tudi. Ampak ne mislim žvet v zmrzovalniku.
Rad bi samo dosegel, da vlaga pade pri neki normalni temperaturi (cca 24C) kar pa ne, ampak naraste?!.

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

Če bi bila fuč črpalka, bi klima še vedno razvlaževala, le kondenz bi nekje puščal. Oz. če je tolk pametna klima, bi se popolnoma ustavila, ko bi kondenz presegel nek nivo.

muffliato je izjavil:

Zakaj bi bila kriva pumpa? Če nastavim temperaturo na 16C bo pumpa za kondenz vlekla ko satan in tudi vlaga bo padla. Torej pumpa dela normalno, kondenzacija pa tudi. Ampak ne mislim žvet v zmrzovalniku.
Rad bi samo dosegel, da vlaga pade pri neki normalni temperaturi (cca 24C) kar pa ne, ampak naraste?!.
Še enkrat, možno da imaš tako nizke potrebe po hladilni moči, da ti večino časa čaufa le ventilator. Poskusi z Dry mode. Če še to ne gre, ti je edina varianta, da zraven laufaš še razvlažilec, na tem nastaviš želeno RH, na klimi želeno temp. in imaš idealko.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Ganon ::

Debata o vlažnosti. Problem je v temperaturi. Sem prepričan, da ima nastavljeno na 23°C oz. višje. Testiraj tako, da nastaviš na 21°C ali manj. Razlika bo očitna.

z3ro ::

Ganon je izjavil:

Debata o vlažnosti. Problem je v temperaturi. Sem prepričan, da ima nastavljeno na 23°C oz. višje. Testiraj tako, da nastaviš na 21°C ali manj. Razlika bo očitna.

Točno tako..nastavi par stopinj manj, fan pa na več in spremljaj. Če bo bolj hladilo mora tudi bolj razvlaževati.

darck ::

Jaz moram svojo 2.5Kw Mitsubishi staro dobrih 10 let imeti nastavljeno na 20 stopinj da mi sobo ohlaja na kakih 22-23 stopinj pa še to včasih se ji kar zmeša in sploh ne hladi ampak mlačno piha. Sem imel že neki servis pred dvema letoma glede tega pa niso nič ugotovili takrat je glih normalno hladila. Sem njim omenil mogoče je premalo plin pa so rekli da ni, sem omenil,da klima sploh ni bila vakumirana,ko so jo montirali pa pravijo da aje to nič kaj takega. Zgleda da moram dobiti kakega bolj pametnega serviserja ne neke vajence in po moje je pri klimi krivo tisti senzorji kateri odčitavajo temperaturo ali vlažnost.

Imaš klimo na takšnem mestu, da bi lahko bil tisti del prostora ohlajen, ostali pa ne? Potem bi klima teoretično lahko prenehala delovat ker bi tam bila nižja temperatura. Druače je pa nekaj narobe. Jaz če imam klimo nastavljeno na 23 in fan na minimum imam vlago nekje 40-50% v vseh prostorih.

Ganon je izjavil:

Kot sem že 3x povedal, da kondenzacija normalno deluje pri 16°C-20°C in vlaga pade, kar je logično, ampak nimam namena bit v ledenici. Vprašanje torej ostaja, klima pri 24°C - 25°C in zunanji 35°C zvišuje vlago namesto, da bi jo zniževala. Zakaj do tega pride, mi ni jasno.

energetik je izjavil:

Še enkrat, možno da imaš tako nizke potrebe po hladilni moči, da ti večino časa čaufa le ventilator. Poskusi z Dry mode. Če še to ne gre, ti je edina varianta, da zraven laufaš še razvlažilec, na tem nastaviš želeno RH, na klimi želeno temp. in imaš idealko.

Verjetno je to to.

