Forum » Operacijski sistemi » Kako mountat disk v linux?
Kako mountat disk v linux?
Roych ::
LP!
No, rad bi v linuxu videl svojo diskovje oz particije ktere vidim v windowsih. Nekaj sem že poskušal pa mi je uspelo mountat le en disk.Imam dva razlicna diska na enem 2 particiji. Particijo z windowsi mi je uspelo, kako pa zdaj drugo. Uporabljam Pingo 3
poskusil sem naslednje ampak ne deluja.
mount -t fat /dev/hdb
probal sem hdb spreminjat ze v svašta pa ne gre. Sem bol nov v tem tako da še ne razumem popolnoma vsega. Upam da razume kteri kaj mislim.
Hvala
No, rad bi v linuxu videl svojo diskovje oz particije ktere vidim v windowsih. Nekaj sem že poskušal pa mi je uspelo mountat le en disk.Imam dva razlicna diska na enem 2 particiji. Particijo z windowsi mi je uspelo, kako pa zdaj drugo. Uporabljam Pingo 3
poskusil sem naslednje ampak ne deluja.
mount -t fat /dev/hdb
probal sem hdb spreminjat ze v svašta pa ne gre. Sem bol nov v tem tako da še ne razumem popolnoma vsega. Upam da razume kteri kaj mislim.
Hvala
Insanity is making me nutz!! ;)
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Pithlit ::
Linux ne pozna fat pa če se še tako trudiš. Poizkusi z vfat .
Life is as complicated as we make it...
Roych ::
hjooo!!
Sej sem vedo, da nekaj ni vredi!
Sem probal vfat pa mi lih tak noce mountnit, zdaj mi je zginil tud disk ko je ze bil mountan...
A mi lahko napise kdo celotno kodo za to, ker meni se bo zmesalo drgac ;) ;)
Thx!
Sej sem vedo, da nekaj ni vredi!
Sem probal vfat pa mi lih tak noce mountnit, zdaj mi je zginil tud disk ko je ze bil mountan...
A mi lahko napise kdo celotno kodo za to, ker meni se bo zmesalo drgac ;) ;)
Thx!
Insanity is making me nutz!! ;)
roscha ::
man mount fante! Beri in se uci.
Ajde, se namig: mount -t FStype /mount/device /mountpoint
Pa pametno je vse skup naredit kot root.
Malo pa si oglej se: man fstab, uredi zapis, pa bo lahko tudi navaden user mountal...
Ajde, se namig: mount -t FStype /mount/device /mountpoint
Pa pametno je vse skup naredit kot root.
Malo pa si oglej se: man fstab, uredi zapis, pa bo lahko tudi navaden user mountal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehod iz kernel-2.4.26 na 2.6.10 in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1414 (1273) | Shaman |
» | SUSE Linux - Kako mountat disk (particijo)??Oddelek: Operacijski sistemi | 1224 (1148) | ql000 |
» | nOOb rabi pomoč pri redhat 9!Oddelek: Operacijski sistemi | 1321 (1212) | dr.J |
» | Pomoč...LinuxOddelek: Programska oprema | 1573 (1349) | Gh0st |
» | redhat 7.2 NTFS particije? kernel recompile?Oddelek: Operacijski sistemi | 1045 (932) | CaqKa |