» »

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Temo vidijo: vsi
««
176 / 1180
»»

;-) ::

hahahah pomoje še ga ne zanima:D

mtosev ::

Alfa je crknila. ne se prodala

Za izpit ni $$$.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

klemen22 ::

Za izpit ni $$$.

LOL LOL LOL OMG LOL
Svašta ti pa si. Sej si reku da na leto zapraviš ne vem kok sto dolarjev za DVDje, PCje itd. NEKAJ KAR BOŠ V ŽIVLJENJU RES RABU (izpit za avto). Za to ti pa ni keša. Bog se usmili te. Glih 2 dni nazaj si se hvalu da si kupu dvd za več ko 10 jurjev.:\ :|
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klemen22 ()

HeH takim se nardi da nimajo $$$ za kondome pol pa morjo met za otroke:D sam pr tebi tak dvomim ker te punce ne zanimajo:8)

Tic ::

EWEER: A ti direkt na kemijo? Toliko o 'vse se začne z mj'.
persona civitas ;>

kaj si hoto rečt? mj?

marijuana

persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

LOL

Kaj te popers smeje?
persona civitas ;>

mavec ::

Jaz grem pa v ponedeljek na vpis v 2. letnik Zdravstvene Nege :). Sem naredil prejšnji teden zadnji pogoj 8-).

root987 ::

Ma lol no .... ma ne. Če nemorš druge droge tja nest! V sili še hudič muhe žre..:D

Zakaj že rabite v šoli v naravi droge?

Če jih že - ste nesposobni?

:)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Kaj te popers smeje?

hmm...smeje? ne. Je pa ful dober filing:D Morš tak 3x ful potegnt tak da prvo ves zrak iz pljuč pol pa na polno not 3x...tak te trofi8-O če je dober ti kakih 20 minut špila po glavi...

root987 ne da jih rabmo...sam če maš pač 9-10 pouka ti zapaše mal sprostitve zvečer:D

root987 ::

root987 ne da jih rabmo...sam če maš pač 9-10 pouka ti zapaše mal sprostitve zvečer:D

Saj ste vendar v šoli v naravi - pejte v naravo! :D
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

qurc če gremo pod takimi strogimi pogoji mi trije da joj...ne smemo ven brez spremstva:D

sverde21 ::

Ja sej glede na to, da že zj pišeš kak se ga boš zafixu te jst neb spustu niti iz sobe dokler se ne zresneš >:D . Fixanje je bad ;) ni zdravo, hit rataš bogi, tak da sam seb ne morš pomagat, ko se odločiš da bi blo fajn nehat, je že prepozn... je veliko drugih bolj zdravih stvari npr. pir :D pa še ta je dobr za žejo, ne za nalivanje :P
<?php echo `w`; ?>

Kaj pa če so v sobi droge?
persona civitas ;>

PrimozR ::

Owca F80RL. Za cene ne vem. Sploh ne vem a bi rpodal cel bajk al samo opremo. Je pa 2005 Scale 30. Vožen 'tekmovalno' 2 sezoni, mam 65+ kil, sem malo bolj pussy sorte. Vilce delajo OK, majo sicer mal lufta (os se pomika naprej nazaj) sam mislim da se to da na servisu popravt. Ga še niso vidle amak močno ramzišljam o tem :)

PrimozR ::

Večerja:

sej v sobi nebo vidla prfoksa:P

P|P| OMG kr sline so se mi pocedile |O
<?php echo `w`; ?>

Če slulčajno zavoha, recite, da ste seksali, kajti amil nitriti sprostijo krožne mišice, katere sestavljajo analno odprtino.
persona civitas ;>

d0rK ::

To je sendvic. Dva taka pa si sit. =)

huh, tistle moj post med dvema sendvičema izpade master cool, sam sekunda razlike :)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

Od kdaj obstajajo krozne misice?

Ce se prov spomnm so precno-progaste, gladke pa se ene.

Aja, pardon, krožne so v črvih.
persona civitas ;>

KURAC!

Prav sem mel.

Krožne mišice zapirajo izhod iz debelega črevesa, da iztrebki ne morejo neprestano uhajati.

http://www.med.over.net/za_bolnike/nase_telo_clanki/prebavila.htm

Ha, pa samo 2 sem pisal biologijo na maturi :D

EDIT: Verjetno so krožne sestavljene iz enih od tistih, ki si jih mislil ti.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

Pa tut drgac, sem gay karto jz ze igral na prejstni strani. =)

In nimas cist prov. Sm sou prevert par referatov na Dijaski.net.