Zgodovina sprememb…

Sem enkrat bral o razmerah če se ne motim Singapur ali tam nekje, imajo v "hladnejših" delih leta zunaj fajht, hkrati pa še zmerno temperaturo, npr. nekje 25° pri skoraj 100% vlagi, oblačno, takrat je potreba po hlajenju minimalna in če se ne motim zadeve rešujejo s kombinacijo električni radiator + klima. Seveda je bolj varčno razvlažilec+klima.
vires in numeris

Gregor P ::

Mar nimajo klime običajno tudi posebej še funkcijo razvlaževanja (torej da ti ni treba imeti prižgane klime/hlajenja; čeprav seveda tudi pri tej funkciji vseeno malo hladi prostor)?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Funkcija razvlaževanja hladi ravno toliko da hkrati še razvlažuje. Ni pa to enako razvlaževanju z razvlaževalcem.

jocoj ::

energetik je izjavil:

Kako se prepreči razvoj plesni, če klima ni prižgana 24/7? Hčerka ima novo micko zmontirano v enosobnem stanovanju in klimo čez noč izklaplja, ker spi v istem prostoru. Sem gledal, če je kje program, ki osuši notranjo enoto, vendar ga ne najdem. Bo dovolj, da vklopi pred izklopom samo funkcijo ventilacije in koliko čas priporočaš, da laufa v tem načinu pred izklopom klime? Temperatura je nastavljena na 25 in stanovanje je popoldne v soncu, vendar so zunanje žaluzije spuščene.

Tako da pred izklopom daš na fan mode ali dvigneš želeno na 30°, tako da teče samo ventilator. Po izkušnjah je potrebno vsaj 15-20 minut ventiliranja, da se notranja enota osuši.
Jaz tako že od nekdaj počnem, tudi v avtih. Ko pripeljem pred bajto, izklopim AC, in si kliknem tajmer na telefonu, da grem potem ugasnit. Na žalost še nisem srečal avta ali klime, ki bi imela avtomatsko funkcijo osuševanja po izklopu.
vires in numeris

Horas ::

jocoj je izjavil:

energetik je izjavil:

Kako se prepreči razvoj plesni, če klima ni prižgana 24/7? Hčerka ima novo micko zmontirano v enosobnem stanovanju in klimo čez noč izklaplja, ker spi v istem prostoru. Sem gledal, če je kje program, ki osuši notranjo enoto, vendar ga ne najdem. Bo dovolj, da vklopi pred izklopom samo funkcijo ventilacije in koliko čas priporočaš, da laufa v tem načinu pred izklopom klime? Temperatura je nastavljena na 25 in stanovanje je popoldne v soncu, vendar so zunanje žaluzije spuščene.

če jo drgač cel dan laufaš ni potrbe po tem.

drugo je ko eni talenti vklapljajo in izpklapljajo čim jih mal zazebe, namesto da bi nastavli eno zmerno temperaturo za prostor in jakost pihanja.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

ZveeZ ::

Horas je izjavil:

drugo je ko eni talenti vklapljajo in izpklapljajo čim jih mal zazebe, namesto da bi nastavli eno zmerno temperaturo za prostor in jakost pihanja.

Kaj pa ce bi zelel izkoristiti ugodno temperaturo noci, da komplet prezracis hiso?
Meni ni lepsega, ko se kaksno poletno noc temperatura spusti pod 20°c (vedno bolj redko) in lahko odprem vsa okna in vrata in celo noc uzivam v svezem zraku.

Sedaj sem med kuhanjem dosegel 70% vlage, zato sem nastavil klimi na 16°c. V cca 30min je temp padla iz 24.5 na 22 ter vlaga iz 70% na 50%.
Ocitno te novejse klime res toliko sparajo z mocjo, da na minimumu ne razvlazujejo skoraj nic.

energetik je izjavil:

Tako da pred izklopom daš na fan mode ali dvigneš želeno na 30°, tako da teče samo ventilator. Po izkušnjah je potrebno vsaj 15-20 minut ventiliranja, da se notranja enota osuši.
Jaz tako že od nekdaj počnem, tudi v avtih. Ko pripeljem pred bajto, izklopim AC, in si kliknem tajmer na telefonu, da grem potem ugasnit. Na žalost še nisem srečal avta ali klime, ki bi imela avtomatsko funkcijo osuševanja po izklopu.

