Forum » Loža » Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Temo vidijo: vsi
d0rK ::
Mmmm....I love winter...Mraz = Gud.
Jz vem, da ko kupim avto bo bil avtomatik. Komu se pa da skos s sklopko jebat.
Pa ne serite z raznimi, "rocni menjalnik je za prave moske". Slis se na glupo. Why? Cause it is.
Jz vem, da ko kupim avto bo bil avtomatik. Komu se pa da skos s sklopko jebat.
Pa ne serite z raznimi, "rocni menjalnik je za prave moske". Slis se na glupo. Why? Cause it is.
Looney ::
Kdor zna vozit z ročnim menjalnikom, bo lahko brez težav vozil tudi z avtomatskim (razen tega, da pri avtomatiku ni sklopke, kar zna povzročit kakšno težavico... kakšen silovit pritik na zavoro
) , obratno je pa precej težje. Redko kdo zna vozit z ročnim menjalnikom, če ima avto z avtomatskim.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Looney ()
Sej zna usak vozt z rocnim menjalnikom..Sej se v avtosoli uci na njemu.
Fora je, da ne vem zakaj se med voznjo nebi smeu sprostit. Das v Drive in vozs.
Fora je, da ne vem zakaj se med voznjo nebi smeu sprostit. Das v Drive in vozs.
balocom ::
kaj pa v ameriki?
mmm, pecivo
mmm, pecivo
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
sverde21 ::
Fora je, da ne vem zakaj se med voznjo nebi smeu sprostit.Zato, ker lahko zaspiš za volanom... Grem stavt, da če bi mel ravno cesto, naprej in nazaj ravna u šablono
BTW kle pr nas je baje -4°C
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
Sej se tut pr ns da najbrz da narest izpit na avtomatiku.
Pol mas pa pod opombami mislm da to napisan.
Pol mas pa pod opombami mislm da to napisan.
kdo je pa reku da automatiki nimajo sklopke ? Kako pa prestavljajo pol ?... maldež nevedna
Amerikanci rečejo sklopki pretvornik navora (dobesedni prevod).
Delal naj bi tak, da maš noter dvoje vetrnic zaprtih v ATF (olje za avtomatike oz. servo volana oz. splošno hidravliko). En vetrnica je povezana na motor, druga gre pa naprej v menjalnik. Ker je vse skup povezano prek olja, se tisti dve vetrnici lahko vrtita različno hitro, čeprav strmijo k temu da se vrtijo z enkim obrati.
Če maš pa polavtomatika se pa zan zgodit (beri robotiziran menjalnik) da je not obična sklopka.
Sicer majo pa nekateri motorji menanje brez sklopke
(beri: računalnik na motrju odvzame iskro med menanjem)
Amerikanci rečejo sklopki pretvornik navora (dobesedni prevod).
Delal naj bi tak, da maš noter dvoje vetrnic zaprtih v ATF (olje za avtomatike oz. servo volana oz. splošno hidravliko). En vetrnica je povezana na motor, druga gre pa naprej v menjalnik. Ker je vse skup povezano prek olja, se tisti dve vetrnici lahko vrtita različno hitro, čeprav strmijo k temu da se vrtijo z enkim obrati.
Če maš pa polavtomatika se pa zan zgodit (beri robotiziran menjalnik) da je not obična sklopka.
Sicer majo pa nekateri motorji menanje brez sklopke
PrimozR ::
balocom a ni sklopka običajna, torque converter je pa dejansko v menjalniku in skrbi za prestavljanje?
r5r ::
To, kar je balocom opisoval, je po mojem mnenju oljna sklopka. V manjših vozilih pogostejše najdemo lamelne sklopke. Obstaja pa še cela vrste drugačnih sklopk...
And it makes me wonder.
mare_ ::
sverde21: sej če maš dolgo ravno cesto, je dokaj vseeno pol, ali maš ročnega ali avtomatskega
OrkAA ::
Oh.. ko se enkrat naučiš uporabe ročnega menjalnika, postane vse skupaj precej zabavno, saj imaš več nadzora med vožnjo. Moti mogoče edino stalna menjava iz 1. v 2. prestavo v kolonah.
Jaz bi rabila miško s kakšnim notranjim grelcem. Prsti mi zmrzujejo!

mtosev ::
kak lahko eni delajo na Ciryxu 300mhz 32mb rama 5agm (s7) plati mi ni jasno.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
A mi lahko kdo najde kakšno sliko plazilčjega olevka? Nujno rabim!
Ok, ni treba iskat, če se je kdo slučajno spravil. Sem že našla. Pa še ena zanimiva stvar: klik!
Tero ::
Pipi se to ni nič težkega...
Recimo jaz trenutno sedim v avtu, kakšnih 80km od doma in sem se ravno priklopo na en wifi levelone router ko ga lastnik ni zaščitil.
