Forum » Loža » Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Temo vidijo: vsi

Microsoft ::
Ma jst sm pa zdele bral The OSI Reference Model, pa je stvar cist zanimiva bla, ceprav sm mislu, da bo brezvezno nakladanje teorije.
Je pa se dosti stvari ostalo za prebrat. Pa se musko zravn poslusam (DJ Tiësto), tak da je cisto kul in sploh ni razloga, da bi ze sel spat. :))
Pismo, komi cakam, da gresta starsa avgusta za teden na morje. Ze vidim, kak bom mel 24h na dan (in noc
) v sobi 100dB. :)))
by Miha
Je pa se dosti stvari ostalo za prebrat. Pa se musko zravn poslusam (DJ Tiësto), tak da je cisto kul in sploh ni razloga, da bi ze sel spat. :))
Pismo, komi cakam, da gresta starsa avgusta za teden na morje. Ze vidim, kak bom mel 24h na dan (in noc

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()

T0RN4D0 ::
jao mater sdem mislu it lepo pod tuš pa pride prof. VIPJ na irc... :D Me model kemijo uči, pa se skos po ircu menmo pa cs špilamo pa to... je tud v našem klanu..
samo moram jst it v roku pol urte spat

samo moram jst it v roku pol urte spat

(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

root987 ::
To pa mora bit en blazno fajn profesor...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell

Ma to more bit ena komedija, ko se pouk zacne, pa rece profesor: "Pismo si me vceri tam z vogala skinil. Sam pol sm pa jst tebe ene dvakrat, da ti ni blo nic jasno!" in vsi soslci gledajo im jim ni nic jasno. :)))
by Miha
by Miha

CCfly ::
Ma jst sm pa zdele bral The OSI Reference Model, pa je stvar cist zanimiva bla, ceprav sm mislu, da bo brezvezno nakladanje teorije.
Ne vzami OSI-ja preveč resno. V realnosti so stvari malenkost drugačno porihtane. Nekaj nivojev v TCP/IP ni, nekaj storitev je ločenih, ...
Morda bi ti bila všeč knjiga od Vidmarja - Informacijsko komunikacijski sistem. Mamo na FRI za računalniške komunikacije.
Ne vzami OSI-ja preveč resno. V realnosti so stvari malenkost drugačno porihtane. Nekaj nivojev v TCP/IP ni, nekaj storitev je ločenih, ...
Morda bi ti bila všeč knjiga od Vidmarja - Informacijsko komunikacijski sistem. Mamo na FRI za računalniške komunikacije.

Ma o tem, da je (vsaj Windows) realnos drugacna, vem toliko, da so 7 layer-jev zdruzili v 4 layer-je. Pa mal, kaj kdo dela. Sploh mi je zanimivo to, kako se vse 'od vrha' zacne sestavljati paket. Vsak nekaj doda, potem se to poslje in potem kako se na drugi strani vse to razpakira. :))
Najbolj me pa fascinira, kaj se dogaja, ko gre to skozi rotuerje. Tisto, ko se podatke potem Fragmentation-ra se mi zdi prava znanost. Kaj se more to kaj dogajat, ko gre skoz par routerjev, ki zahtevajo razlicno velikost paketa?! Recimo token-ring ima drugacne zahteve glede dolzine paketa kot ethernet. Prava znanost. :))
Drgac sm pa v preteklosti malo pozabil pogledat, kako dela token-ring. Tu ga nekaj omenja. Zdej na slikah sem ze videl, da gre to za kabel, ki krozi od PCja do PCja, na koncu pa pride na zacetek. Saj o samem delovanju me tudi ne zanima kake podrobnosti, samo tako malo na splosno. Sploh to, ali gredo podatki samo v eno smer (recimo skos v smeri urinega kazalca) ali ne. Pa ce sem prav razumel, tam naenkrat poslija podatke samo en PC. No, nekaj v tem smislu je bilo napisanega.
Zdej sm pa predelal prvo poglavje, sm se pa odlocil, da grem pocasi kar spat. Med drugim, zunaj je ze tema. :))
Lahko noc.
by Miha
Najbolj me pa fascinira, kaj se dogaja, ko gre to skozi rotuerje. Tisto, ko se podatke potem Fragmentation-ra se mi zdi prava znanost. Kaj se more to kaj dogajat, ko gre skoz par routerjev, ki zahtevajo razlicno velikost paketa?! Recimo token-ring ima drugacne zahteve glede dolzine paketa kot ethernet. Prava znanost. :))
Drgac sm pa v preteklosti malo pozabil pogledat, kako dela token-ring. Tu ga nekaj omenja. Zdej na slikah sem ze videl, da gre to za kabel, ki krozi od PCja do PCja, na koncu pa pride na zacetek. Saj o samem delovanju me tudi ne zanima kake podrobnosti, samo tako malo na splosno. Sploh to, ali gredo podatki samo v eno smer (recimo skos v smeri urinega kazalca) ali ne. Pa ce sem prav razumel, tam naenkrat poslija podatke samo en PC. No, nekaj v tem smislu je bilo napisanega.
Zdej sm pa predelal prvo poglavje, sm se pa odlocil, da grem pocasi kar spat. Med drugim, zunaj je ze tema. :))
Lahko noc.
by Miha

