Forum » Operacijski sistemi » suse 9.2: vnc in ssh
suse 9.2: vnc in ssh
jc ::
Zanima me, kako pri tem suse-ju nastaviti, da se bom lahko preko ssh načina prijavil kot root in kako nastaviti, da se bom lahko sploh prijavil preko vnc?
SodVina ::
ce se prijavljas z drugega linux sistema, podaj se parameter -l root (ssh -l root 192.124.....)
Za vnc pa imas nastavitve v yast(remote conection) kjer si moras najprej omogociti vnc povezavo.
potem pa imas v "start" menuju pod system -> Desktop sharing, kjer si nastavis se ostalo. Pri meni so bile te nastavitve silno trmaste, saj sem moral kaj nekajkrat vse obkljukati, da se je stvar shranila. (nastavitve sem shranil, ko pa sem jih ponovno zagnal, pa so bile spet privzeto nastavljene). Drugace pa imas tukaj tudi realvnc, kjer vncserver lahko poganjas konzolno, zadeva deluje.
Za vnc pa imas nastavitve v yast(remote conection) kjer si moras najprej omogociti vnc povezavo.
potem pa imas v "start" menuju pod system -> Desktop sharing, kjer si nastavis se ostalo. Pri meni so bile te nastavitve silno trmaste, saj sem moral kaj nekajkrat vse obkljukati, da se je stvar shranila. (nastavitve sem shranil, ko pa sem jih ponovno zagnal, pa so bile spet privzeto nastavljene). Drugace pa imas tukaj tudi realvnc, kjer vncserver lahko poganjas konzolno, zadeva deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domači strežnik (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13107 (11200) | Zalachenko |
» | Zaščita strežnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2601 (1723) | Blisk |
» | Napad na FTP serverOddelek: Informacijska varnost | 1578 (1099) | amigo_no1 |
» | NOKIA N73- vnc viewerOddelek: Mobilne tehnologije | 1416 (1301) | braniak007 |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4410 (3426) | flisko |