Forum » Operacijski sistemi » Linux odstranitev apache
Linux odstranitev apache
alum ::
Zataknilo se mi je pri odstranjevanje dependencijev v apacheju. Hotel sem namrec odstraniti apache, vendar sem moral se prej odstraniti vse dependencije (perl mod, ....). Zataknilo se je pri php-4.3.4-11...ko sem ga poskusil odstranit (rpm -e blabla) sem ugotovil, da je povezan se z php-pear-4.3.4-11...torej poskusim odstranit se njega, a ugotovim, da je ritenjsko povezan z php-4.3.4-11...tako nemorem odstraniti nobenega od njiju, ker sta medsebojno povezana...zanima me ce obstaja kaksna druga moznost (rocno brisanje?, karkoli?), da se znebim tako enega kot drugega)...
lp
lp
dr.J ::
> rpm -e blabla
odvisno, kaj napišeš za blabla
če je to enako --nodeps , navadno ne teži več.
odvisno, kaj napišeš za blabla
če je to enako --nodeps , navadno ne teži več.
Primoz ::
z rpm -e a1 b2 c3 d4
lahko sočasno odstraniš vse ;)
lahko sočasno odstraniš vse ;)
There can be no real freedom without the freedom to fail.
Nerdor ::
kot su (sudo ukaz) ali root vpiši sledeča dva ukaza v konzoli:
rpm -e `rpm - qa | grep php`
rpm -e `rpm - qa | grep apache`
Podi pozoren na znak ` ki ni v bash konzoli isti kot ' !!
Znak ` dobiš skombinacijo (v slo razporedu znakov) s Alt+7 ali Ctrl+Alt+7, v US razporedu, pa mislim, da je shift+Tipka pred '1' In to je to.. če ne gre drugače, pa kr copy&paste od mojega posta. Poročaj, kako je šlo..
rpm -e `rpm - qa | grep php`
rpm -e `rpm - qa | grep apache`
Podi pozoren na znak ` ki ni v bash konzoli isti kot ' !!
Znak ` dobiš skombinacijo (v slo razporedu znakov) s Alt+7 ali Ctrl+Alt+7, v US razporedu, pa mislim, da je shift+Tipka pred '1' In to je to.. če ne gre drugače, pa kr copy&paste od mojega posta. Poročaj, kako je šlo..
... for lifetime!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nerdor ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux: MySQL problemOddelek: Operacijski sistemi | 1053 (985) | FXMagic |
» | Kako odstraniti XFree86 Fedora Cora 3?Oddelek: Operacijski sistemi | 1269 (1138) | Nerdor |
» | Problem z instalacijo fontconfig v Linux-uOddelek: Operacijski sistemi | 938 (888) | Poldi112 |
» | Kako postaviti streznik v Linuxu - PureFTPdOddelek: Operacijski sistemi | 986 (948) | CCfly |
» | Gostovanje na strežnikuOddelek: Izdelava spletišč | 1253 (1178) | Elemen_T |