Forum » Programiranje » funkcija v c++
funkcija v c++
ql000 ::
moj problem:
rad bi iz te main funkcije
naredil funkcijo, ki mi bo vrnila long int vrednost. Zaj*** se že cel dan, sam očitno me pointerji malo je***!
a ma kater kake ideje?
funkcija bi recimo zgledala:
sam zdej ne vem al naj argument pri char in_string dam kot pointer?
rad bi iz te main funkcije
#include <iostream.h> #include <stdlib.h> int main() { char string_m[9], *string, *endptr; long st_m; int radix; cout << " Vnesi string: " << endl; cin >> string_m; cout << " Vnesi radix: " << endl; cin >> radix; string = string_m; st_m = strtol(string_m, &endptr, radix); cout << " Dobljeno stevilo: " << st_m << ", Uporabljena osnova: " << radix << endl; system("pause"); }
naredil funkcijo, ki mi bo vrnila long int vrednost. Zaj*** se že cel dan, sam očitno me pointerji malo je***!
a ma kater kake ideje?
funkcija bi recimo zgledala:
long str_to_dec(char in_string, int radix)
sam zdej ne vem al naj argument pri char in_string dam kot pointer?
Imortales ::
Kaj takega mogoče?
long str_to_dec(char *in_string, int radix) { char *endptr; return strtol(in_string, &endptr, radix); }
To sporočilo se bo samo uničilo čez 5 sekund.
ql000 ::
legenda dela! Hvala!
Sam kaj je finta tega *endptr? Kaj je to null pointer, mislim, gleda kje se pojavi ničla (konec stringa)?
LP
Sam kaj je finta tega *endptr? Kaj je to null pointer, mislim, gleda kje se pojavi ničla (konec stringa)?
LP
buba švabe ::
Preberi si tukaj.
V bistvu ti po klicu funkcije endptr kaže na preostanek niza, če je slučajno po pretvorbi v long še kaj ostalo. Na primer, če bi mel niz "25 klobas", bi funkcija vrnila 25, enptr pa bi kazal na niz " klobas"...
V bistvu ti po klicu funkcije endptr kaže na preostanek niza, če je slučajno po pretvorbi v long še kaj ostalo. Na primer, če bi mel niz "25 klobas", bi funkcija vrnila 25, enptr pa bi kazal na niz " klobas"...
če hočeš razumet rekurzijo, moraš najprej razumet rekurzijo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [android] vstavljanje slikeOddelek: Programiranje | 1240 (1137) | messi |
» | Vodenje videoteke v C++Oddelek: Programiranje | 1777 (1597) | Tutankhamun |
» | Kaj je tukaj narobe[C++]Oddelek: Programiranje | 998 (874) | OwcA |
» | [C++] Nasvet pri char konstantahOddelek: Programiranje | 1019 (940) | zhigatsey |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4044 (3533) | Vesoljc |