Forum » Loža » Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Temo vidijo: vsi
Myth ::
Gui smo mi mel nekaj. Si mogu nek graf narisat. Pol serializacija nevem, kaj je to. Mogoce sm ze delu. Dej mal opis, kaj je to. Potem nitnost je menda threadi, po anglesko. Ce je to, pol to ni tak tezko, vsaj cisto osnovne stvari ne. Podatkovni tokovi tud nevem, kaj je to. Se vse tak strokovno slisl. Dej mal napis, kaj je se to. Swing ma menda nekaj z grafiko... Al je to prednik AWTja... Al pa kr tko bluzim malo. Povezovanje z bazami je pa my favorite.
Graf? Česa? Serializacija podatkov je da objekte pretvorimo v tok zlogov, ki ga shranimo v "zbirko" na disk. Pošlješ preko omrežja, kjer ga lahko popolnoma rekonstruiramo na osnovi njegovega serializiranega "zlogovneg stream-a."
Da, niti = threadi. Torej večnitost. To smo komaj začeli. Podatkovni tokovi: delo s podatki na disku. Recimo napišeš program za iskanje kot je to "auto*.* ali *.exe. Pa zipanje in to. Swing je nova stvar , torej ni predhodnik AWT-ja. Povezovanje v bazo pa tak očitno veš kaj je. Še kaj?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Microsoft ::
Aha, se prav, da je Hevreka sejem, ali vsaj del sejm,a ki je na gospodaskem rastaviscu?
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
BigWhale ::
A ti res ne ves kaj so iskalniki? Sorry no, samo nismo tvoja mama, ki ti sendvic prinese v sobo.
BigWhale, jst bi se na tvojem mestu zjokal. Pa se dolgcajt bi mi blo.
by Miha
by Miha
Ziga Dolhar ::
Jebemomater.
Na notesniku mi je crknu zaslon. Popravilo bi prišlo 150k sit.
Na notesniku mi je crknu zaslon. Popravilo bi prišlo 150k sit.
https://dolhar.si/
Mah, smotano to.
Drgac sm pa zdele jst pospravu smeti okrog sebe. He, dve 90 litrske vrecke sm napomnu z plastenkam.
by Miha
Drgac sm pa zdele jst pospravu smeti okrog sebe. He, dve 90 litrske vrecke sm napomnu z plastenkam.
by Miha

Daedalus ::
Ziga - na ebayu nabavi drug zaslon. Jih prodajajo na tone - sam za točno ta model ga je treba najt.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Ziga Dolhar ::
Zanimivo - jaz že eno [neponucano] flašo komi trpim :).
Glede zaslona: mnja, na eBayu prodajajo take po ~100 USD, ampak so zlo tečni glede zahtev US/PayPal. Grem enega kolega mal angažirat ... :).
Glede zaslona: mnja, na eBayu prodajajo take po ~100 USD, ampak so zlo tečni glede zahtev US/PayPal. Grem enega kolega mal angažirat ... :).
https://dolhar.si/
Mah, tezko bi stisnu tiste plastenke.
Drgac sm se pa jst zdele mal ven sprehodu do enga servisa, ce bi kazga pony-ja (kolo) nasel, pa ni blo nic. Se kdo javi, pa ukrade kazga za mene?
Za male pare ga kupim.
by Miha
Drgac sm se pa jst zdele mal ven sprehodu do enga servisa, ce bi kazga pony-ja (kolo) nasel, pa ni blo nic. Se kdo javi, pa ukrade kazga za mene?
by Miha
Ej, pa a tole iskanje samo men tak stinks al je tudi pri drugih tako? Ne najde mi nic.
Ekola, pa sm nasu. Ce izberem, da mi naj isce samo po Loza, ne najde. Ce dam vse teme, pa najde. Kar sem pa iskal, je v Lozi... Cudno.
by Miha
Ekola, pa sm nasu. Ce izberem, da mi naj isce samo po Loza, ne najde. Ce dam vse teme, pa najde. Kar sem pa iskal, je v Lozi... Cudno.
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
PrimozR ::
Wireless mreža (crossover)
Če je komu dolgčas pa da se mu da tuhtat. Aja na obeh kompih so XPji, tuki PRO, na drugmu pa Home.
