Forum » Operacijski sistemi » MS server 2003 in MS Excange? Problem z mail-i?
MS server 2003 in MS Excange? Problem z mail-i?
Bx ::
Ker nisem ravno vešč stvari na tem področju imam eno vprašanje za administratorje.
V službi na lokaciji 1 imamo MS Small Business Server 2003 + MS Excange, uporabniki pa uporabljamo MS Outlook 2003.
Na SiOL-u imamo registrirano domeno za naše mail-e (domena.si).
Na serverju imamo tudi lokalno domeno (domena.local).
Tako grejo mail-i po podjetju (lokalna domena) samo od računalnika do serverja (MS Excange), ne grejo ven.
Če torej jaz pošljem mail na janez.novak@domena.si, bo to šlo direkt na server (MS Excange), od tu pa ga janez dobi na svoj računalnik.
Torej je nastavljeno tako, da kdorkoli iz domena.si pošlje komurkoli na domena.si, bo šla ta pošta samo do MS Excange-a.
Do tu mi je vse jasno in dela normalno.
Na lokaciji 2 pa imamo samo 1 računalnik z mail-om lojze.novak@domena.si.
Evo zdej pride problem.
Če želim jaz z lokacije 1 poslati mail na lokacijo 2 (lojze.novak@domena.si), dobim odgovor da tega maila ni.
Na serverju nisem nikjer opazil da bi bil ta uporabnik (lojze.novak@domena.si) sploh dodan. Vsi ostali smo, samo tega ni.
Zdej ne vem v čem je problem.
Ali je potrebno tega uporabnika dodati na server? (po moje ne, ker tisti računalnik se ne priklaplja na naš server v lokalno domeno)
Ali je možno nekako dodati ta mail (lojze.novak@domena.si) in server-ju povedati, da katerokoli pošto na ta mail posreduje ven iz naše domene?
Ko sem vprašal fante s firme, ki so nam to rihtali so rekli, da se to ne da zrihtat in da moram poklicati na siol, da mi spremenijo mail na lokaciji 2 iz lojze.novak@domena.si na lojze.novak@siol.net
Zdej pa bi prosil, če ima mogoče kdo kaj pojma o tem (oziroma, če je sploh razumel kaj bi rad hehe), da mi malce razloži kako bi se dalo to naresti.
Po moje se to, nekako da narediti.
Lahko pa se slišimo tudi po telefonu, če je lažje da oba gledava na server (če ga ima kdo pred seboj).
Najlepša hvala že vnaprej za vse odgovore.
lp
V službi na lokaciji 1 imamo MS Small Business Server 2003 + MS Excange, uporabniki pa uporabljamo MS Outlook 2003.
Na SiOL-u imamo registrirano domeno za naše mail-e (domena.si).
Na serverju imamo tudi lokalno domeno (domena.local).
Tako grejo mail-i po podjetju (lokalna domena) samo od računalnika do serverja (MS Excange), ne grejo ven.
Če torej jaz pošljem mail na janez.novak@domena.si, bo to šlo direkt na server (MS Excange), od tu pa ga janez dobi na svoj računalnik.
Torej je nastavljeno tako, da kdorkoli iz domena.si pošlje komurkoli na domena.si, bo šla ta pošta samo do MS Excange-a.
Do tu mi je vse jasno in dela normalno.
Na lokaciji 2 pa imamo samo 1 računalnik z mail-om lojze.novak@domena.si.
Evo zdej pride problem.
Če želim jaz z lokacije 1 poslati mail na lokacijo 2 (lojze.novak@domena.si), dobim odgovor da tega maila ni.
Na serverju nisem nikjer opazil da bi bil ta uporabnik (lojze.novak@domena.si) sploh dodan. Vsi ostali smo, samo tega ni.
Zdej ne vem v čem je problem.
Ali je potrebno tega uporabnika dodati na server? (po moje ne, ker tisti računalnik se ne priklaplja na naš server v lokalno domeno)
Ali je možno nekako dodati ta mail (lojze.novak@domena.si) in server-ju povedati, da katerokoli pošto na ta mail posreduje ven iz naše domene?
Ko sem vprašal fante s firme, ki so nam to rihtali so rekli, da se to ne da zrihtat in da moram poklicati na siol, da mi spremenijo mail na lokaciji 2 iz lojze.novak@domena.si na lojze.novak@siol.net
Zdej pa bi prosil, če ima mogoče kdo kaj pojma o tem (oziroma, če je sploh razumel kaj bi rad hehe), da mi malce razloži kako bi se dalo to naresti.
Po moje se to, nekako da narediti.
Lahko pa se slišimo tudi po telefonu, če je lažje da oba gledava na server (če ga ima kdo pred seboj).