Pismo, se kr bedim. :)) Nekako... ne morem.... zas... pa... ti... zZz
Ne ne, sej nism zaspal. :))
by Miha
Ne ne, sej nism zaspal. :))
by Miha

root987 ::
Le kdo rabi spanje...
Jaz! :-) Pakiram v posteljo! :-)
Jaz! :-) Pakiram v posteljo! :-)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell

Pikiraš?
Mislim da je že "spakiral "
.
Ma o tem, da je (vsaj Windows) realnos drugacna, vem toliko, da so 7 layer-jev zdruzili v 4 layer-je. Pa mal, kaj kdo dela. Sploh mi je zanimivo to, kako se vse 'od vrha' zacne sestavljati paket. Vsak nekaj doda, potem se to poslje in potem kako se na drugi strani vse to razpakira. :))
Ja to je TCP/IP (ne samo MS) proti OSI. Če bi OSI dal specifikacije zastonj bi morda celo uporabljali njegov model, ki je bolj dodelan.
Najbolj me pa fascinira, kaj se dogaja, ko gre to skozi rotuerje. Tisto, ko se podatke potem Fragmentation-ra se mi zdi prava znanost. Kaj se more to kaj dogajat, ko gre skoz par routerjev, ki zahtevajo razlicno velikost paketa?!
Pač razbije paketke na več krajših ali pa jih malo podaljša. V praksi pa imajo paketki dokaj lepe velikosti. Porazdelitev nekako ustreza tisti statistični Gaussovi krivulji kjer imaš le malo res neugodnih paketkov.
Recimo token-ring ima drugacne zahteve glede dolzine paketa kot ethernet. Prava znanost. :))
TokenRing je malenkost drugače zastavljena metoda. Imaš enega masterja, ki gleda vse udeleženci in z njimi izmenjuje žetone. Tehnološka razlika je pri proučevanju komunikacij nepomembna. Enake zakonitosti so pri telegrafu, telefonu, ethernetu, ...
Ne vem zakaj te tako moti velikost paketkov.
Mislim da je že "spakiral "

Ja to je TCP/IP (ne samo MS) proti OSI. Če bi OSI dal specifikacije zastonj bi morda celo uporabljali njegov model, ki je bolj dodelan.
Najbolj me pa fascinira, kaj se dogaja, ko gre to skozi rotuerje. Tisto, ko se podatke potem Fragmentation-ra se mi zdi prava znanost. Kaj se more to kaj dogajat, ko gre skoz par routerjev, ki zahtevajo razlicno velikost paketa?!
Pač razbije paketke na več krajših ali pa jih malo podaljša. V praksi pa imajo paketki dokaj lepe velikosti. Porazdelitev nekako ustreza tisti statistični Gaussovi krivulji kjer imaš le malo res neugodnih paketkov.
Recimo token-ring ima drugacne zahteve glede dolzine paketa kot ethernet. Prava znanost. :))
TokenRing je malenkost drugače zastavljena metoda. Imaš enega masterja, ki gleda vse udeleženci in z njimi izmenjuje žetone. Tehnološka razlika je pri proučevanju komunikacij nepomembna. Enake zakonitosti so pri telegrafu, telefonu, ethernetu, ...

No, pa sm koncno vstal. :))
Formulo 1 mi ja ati vpisla z eno besedo: "Spet je zmagal Sumaher." Takoj sm vedu, kolko je ura. Nc, grem jst pocas na kosilo, potem pa malo naprej na branje.
Ma sej ne, da bi me motilo. Samo to, da je razlika ze med Ethernet-om in TokenRing-om pri velikosti paketov. BTW, o teh stvareh sm jst zacel brati sele pred dobrimi 12h, tak da mores razumeti zacetnisko navdusenje nad osnovami, katere verjetno ti poznas ze par let. :))
by Miha
Formulo 1 mi ja ati vpisla z eno besedo: "Spet je zmagal Sumaher." Takoj sm vedu, kolko je ura. Nc, grem jst pocas na kosilo, potem pa malo naprej na branje.
Ma sej ne, da bi me motilo. Samo to, da je razlika ze med Ethernet-om in TokenRing-om pri velikosti paketov. BTW, o teh stvareh sm jst zacel brati sele pred dobrimi 12h, tak da mores razumeti zacetnisko navdusenje nad osnovami, katere verjetno ti poznas ze par let. :))
by Miha
Zgodovina sprememb…

