» »

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Temo vidijo: vsi
««
189 / 1180
»»

;-) ::

V bistvu je isti kurc ko mozilla sam da ma mal več brezveznih funkcij...pa mal lepša je.

strictom ::

EVEER: Komisija za določanje sposobnosti upravljanja z Opera te je določila za nesposobnega za upravljanje z Opera. Prosimo, da zbrišete Opera in uporabljate Internet Explorer in/ali Mozilla/Firefox-a.

Hvala.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Mah bom pr mozilli ostal:(

Ne najdem kje bi lahk naredu da mam zaznamke v orodni vrstici-da bi bila takoj vidna kak pridem not.

Looney ::

Saj jih je sploh brezveze delat, ker imaš itak lahko vse strani, ki jih potrebuješ stalno odprte.:)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Tic ::

Kakšen moški pa si, če ne uporabljaš Opere?!?
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

In bumf s tipkovnico po glavi!

Sparkl ::

Ma dej, Opera je za en k. Zame je Firefox edini preživeli ponudnik interneta zame... (ponudnik interneta - LoL:8))
www.google.com

root987 ::

Ne najdem kje bi lahk naredu da mam zaznamke v orodni vrstici-da bi bila takoj vidna kak pridem not.

Lej, tudi v FF verjetno nisi našel te opcije ASAP. Torej se lahko malo sprehodiš po Opera.com in zguglaš kakšen tutorial in/ali vodič, ki ti bo predstavil takšne stvari. Če te prav zastopim je vse kar moraš storiti to, da potegneš link v orodno vrstico.

Meni ni bilo žal. :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

@Sparkl: Ah, prosim te lepo! Kaj pa je toliko boljšega pri FF-ju? Ti brskalniki so si tako podobni, da resnično ne moreš nekaj govorit čez enega izmed njih. (Z izjemo IE in Avant browserja, ki sta pa res za en....)>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Looney ()

Looney, nevem kaka je situacija pri tebi, ampak meni bolj odgovarja Firefox. Pa brez zamere;)
www.google.com

Če ti bolj odgovarja potem krasno. Seveda ima vsak izmed nas svoj okus. Ampak ni treba pa potem udruhat po ostalih, ker po mojem nimaš nobenega upravičenega razloga.

Mogoče ne, ali pa?
www.google.com

pa še to - nobenga prou nč ne "udruham". Vsak pač lahko izraža svoje mnenje, a ne?
Zaradi mene lahk usi tuki opluvate Firefox, but I don't care..
In zakaj ne? Kr sm jst srečen z njim, on z mano, tko da...
www.google.com

sverde21 ::

No saj jst mam tudi naloženo Opero gor, ampak samo za potrebe testiranja... Pogrešam eno stvarco, ki jo ima Firefox in sicer extensione ;) (widgeti niso OK), ker imam trenutno kar veliko extensoinov naloženih v FF:
  • Crash Recovery
  • PDF Download
  • Leet key - dost uporabna zadevca, kodiranje/dekodiranje v parih klikih :)
  • FoxyTunes
  • HTML Validator - brez tegala extensiona mi ni za živeti ;) (validira HTML kodo strani)
  • ShowIP
  • ColorZilla
  • BugMeNot
  • TorButton
  • IE Tab
  • BBCode - uporaba BBCode z parimi kliki (posebej priročno pri hitrih odgovorih)
Eto seznam mojih extensionov :) , če zmontirajo vsaj tiste extensione, katerim sem dopisal opis, takoj šaltam na Opero 0:) .
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sverde21 ()

Ima sverde kar prav... Js sm jih tudi pogrešal... Zato sm zdej na Firefoxu, hehe;)
www.google.com

Bistvo Opere je da teh ekstenšnov ne rabiš. Maš sam Opero in njene vidžete! Sicer me pa pri Firefoxu motijo kukiji, ki so pri Operi veliko bolj (meni) uporabni.

Join the Opera side, we have cookies and widgets! :)

OK najdi mi alternativo HTML Validator, 1337 key ter BBCode extensoionu, pa sm takoj na operi :)
<?php echo `w`; ?>

Evo hvala enako
www.google.com

Ziga Dolhar ::

Eko ... pa smo oddali svoj glas za Pavla Ruparja :).
https://dolhar.si/

tole mi razložte please kak nardim v Operi

Root ne razumem:D nevem kam naj vlečem:D slikco?mogoče.

Zagrabiš za zavihek in ga potegneš zraven ostalih zavihkov.

Em... kaj lahko naredim z datoteko .bin? Se to s čim odpre?

mare_ ::

Zelo najbrž je to slika cd-ja. Menda mora biti še .cue datoteka zraven. Odpreš s poljubnim programom za pečenje ;)

.bin je ponavadi slika CD/DVD-ja tako da nero zna delat s tem ;)
<?php echo `w`; ?>

Deamon tools ti bo bral .bin

Ja, zraven je bila še ena datoteka (tista taprava), ki jo je moj pametni računalnik prepoznal kot IVIVO media file!>:D Meni pa nič jasno zakaj mi ne odpre .bin-a

edit:typo

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Looney ()

bodte mal uporabni pa mi poiščite kak članek/ali kaj podobnega, ki mi na strani ali dveh razložilo razvoj otroka od spočetja do poroda:D

lepo bi bilo če je uradno.

EWEER: Da ti povem kako simpl je to v Operi.

View -> Toolbars -> Obkljukaš "Personal bar".
Potem greš pa pod Bookmarks -> Manage bookmarks in jih samo drag/dropneš v personal bar. Lahko tudi odprte tabe dropneš tja.