Če je komu dolgčas pa da se mu da tuhtat. Aja na obeh kompih so XPji, tuki PRO, na drugmu pa Home.
Ziga, ja ti k si pravnik :P
MS, Tezko stisnes plastenke? Em, sej ponavadi vsebujejo zrak, ce so prazni, zrak je pa kar stisljiv, sploh ce plastenko odmasis...
Mislim, nevem, jest se trudim vse smetim cimbolj zipat, da ne rabim vsake dva dni v kanto nosit, ker se mi ne da... :P
MS, Tezko stisnes plastenke? Em, sej ponavadi vsebujejo zrak, ce so prazni, zrak je pa kar stisljiv, sploh ce plastenko odmasis...
Mislim, nevem, jest se trudim vse smetim cimbolj zipat, da ne rabim vsake dva dni v kanto nosit, ker se mi ne da... :P
Alexius Heristalski ::
Če plastenko odmašiš, gre zrak ven.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
LOL
Ja to ze, samo je plastenka sam dost trda. Sploh pri podnu in stoflcu. Tam nimas kaj stiskat. Tetrapak pa piksno se da, samo plastenko pa ne kaj prevec.
Pa se preveci bi s stem pretegnu. Ze tak sem prejsni teden mogel nes mizo eni 20m pa dve klopi, pa sm se dost pretegnu za kak mesec.
by Miha
Ja to ze, samo je plastenka sam dost trda. Sploh pri podnu in stoflcu. Tam nimas kaj stiskat. Tetrapak pa piksno se da, samo plastenko pa ne kaj prevec.
Pa se preveci bi s stem pretegnu. Ze tak sem prejsni teden mogel nes mizo eni 20m pa dve klopi, pa sm se dost pretegnu za kak mesec.
by Miha
SebaR ::
keri razvajenci
Se vidi da ste cele dneve samo na pisarniškem stolu
Se vidi da ste cele dneve samo na pisarniškem stolu
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
večina živahnih članov šla spat?
Jst se ne, samo bom danes sel prej spat. Jutri treba ustati zjutraj...
by Miha
by Miha
hunter01 ::
And the victory is mine.
(ce me nebo ker ponocnjak prehitel)
Sam osebno sem pa ze rahlo vinjen... sam ne okol govort.
Lahko noc
Lahko noc
CCfly ::
Bah meni se še vedno podatki procesirajo tako da nimaš za orehov žepek.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Ste pa dobri, da ste takle dolo potegnal. Cakte do sobote al pa kej, da bo bom lahka se jst...
by Miha
by Miha
> Ja to ze, samo je plastenka sam dost trda. Sploh pri podnu in
> stoflcu. Tam nimas kaj stiskat.
Enkrat, ko se bos cutil dovolj sposobnega, da bos naredil malo fizicnega dela, poizkusi tole, ampak samo ce se ti bo zdelo, da se ne bos prevec utrudil. Pa to delas na lastno odgovornost, da me bom jaz kaj kriv... Torej:
Odmasi plastenko, malo privzdigni rit od sedisca, potisni plastenko med sedisce in tvojo rit. Vsedi se. Zamasi plastenko.
Se ti ne zdi, da je njen volumen sedaj bistveno manjsi?
> stoflcu. Tam nimas kaj stiskat.
Enkrat, ko se bos cutil dovolj sposobnega, da bos naredil malo fizicnega dela, poizkusi tole, ampak samo ce se ti bo zdelo, da se ne bos prevec utrudil. Pa to delas na lastno odgovornost, da me bom jaz kaj kriv... Torej:
Odmasi plastenko, malo privzdigni rit od sedisca, potisni plastenko med sedisce in tvojo rit. Vsedi se. Zamasi plastenko.
Se ti ne zdi, da je njen volumen sedaj bistveno manjsi?
Ok, enkrat se bom res lotu tega podviga.
by Miha
by Miha
Jaz imam raje pločevinke. Ker bi rad z ENO roko jo čisto stisno. Drugače to narediš z enim korektnim udarcem noge po njej.
