Forum » Kaj kupiti » a je to O.K. konfiguracija?
a je to O.K. konfiguracija?
softwar66 ::
vse novo
Hladilnik Zalman CNP6000 Cu Box
CPU AMD Athlon XP 2600+ Box 333 MHz
Matična plošča Abit NF7-S (a če je S je rev 2?)
Sapphire Ati Radeon 9200 128MB DDR DVI
Ohišje Midi Tower Logic Q3 860L LCD 300W
Geil DDR LONG DIMM 256 MB 400 MHz
+brezžična miš in tipkovnica, FDD in cd rom teac 52x, rama je malo, vendar je te teden drag kot žafran.
skupaj 120000SIT
Zanima me predvsem ali je spremenljiva cena oz. ali kdo ve kje bi bila zadeva cenejša. Hvala.
Hladilnik Zalman CNP6000 Cu Box
CPU AMD Athlon XP 2600+ Box 333 MHz
Matična plošča Abit NF7-S (a če je S je rev 2?)
Sapphire Ati Radeon 9200 128MB DDR DVI
Ohišje Midi Tower Logic Q3 860L LCD 300W
Geil DDR LONG DIMM 256 MB 400 MHz
+brezžična miš in tipkovnica, FDD in cd rom teac 52x, rama je malo, vendar je te teden drag kot žafran.
skupaj 120000SIT
Zanima me predvsem ali je spremenljiva cena oz. ali kdo ve kje bi bila zadeva cenejša. Hvala.
MEDENA ::
Ne boš igral igrc ?
Ker nasprotno je grafična za odpad...posezi po 9600PRO/XT....
Plata je super, proc tudi...malo več rama ne bi škodovalo...
Komplet se mi zdi pa kar drag ! Lahko bi dal popust na sistem a ne
Ker nasprotno je grafična za odpad...posezi po 9600PRO/XT....
Plata je super, proc tudi...malo več rama ne bi škodovalo...
Komplet se mi zdi pa kar drag ! Lahko bi dal popust na sistem a ne
delfinus ::
Cooler ni najboljse. Za isto ceno ali mogoce se cenejsi je TT Silent boost razlika v hlajenju bo sigurno ene 5 - 7 stopinj.
CPU bi rajsi vzel AMD 2500+, saj ga bos se bol enostavno navil na 3200+ ker preprosto samo premaknes iz FSB 166 na 200 in to je to.
Plosca je vredu.
Graficna je solidna za directX8 igre se cisto dovolj hitra. Ce je SE varianta ni vredu.
Koliko diska?
Rama mogoce res malo. 512 je kar obcutno udobneje, seveda pod predpostavko, da bos zelel tudi kaksne multimedijske programe gnat, igre, ali pa se kaj drugega profesionalnega, design ipd... Sicer pa tko dokupis lahko kasneje.
Misi tipkovnice priporocam vse na zico. Ceneje in nimas za kaj potem baterij kupovat in ponavadi ti crkne ravno takrat, ko rabis najbolj. Torej svetujem zico.
CDRW ne?
Napajalnik je bolj svohnat - navijalo se ne bo.
toliko, lp, D:
CPU bi rajsi vzel AMD 2500+, saj ga bos se bol enostavno navil na 3200+ ker preprosto samo premaknes iz FSB 166 na 200 in to je to.
Plosca je vredu.
Graficna je solidna za directX8 igre se cisto dovolj hitra. Ce je SE varianta ni vredu.
Koliko diska?
Rama mogoce res malo. 512 je kar obcutno udobneje, seveda pod predpostavko, da bos zelel tudi kaksne multimedijske programe gnat, igre, ali pa se kaj drugega profesionalnega, design ipd... Sicer pa tko dokupis lahko kasneje.
Misi tipkovnice priporocam vse na zico. Ceneje in nimas za kaj potem baterij kupovat in ponavadi ti crkne ravno takrat, ko rabis najbolj. Torej svetujem zico.
CDRW ne?
Napajalnik je bolj svohnat - navijalo se ne bo.
toliko, lp, D:
DarwiN ::
Jaz bom pa na kratko povedal.: Cena ni sprejemljiva !
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
softwar66 ::
ne gre za sistem, gre za nakup posameznih komponent. Kako se ti zdi zadeva draga? Zaradi trenutnih tržnih razmer, ker bi jo ti dobil ceneje (lahko poveš kje)? Tudi meni tole ni poceni, ve kdo za kakšno navadno ali on-line trgovino, kjer bi se veljalo pozanimati za cene te konfiguracije. Sploh kdo kupuje kaj rabljenega? Ventilator pa bo zgleda res od TT silent. Nekdo je napisal, da je napajalnik švoh, kaj je mislil? Npr. kupim proc. amd xp 2500 ali 2600 in ga navijem na 3200, bo to šlo pri taki konfiguraciji. Hvala za vse uporabne odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: softwar66 ()
Slowenc ::
Ko boš navijal procesor, ti bo s tem porabljal več elektrike. To je mislil, da je napajalnik prešvoh. Ti si pa ne želiš, da ti bo kar naprej zmrzoval sistem. Če pa ne boš navijal, je pa vredu.
