Forum » Kaj kupiti » Za kateri računalnik naj se odločim???? PC GAMER ali DIAMANT!!!
Za kateri računalnik naj se odločim???? PC GAMER ali DIAMANT!!!
msmsms ::
Pri ANNIJU imajo otvoritveno akcijo in ponujajo dva zanimiva računalnika za moj žep: PC GAMER 119.990, in DIAMANT 124.990.
Kaj je po vašem mnenju boljši nakup??? Hvala!!!
INFO: www.anni.si
Kaj je po vašem mnenju boljši nakup??? Hvala!!!
INFO: www.anni.si
- spremenil: msmsms ()
CallMeAl ::
težko je reči, ker Anni na spletni strani ne navaja modelov matičnih plošč; ampak v splošnem sta za pisarniško delo oba OK, za igrice je AMD boljši, za spominsko intenzivne operacije pa Intel. če je v Gamerju Nforce2 ali pa VIA KT880A čipset, bi ti jaz priporočil to varianto.
LP
LP
KT400A je že precej star čipset. imam ga tudi sam in sicer nimam pritožb, vendar je zadeva zaradi svoje starosti (in posledično nizke cene) danes predvsem material za pisarniške računalnike. glede na to bi se sam na tvojem mestu "stegnil" še za 5000 SIT in vzel Diamanta.
LP
LP
Orchestra ::
PC GAMER je bilši nakup. Tud če bi bil dražji za 5k se bi ga bl splača vzet kot pa diamanta.
Lp
Lp
glede na teste, ki se pojavljajo na internetu, se s tem ne bi mogel povsem strinjati. dejstvo je, da je še pred kratkim Athlon močno prekašal Celerona, vendar je Sempron za AMD korak nazaj, novi Celeron pa je korak naprej (oba procesorja imata zdaj 256KB L2 cachea). za nekatera opravila je boljši eden, za druga drugi; zato se mi zdi bolj kot procesor pomembna matična plošča - in KT400 čipset je res že precej star. je pa vprašanje kaj se skriva v Diamantu pod Celeronom. v končni fazi pa je morda res precej vseeno, saj sta oba računalnika zelo podobno zmogljiva.
LP
LP
Smo pri ceni 120.000 - 125.000 SIT. Kaj pa da bi raskiral še nekaj denarja recimo do 140.000. Ali bi za 140.000 SIT dobil mnogo boljšo zadevo???? Svetujte mi kaj mogoče za kakšnega jurja več!!!
Hvala!!!
Hvala!!!
če se omejimo na že sestavljene računalnike, se mi zdi zelo zanimov Comtronov TRON ECONO MULTI SEMPRON 2800+ ( link); v primerjavi z Gamerjem je sicer 14.000 SIT dražji, vendar ima boljši procesor (Sempron 2800+ namesto 2600+), matično ploščo z aktualnim čipsetom (VIA KT880A) in pa predvsem grafično kartico (Radeon 9550), ki ni SE verzija (verjemi mi, da je tisti SE hudo nadležen, če se kdaj spraviš igrati kakšno igrico). res pa je, da v kompletu ne dobiš miške in tipkovnice.
LP
LP
Je res razlika ni velika. Sem pa gledal še tole varianto : (Link) Kaj pa menite o tej mašini????
Nevem zdi se mi, da je najbolj ekonomično, če nabavim že sestavljen računalnik.
Nevem zdi se mi, da je najbolj ekonomično, če nabavim že sestavljen računalnik.
čipset (KT600) je nekoliko slabši od KT880 in procesor je Sempron 2600+ namesto 2800+ (v primerjavi z računalnikom, ki sem ga predlagal). za razliko petih jurjev pa lahko tudi pri Comtronovi varianti dokupiš miško in tipkovnico. kljub temu sta si tadva računalnika (tako kot Gamer in Diamant) precej podobna po zmogljivosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najboljša socket A matična (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4419 (3306) | t3hn0 |
» | Računalnik+monitor+all in one printerOddelek: Kaj kupiti | 1819 (1653) | Turtle |
» | Nakup low cost računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1962 (1492) | jest10 |
» | PC iz akcijske ponudbe? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3708 (2909) | sid911 |
» | Kaj menite ?Oddelek: Kaj kupiti | 1119 (1005) | ptg |