Po obliki je ze mogoce krozna, ampak po sestavi pa locimo misice na gladke, precno-progaste in na srcno.

So I was right.

Bolje dvakrat kot nikoli.

--

Med iskanjem tistih mišic, sem naletel na en smešen tekst... glih za sm.

Nedelja, april 23, 2006

Žiga razlaga pismo in lomi kruh

Današnja tema: Zakaj so banane krive

V našem interesu je torej ugotoviti kateri dejavniki so vplivali,oz. vplivajo na to da so banane ukrivljene. Najprej je treba razjasniti kaj sploh je banana. Banana je substanca, je nekaj kar je dosegljivo našim čutilom,torej jo lahko zaznavamo. Lahko jo vidimo,lahko jo čutimo,lahko jo zaznavamo s čutili ki delujejo na kemični osnovi, vendar kaj če nas čutila varajo? Kaj če banane sploh ni? Kaj če obstaja samo v abstraktni obliki in nam sploh ni dosegljiva? Če banana v resnici obstaja, to pomeni da je prisotna v času in prostoru da je v skladu z vsemi zakoni fizike,torej ima svojo obliko, maso,barvo(ki je posledica svetlobe). Če temu nebi bilo tako potem bi to pomenilo da banana sicer lahko ostaja, vendar v drugih razsežnostih in njen obstoj določajo drugi zakoni. To pa bi pomenilo da tudi mi ne obstajamo v svetu kakršnega zaznavamo. Mogoče nas pa čutila vseeno varajo,mogoče smo pa samo majhni delci povezani v neko smiselno celoto,mogoče smo le majhen delec neke strukture ki sestavlja nekaj večjega in bolj kompleksnega,mogoče smo vključeni v majhen sistem ki bi ga lahko enačili z atomom. Zaradi razsežnosti prostora v katerem se nahajamo in zaradi tega ker nam je veliko stvari nedosegljivih se moramo omejiti na področje ki je našemu razumu dosegljivo in doumljivo. Predpostavimo torej da banana obstaja in da tudi mi obstajamo skupaj z banano v istih dimenzijah in da naš obstoj določajo isti zakoni. Banana torej enostavno je.
Naslednji korak je da definiramo kaj je krivo. Če matematično definiramo krivo¸to pomeni da banana ni ravna,torej je ne moremo definirati s preprosto enačbo y=kx+n. Banano določajo naslednje količine:Dolžina,širina,višina,polmer loka ki ga oblikuje,dolžina tetive ki določa bananin lok,masa banane,prostornina banane,barva,čas v katerem se nahaja,kemična sestava in seveda vplivi oklice. Iz tega je razvidno da bi banano matematično zelo težko definirali,torej moramo za rešitev problema poseči po drugačnih pogledih. Mogoče pa je banana dejansko kriva,torej nosi neko krivdo in to neposredno vpliva na njeno obliko ki spominja na matematično krivuljo. V čem je torej bananina krivda? Ali je ta krivda tragična? Mogoče celo groteskna? Najprej moramo definirati krivdo. Krivde ne moremo zaznati s čutili,obstaja v neki drugi dimenziji,nanjo ne moremo vplivati,ne moremo je oblikovati ali kakorkoli spreminjati. Krivda preprosto je. Tisti ki krivdo nosi pa je kriv,temu je vzrok nepokorščina zakonom ki določajo delovanje nekega mehanizma. Banana je torej kriva zato ker se je nekje v času postavila po robu nekemu zakonu. Ampak tukaj se pojavi še eno vprašanje in sicer,ali je banana lahko naredi kaj narobe če nima duše,oz. ali banana ima dušo,ali pa duši podoben mehanizem?Zopet se zadovoljimo s tem kar je nam doumljivo in predpostavimo da banana nima duše,torej nima razuma,je le prazna embalaža ki bi to lahko imela. Ali potem banana lahko nosi krivdo?Na nek način je to seveda mogoče.
Če banana torej obstaja in nosi krivdo lahko končno rečemo da je kriva.Sedaj lahko končno odgovorimo na vprašanje zakaj so banane krive.