če so že pločevinke morajo bit vse iste, recimo od redbula
kakšnih 50 bi že kr fancy zgledalo na mizi
kakšnih 50 bi že kr fancy zgledalo na mizi
Bravo Liverpool!
Ka ni mogel noben dobiti tiste žoge...c-c-c
Ka ni mogel noben dobiti tiste žoge...c-c-c
4:3 po enajstmetrovkah
Od celotne tekme sem videl samo tist ko so vsi skupaj skakali po odru
kolk je blo pa po 90ih minutah pa ne vem
Od celotne tekme sem videl samo tist ko so vsi skupaj skakali po odru
kolk je blo pa po 90ih minutah pa ne vem
Jaz sn pa raje gledal Stargate kot tekmo.
Celo končno sn videl en del, ki ga še nisem videl. Me res zanima kolko še jih nisem.
Celo končno sn videl en del, ki ga še nisem videl. Me res zanima kolko še jih nisem.
Mah js lahko vse dele ki sem si jih ogledal na prste preštejem.Nekako me ne privlači vsa ta znanstvena fantastika, da ne omenjam StarWars - me sploh ne mika da bi se premaknil v kino
Sicer pa sm imel v času tekme preveč dela s pisanjem plonkca.
Sam tolk še počakam da si kolega še svojega napiše mu ga natisnem in potem...spat.
Sicer pa sm imel v času tekme preveč dela s pisanjem plonkca.
Sam tolk še počakam da si kolega še svojega napiše mu ga natisnem in potem...spat.
Ehz... jaz pač mam rad samo določene serije iz zf. pa mogoče kje se najde kakšna limonada... sicer pa se trudim bit čimmanj tu zadaj in za tv.
Zdrava pamet v zdravem telesu.
Zdrava pamet v zdravem telesu.
Evo končno v toplo pojstlco
Nič, imejte se!
Nič, imejte se!
Alexius Heristalski ::
Aja?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
strictom ::
@STRiCtom: Na kiro gimnazijo/srednjo šolo hodiš? Pa kje?
root987: Gimnazija Ravne na Koroškem, ki je v Ravnah na Koroškem
root987: Gimnazija Ravne na Koroškem, ki je v Ravnah na Koroškem
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Odgovoril si natančno po 3 dneh in 16 urah
se vidi da imaš hudo kazen
se vidi da imaš hudo kazen
Še sreča da imamo dokaj sodobno knjižnico z 20 računalniki ki so dokaj hitri. Dokaj zanimiva je beseda dokaj.
In ti vlamljaš v knjižnice? Ali pa boš zdaj rekel da je odprta 24/7?
Tic ::
uaaa...
zdej sm spal od 6ih popoldne do 2 zjutri, zdej je pa 2:20 in grem nazaj do 6ih zjutraj....
zdej sm spal od 6ih popoldne do 2 zjutri, zdej je pa 2:20 in grem nazaj do 6ih zjutraj....
persona civitas ;>
cojss ::
STRiCtom, upam da si vdrl v knjižnico in nisi slučajno šaro po mojem računalniku, ker če ne...
cojss kk lpo mi dela 64ka pa giga rama. Njami pa sata disk, ufff pa 6600GT kk lepo poganja Brothers in arms pa pr0n. Pa vse na 19" monitorjo. Mavo se mi lušta navit mašinco pa še strah me ni da bi skuril kaj
cojss ::
Ti kr naviji, boš vido kk ti bom js MX518 zmodo. Peto nadstropje je kr visoko, pa če kaj vem, miši ne letijo
d0rK ::
Kaksna je razlika med:
-Absolute devel freeze
in
-Release open, announced
Stvar se nanasa na Fedorin Scedule.
-Absolute devel freeze
in
-Release open, announced
Stvar se nanasa na Fedorin Scedule.
Gandalfar ::
d0rK: ta prva zadeva je, ko se razvoj popolnoma ustavi in se samo se bugi fixajo
Ta druga je pa pomojem, ko izdajo eno verzijo ven in se razvoj na glavni razvojni veji spet zacne
Ta druga je pa pomojem, ko izdajo eno verzijo ven in se razvoj na glavni razvojni veji spet zacne