Paketke različnih velikosti imaš lahko že v istem omrežju. Saj vem da si šele začel samo ni mi bilo jasno zakaj te je ideja o različnih velikostih tako iz tira vrgla.
Aja ni par let kvečjemu nekaj mesecev. Računalniške komunikacije smo imeli šele letos.
Aja ni par let kvečjemu nekaj mesecev. Računalniške komunikacije smo imeli šele letos.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()

Jst pa ze musko nabijam. :)) Sta sla starsa nekam na sprehod, jst pa home alone.
Nc, grem jst na kolo, da bom mel malo jutranje telovadbe, potem pa na delo. :)
by Miha
Nc, grem jst na kolo, da bom mel malo jutranje telovadbe, potem pa na delo. :)
by Miha

LOOL jutranja telovadba takle ob mraku lepo :D
hehe, jst grem spet prepozn spat...

hehe, jst grem spet prepozn spat...

Pa ce ze bedis cez 2:00AM, pol dej sej potegn do soncnega vzhoda. :)
by Miha
by Miha

Ma danit se zacne ze nekje ob 4:45, kar pa ni tako dalec. Takrat je prvo veselje, ko koncno lahko odprem okno, da se soba malo prelufta. Ce bi to sedajle naredil, bi me verjetno zasul plaz razno raznih music. :/
by Miha
by Miha

eh, moram kej spat... pa pred poldne vstat. :D
jimi jimi...
sam je pa že kr pozna ura... :) al zgodna al kak to gre.
jimi jimi...

sam je pa že kr pozna ura... :) al zgodna al kak to gre.

Skrajno pozna ura, istocasno pa zelo zgodaj. :))
by Miha
by Miha

Ma tolko pa spet nimam cajta. Berem neki. :))
Dele pa nevem, ce bi prebral se en poglavje. Nekje 45min branja je... Bom vidu, neki mi ze oci skupaj grejo pa v sobi je vroc k prsica. :/
Pa na temle PCju mam nek trillian, ki mi ni gih kul. Mam rajs mIRC. Sam ga morm nek staknat... Do zdej sm uporablju neko beta verzijo 2.0 se mi zdi, pa je vcasih mal zajebaval. Ce me spomin ne vara, mi je PC zamrznu po 15 minutah. :/
by Miha
p.s.:Ekola, pa se je le pocasi zacelo daniti. :))
Dele pa nevem, ce bi prebral se en poglavje. Nekje 45min branja je... Bom vidu, neki mi ze oci skupaj grejo pa v sobi je vroc k prsica. :/
Pa na temle PCju mam nek trillian, ki mi ni gih kul. Mam rajs mIRC. Sam ga morm nek staknat... Do zdej sm uporablju neko beta verzijo 2.0 se mi zdi, pa je vcasih mal zajebaval. Ce me spomin ne vara, mi je PC zamrznu po 15 minutah. :/
by Miha
p.s.:Ekola, pa se je le pocasi zacelo daniti. :))
Zgodovina sprememb…

Jst pa se priblizno pol ure branja pa sm naret za spanje. :))
by Miha
by Miha

Pismo, zdele sm pa dal skos poglavje routing IP. Ma to je ena sama teorija. :)) Sej tisto z route.exe se se da razumet, samo potem, ko pa presalta na RIP in OSPF je pa ze kr mal hudo. Sploh, ko potem to malo instaliras in se zgubis v pomenu nastavitev. :)))
Zdej pa spat. Al pa mal na kolo. Bom vid, ce je cesta se kej mokra...
Pa dobro jutro nekaterim. :))
by Miha
Zdej pa spat. Al pa mal na kolo. Bom vid, ce je cesta se kej mokra...
Pa dobro jutro nekaterim. :))
by Miha

-snayper- ::
uu spanje jst pa zdej med pocitnicami eno noc cujem drugo pa grem spat ob ene 3 pa spim do 9 pa spet nazaj na ta ritem
kdaj pa si "privoscim" tud pol dneva spanja

kdaj pa si "privoscim" tud pol dneva spanja

snayper mode

JSt sm pa cist zamenju iz bedenja podnevi v bedenje ponoci. :))
by Miha
by Miha

jao, pol pa men težijo da predolg čujem :D pa spim
mnja, sej mogoč res mal pretiravam... smao grem spat, ker sem dans ob 7 am vstal!

mnja, sej mogoč res mal pretiravam... smao grem spat, ker sem dans ob 7 am vstal!

