» »

tour de france

tour de france

R0K ::

Folk za koga navijate (če sploh spremljate kolesarstvo) ?
Jst sem zdey že ene 2 leti skoz za Lenca Armstronga ...

whatson ::

lance še vozi? (nisem lih na tekočem s tem)

bral sem odlično avtobiografijo Lance Armstronga.

Kdaj so dirke, kje se da kaj videt...?

enligten me...
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

R0K ::

ja lance še vozi (US postal team).Dirka se je uradno odprla v soboto (7.7.2001) nevem pa kam se je uvrstil lence ker nisem gledal tekme (vem pa da ni zmagal - 24ur:))

whatson ::

R0K če te zanima življenjepis Lanca Armstronga, si izposodi knjigo ki jo je napisal. Knjiga govori o njegovem življenju. O boju z rakom, začetku kariere, ....

skratka zanimivo, ter poučno branje

Po knjigi ugotavljam, da je že kar nekaj časa pri US postal teamu.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

R0K ::

jah ... bom v pon skoču v knjižnico.

thx

btw : po zgornjih posti navijaš za lenca.ali ne ... ?

whatson ::

jap.. mogoče navijam zanj zato, ker je tudi edini ki ga bolj poznam...

angleški cover od knjige zgleda takole:



Slovenski je drugačen, čeprav je knjiga ista/enaka.

Zakaj težim tolko s to knjigo? Ker je ta knjiga odlična in jo priporočam vsakomur.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Tomi ::

Bi bila pa kar kriza, če se ne bi zanimal za dirke, glede na to, da svoje poletje preživim večino časa na kolesu ( pa del zime in pomladi ter jeseni, samo poleti ni faksa:D)
Lance je legenda, in glede na to, kar mu sedaj uspeva, mislim, da je na dobri poti starih mojstrov ( Eddieja Merxa itd. )
Bil je tretji, in sicer s par sekundami zaostanka, kar pa tako ali tako ni važno.
Drugače je pa Armstrong tudi drugače legenda. Če slučajno ne veste, je imel raka na testisih, ki ga je premagal ( na srečo je to ena od lažjih oblik ), sedaj pa se mu obeta sijajna pot med zvezde. In verjetno resnega konkurenta nima ( ok, Urlich, mogoče za vzpone Pantani )..
metrodusa.blogspot.com

asPeteR ::

Men je žal, da na temu las turos ni tudi Marca Pantannia.
Drugače pa navijanm za Lanca. Njemu bi ful privošu, ravno zaradi autobiografije.

ziga7 ::

hm...da bi mu zaradi knjige privoscil zmago? sej je dobr, zelo dobr tekmovalc, dost vsestranski, vendar ni karizmaticen kot naprimer Marco Pantani, Cipollini... Sicer bi navijal za Pantanija, vendar raje vidim da je Tour zanimiv, tudi ce ne zmaguje moj favorit.
Lp Nejc

asPeteR ::

Zaradi knjige,...posledično tudi zaradi nje. Skratka všeč mi je njegova vztrajnost; za kar vem, da je pri kolesarstvu kjučnega pomena.

Seveda se pa strinjam, da ni boljšega kot zanimive tekme.

Formula 1 je sedaj šolski primer nezanimivosti, kjub temu, da navijam za F2001 dirkalnik!:))

JurijTurnsek ::

Lance Armstrong....tip ma smisel za strategijo
http://www.slatnaskejta.com

Fantom ::

M. Indurain je (bil) zakon!!!!!!!!

JurijTurnsek ::

lani je bil Pantani dobr pa ga je zdravje sfukalo, pol pa ni blo več zanimivo, ker je Lance bil predobr
http://www.slatnaskejta.com

Kaiser ::

Jest sem pa za Ullricha. Pred leti je obetal veliko, zdej pa... Eh, kile ga dajejo (tko kt mene):D...

ČIP 008 ::

Mislim da kljub dobri formi Armstrong ne bo imel lahkega dela. Največja nevarnost mu bo pretila iz ekipe T-Mobile, ki je iz ekipe odstanila vse šprinterje ter očitno stavi na skupno zmago. Zraven Nemca Jana Ullricha je v ekipi izreden Kazahstanski kolesar Aleksander Vinkurov, ki je dobro formo pokazal na prvi etapi kot tretji. No bomo videli....

Modri dirkač ::

Kakšen Ullrich?

Na 19!!! km je zaostal za Lanceom 60 sec.!!!8-O

Jan že dolgo nima za burek.:D
Everybody lies!

Alexius Heristalski ::

Počasi, počasi, fantje! Tema je bila odprta pred štirimi leti. Zanimivo, koliko stvari se je medtem zgodilo. Lance lovi že sedmo zmago, Pantanija pa ni več med nami ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Neon87 ::

Težko je določiti najboljšega športnika na svetu, vendar je po težki bolezni in 6 zaporedno osvojenih tourih najboljši športnik sveta zame:
LANCE ARMSTRONG!!

