» »

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Temo vidijo: vsi
««
843 / 1180
»»

Lion29 ::

LOL... aja, v tem je problem, da ni dokazano... ker ni vsem v interesu?

:D :D :D :D :D

š(t)ala desetletja
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

galu ::

Sam preveri prek duhovnih organov. Vsak jih lahko razvije.

Mmm, a DIY poject? Sounds tempting...:))
Tako to gre.

globalna80 ::

Naj mi kdo dokaže Darwinovo teorijo, big bang ali kakšne druge iz naših učnih načrtov. Večinoma se opira na neke hipoteze in teorije.

Dokaze prosim.

Kaj te pa moti pri Darwinovi teoriji? Sej je lepo dokumentiral vso svoje raziskovanje in prišel do zaključka, ki temelji na številnih raziskavah podprtimi z dejstvi.
Big Bang pa se strinjam, da temelji na eni čudni predpostavki - da je vsa energija že obstajala od... emmm... pračasa? ... v ultra gosti točki... Kako to dokažeš? Težka bo.:D
Tako to gre.

mtosev ::

gledam 12"/13" laptope. je kaj pametnega tukaj? pod 500EUR, obvezno intel cpu, vsaj 3gb rama,.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Darwinova teorija ni dokazana.

A bomo Darwinovo teorijo sprejeli brez dokazov?

Premeteni znanstvenik lahko v dokaz svoje trditve govori vse mogoče, ne da bi v resnici karkoli dokazal.

Bananovec ::

Lol, če je v Darwinovi teoriji samo 1% sfaliran v 3 prkrasne, potem ti gre pol naravoslovnih znanosti v tri prekrasne. -Primer!
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Jap, Darwin je nasploh znan po tem da samo govori, preverja/dokazuje pa nič. No, seveda se najdejo tudi Premeteneži, kateri govorijo da bi naj enkrat celo šel na neko potovanje z ladjo do nekega otoka... Seveda je to bullshit, saj se ni premaknil iz svoje hiše nikdar.

edit: Naj bo jasno... Pomoje Darwinova teorija ni popolnoma pravilna, saj ne upošteva določenih izjem, za katere pa vemo da obstajajo... Ampak potem lahko gremo spremenit definicijo 'evolucije' in je spet popravljena. :P
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

T-h-o-r ::

abschluss per der kontostand gilt als anerkannt wenn nicht binnen 2 monaten

zna kdo to prevest mogoče? lepa hvala
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Darwinovo teorijo forsirajo v šolah čeprav ni dokazana.

Otroci se še vedno učijo to pravljico v šolah. In če ne "verjame" v to pravljico... ne naredi razreda.

Sistem je uvedel verovanje v obliki izpitov. Od nas zahteva, da v to resnično verjamemo.

Zgodovino pišejo zmagovalci.

Lloyd Pye "Everything you know.... is wrong - human origins"

globalna, ti se salis, ne?

za darwinovo teorijo je miljarde dokazov...dokoncno pa ne bomo mogli reci darwinov zakon, ker razvoj ene vrste traja prevec casa... nihce ne pravi, da je to dejstvo... obstaja pa 99,9% moznosti, da je res tako, glede na VSE MOGOCE dokaze, ki potrjujejo to teorijo

big bang je samo teorija, nihce ne pravi, da je to dejstvo obstaja pa neka vecja verjetnost, da je temu tako... znanstveniki dan za dnem odkrivajo nove in nove dokaze, da je temu tako... ravno v tem je point ZNANSTVENE METODE... da nic ni dejstvo, dokler se cesa s preizkusom ne dokaze... big banga se ne more dokazat....v pravilnost teorije govori kup dokazov... se vedno pa obstaja verjetnost, da temu ni tako... (temu se rece kriticno misljenje... in znanstvenma metoda spodbuja ravno to)...

in ravno tebi in tvojemu nakladanju NE BOM VERJEL, ker ni dokazov... nikakor tega kar blodis ne mores dokazovat (za razliko od miljardo dokazov darwinove teorije)... torej valda bom kriticno razmisljal in prisel do ugotovitve, da je tvoje nabijanje sicer mozno (po mojem tam 0.00001%) nikakor pa mu ne bom verjel...

ce posplosujem seveda... ker nekatere stvari ki jih nabijas so seveda logicne... ampak v vecini je pa samo to, nabijanje... brez enega samega dokaza....Tvoja teza da: "Ker si premalo cutno/dusevno razvit pac tega ne dojames" je CRAP

sploh ne vem, kaj bi rad dosegel(a)???

in daj se ze zjasni al si dec ali baba, a te bom pravilno naslavljal

Dokaži Darwinovo teorijo. Zakaj verjamete učnemu načrtu če ni 100% resničen?