O tem je bila v temi že debata, cooper & hunter, sinclair, gree (vsi trije imajo x-fan, dela 10 minut, funkcijo vklopiš 1x, ostane tudi po izklopu enote), midea ima SC program, dela 15 minut, moraš vsakič pognati program.

Nimam 20C ali manj, 22-25, vlaga vedno nekje 40-50%.
Prvič slišim, da bi lahko navadni split klima (nizkocenovna micka) dvigala vlažnost.

Tale to bojda zmore
https://www.japti.si/klimatske-naprave-...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

pero50 ::

Rabil bi neko klimo za delavnico, 120 kvadratov, en prostor, višine 3m.
Za porabo mi je vseeno, ker imam predimenzionirano sončno elektrarno. Bi pa bilo dovolj, da mi shladi samo par stopinj. Zidan objekt, izolacija 10cm, dvoslojni termopan. Čez dan se je danes ogrelo na 27°, če bi bilo 24°, bi bilo čisto vzdržno, ampak mi stroji ogrejejo zrak. Čez noč odprem okna in se ohladi na 22°C

Okapi ::

Najcenejša 3,5 kW bo v redu.

ZveeZ je izjavil:

Horas je izjavil:

Kaj pa ce bi zelel izkoristiti ugodno temperaturo noci, da komplet prezracis hiso?
Meni ni lepsega, ko se kaksno poletno noc temperatura spusti pod 20°c (vedno bolj redko) in lahko odprem vsa okna in vrata in celo noc uzivam v svezem zraku.

Sedaj sem med kuhanjem dosegel 70% vlage, zato sem nastavil klimi na 16°c. V cca 30min je temp padla iz 24.5 na 22 ter vlaga iz 70% na 50%.
Ocitno te novejse klime res toliko sparajo z mocjo, da na minimumu ne razvlazujejo skoraj nic.

jaz sem mislil na tiste ki vsakih 30-60min izklaplajo klimo čim jim postane hladno.

vsekakor jempa oblje smiselno cel dan laufat klimo, temperaturo na željeno, ampakmproblem je kr folk deva na rpenizko. in jim je mrzlo.22-24° pa lepo laufa cel dan

Vanadium ::

sbawe64 je izjavil:

energetik je izjavil:

O tem je bila v temi že debata, cooper & hunter, sinclair, gree (vsi trije imajo x-fan, dela 10 minut, funkcijo vklopiš 1x, ostane tudi po izklopu enote), midea ima SC program, dela 15 minut, moraš vsakič pognati program.

Nimam 20C ali manj, 22-25, vlaga vedno nekje 40-50%.
Prvič slišim, da bi lahko navadni split klima (nizkocenovna micka) dvigala vlažnost.

Tale to bojda zmore
https://www.japti.si/klimatske-naprave-...

Moja C&H te funkcije nima, je pa tale, tako da je malo potrebno pozornosti pri izbiri:

https://www.dines.si/klimatske-naprave/...

Dejansko mi ni jasno ali je res taki problem tem proizvajalcem dat neki časovni rele za 1$ notri da še 20 min laufa klima, mislim to sploh nebi smela bit funkcija kot dodatna tipka ampak lastnost notranje enote oziroma elektronike/programa...

darck ::

Jaz se sploh ne obremenjujemo glede tega,da se začne nabirati čez čas plesnoba po notranji enoti itak,ko že malo opazim jo očistim in dvakrat na leto pa sploh totalno čisto očistim bolje kakor bilo kateri serviser. Moja Mitsubishi kupljena 2012 sploh nima funkcije,da lahko nastavim samo ventilator je pa ena najtišjih klim samo 19 decibelov kar sem tudi želel imeti v sobi

V-i-p ::

Pri moji Veritas CH-S12FTXQ-NG WIFI piše Samodejno čiščenje:
Po končanem delovanju ventilator posuši klimatsko napravo od znotraj, da prepreči vlago, glive in korozijo.
samo ne vem a je to treba vključit ali je tole vsakič samodejno. Sem jo pa tudi vzel zaradi spalnice ker naj bi imela od 22dB naprej glasno enoto. Bom vprašal monterja, ko prideta.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

OutOfTheBox ::

samo ne vem a je to treba vključit ali je tole vsakič samodejno.