Mogoče so se ukrivile pod težo krivde ki jo nosijo,seveda pa obstaja tudi možnost da jih je kot kazen za njihovo nepokorščino ukrivil človek. Vendar to vseeno ni najboljša razlaga,saj bi to pomenilo da so bile banane prej popolnoma ravne in nikakor nebi bilo mogoče,da bi človek ukrivil povsem vse banane,nekje na svetu bi zagotovo še obstajale ravne banane,saj zaradi greha ene banane ni mogoče da bi zato krivdo nosile vse banane. Mogoče je pa ukrivljenost banan vseeno posledica evolucije. Mogoče je za banano enostavno boljše da je ukrivljena, vendar tukaj se pojavi vprašanje kakšno korist ima banana od tega da je ukrivljena. Poslanstvo banane je tako kot pri vseh drugih njej sorodnih sadežih samo to da varuje semena rastline pred vplivi okolja,oz. da se vrsta lažje razmnožuje. Ali banana tega nebi mogla opravljati enako dobro,če bi bila ravna?Aerodinamika banane bi bila boljša,če bi bila ta ravna. Ampak v današnjem času ima banana še eno vlogo in sicer je pomemben del prehranjevalne verige v naravi. Mogoče pa je ukrivljena zato da se lažje vključuje v cikel ekološkega kroženja snovi v naravi. Poglejmo.Za primer vzemimo odnos banana-človek. Tukaj aktivno sodeluje le človek ki banano najprej olupi,to pomeni da odstrani njen ovoj ki je rumene barve in vsebuje veliko škroba in toksinov,zato za človeka ni užiten. Ko človek torej odstrani bananin ovoj jo najprej temeljito prežveči da se prepoji z encimi ki so naravno katalizatorji in sodelujejo pri presnovi. Potem vse skupaj pogoltne,banana po požiralniku zaradi peristaltike(to je gibanje krožnih mišic ki omogoča potovanje snovi po cevastih strukturah v točno določeni smeri)potuje v želodec,kjer zaradi vrste biokemijskih procesov od banane ne ostane praktično nič. Močno spremenjena banana se nato zaradi sekrecije iz človeškega telesa izloči v obliki snovi,ki jih bananino drevo potem lahko porabi za sintezo novih banan. Če torej človeški metabolizem prikažemo z usmerjenimi daljicami(vektorji) in jih grafično seštejemo ter dobljeni vektor skalarno množimo z dolžino banane in dobljeni rezultat delimo s sinusom kota ki ga dobimo če povežemo krajišča banane z težiščem trikotnika ki ga včrtamo po površini največjemu bananinemu preseku, dobimo število ki je točno polovica časa ki je potreben za razpad 20g saharoze na glukozo in fruktozo, če pri tem upoštevamo vse zakone kemijske kinetike in predpostavimo da je končni kot zasuka na polarimetru manjši od 180° lahko sklepamo da je bananina viskoznost zelo majhna tudi pri visokih temperaturah. Iz tega torej sledi da je sila ki nastane ko banano ugriznemo kljub majhnim izgubam toplote zelo velika,njen navor pa je glede na trdnost sklenine logaritemsko naraščajoča komponenta.
Vsaka banana ima torej svoj napetostni potencial ki je zelo odvisen od zemeljskega magnetnega polja,če upoštevamo še prisotnost nekaterih strupenih snovi v zemeljski skorji lahko predpostavimo da so banane ukrivljene zaradi tektonske aktivnosti ki pa je na različnih delih planeta različno močna.To tudi botruje temu da banane ne rastejo na Aljaski.
Torej možnost, da je bananina ukrivljenost posledica ekološkega kroženja snovi v naravi, ni izključena, vendar pa to še vedno ne pojasni tega ali so banane že od nekdaj krive.
Mogoče pa bi morali pogledati vso stvar na drugačni velikostni ravni. Poglejmo torej molekularno sestavo banane. Banana je sestavljena iz ogljikovih hidratov,beljakovin,maščob in tudi nekaterih strupenih snovi. Vsebuje dolge polipeptidne verige in polisaharide,v ovoju je veliko škrobnih molekul…Skratka,banana je sestavljena iz zelo dolgih in kompleksno zgrajenih molekul. Te molekule pa zaradi interakcij med sabo in polarnih baznih ostankov enostavno ne morejo ohraniti linearne oblike,to pomeni da se ukrivijo in zvijejo v obliko, ki najbolj ustreza električnim potencialom med posameznimi funkcionalnimi skupinami ki sodelujejo pri tvorbi interakcij med molekulami. V banani torej nič ni ravno, le zakaj bi potem banane morale biti ravne.