Zgodovina sprememb…

globalna80 je izjavil:

Dokaži Darwinovo teorijo.

exactly my point...z verskim fanatiom ne mores razumno debatirat

globalna80 je izjavil:

Zakaj verjamete učnemu načrtu če ni 100% resničen?

zato ker z logiko in kriticnim misljenjem in miljardo dokazi prides do ugotovitve, da za to obstaja 99,9% moznosti, da je res temu tako

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

Verski fanatizem je slepo verovanje.

Šolski sistem je tudi slepo verovanje če verjameš profesorjem brez dokazov oziroma verjetnih 99% da je res tako.

Rabimo 100% in ne 99,99%!

Zgodovina sprememb…

cemu rabimo 100%?
in kdo pravi, da slepo verjamemo?
in kdo pravi da je brez dokazov?

in cemu potem ti svojim blodnjam verjames, ce ni NOBENEGA dokaza, kaj sele 100%?

POVEJ A SI BABA AL DED?

Ti nam niti 0,1% ne priskrbiš, kajšele 100%.

Otroci se še vedno učijo to pravljico v šolah. In če ne "verjame" v to pravljico... ne naredi razreda.

Sistem je uvedel verovanje v obliki izpitov. Od nas zahteva, da v to resnično verjamemo.

Če bi imel prave, 'concrete solid' dokaze, bi te še na faks sprejeli!
Ne gre se za verovanje ali ne verovanje. To je najboljša teorija te vrste, kar jih je. In če nekdo ne verjame tej teoriji in pravi da so nas naredili vesoljci... Well then... Then, you are retarded. Temu človeku bi ti dal pozitivno?
Absolutno je možno, da so nas naredili vesoljci. Obstajajo (po statistiki sodeč) zagotovo. Primitivno življenje definitivno obstaja v Vesolju. Ampak vesoljci vs Darwin... Ni ni treba meti Duhovnih ogranov, da presodiš kaj je pravilno.
Tako to gre.

Se pravi tisto kar nam govorijo v šolah ni 100% vendar nas učijo kot da bi bilo.

Sej ne govorim da naj verjamete meni, prav nasprotno. Nobenemu ne verjamite, raje sami preverite.

KoMar- ::

Banda šolska, kar na lepe oči sem jim verjel, da je 1+1 enako 2. Zdaj se bom pa odpravil na večletno iskanje resnice na Himalajo in se bom sam prepričal!

innerspace ::

@globalna

A si preverila obstoj caker?
Od koga si slisala zanje?
Ali se ti zdi njegova razlaga pravilna..?

Visja zavest my a..! Visoka stopnja self-deceptiona, veliko bolj verjetno.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

ja no? kako naj preverimo?

in kdo pravi, da nas v soli ucijo, da je 100% bilo tako? pac je veliko lazje reci, da je bilo tako (pa prej disclaimer) kot pa da za vsako stvar recemo, da obstaja zelo, zelo velika verjetnost, da je temu tako...

recimo Preseren je napisal Vrba...valda ne bomo rekli... Obstaja zelo, zelo visoka verjetnost, da je Preseren napisal Vrbo? (ker nekaj moznosti je, da jo je napisal vesoljec in jo telepatsko poslal presernu, nekaj, da je bil pijan v gostilni in je barman pisal po njegovih knjigah, etc, etc..... ampak teh (ekstra) moznosti je 0.0001%

NIHCE ne pravi in te ne sili, da v te stvari 100% verjames... ampak zakaj se bi s tem obremenjeval ali je 100% ali 99,999%... meni je ze zadosti to... tudi 70% mi ze da nekaj mira...

pac ce mi v soli ucitelj rece, da je bila samo ena ledena doba (se dejansko zgodilo z mojim bratcem) mu bom nazaj zabrusu, da temu ni tako (ker sem iz stotine drugih virov dobil informacijo,. da ji je bilo vec.. oz. da za to obstaja kopica dokazov)...

mah... brezveze o tem debatirat

Innerspace, preveril sem obstoj marsičesa.