Najlepša hvala že vnaprej za vse odgovore.
lp
Bx
noraguta ::
irtual SMTP server-> Properties-> Messages tab ->Forward all mail with
unresolved recipients to host=tam.kjer.matala.nuvak.mejl
al neki tacga
unresolved recipients to host=tam.kjer.matala.nuvak.mejl
al neki tacga
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
najlepša hvala
vse dela, tam sem samo vpisal mail.siol.net in ga je dobil.
ej res hvala
ps.:
tukaj zdaj pastam tiste odgovore ki sem jih prej dobival iz serverja (če koga zanima)
Undeliverable: Delivery Status Notification (Failure)
System Administrator
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject:
Sent: 13.5.2004 9:22
The following recipient(s) could not be reached:
lojze.novak@domena.si on 13.5.2004 9:22
The e-mail account does not exist at the organization this message was sent to. Check the e-mail address, or contact the recipient directly to find out the correct address.
domena.si #5.1.1
vse dela, tam sem samo vpisal mail.siol.net in ga je dobil.
ej res hvala
ps.:
tukaj zdaj pastam tiste odgovore ki sem jih prej dobival iz serverja (če koga zanima)
Undeliverable: Delivery Status Notification (Failure)
System Administrator
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject:
Sent: 13.5.2004 9:22
The following recipient(s) could not be reached:
lojze.novak@domena.si on 13.5.2004 9:22
The e-mail account does not exist at the organization this message was sent to. Check the e-mail address, or contact the recipient directly to find out the correct address.
domena.si #5.1.1
Bx
Evo, pa imam takoj spet eno vprašanje.
Zakaj mi, odkar so nam naštimal ta server pa vse to,
Norton 2003 ne skenira več pošte (niti za ven niti noter)?
(to sprašujem za workstation XP)
Tako sem zadnjič dobil v Outlook express (kjer imam privat mejle) virus, ki ga ni niti čekiral niti zaznal.
Ko pa sem hotel ta virus (attach) shranit v določeno mapo, ga pa je zaznal ker imam vklopljeno Auto protect.
Čudno.
Zakaj mi, odkar so nam naštimal ta server pa vse to,
Norton 2003 ne skenira več pošte (niti za ven niti noter)?
(to sprašujem za workstation XP)
Tako sem zadnjič dobil v Outlook express (kjer imam privat mejle) virus, ki ga ni niti čekiral niti zaznal.
Ko pa sem hotel ta virus (attach) shranit v določeno mapo, ga pa je zaznal ker imam vklopljeno Auto protect.
Čudno.
Bx
Microsoft ::
No, jst mam pa sledec problem.
Na frisno sem instaliral Win2kAdvSer, potem pa se IE6.0. Potem pa sem instaliral Exchange Server 2003. Ko se je instalacija koncala, sem sel pogledat v IIS in videl, da so se ustvarile tri "mape"; Public, Exchange In Exadmin. No, pac kliknem na katero koli od teh treh z desnim gumbom gor in potem Browse. Stvar se mi odpre.
Potem pa naredim restart, pa zagledam naslednje:
Ce sedaj ponovim postopek, mi napise, da nisem avtoriziran, da bi lahko to odprl. Pa tudi odpret ne morem vsebino mape. ://
Med drugim ne morem odpret tudi Printers mape.
Tak, da me zanima, kako naj odpravim tezavo? Zanima me tudi, zakaj mi kaze, da vse tri "mape", ki ne delajo, "ciljajo" na \\.\BackOfficeStorege\jimibtn2.streznik.org\... ? Kje je zdej tist \\.\BackOfficeStorage?
by Miha
Na frisno sem instaliral Win2kAdvSer, potem pa se IE6.0. Potem pa sem instaliral Exchange Server 2003. Ko se je instalacija koncala, sem sel pogledat v IIS in videl, da so se ustvarile tri "mape"; Public, Exchange In Exadmin. No, pac kliknem na katero koli od teh treh z desnim gumbom gor in potem Browse. Stvar se mi odpre.
Potem pa naredim restart, pa zagledam naslednje:
Ce sedaj ponovim postopek, mi napise, da nisem avtoriziran, da bi lahko to odprl. Pa tudi odpret ne morem vsebino mape. ://
Med drugim ne morem odpret tudi Printers mape.
Tak, da me zanima, kako naj odpravim tezavo? Zanima me tudi, zakaj mi kaze, da vse tri "mape", ki ne delajo, "ciljajo" na \\.\BackOfficeStorege\jimibtn2.streznik.org\... ? Kje je zdej tist \\.\BackOfficeStorage?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | E-pošta in drugo gostovanjeOddelek: Izdelava spletišč | 3671 (3250) | Jerry000 |
» | Zamenjava ISP-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 5441 (4618) | NeMeTko |
» | preusmeritev mailaOddelek: Izdelava spletišč | 2133 (1647) | Ice-Heki |
» | Prenašanje cookijev med poddomenamiOddelek: Informacijska varnost | 1848 (1563) | jype |
» | windows server 2003 DNS za routerjemOddelek: Operacijski sistemi | 1635 (1532) | Mythos |