Naslednja možnost, ki bi mogoče lahko delno odgovorila na vprašanje zakaj so banane ukrivljene, se navezuje na strogi politični sistem evropske skupnosti. Edina pomanjkljivost te teorije je v tem, da evropska skupnost v primerjavi z banano ne obstaja prav dolgo,vendar ne smemo izključiti možnosti, da je vse to del nekega zelo kompleksnega načrta, vendar čigavega načrta? Mogoče božjega? Tukaj se pojavi vprašanje,kaj je božanstvo in ali obstaja v območju na katerega smo se omejili? Božanstvo je nekaj nadčutnega,nekaj nam nedosegljivega,nekaj za kar ne vemo ali obstaja in če obstaja in ga mi z našimi čutili ne zaznavamo,ali lahko ono zaznava nas? Ker nimamo nobene trdne podlage, ne moremo ničesar gotovega trditi o tem,zato predpostavimo da božanstva ni in da je prej omenjeni veliki načrt nekaj kar preprosto obstaja in se izvaja. Če torej predpostavimo da je tako,potem lahko tudi trdimo da je navsezadnje evropska skupnost tista, zaradi katere so banane ukrivljene. Poglejmo zakaj.
Politični sistem evropske unije in načrt po katerem naj bi družba funkcionirala je zasnovan na zelo previdno določenih pravilih,ki so med seboj povezana tako da tvorijo popolno celoto in se med seboj dopolnjujejo. Nekateri zakoni so zelo strogi,nekateri mogoče nesmiselni,vendar vsi potrebni,da lahko družba v tej veliki skupnosti normalno funkcionira. Tako je tudi vsa živilska industrija vpeta med zakone in pravila ki ji določajo, kako in kaj naj dela. Iz tega sledi da zakoni veljajo tudi za banano ki je del prehrambene industrije. Za banano je določen zelo strog zakon, mora biti rumene barve in njena dolžina ne sme biti manjša od 12 centimetrov. Ukrivljenost banane ima tukaj pomembno vlogo,saj se pri določanju ustreznosti banane meri dolžina tetive,ki določa bananin lok. Vzemimo da imamo 14 centimetrov dolgo banano. Če bi bila ravna in njen polmer dokaj stalen bi bila njena prostornina enolično določena s polmerom in dolžino. Dobili bi neko določeno količino banane. Ker pa so banane krive in njihov polmer ni konstanten pa na določeno dolžino lahko dobimo različno maso banane,v večini primerov večjo kot bi jo imela povsem ravna banana. Iz tega sledi da je banana mogoče kriva zato da ljudje dobimo več hrane.
Obstaja pa še ena zelo verjetna možnost ki je ne moremo izključiti. Kaj pa če so banane ravne,ali morda celo okrogle kot pomaranče,le da je njihova sestava takšna da polarizira 45,66729% fotonov in tako je odboj svetlobe za 12° bolj uklonjen kar povzroči spremembo valovne dolžine svetlobe in posledica tega je, da naše oči ne zaznajo slike v celoti tako kot bi morale.
Lotimo se torej odgovoriti na vprašanje kompleksno in kar se da pravilno. Banane so po naših predpostavkah lahko krive le zaradi stvari ki obstajajo in jih lahko občutimo,torej tukaj pride v poštev znanstven pristop predvsem naravoslovnih ved.
Če upoštevamo kemično sestavo banane in dejstvo da se je življenje na zemlji začelo s teorijo biogeneze, razvoj življenja pa se je odvijal po zaenkrat še zelo dobri teoriji evolucije potem lahko za zaključek navedemo dve najbolj verjetni in za današnji znanstveni sistem najbolj sprejemljivi trditvi:
1) Banane so krive zato ker je to za rastlino najbolje. To pomeni da je banana dobila to obliko z razvojem skozi čas. Tukaj moramo upoštevati da banane ne rastejo na drevesu posamezno ampak v skupkih po nekaj deset banan skupaj v obliki naboja ki je s konico obrnjen navzdol.Če bi bile banane ravne, ta oblika sadeža nikakor nebi bila mogoča.
2) Banane so ukrivljene zaradi fizikalnih zakonov. Nanje deluje sila gravitacije in še mnoge druge sile ki nastajajo zaradi okolja. Tukaj igra pomembno vlogo tudi temperatura in vlažnost zraka. Banana je mogoče takoj na začetku ravna potem pa se ukrivi pod težo sil s katerimi nanjo deluje narava.