Kadar izključiš klimo a klima še deluje, ali se dejansko izklopi? Če se izklopi potem ni samodejno.

Netrunner ::

Ima kdo izkušnje z poceni prenosno klimo kot je ta Shinco? ... V stanovanju imam neprijetnih 28 in bi rad vsaj eno sobo malo ohladil.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

V-i-p je izjavil:

Pri moji Veritas CH-S12FTXQ-NG WIFI piše Samodejno čiščenje:
Po končanem delovanju ventilator posuši klimatsko napravo od znotraj, da prepreči vlago, glive in korozijo.
samo ne vem a je to treba vključit ali je tole vsakič samodejno. Sem jo pa tudi vzel zaradi spalnice ker naj bi imela od 22dB naprej glasno enoto. Bom vprašal monterja, ko prideta.

Glede na sliko daljinca, vklopiš 1x in ostane (x-fan) ;
in ne, privzeto funkcija ni vklopljena
https://www.emundia.si/cooper-hunter-kl...

OutOfTheBox je izjavil:

Kadar izključiš klimo a klima še deluje, ali se dejansko izklopi? Če se izklopi potem ni samodejno.

Izklopi se.

Verjetno zato, ker Janez/Micka ne bere navodil in bi se ustrašil, da se klima 'noče' ugasniti.
Monterji tudi ponavadi bolj malo vedo o tem.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Imate pri svojih klimah tudi "scavenging" funkcijo? Da ti zamenja zrak v prostorih s svežim od zunaj?

OutOfTheBox je izjavil:

Aja, ni še montirana pa sem vprašal, če kdo iz prve roke ve ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

Ganon je izjavil:

Imate pri svojih klimah tudi "scavenging" funkcijo? Da ti zamenja zrak v prostorih s svežim od zunaj?

Da ti zamenja zrak v prostorih s svežim od zunaj mora imeti svojo cev (ustreznega premera, da se kaj pozna), to ima recimo prej omenjena Daikin za +2k eur.
2020 is new 1984
Corona World order

Bože mili, očitno sem celo življenje v zmoti :). Sem bil prepričan, da klime od zunaj povlečejo svež (vroč) zrak in ga ohladijo ter v prostor preko notranje enote dovedejo svežega, hladnega?

Okapi ::

LoL, živel si v zmoti. Lahko bi malo pogledal, kaksna je povezava med zunanjo in notranjo enoto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Zato pa je pri klimi dobro imeti okno odprto na kip ali redno prezračevati, da se vsaj malo slab zrak zamenja.

Vanadium ::

S čim čistite notranjost klime (kondenzator)? Se da kje pri nas kupit kaj podobnega temu http://www.loren.co.rs/fr-tecnost-za-pr... ? Moram pri ožji in širši familiji spucat cca 6 klim + moja in je od kenta sprej malo predrag...

l.p.

Izak ::

muffliato je izjavil:

Ganon je izjavil:

Kot sem že 3x povedal, da kondenzacija normalno deluje pri 16°C-20°C in vlaga pade, kar je logično, ampak nimam namena bit v ledenici. Vprašanje torej ostaja, klima pri 24°C - 25°C in zunanji 35°C zvišuje vlago namesto, da bi jo zniževala. Zakaj do tega pride, mi ni jasno.

energetik je izjavil:

Verjetno je to to.