Zheegec ::
Jao, spat bo treba

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Bramac ^^ ::
Dons pa še jz mau bedim ... že dolg nism ;)
mislm d bom še mau podaljšu
, sam zutri bo treba že ob 9. vstat
.. ah bo že
mislm d bom še mau podaljšu

Nekateri mamo se dva mesca pocitnic. Pa se ob 9:00 nam ni treba vstat. Je ob 19:00 cisto vredu. :)))
by Miha
by Miha
Zgodovina sprememb…

Bramac ^^ ::
hehe .. to kar sm jz napisu ste pa narobe razumel oz. sm napisu premal razumljivo :)
jz mam tut še en mesc počitnc sam morm k sosedu neki pomagat zato je 9.00 :) mi vedno govori da se morm zgodi zbudit drgač nimaš nč od dneva :) sam pa pač ne mislm tko, ampak mu bom iz dobre volje pomagu
ps: spadam pa v mlajši del slo-techa al kuko se mu reče ;)
jz mam tut še en mesc počitnc sam morm k sosedu neki pomagat zato je 9.00 :) mi vedno govori da se morm zgodi zbudit drgač nimaš nč od dneva :) sam pa pač ne mislm tko, ampak mu bom iz dobre volje pomagu

ps: spadam pa v mlajši del slo-techa al kuko se mu reče ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bramac ^^ ()

Ce pa zgodi vstanes, pa nimas nic od noci. :))
by Miha
by Miha

eh včer mi je retal it spat ob 3.30.... pa sem že vstal... samo se mi zdi da grem nazaj, ker 5 ut je premal za mene...

Kaka huda fora se mi je zdele naredila.
Dans sem sel spat nekje med 4:00 in 5:00. Potem pa se dones, kar tako, sam od sebe, zbudim ze ob 8:30! Seveda, pogledam na stensko uro in vidim, da je ura pol devet. No, jst sm skos mislil, da je 21:30. Zdel se mi je nekam hudo svetlo za ta cas.
Kr ven skos gledam, kako to, da je se kar svetlo. Ponavadi grem proti veceru mal na kolo, sam danes zvecer pa kaze, da je se kr nekako svetlo...
Pismo, potem poklicem ata, da preverim, da ure res prav kazejo. No, pol se pa le spomnem, pa vidim, da kaze, da je AM. :)))
Pismo, se zdej mi ni jasno, kako sm lahko vstal tako hmalu. Ker ponavadi, ce grem takole proti jutru spat, spim kar krepko cez cel dan do vecera...
by Miha
Dans sem sel spat nekje med 4:00 in 5:00. Potem pa se dones, kar tako, sam od sebe, zbudim ze ob 8:30! Seveda, pogledam na stensko uro in vidim, da je ura pol devet. No, jst sm skos mislil, da je 21:30. Zdel se mi je nekam hudo svetlo za ta cas.
Kr ven skos gledam, kako to, da je se kar svetlo. Ponavadi grem proti veceru mal na kolo, sam danes zvecer pa kaze, da je se kr nekako svetlo...
Pismo, potem poklicem ata, da preverim, da ure res prav kazejo. No, pol se pa le spomnem, pa vidim, da kaze, da je AM. :)))
Pismo, se zdej mi ni jasno, kako sm lahko vstal tako hmalu. Ker ponavadi, ce grem takole proti jutru spat, spim kar krepko cez cel dan do vecera...
by Miha

ja bo treba pač en nočn šiht najt ane
jst grem pa spet prepozn spat...

jst grem pa spet prepozn spat...

JA vem sam zadne čase že tak nekam zgodi vstajam pa to pa je kriza pol... ne smem spet do 3 tuki viset.
PC junky

PC junky

freejack ::
Kdaj? Hmm,.. tega Uniona še uničim, prečekiram mal novice na netu, vmes skadim še dva čika, pol se bom pa počasi spravil spat ..

LoL bond jst začnem pr slo-techu... moje teme... torej tuki prvo kej napišem... pol 24 ur mal... pol the-d... pol slo-igr čist zafloodam
po pa še elktron
pa vmes ponavad msn pa irc... pa se zavleče...
tak k se bo dans

pa vmes ponavad msn pa irc... pa se zavleče...

freejack ::
Pismo, letim spat, sploh nisem opazil da je tolk ura..mam jutr šiht, pa morn bit že ob 7.00 pokonci.

LoL dobr da ga jst nimam.. ker mi je spet ratal do zdle bit pokonc... pa še fertik nisem.