Forum » Izdelava spletišč » Slicing In Photoshop
Slicing In Photoshop
d0rK ::
Hey,
torej sem se le spravil k izdelavi ene spletne strani kot projekt pri pouku informatike.
Vendar pa sem nazalost pravi n00b v photoshopu, saj operatiram v njem prvic tako, da sem sedaj, ko je vse izrisano v photoshopu naletel na tezavo.
Rab bi to sliko razrezal, tako da lahko posamezne gumbe v Navigation Panel linkal na posamezne strani.
Vem da se to naredi z uporabo "Slice Tool" v Photoshopu , nato pa -> File:Save for Web.
Ampak, ko nekaj oznam s tem orodjem ... Slice ... Se pojavi naslednje:
Na tej sliki sem z Slice toolom oznacil le Header ter Navigation Panel, a vendar je okoli nastavo vec "odrezkov".
Torej: 1. Oznacim Slice ostevilcen s stevilko 02 , ter nastaneta se 01 in 01 (pokoncni "palci" ob strani)
2. Oznacim Navigation Panel ter nastanejo slici 05 07 08 ...
Zakaj torej nastanejo te odvecni odrezki ter kako jih odstranim?
Lep pozdrav,
d0rK
torej sem se le spravil k izdelavi ene spletne strani kot projekt pri pouku informatike.
Vendar pa sem nazalost pravi n00b v photoshopu, saj operatiram v njem prvic tako, da sem sedaj, ko je vse izrisano v photoshopu naletel na tezavo.
Rab bi to sliko razrezal, tako da lahko posamezne gumbe v Navigation Panel linkal na posamezne strani.
Vem da se to naredi z uporabo "Slice Tool" v Photoshopu , nato pa -> File:Save for Web.
Ampak, ko nekaj oznam s tem orodjem ... Slice ... Se pojavi naslednje:
Na tej sliki sem z Slice toolom oznacil le Header ter Navigation Panel, a vendar je okoli nastavo vec "odrezkov".
Torej: 1. Oznacim Slice ostevilcen s stevilko 02 , ter nastaneta se 01 in 01 (pokoncni "palci" ob strani)
2. Oznacim Navigation Panel ter nastanejo slici 05 07 08 ...
Zakaj torej nastanejo te odvecni odrezki ter kako jih odstranim?
Lep pozdrav,
d0rK
- zavaroval slike: Gandalfar ()
freserovski ::
saj tisti ostali slici nič ne škodijo in ne koristijo, dokler jih ne nastaviš tako, da se zgodi kaka sprememba (mouseclick, mouseover,...), tako, da sploh ni panike... , vsaj iz moje strani ne , zakaj pa teh slicov ne narediš raje z image ready - enostaven preklop iz photoshopa, tam se meni zdi bolj pregledno vse v zvezi s tem razrezom.
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!
d0rK ::
Ok .. To sm razrezou ... Zdej pa sleced problem:
Jz bi v Contect Box rad nekaj kode vtipkal ... Imam za informatiko projekt naresti kalkulator za obrestno obretni racun.
Kodo sem ze nasel , sedaj jo morm le se nekako notri vstaviti .. Kako to storim, glede na to, da je trenutno vse le ena risba.
Jz bi v Contect Box rad nekaj kode vtipkal ... Imam za informatiko projekt naresti kalkulator za obrestno obretni racun.
Kodo sem ze nasel , sedaj jo morm le se nekako notri vstaviti .. Kako to storim, glede na to, da je trenutno vse le ena risba.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | portfolioOddelek: Izdelava spletišč | 2812 (2439) | Vice |
» | CS3Oddelek: Izdelava spletišč | 786 (786) | opeter |
» | spletna stran, problemOddelek: Izdelava spletišč | 1677 (1139) | mte |
» | HTML - tabele - PROBLEM!!!Oddelek: Izdelava spletišč | 1464 (1207) | IceBreakr |
» | spletna stran v photoshopuOddelek: Izdelava spletišč | 2236 (1727) | CaqKa |