Poleg tega je še pustil default geslo za nastavitve
Recimo jaz trenutno sedim v avtu, kakšnih 80km od doma in sem se ravno priklopo na en wifi levelone router ko ga lastnik ni zaščitil.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
ke se komu sanja kuk je vroč dimnk če se vžge? (zunanja stena oz. omet)
(ni treba gasilcev klicat, enkrt je dedk izjavu da naš dimnk lahko gori
)
(ni treba gasilcev klicat, enkrt je dedk izjavu da naš dimnk lahko gori
Azrael ::
Odvisno od dimnika in njegovega stanja. Lahko tudi pogori bajta zaradi tega, sploh če so v dimniku razpoke oz. je v dimniku ogromno saj ali še huje, da je vanj napeljana kuhinjska napa = maščoba.
Požar v dimniku ni nikoli dobra reč za dimnik, ampak če je dimnik sam po sebi OK in ni videti, da bo popustil, je res še najbolje pustiti, da saje pogorijo (ne škoduje, če je v bližini tudi kakšen izprašan gasilec, ki bo znal oceniti nevarnost).
Požar v dimniku ni nikoli dobra reč za dimnik, ampak če je dimnik sam po sebi OK in ni videti, da bo popustil, je res še najbolje pustiti, da saje pogorijo (ne škoduje, če je v bližini tudi kakšen izprašan gasilec, ki bo znal oceniti nevarnost).
Nekoč je bil Slo-tech.
ampak če je dimnik sam po sebi OK in ni videti, da bo popustil, je res še najbolje pustiti, da saje pogorijo
Dobr
Razpok ni... (edino omet je počen vodoravno ker se je dimnik očitno tko raztegoval... (sm to je že 10 let tko) )
Dobr
Azrael ::
Če gre pri kateri od razpok ven dim, je že veliko s*anje in takrat po hitrem postopku kliči 112.
Škoda samo, ker dimnikarjem pri nas ni potrebno odgovarjati za svoje delo, saj je požar v dimniku v 99% primerob malomarno opravljeno delo dimnikarja.
Škoda samo, ker dimnikarjem pri nas ni potrebno odgovarjati za svoje delo, saj je požar v dimniku v 99% primerob malomarno opravljeno delo dimnikarja.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
Ok, meni je uspelo dokončati seminarsko za biologijo!!!
(delala sem jo od srede
)
Pa kaka seminarska je to
Pr nas so bli lani in takrat so bili prvič pri nas (po 10 letih ko smo v hiši). Zdej se pa kr nočjo prkazat
Btw. razpoke so okren majhne (tulk da se jih opaz).
Pa ke je normalno da se dimnik če se kur na drva orenk segreje?
(recimo da ma stena v kateri je dimnik 60°C od oka)
Pr nas so bli lani in takrat so bili prvič pri nas (po 10 letih ko smo v hiši). Zdej se pa kr nočjo prkazat
Pa ke je normalno da se dimnik če se kur na drva orenk segreje?
Plazilci, powerpoint, 25 slidov, 617 MB, vključno z vsemi filmčki, ki so mi povzročili marsikatero preglavico (Mare, tebi pa še enkrat hvala za pomoč
)
Btw, poskusite kdaj za foro snet kakšen filmček z metacafe!
Btw, poskusite kdaj za foro snet kakšen filmček z metacafe!
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Looney ()
Lol... ja, no... avi filmčki.
(Se mi jih ne da še enkrat prekodirat.
)
PrimozR ::
avi nej bi bla kompresija. Navsezadnje so 'DVD' filmi na enem oz. dveh CDjih v 'AVI' formatu (DivX/XviD)
Ni jih stisnilo... ravno nasprotno... filmček, ki je bil prej velik 9,22 MB (flv) je sedaj velik 123,77 MB (avi).
strictom ::
Lihkar bil priča eni grdi nesreči z avtomobilom.
Kaj pomeni če je 5min po nesreči na kraju samo policija brez kakšnega rešilca al pa kaj?
Kaj pomeni če je 5min po nesreči na kraju samo policija brez kakšnega rešilca al pa kaj?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Da so bili policaji vsaj enkrat za spremembo hitri!
Ja, vežda... glih se mi da... saj ni važno kako je velik fajl... enkrat sem delala to seminarsko cel dan, pa se mi je vse sesulo, potem sem jo še enkrat, pa se mi je disk skuril, tako, da je to že tretja verzija, ki pa je ne grem več spreminjat, pa če se kdo na glavo postavi.
sverde21 ::
@Looney: zj sam upaj, da mate v šoli dost močno mašino, ki bo te slajde prebavla
. Men se je že zgodil, da mi je doma delal vse OK, v šoli je pa trokiral pr animacjah med slajdi in podobno
<?php echo `w`; ?>