Pravzaprav so mi bile ene stvari samoumevne že od otroštva in sem ščasoma ugotovil da večina ljudi nima "tega". Če začneš govort o teh stvareh te ljudje in okolica začnejo čudno gledat nekateri tudi posmehovati saj ne razumejo in mislijo da sem "nor".

Quagmire ::

Ma kdo kake dobre rabljene gamer slušalke za prodat? Razer, logitech, steelseries, karkoli? Seveda brezhibno delujoče.

innerspace ::

@globalen
Samoumevnost je mnogokrat ovira do globljega/preciznejsega spoznanja.

Po definiciji(nematerialna cutila pa to..) se caker v "materialnem svetu" ne more dokazati, od kod ti torej dokazi za 'marsikaj'? So torej po definiciji neobstojece?
Gre zgolj za napacno interpretacijo nekih subjektivnih obcutkov?

"Cakre" so izmisljotina uma, futr za egotrip...prav tako pozicija "visje zavesti".

------------

"Everyone is an idiot until proven otherwise."
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Lion29 je izjavil:

cemu rabimo 100%?

in cemu potem ti svojim blodnjam verjames, ce ni NOBENEGA dokaza, kaj sele 100%?

POVEJ A SI BABA AL DED?

Če je baba, ji oprostiš, če ne pa ga skurčaš do konca?
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

Tero ::

Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Janac ::

Tero je prišel do denarja

Koliko vem, ni nikoli rekel, da nima denarja. Bil je le nezaposlen.
Regards, Apple

Gladi ::

Sej je govoru, da nima denarja da bi kam ven šel. Še za kavo ne.Je pa očitno trollu al pa je začel vleči kurce za dnar. No oboje je lame.

Tero ::

Se pa sem napisal da imam zdaj službo no :)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

mtosev ::

Good for tero.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Gladi je izjavil:

Sej je govoru, da nima denarja da bi kam ven šel. Še za kavo ne.Je pa očitno trollu al pa je začel vleči kurce za dnar. No oboje je lame.

Ono je bla varka, tata, varka.
Regards, Apple

Bananovec je izjavil:

Lion29 je izjavil:

cemu rabimo 100%?

POVEJ A SI BABA AL DED?

Če je baba, ji oprostiš, če ne pa ga skurčaš do konca?

mislis, da sem jaz tero al kaj? :D

ne, samo zaradi naslavljanja se je slo...sicer sem pa iz zadnjih postov razbral, da je DED

TAK DA...KO GA JEBE :D :D

strictom ::

ne more razviti visoke zavesti in razumevanje višjega.

tu je bol problem v intelektu ko pa v tvoji negativni avri you dumb fuck
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

kateri ojačevalec oz. av sprejemnik priporočate za okoli 200e?

Um in zavest nista isto. Zavest obstaja brez intelekta!

Tudi pri klinični smrti ko so možgani mrtvi nekaj dni, zavest še vedno obstaja.

Tako tudi poročajo nekateri ljudje, ki so doživeli smrt in čez par dni "oživeli" ko se je zavest vrnila nazaj v telo.

aham, no vcsaj tolko da vem, komu naj verjamem... znanstvenikom, ki svoje teorije tudi dokazejo ali folku, ki pravi, da so bili 2 dni mrtvi in so prisli nazaj pravi,t, da je bila njihova zavest se obstajala :D

Janac je izjavil:

kateri ojačevalec oz. av sprejemnik priporočate za okoli 200e?

BladE_ ::

@THEjanac13, predlagam, da se obrneš drugam in sicer -> Avtoakustika.com...
Akcija - Reakcija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BladE_ ()

Znanstveniki delajo za denar.

Delajo raziskave v dobrobit financerjev in ne navadnih ljudi. (izjeme obstajajo)

Ti pa kar verjami. Nova vera (šolski sistem in skorumpirane pristranske raziskave).

Zgodovina sprememb…

Mentalist ::

globalna80 od tebe se bomo še marsikaj naučili.
Lool.

Laž o enem samem življenju (izbris reinkarnacije iz Biblije)

Nauk o reinkar­naciji (utelešanje v več življenj), je bil v zgodnjem krščanstvu osrednje načelo zgodnje-krščanskih skupnosti in Biblije dokler ni bila raz­glašena za krivoverstvo.

