» »

Zdravniški pregled za A,B kategorijo

Zdravniški pregled za A,B kategorijo

Tilen ::

Jutri imam zdravniski pregled za A,B kategorijo pri DR. Lovše na Kopitarjevi 2 MB.

Je ze kdo tam opravljal ta pregled? Kaj sploh "mors" delat na teh pregledih? Malo me je strah, ker slabse vidim na dalec in bom vrjetno dobil ocala ali kaj podobnega. Sux. A pol ce mi recimo tam ugotovijo da slabo vidim na dalec in grem jaz potem po vseh teh poteh si uredit ocala, a moram potem zdravniski pregled se 1x placat? ;((

Cakas baje kot pr norcih, da prides na vrsto za te preglede. :\

Naj kdo iz izkusenj pove kak je kaj na teh pregledih in ce fejst zafrkavajo cez kaksne malenkosti in to.

lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
  • spremenil: Tilen ()

Jackal ::

Po Murphyju je tako, da če se lahko kaj zakomplicira, se tudi bo.
Sicer ne vem kako to poteka v MB, vendar je bilo v mojem primeru (Ravne na Kor.) nekako takole:

Zdravniški izpit sem opravljal hkrati s tistim zdravniškim pregledom za vojsko, kjer so ugotovili, da nekoliko slabše vidim na daleč. Tako sem takrat dobil zdravniško spričevalo samo za 5 let in s tem tudi vozniško za 5 let. Kakšno leto pred potekom sem si zrihtal očala že zaradi šole (iz zadnjih vrst nisem videl na tablo). Dioptrijo imam zdaj -0.75. Malo pred potekom vozniške sem torej šel še enkrat na zdravniški pregled, tokrat z očali, kjer sem opravil samo tiste teste za vid. Konec sem bil v roku pol ure (s čakanjem vred), s tem da sem moral plačat ~ 5k samo za ta pregled. Zdaj imam pa zdravniško spričevalo brez časovne omejitve.

Edit - Pri testu za oči gledaš skozi eno tako napravo, ki malo spominja na binokularni mikroskop. Potem pa gledaš skozi različne nastavitve leč na različne vzorce in moraš ugotavljat vzorce, ki so sestavljeni iz najmanjših ali največjih pik. Par testov je pa tudi kako vidiš barve (roza-rdeča, zelena-rdeča itd).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

Tilen ::

Nisem nardil. ;(( Nekak so bili tisti krogci "premajhni" zame.Pri optiku so mi potem zmerili dioptrijo 0.5 na levo oko in 0.75 na desno. Zdaj pa, a je to dost al malo? Sem pa kratkoviden, torej na dalec slabse vidim. Ostalo pa je blo vse oki. Aja se cena, 6900 sit. in cakalna doba : Prisel ob 7 cakal do 9.30 prisel na vrsto opravil pregled za oci,sluh... in spet cakal da mi je cez 20 min lahko doktor 2x z lucko posveto. Po neuspesnem pregledu pa pac k optiku.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

ŽirC ::

cim prej po spegle, ker je mozno da se ti v kasnejsih letih dioptrija poprav


Lp, ZirC
aks.rula.org

Tilen ::

ne vem kako je s tem, ce mam moznosti pol super. Ne vem pa, zakaj mi je tisti tip, ki mi je opravljal pregled kr rekel da se mi bo vid do 30. leta poslabseval. Torej nimam moznosti nekak da se mi popravi? Se mi zdi da je to malo nehumano povedal... :\
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tody ::

Tilen, v teh časih sploh ni hudo met očala... okey so en strošek samo glede na to da si sfukal miščice v očesu zaradi takih in drugačnih (ne)dejavnosti. Ti bodo očala kvečjemu pomagala, ko boš gledal na daleč, če si jih ne boš, boš ko boš uporabljal oči da bi kaj videl na daleč z časom še bolj sfukal vse skupi ali pač popravil (mišice se regenerirajo) če boš pravilno ravnal. Če pa imaš sfukano lečo, potem ni več pomoči zate, oz je laserska operacija okol 200.000 sit za en uč.

Aja kar se zdravnikov tiče, si lahko zbereš kateregakoli, samo moreš pazit da je specalist za delo in šport.

Kar se vozniške tiče, pa potem ko si nekaj starejši (25+) lahko optiku zamoriš in rečeš naj ti napiše da si zadost sposoben in odgovoren da boš sam menjal očala in z tem greš k zdravniku ki ti napiše da je vse OK in dobiš vozniško do 80 leta... Testirano ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Tilen ::

Ja saj to glede ocal se ne sekiram toliko, vsaj glede stroska. Samo je pa ene vrste obveznost, katera me lahko vseka po denarnici v primru da jih ne nosim(ko vozim) nevede. Malo sem zdaj se spekuliral in bi teoreticno lahko prisel skozi brez ocal. Zdaj npr ni lahko sel k nekemu drugemu doktorju ki baje bolj "spušča" in bi naredil. Z ene strani je to ql, ker je ena obveza manj, z druge pa spet ta, kot si rekel - lahko si se bolj poskodujem vid (hitreje). Tudi v prometu sem recimo bolj varen z ocali kot pa brez, ker jaz mam namrec res obcutek da na dalec vidim slabo. Nisem si mislil da imam samo -0.50 / -0.75. Danes v optiki me je vprasala: A vi rabite to za profesionalno voznjo? Jaz pac recem da ne in da pac nsiem naredil ker mam pac tako dioptrijo, nakar ona odvrne da pozna veliko ljudi, ki vozijo s taksno dioptrijo brez tezav in brez komplikacij naredijo zdravniske preglede. Kaj zdaj? A dam 6k se 1x in grem drugam ter naredim in kao vredu vidim ali naj vseeno grem po ocala in pac zivim s tem?

preklic ocal je nekak tezko sedaj narediti, ker so nekak ze v "izdelavi" ampak vseeno.

Vesel bi bil raznih predlogov.

Hvala.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljšanje vozniškega izpita

Oddelek: Loža
2919747 (7627) krneki2
»

mladi voznik, podalšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Loža
194790 (4281) blackbfm
»

Vozniška - obnovitev

Oddelek: Loža
247259 (5977) Gregor P
»

Kako podaljšati vozniško dovoljenje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5315440 (12702) dejanslo
»

voz. izpit (slabovidnost)

Oddelek: Loža
396387 (5558) ||_^_||

Več podobnih tem