Identičen problem pri meni z Micko 2,5kW, staro cca. 3 leta. Nastavljeno imam na 25°C in pogosto se začne vlaga dvigovati proti 65+ ko se te stopinje dosežejo. Prav čutiš spremembo vonja zraka. Pomaga da recimo znižam za dodatno stopinjo ali pa naredim samo menjavo programa s tipko Mode spet na hlajenje. Potem zagrabi in začne spet razvlaževati... Za en čas. Je pa kar nadležno, ker moraš biti stalno prisoten.

Vanadium je izjavil:

S čim čistite notranjost klime (kondenzator)? Se da kje pri nas kupit kaj podobnega temu http://www.loren.co.rs/fr-tecnost-za-pr... ? Moram pri ožji in širši familiji spucat cca 6 klim + moja in je od kenta sprej malo predrag...

l.p.

Tole:
https://mgk.si/reklamna-vrstica/evapora...

Bellzmet je izjavil:

Zato pa je pri klimi dobro imeti okno odprto na kip ali redno prezračevati, da se vsaj malo slab zrak zamenja.
Jasno prezračuješ enako kot v ostalem obdobju leta, zakaj ne bi? Tudi če je zunaj 35°, prezračiš na prepih, 10min, zapreš in imaš kmalu spet hladen in svež zrak.
vires in numeris

Izak
kako velik prostor hladiš ?
2020 is new 1984
Corona World order

Majhen, cca. 25 m2.

KraitPay ::

Izak je izjavil:

muffliato je izjavil:

Ganon je izjavil:

energetik je izjavil:

Verjetno je to to.

Identičen problem pri meni z Micko 2,5kW, staro cca. 3 leta. Nastavljeno imam na 25°C in pogosto se začne vlaga dvigovati proti 65+ ko se te stopinje dosežejo. Prav čutiš spremembo vonja zraka. Pomaga da recimo znižam za dodatno stopinjo ali pa naredim samo menjavo programa s tipko Mode spet na hlajenje. Potem zagrabi in začne spet razvlaževati... Za en čas. Je pa kar nadležno, ker moraš biti stalno prisoten.

No ne delaj tega, ravno zaradi tega ti klima ne regulira ustrezno vlage. Ti daj klimo ročno na 25° in COOL mode. AUTO načina se izogibaj. Potem pa samo pusti da klima sama zregulira temp. in vlago.
Na redditu je bil enkrat en članek na temo hlajenja/gretja klimatskih naprav in se je oglasil tester iz mickine tovarne. Priporočal je "nastavi in pusti način"; klima ima baje centralno enoto, ki se z vsako spremembo načina delovanja resetira" in začne znova "učiti" regulacijo. Ti jo samo pusti, tudi takrat ko se ti izključi" (dejansko se ustavi samo kompresor, ventilator ti še vedno deluje, iz izmenjevalca pa se ti posuši voda; zato tisti vonj). Ni lep vonj, ampak po parih minutah bi moral izginiti.

Klimo imam na načinu hlajenja (25°C). Vendar pogosto ko se ta temperatura doseže, začne dvigovati vlažnost. Če nič ne ukrepam, imam v prostoru temperaturo 25° in visoko vlažnost. Pomaga edino "cycle" med programi ali pa to da znižam temperaturo. Ne uporabljam AUTO načina.

Sem za potrebe preizkusa pregradil en prostor v več manjših (25m2), lahko potrdim da se situacija ponovi tudi pri ne-mitsubishi klimi (v cool načinu).Aja, prostor sem zaprl kolikor se je dalo, nič odprtih oken/vrat.

Premočna klima očitno oz. nima senzorja, kdaj mora nehati hladiti.
2020 is new 1984
Corona World order

energetik je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Jasno prezračuješ enako kot v ostalem obdobju leta, zakaj ne bi? Tudi če je zunaj 35°, prezračiš na prepih, 10min, zapreš in imaš kmalu spet hladen in svež zrak.

not sure if trol or??? 8-O

««
113 / 130
»»