Forum » Izdelava spletišč » css in input.button
css in input.button
lordgreg ::
gumb bi rad naredil malo drugačen z CSS-jem. naredil sem tole:
INPUT.button {
FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 8pt;
border-left: 2 solid #999999;
border-top: 2 solid #999999;
border-right: 2 solid #999999;
border-bottom: 2 solid #999999;
}
finta je v tem, da bi rad enak izgled takrat, ko gumb oz. inputi niso aktivni (tporej surfam recimo po strani) in takrat ko kaj pišem v input text. (enak border,..). kako preklemano to naredit?
in ko bom kliknil na ta gumb, bo spremenil border ipd. kako pa to?
hvala
INPUT.button {
FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 8pt;
border-left: 2 solid #999999;
border-top: 2 solid #999999;
border-right: 2 solid #999999;
border-bottom: 2 solid #999999;
}
finta je v tem, da bi rad enak izgled takrat, ko gumb oz. inputi niso aktivni (tporej surfam recimo po strani) in takrat ko kaj pišem v input text. (enak border,..). kako preklemano to naredit?
in ko bom kliknil na ta gumb, bo spremenil border ipd. kako pa to?
hvala
- spremenilo: snow ()
darh ::
definiraš več stajlov, pol pa gremo:
<input type="text" onFocus="this.className='enStajl'" onBlur="this.className='drugStajl'">
opomba:
najprej dvojni narekovaj ", notr je pa enojni ' !!
to bi mogl delat
kle mas pa primer k sam background spremeni:
pa se koda:
<input type="text" onFocus="this.style.background='blue'"onBlur="this.style.background='red'">
hehe... I rule...
<input type="text" onFocus="this.className='enStajl'" onBlur="this.className='drugStajl'">
opomba:
najprej dvojni narekovaj ", notr je pa enojni ' !!
to bi mogl delat
kle mas pa primer k sam background spremeni:
pa se koda:
<input type="text" onFocus="this.style.background='blue'"onBlur="this.style.background='red'">
hehe... I rule...
Excuses are useless! Results are priceless!
simon ::
Dela kot navaden submit button s to razliko, da mu lahko dolocis samo name ne pa value. Tvoj skript bo potem dobil ta name kot dve spremenljivki name.x in name.y , njihovi vrednosti pa bojo koordinate kamor je uporabnik kliknil na image submitu.
onFocus="this.style.border='#000080'"
a morda obstaja še finta za border, ker bi jaz namreč potreboval spremembo borderja.. sem probal tole zgornjo finto, pa meni ne dela... xbite, a veš, kako je prav??
daj mi povej, kje si našel zadevo z this.style???
a morda obstaja še finta za border, ker bi jaz namreč potreboval spremembo borderja.. sem probal tole zgornjo finto, pa meni ne dela... xbite, a veš, kako je prav??
daj mi povej, kje si našel zadevo z this.style???
darh ::
zgleda da je eno pravilo glede kako so enaki value poimenovani v DOM in v CSSju.... vsak pomišljaj (-) se zbriše, ker v JS pomen to minu... torej prvi_drugi > prviDrugi...
vsaj do zdej je blo vs tko.... anyway.. kle mas to:
<input type="text" onFocus="this.style.borderColor='#000080'"onBlur="this.style.borderColor='blue'">
ampak verjetn ni to to kar ti hoces, tko da ti svetujem da lepo določš 2 classa v CSSju in pol to spreminjas, kakor sm te ze v prvem replayu pokazu...
enjoy...
i still rule.. ;)
vsaj do zdej je blo vs tko.... anyway.. kle mas to:
<input type="text" onFocus="this.style.borderColor='#000080'"onBlur="this.style.borderColor='blue'">
ampak verjetn ni to to kar ti hoces, tko da ti svetujem da lepo določš 2 classa v CSSju in pol to spreminjas, kakor sm te ze v prvem replayu pokazu...
enjoy...
i still rule.. ;)
Excuses are useless! Results are priceless!
jep,.. res.. svaka ti čast.. i love you
mimogrede: pol pa tak ni čudno, da mi je neke javascript errorje javljalo skozi.. grrr
ne res,.. hvala
mimogrede: pol pa tak ni čudno, da mi je neke javascript errorje javljalo skozi.. grrr
ne res,.. hvala
ferjan ::
imam problem in ga ne znam rešit:
na strani www.crpalke-cizman.si
je je v cssu za id #content definiran
border-left: 1px solid #fff;
border-right: 1px solid #fff;
v explorerju se zadeva prikaže ok, v firefoxu pa se zaradi levega borderja zamakne za 1px.
css: http://www.crpalke-cizman.si/themes/cizman/style.css
na strani www.crpalke-cizman.si
je je v cssu za id #content definiran
border-left: 1px solid #fff;
border-right: 1px solid #fff;
v explorerju se zadeva prikaže ok, v firefoxu pa se zaradi levega borderja zamakne za 1px.
css: http://www.crpalke-cizman.si/themes/cizman/style.css
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JqueryOddelek: Izdelava spletišč | 1793 (1517) | mk818764 |
» | glow efekt s css v FF / dinamicen width s CSS v FFOddelek: Izdelava spletišč | 1554 (1396) | Lee_Nover |
» | Oblikobvanje besedila s CSS na web straniOddelek: Izdelava spletišč | 1530 (1456) | pivmik |
» | kako spremeniti texfield typeOddelek: Izdelava spletišč | 929 (841) | Baja |
» | dolžina vnešenega tekstaOddelek: Izdelava spletišč | 1712 (1325) | darh |