Forum » Strojna oprema » GF Ti4200-kako preskusiti???
GF Ti4200-kako preskusiti???
Nevihta ::
V dveh (2) letih sta mi že crknili dve (2) grafični kartici in to obe INNO 3D GF Ti4200. Predvsem me zanima pri zadnji, katero imam še doma na razpolago. Problem je sledeč: Ob menjavi serijskega hladilnika z malo boljšim (kartica se je pregrevala) so se pojavile na ekranu zelene črte, in tudi v windowse ne pridem več notri. Sedaj pa mene zanima ali obstaja kakšen software, ki bi hardwersko stestiral grafično kartico in podal rezultate kej je šlo k vragu, da bi vedel če se jo da popraviti. Kartica je konec koncev vredna 40K SIT, kar pa ni tako malo denarja, da bi jo lahko človek kar tako zamenjal z novo. V kolikor jo je pa potrebno stran vrziti, pa bi prosil za nasvet kateri nadomestek kupiti. Uporabljam jo tako za špile kot tudi za grafične program in 3D modeliranje.
Za vsak odgovor bi bil neskončno hvaležen, saj umiram v mukah v stari PCI kartici:)
Za vsak odgovor bi bil neskončno hvaležen, saj umiram v mukah v stari PCI kartici:)
boštjan ::
da nisi GPU kaj poškodoval,ko si stari cooler dol dajal,al pa ko si staro pasto dol čisto.trenutno se splača kaki 9600Xt za 40k
Nevihta ::
Hmm sej to je problem, ne vem kaj sem, ocitno sem neki, je pa tudi neki druzga sumljivo, namrec kartica je zelo ohlapna v AGP rezi, a je to normalno? No pa nazaj k problemu, ravno to jaz iscem, namrec program ki bi stestiral kartico in da bi ti izpljunil kaj je fuč.
Ta staro pasto sem enostavno obrisal s papirnatim robckom, a je to lahko mar kaj narobe? Ostalo pa mislim da ne bi smel nicesar takega narediti , da bi se lahko kaj poskodovalo. Vedno sem pazil, da sem se razelektril predno sem se cesarkoli dotaknil, tako da ne vem.
V kolikor ves za kak tool, ki bi stestiral grafiko v dos-u po moznosti (hardware-sko) bi bil zelo vesel.
PS.: Kako se kaj 9600XT obnaša v 3D modeliranju (autocad, ProEng...)?
Ta staro pasto sem enostavno obrisal s papirnatim robckom, a je to lahko mar kaj narobe? Ostalo pa mislim da ne bi smel nicesar takega narediti , da bi se lahko kaj poskodovalo. Vedno sem pazil, da sem se razelektril predno sem se cesarkoli dotaknil, tako da ne vem.
V kolikor ves za kak tool, ki bi stestiral grafiko v dos-u po moznosti (hardware-sko) bi bil zelo vesel.
PS.: Kako se kaj 9600XT obnaša v 3D modeliranju (autocad, ProEng...)?
Sami ::
Imam GF4 Ti 4200 128MB od Inno3D in dela brez problema in to je že moja druga grafična od Inno3D in je ql. Moj frend ima pa tudi Inno3D GF4 Ti 4200 128MB in mu je šel cooler in jo je nesu nazaj v mlacoma in so mu menjal cooler za Zalmana (hladilna rebra+cooler) in en mesec mu je delala ql, potem pa sva pognala CMR4 in začel je dobivati artefakte.
Moj predlog je, da jo nesi nazaj in naj ti jo zamenjajo, če imaš garancijo, drugače pa jo nesi na servis in naj ugotovijo kaj je narobe, boš pač plačal teh 5k(upaj, da ti jo bodo popravili)...v primerjavi z grafo, ki je 40k.
Moj predlog je, da jo nesi nazaj in naj ti jo zamenjajo, če imaš garancijo, drugače pa jo nesi na servis in naj ugotovijo kaj je narobe, boš pač plačal teh 5k(upaj, da ti jo bodo popravili)...v primerjavi z grafo, ki je 40k.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica 30k-40kOddelek: Kaj kupiti | 1820 (1138) | N-E-O |
» | Mnenje o Inno 3dOddelek: Kaj kupiti | 1191 (1042) | Tilc |
» | Navijanje Ti4200Oddelek: Navijanje | 1708 (1190) | Cranchi |
» | FX 5900XTOddelek: Navijanje | 1080 (938) | Sami |
» | INNO GF FX5900XT ???Oddelek: Kaj kupiti | 1201 (1032) | m.i.h.a. |