Pa nabavi drugo grafično.
Pa nabavi drugo grafično.
Skiny gate.
DarwiN ::
softwar: Jaz se ne morem znebiti občutka da te nekdo hoče nategnit, brez zamere, ampak opisana konfiguracija je skorajda najslabše kar se danes dobi v trgovinah za kupit,izjema je le matična plošča.
Nočem ti predlagat da kupi konfiguracijo za 250 jurjov, ampak tale konfiguracija nebo nič kaj bolj uporabna kot kakšen rabljen sestavljen računalnik za 50 000 SIT.Pri 256Mb rama še windowsov XP ne moreš normalno uporabljat..!! Tako da ti po mojem preostane samo dvoje: ali zbereš 150 tisočakov in kakšno pametno trgovino v Sloveniji ,ali pa še dosti boljša varianta - če imaš kakšno možnost prit do Graza v trgovino Peluga ,kjer boš tut za 120 tisočakov dobil 3x boljšo konfiguracijo, kljub temu da ni več MWST-ja.
L.P.
Nočem ti predlagat da kupi konfiguracijo za 250 jurjov, ampak tale konfiguracija nebo nič kaj bolj uporabna kot kakšen rabljen sestavljen računalnik za 50 000 SIT.Pri 256Mb rama še windowsov XP ne moreš normalno uporabljat..!! Tako da ti po mojem preostane samo dvoje: ali zbereš 150 tisočakov in kakšno pametno trgovino v Sloveniji ,ali pa še dosti boljša varianta - če imaš kakšno možnost prit do Graza v trgovino Peluga ,kjer boš tut za 120 tisočakov dobil 3x boljšo konfiguracijo, kljub temu da ni več MWST-ja.
L.P.
You don't see faith healers working in hospitals
dwinxp ::
Se ena varjanta ce imas voljo skoci v staro gorico v Essedi in naroci robo bo sigurno ceneje prslo je moj sosolc kupu racunalnik 2800+ pa z 512mb rama in boljso grafo za manj denarja, res poglej kje drugje!!
aja se www stran ce te zanima.... dobro bi bilo znanje italijanscine...
www.essedi.it
aja se www stran ce te zanima.... dobro bi bilo znanje italijanscine...
www.essedi.it
Erazer ::
Ah nekateri pa res pretiravate.
Xp kar lepo funkcionirajo na 256mb rama.
Ko bodo cene rama padle, bo pa še dokupil.
Konfiguracija je pač mal švoh, saj tudi velik dnarja ne bo dal zanjo.
Nimajo vsi priložnost skočit v tujino.
Pa tud v Sloveniji bi se dal kaj cenejšega dobit.
Igre ti bodo sedaj še čisto lepo delale, bo pa grafa kmalu pokleknila. Študiraj o radeonu 9600pro ali če nimaš keša o Ti 4200, če jo še dobiš.
Proc. vzemi bartona 2500+.
Ohišje je zelo lepo z lcd zaslonom(za male pare), sem ga že sam mislil nabavit. Pa se mi takrat ni dalo 3 tedne čakat na njega.
Vgrajeni 300w napajalec, pa bo res težko prenesel navijanje. Drugače pa bo dovolj.
Xp kar lepo funkcionirajo na 256mb rama.
Ko bodo cene rama padle, bo pa še dokupil.
Konfiguracija je pač mal švoh, saj tudi velik dnarja ne bo dal zanjo.
Nimajo vsi priložnost skočit v tujino.
Pa tud v Sloveniji bi se dal kaj cenejšega dobit.
Igre ti bodo sedaj še čisto lepo delale, bo pa grafa kmalu pokleknila. Študiraj o radeonu 9600pro ali če nimaš keša o Ti 4200, če jo še dobiš.
Proc. vzemi bartona 2500+.
Ohišje je zelo lepo z lcd zaslonom(za male pare), sem ga že sam mislil nabavit. Pa se mi takrat ni dalo 3 tedne čakat na njega.
Vgrajeni 300w napajalec, pa bo res težko prenesel navijanje. Drugače pa bo dovolj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje Bartona 3000+Oddelek: Navijanje | 2274 (1281) | 69charger |
» | Komentirajte konfiguracijo računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2125 (1819) | kopriwa |
» | Nov racunalnik - 150 KOddelek: Kaj kupiti | 2652 (2311) | DjVirus |
» | Komentirajte sestavo racunalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4633 (3692) | xabre |
» | Računalnik za šoloOddelek: Kaj kupiti | 1477 (1186) | T0RN4D0 |