Forum » Omrežja in internet » Omrežje
Omrežje
roko22 ::
Pozdrav.
Rad bi povezal v omrežje še soseda, ki je oddaljen okoli 100m, pa me zanima če ma kdo kakšne izkušnje s tem. Zanima me kakšen kabel uporabljate, koliko je navaden UTP kabel odporen na razne toče, sneg, sonce, ...
Nasveti dobrodošli.
Hvala vsem že vnaprej.
Rad bi povezal v omrežje še soseda, ki je oddaljen okoli 100m, pa me zanima če ma kdo kakšne izkušnje s tem. Zanima me kakšen kabel uporabljate, koliko je navaden UTP kabel odporen na razne toče, sneg, sonce, ...
Nasveti dobrodošli.
Hvala vsem že vnaprej.
scrnko ::
ne uporabljaj navadnega utp kabla ker ta ni odporen na elektro magnetne motnje. ... uporabi raje sftp kabel ... to je isti utp kabel vendar je 2x zaščiten. Nisem pa 100% da se mu reče SFTP ... idi v kako trgovino pa vprašaj tam ... sigurno pa ne vzet utp kr boš mel vlke izgube na 100m dolgen kablu.
LP
LP
Lucas ::
Na razdalji 100m boš imel tako z UTP kot tud z STP(FTP) velike probleme. Zadeva ne bo delala z verjetnostjo 60% ali še več IMHO.
I was here...
Spc ::
Imam Network Adapter: Intel PRO/1000 MT Server Adapter
In ta adapter je baziran na 82545GM Controlerju, ki ima:
State-of-the-art DSP architecture implements digital adaptive equalization, echo, cross-talk and baseline wander cancellation
To pomeni, da tudi če so motnje v omrežju jih DSP processor odstrani.
Pomojem bi ta mrežna na obeh straneh (crossover) delovala 100%.
Intel PRO/1000 MT Server Adapter
82545GM Gigabit Ethernet Controller
Stvar stane okoli 33k sit z DDVjem.
In ta adapter je baziran na 82545GM Controlerju, ki ima:
State-of-the-art DSP architecture implements digital adaptive equalization, echo, cross-talk and baseline wander cancellation
To pomeni, da tudi če so motnje v omrežju jih DSP processor odstrani.
Pomojem bi ta mrežna na obeh straneh (crossover) delovala 100%.
Intel PRO/1000 MT Server Adapter
82545GM Gigabit Ethernet Controller
Stvar stane okoli 33k sit z DDVjem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gigabitni switchOddelek: Omrežja in internet | 2891 (2345) | ender |
» | Optika domaOddelek: Omrežja in internet | 2629 (1889) | saule |
» | Intel Pro/1000 MT Server Adapter Dual PortOddelek: Strojna oprema | 2886 (2637) | Spc |
» | Killer NIC (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 8947 (5814) | BaToCarx |
» | Intel PRO/100 S Server AdapterOddelek: Kaj kupiti | 1498 (1377) | PaJo |