By the way, widgetov za opero je ogromno, ampak tistih treh, ki si jih naštel pač ni. Pojdi na widgets.opera.com in poglej za druge. Od zgoraj naštetih uporabljam edino BugMeNot widget.

Opera FTW!

Aha strictom že imam...je looney povedala:D

no...a ve kdo kak link do članka ali česa ki opisuje razvoj od spočetja do rojstva otroka? pls....pir plačam tistmu ki mi najde.

v SLO please.

20455-4264280348, moj TRR :)

Ko bo pir na njemu pa dobiš članek :D

A bi Linux live CD prepoznal disk od Windowsev, tako, da bi se naprimer dalo rešiti podatke, četudi so Winsi so čisto zablokirali?

zakaj pa nebi raje kar winsow inštalirala na drugo particijo ali disk pa rešla podatke:P

A ne bi bilo to melo zamudno? Inštalirat Winse na drugo particijo, prenesti vse podatke in potem brisati Winse?

CCfly ::

A bi Linux live CD prepoznal disk od Windowsev, tako, da bi se naprimer dalo rešiti podatke, četudi so Winsi so čisto zablokirali?

Bi.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

overlord_tm ::

Ja moral bi ... jaz se sicer to počel z normalnim linuxom

mkdir /mnt/win
mount -t ntfs /dev/hda0 /mnt/win

nekak takole

Hvala.

balocom ::

Se da, samo upaj da bo prej naložu program za pečenje cd-jev ram kuker vržeš not prazen cd.

EDTI: prepočas pišem
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zgodovina sprememb…

• spremenil: balocom ()

A ne bi bilo to melo zamudno? Inštalirat Winse na drugo particijo, prenesti vse podatke in potem brisati Winse?

Ne, sploh ne.

Če bi si vzela vsaj 5 min, da vstaviš cd od Windowsov v cd enoto in zagnala setup in ga instalirala, bi bila v 5 min prosta.
Podatke pa bi prenesla z lahkoto... Če ne gre drugače oz. če si pa res zasedena, pa ga daj v sleep stanje...
www.google.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sparkl ()

Itak računalnik nima dveh CD enot.

A bi se mogoče dalo kako povezat ta računalnik z drugim prek tega live linuxa? Ali se mogoče da samo prenesti vse podatke na D: particijo, pa potem formatirati C:?

PrimozR ::

...wheeeen youuuuuuuu weeeeeeereeeeeeeeeee youuuuuuuuuuuuung...

Looney, do zdaj bi že na novo instalirala Windowse in že začela prenašati podatke. Namesto tega pa zgubljaš čas s tem, da poskušaš najti komplicirane (mogoče ne, ma vseeno) ideje, kako čim lažje prenesti podatke. Preden boš računalnik povezala vse naštimala in ga prenesla k drugemu, bo poteklo ajeeeeej časa, tko da raje naredi to, kar so ti prvotno rekli oz. rekel. Do sedaj bi bila že pošteno v fazi prenašanja podatkov;)
www.google.com

R33D3M33R ::

Looney: ako imaš na obeh particijah FAT32 vstavi zagonsko disketo v disketnik in vpiši par copy ukazov. Seveda pa lahko isto dosežeš tudi z live Linuxom pri NTFS particijah, le da je bolj tricky. Priporočeno je imeti drugo particijo v FAT32.
Drugače pa odvisno kako ti je zablokiralo...vse se da popraviti :P
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Možna solucija, sam je vse odvisno od podatkovnega sistema, ki ga uporablja (al je FAT 32 al NTFS - prej bi reku da ima NTFS(samo ugibam)) in pa seveda - če ima novejši računalnik morda sploh nima disketnega pogona. Če ima pa starejšega ali pa je v novejšega vgradila disketnik pa besede vzamem nazaj:)
www.google.com

Nič kaj oprijemljivega ne vem, ker težavni komp ni moj. Jutri ga dobim v popravilo. Upam, da bo šlo.

@Looney: rufn si dol distribucijo SlaX, zapeč na CD, zbootaj kot vsak CD in na začetku ko se začne nalagat Linux, ko napiše spodaj

boot:

napiši:

boot: slax copy2ram

stvar bo mal dalj šrotala, rezultat bo, da se celoten CD spravi v RAM in lahko CD vzameš ven in potem podatke pečeš (z programom K3B) z isto CD enoto :))

Glede zapisovanja po NTFS particiji je pa pomojem bolje da ne razmišlaš, ker še meni ne uspe :8) (morm eno temo ofnat enkrat pod operacijski sistemi) :)
<?php echo `w`; ?>

Če komp ni tvoj, pol pa ni problema ;) mrežo naredš z onim compom pa svojim :) , pa najprej na svojega, potem formataš onega, in nato nazaj skopiraš ;)
<?php echo `w`; ?>

Mrežo se da kolikor vem narediti med dvema kompoma z Winsi, pri tem se pa sploh ne zaženejo Winsi. Bom poskusila s to distribucijo, sverde.

Aja, sverde, koliko rama pa je potrebno za ta podvig?

Em ne vem točn... ene 512Mb IMO :) , odvisn katero različico boš vzela, ona čist oskublena brez grafičnega vmesnika bi delal tud z ene 128Mb mogoč.

BTW mreža se da tud med windowsi in linuxom naredit :)
<?php echo `w`; ?>

PrimozR ::

Samba!! Sam live CD in Samba? se to da?

EDIT: a s Sambo Windowsi vidjo pol Linux komp kot obično windows kišto al morš na obeh kompih sambo inštalirat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Res? Kako?

512 je RAM-a. Torej bi ga bilo dovolj.
««
189 / 1180
»»