Cesar Justinjan je namreč Origena in nje­gove na­uke preklel ter na drugem cerkvenem koncilu v Kon­stan­tinoplu leta 553 dosegel izključitev osovraženih navedkov iz bib­lije. S tem je krščanstvo utrpelo neprecenljivo škodo.

Da je zgodnje krščanstvo ta nauk vključevalo v svojo doktrino, dokazujejo zapisi predvsem v zgodnjih krščanskih virih, v t.i. apokrifih "skritih evangelijih", na primer Tomaževem evange­liju, pa tudi v številnih drugih tekstih, ki so bili namenoma izločeni iz zbirke biblijskih tekstov.

Današ­nja biblija je na­stala v 4. stoletju, ko so bili določeni evangeliji, ki jo sestavljajo, druga besedila, med njimi tudi apokrifi, pa so bila izločena in v veliki meri uničena. Eno takih dejanj je bil požig velike knjižnice starega veka v Aleksandriji

Prakristjani so reinkarna­cijo poznali do podrobnosti.

Zgodovina sprememb…

si ti mores mislit?????

iz pravljice so izbrisali en drugi del pravljice?

OMG... we are doomed!

thanks god for doomsday killer

Nauk je postal pravljica.

Cerkev ne bi imela take posvetne moči, če bi kristjani vedeli o reinkarnaciji.

Trajalo je nekaj stoletij, da je Cerkev zaplenila, uničila ali stare spise tako ponaredila, da v njih ni bilo več najti nauka o reinkarnaciji, ki je tako do srede prejšnjega stoletja izginila iz zavesti zahodne kulture.

Ljudem so vzeli vero v popravljanje napak prek reinkarnacije, spravili so jih ob občutek za odgovornost, postali so voljno orodje v rokah cerkvenih in cesarskih oblasti.

Ljudje so se zanašali na božjo milost in na odrešenje, ki nikakor ni hotelo priti. Začeli so se predajati negativnim (demonskim) silam, ki so to tudi hotele.

Zgodovina sprememb…

strictom ::

Tako razmišljanje je kr lahk en rak družbe. Ti pa ena izmed celic ki meša drek!

Isto je z cerkvami in njihovimi uslužbenci.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Pričevanja bolnikov, ki so že doživeli "klinično smrt" in skoraj vsak izmed njih govori o prehodih v nove dimenzije, srečanju z vodniki, že umrlimi prijatelji, sorodniki, svetlobi in nepopisnem miru, ki so ga vsi po vrsti čutili.

Pričevanja se sicer razlikujejo, ampak vsem je skupno sporočilo, da je smrt le prehod v druge dimenzije, skratka, da se z smrtjo vse skupaj ne konča.

Vsekakor pa je življenje po življenju uganka tudi resnim znanstvenikom, ki se vedno bolj ukvarjajo s tem, in vedno več ugotovitev je, da se z smrtjo življenje za dušo ne konča, ampak se lahko nadaljuje v neki drugi obliki in nekih drugih dimenzijah, ki so za človekov razum še nejasne in neraziskane.

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

a mi napiše kdo tukaj cel postopek reševanja, prosim rabim nujno:

1.Katero število moraš prišteti k številu 37, da bo produkt vsote s številom 8 enak 416?

2.Pri katerem številu je njregova osmina za 3 manjša od njegove šestine?

Janac je izjavil:

a mi napiše kdo tukaj cel postopek reševanja, prosim rabim nujno:

1.Katero število moraš prišteti k številu 37, da bo produkt vsote s številom 8 enak 416?

2.Pri katerem številu je njregova osmina za 3 manjša od njegove šestine?

(x + 37)*8 = 416
x/8 - 3 = 1/6

TRR dopišem kasneje.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

Razumen človek ne bo nikoli obsojal druge da so neumni in jih s tem žalil.

Na žalost učni sistem ustvarja miselnost, ki temelji na teorijah. Istočasno vas prepričajo, da morate vsaj prezirati vse tiste, ki ne mislijo kot vi.

Tako pridemo do tega da sistem poneumlja ljudi in jih sili k "piflanju" pravljic namesto razmišljanja z lastno glavo.

Z žalitvami in obsojanji drugače mislečih ne bomo napredovali.
««
843 / 1180
»»