Res pa je, da ima tudi dobre sodelavce, ki mu pomagajo do njegovih uspehov,...
:D

pirat ::

jaz sem tud za Jana - upam, da mu letos uspe.
na daljših kronometrih upam da bo boljši, problem pa znajo biti hribi....... in Janovi kg..

glede Armstronga - za njegove ljubitelje tabu tema, vem, da me boste sesul, ampak fant je imel raka na modih, prebolel, svaka mu čast, je pa od takrat dalje prav zaradi tega njegova hormonska slika nekoliko drugačna od ostalih kolesarjev - predvsem je zaradi tega pridobil na vzdržljivosti (klanci, kronometer) - če bi ostali želeli tukaj zraven bi moralo poseči po dopingu, Lance-u pa tega ni treba..

ostalo - moj nick ni posledica posedovanja nelegalne programske opreme ampak tega, da je bil Pantani v svojih letih 1A,

lp,

Matej_K ::

Lance Armstrong je car :))

To kar letos dela na touru,mislm noro..res je da še ni zmagu nbene etape,sam k zalaufa v klanc,nasprotniki kr odpadajo vzadi..

Pa mislm da majo letos nasprotne ekipe še najboljše kolesarje do zdej..

PA vi? kok vs spremlja Tour de France(Lance)?
... .. .

R0K ::

Lance je res car vsaka mu čast, in kot je rekel pirat je tudi nekaj na tem, da je prebolel raka. Ima nekaj 'več' od ostalih, pa to ni fizična pripravljenost, ker noge se da natrenirat, glave pa ne!

Basso se letos zelo dobro drži, Rasmussen glano presenečenje, Ulrich kot po pričakovanjih. Vozi zelo dobro (čeprav včashi kaj izgubi proti Lancu/Basso) je potrebno vedeti, da so to peklenski napori in da je vseeno še vedno Top 3 kolesar na svetu. Biti na stopniškah na Touru, je skoraj zmaga.

Res pa škoda, da letos ni še kakšnega kolesarja več. Petacchi, Cunego, Di Luca, Simoni, Gonchar je hitro odpadel (težave), prav tako Zabriskie. Pa žal ni več Pantanija.

Ampak dobro, če - če - če. Pač je tako kot je. LAHKO bi bilo drugače, ampak vrjamem, da bo naslednje leto ras zanimivo!

Upam, da s Valjavcev v kakšnih od znanih ekip! Govorilo se je celo, da bi šel v CSC! Njega bi bilo super videt zdaj v teh vzponih. Pireneji mu sedejo (v podobnih Dolomitih je dosegal svoje najboljše rezultate). Si predstavljate Armstronga, Bassa, Ulricha in Valjavca kolesariti skupaj pred drugimi .. že zdej sem živčen, kot to gledam .. potem bi itak skakal po sobi :D

tratto ::

Moje mnenje o Lanceu: človek je sicer špica kolesar, TODA le na Tour de France. A ga je kdo kdaj videl na Giro d Italia, dirki po Španiji ali Švici?? On ni dorasel Indurainu, ki je bil redni gost na omenjenih dirkah.

Res si frajer, ko se celo leto pripravljaš za tritedensko dirko po Franciji, potem pa te nikjer ni. Basso na primer je en mesec nazaj scal kri na Giru. Američani pa so tedaj zbirali ljudi, ki bodo Lanceu pomagali na dirki.

Ampak - tega javnost ne opazi.

Alexius Heristalski ::

Ja, to tudi mene zanima (kolesarstva ne spremljam, zato nimam pojma)! Kaj dela Lance, ko ni Toura? Kje dirka takrat?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

fl0w ::

A se vam ne zdi, da je tour postal zadnji 2 leti ena velika beda? Meni osebno je dolgočasen kot Formula 1, kjer je vladal Schumacher.:|
Zelo sem vesel, da se Armstrong poslavlja po tem letu! Bo vsaj spet zanimivo leta 2006

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fl0w ()

R0K ::

Lance vozi le še kako lažjo dirko po US in pa Franciji.

Je pa zdej tko, da vsak si vzame svojo dirko za najtežjo. Za mene je Tour relativno težek, ker ima mislim, da največ gorkih etap, so pa te lažje kot na Giru in Vuelti. Recimo amo zadnja etapa na Giru (Dolomiti) je bila taka, da so mogl nekateri kolesarji stopt dol skolesa in it peš .. pol se ve, kak naklon je bil. Po makedamu so vozl! >:D

Drugače se pa Discovery Team bolj kot ne, čez leto samo pripravlja ta Toure. Saj se je vidlo na ekipnem kronometru, da so bili res ko švičarska ura, ker so pač prišli na tour z enim samim razlogom, da pomagajo Lancu. Tako ekipo si res samo lohk želiš, je pa malo 'bedno', da rabiš pomoč drugih, da prideš do zmage.