Za zaključek pa naj povem še naslednje. Če vse zgoraj naštete hipoteze preoblikujemo v matematični sistem enačb s prav toliko neznankami in pri reševanju uporabimo Cramerjevo pravilo, nam rezultat natančno nakazuje da je najboljši bananin sok fructalov, zato ga priporočam pri težavah s pomanjkanjem vitaminov!

http://iskanje.blogspot.com/
persona civitas ;>

Po obliki je ze mogoce krozna, ampak po sestavi pa locimo misice na gladke, precno-progaste in na srcno.

So I was right.

Katere pa so? Srčna verjeno ne (vsaj pri meni ni tako). Torej po tvojem, popers sprošča VSE gladke oziroma precno-progaste mišice v telesu? Jst nisem imel takega občutka :)
persona civitas ;>

Tic a statistiko nabijaš:D

Moja statistika ne potrebuje biti nabita.
persona civitas ;>

Će pa pišeš oz. pastaš spise:D

KLIK tale stvarca je dobra za nateg koga....sam je mal otročje

zaj pa pište svoje simpatije če hočte zvedet foro:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Prej bi rekel, da je analna misica iz gladke misice.

Precno-progaste to tiste tavelike priterjene na kosti, gladke pa tiste na organih.

ewo slo-techovca enga:D

Ime: Marko
Rojstni dan: 09.12.1987
Simpatija 1: klavdija
Simpatija 2: patricija
Simpatija 3: valentina

pa še en:

Ime: matic
Rojstni dan: 04.12.1984
Simpatija 1: ana
Simpatija 2: tina
Simpatija 3: maja

pa še en:

Ime: uroš
Rojstni dan: 26.9.1985
Simpatija 1: jana
Simpatija 2: tina
Simpatija 3: janja

Zgodovina sprememb…

whatever ::

Kolikor se še spomnim iz srednje šole, je delitev na prečno-progaste, gladke in srčno mišico pravilna. Za prečno progaste mišice velja, da so sposobne hitrega krčenja in raztezanja in so pod vplivom osebkove volje, zato so te mišice praviloma zadolžene za gibanje (to so v glavnem vse mišice, ki jih lahko neposredno kontroliraš, zato pomojem tudi mišica, ki zapira analno odprtino, sodi med prečno-progaste mišice; če gre za krožno mišico, je to pomojem nadaljnja delitev prečno-progastih mišic, še vedno pa gre za prečno-progasto mišico). Gladke mišice so praviloma mišice notranjih organov in se v glavnem nahajajo v steni notranjih organov (želodca, črevesja, itd. - krčijo in raztezajo se počasneje, nanje ne moremo neposredno vplivati, ker so pod vplivom vegetativnega živčevja; skrbijo npr. za peristaltiko, torej za gibanje prebavnega trakta). Posebnost pa je srčna mišica, saj tudi nanjo ne moremo neposredno vplivati z močjo volje (kar je značilno za gladke mišice), vendar ne spada med gladke mišice, saj je zanjo značilno hitro krčenje in raztezanje (značilnost prečno-progastih mišic). Zato je ne prištevamo ne k eni ne k drugi skupini, ampak jo obravnavamo posebej. Poleg tega ima srčna mišica takorekoč svoj živčni sistem, imenovan srčni ritmovnik, ki skrbi za uravnavanje ritma bitja srca in je pod vplivom nadledvične žleze (ki za pospešitev bitja srca izloča adrenalin).

Mal mi je žal da nisem šel študirat medicine.:)
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

še en:

Ime: Marko Tosevski
Rojstni dan: 11.09.1987
Simpatija 1: Pizda
Simpatija 2: Materna
Simpatija 3:

pomoje mtosev si tranvestit>:D

:D

ROFL a moje cifre boš tud objavu :D
<?php echo `w`; ?>

eh niso zanimive:D

lah pa če hočeš:))

Zgodovina sprememb…

Eh ni treba :) sm sam poskušu, ka je na nasledn strani :D
<?php echo `w`; ?>

Prej bi rekel, da je analna misica iz gladke misice.

Ti kar govori prej, pol al pa vmes. Če si še enkrat preberš, sem dopustil obe možnosti. Lahko pa bi prevelil v knjigo :)
persona civitas ;>

Vajenc ::

Tkole iz prebranega bi rekel Mtosev, da moraš "pokazati" Klemnu, da imaš daljšega in Eweer-ju da imaš močnejši biceps.

the good one:D

Že iščemo novi avto:D :))

Ahja, se mal pa se zacne FAX.

error7891 ::

Js grem letos prvič pa ne vem kk bo. :O