Med prvih 10 so trije iz ekipe T-Mobile (Ulrich, Vinokuorov in Kloden), kar pomeni, da so skupaj odlična ekipa, ampak pač vsak hoče za sebe dosežt najboljši rezultat in niso podrejeni drug drugem, čene bi lahko blo čist drugače, če bi vsi delali za Ulricha recimo (ampak ne vrjamem, da bo kakšen zvezdnik tipa Vinokourov podpisal pogodbo, da bo pomagu Ulrichu ... :\ ).

Jutr bo spet ena gorska etapa. Mislim, da zadnja priložnost, da se še kaj spremeni na Touru (vrstni red), če ne upoštevam kakšne nezgode (ne privoščim nikomur).
Pomoje če Basso prtisne na polno, lahko jutri zbeži. Pač bo mogu ve dat na koncu in že od štarta gont na polno in pobegnat, če se bo dal.

Alexius Heristalski ::

Za vse ljubitelje je obvezno poslušanje albuma Kraftwerk - Tour de France Soundtracks (2003).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

IČA ::

no tako, meni Lance do lani ni bil preveč všeč (nekako mi je dišalo po F1 ala Scummi dolgcajt), ko pa je lani na gorskem kronometru dobesedno požrl Bassa pred sabo, sem moral spemeniti svoje mnenje. Letošnja dirka pa lahko prinese spremembe samo še jutri, pa malo še kronometer v soboto, kjer bo Rasmussen verjetno odpadel s stopničk proti Ullrichu. Kronometer bo verjetno še precej zanimiv, če se komu od vodilnih jutri kaj pokegla.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

PrimozR ::

Eh. Lance bo zmagu, pobral ogromno dnarja in se na vrhuncu slave upokojil. Zelo lep načrt. Pa da ne boste mislli da ga ne maram, nasprotno, je eden velikih, svaka mu čast da mu je uspelo že 6x zapored zmagati, 7. zmaga pa je na poti. Že kar nekaj let navijam zanj. V bistvu ga letos sploh 'nebi smelo' biti tu, a je baje z Discover Channel-om podpisal težko pogodbo za še en rour v naslednjih dveh letih. Zgodil se je letos.

IČA ::

verjetno bo vrstni red kar dejansko tak kot sem napovedal. Se bo moral pa Ullrich za stopničke na kronometru še kar potruditi, ne pa tako kot na prologu, ko ga je Lance špricnil.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

gkovac ::

Fantje... dejte mi neki razložit... "pomagal" Lancu.... WTF? Kaj nej bi to pomenil? Mu nosil vodo? kako lahko cela ekipa pomaga nekomu? Do zdej sem bil namreč mnenja, da je kolesarstvo individualni šport (sam sem velik prekolesaril) in mi ni jasno kako lahko celotna ekipa "dela" za enega posameznika.

Brez pljuvanja po meni prosim.. pa hvala za odgovore.

P.S.
Lance je res car... včasih sem bil za Induraina zdej pa v bistvu ne spremljam tolk kolesarstva, ampak Lancu pa res vsaka čast.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Myth ::

Pomagati = voziti pred njim. Tako je kolesar v zavetrju in lahko kasneje napade. Kar poglej si ciljne šprinte. ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

PrimozR ::

Ja nosjo vodo od klubskega avtomobila, tut kšne čokoladce, gele, anorake, pol na vzponih k je avto ful zadi dokler je še kdo zravn nega v primeru defekta more dat svoj kolo (samo kolo, ne bicikla) Lance-u pa zavetrje mu delajo, ja.

STASI ::

Pomaganje pomeni tudi da vlečejo peleton če lovijo kakega nevarnega tekmeca. Sam ga ne bi nikoli ujel če bi skoču. Poleg tega mu ekipa pomaga v hrib da zmatra tekmece on pa lepo v zavetrju vozi(ekipa ve kako je njihov najboljši pripravljen).

Recimo primer da kolesarstvo res ni tako individualen šport je moštveni kronometer na Tour-u.

Če se voziš kaj s kolesom si gotovo opazil da ko si sam gre vse težje in če imaš zraven 3 -4 jevse lažje se na čelu menjaš in gre hitreje.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

IČA ::

Pa še en lep prikaz pomoči se je dogajal, mislim da v ponedeljek, Rasmussenovi ekipni kolegi iz Rabobanka so v pobegu pobirali pike na gorskih ciljih, tako da ga ne bi mogel kdo ogrožati v boju za pikčasto majico.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tour de France 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5410355 (8057) harvey
»

Armstrong - končno ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8214864 (12281) thramos

Jani Brajkovič

Oddelek: Loža
363952 (737) ZLOky
»

Najboljši!!

Oddelek: Loža
232646 (2001) dr.J

Več podobnih tem